Terry biedt excuses aan voor gemiste strafschop

John Terry heeft in een open brief op de website van Chelsea zijn excuses aangeboden voor zijn gemiste penalty in de finale van de Champions League. "Ik wil me op deze manier verontschuldigen tegenover de supporters en mijn ploeggenoten omdat ik ze de kans heb ontnomen om kampioen van Europa te worden", schrijft de aanvoerder schuldbewust.

Na de misser van Manchester-speler Cristiano Ronaldo in de strafschoppenreeks kon Terry zijn ploeg aan de overwinning helpen. Op het cruciale moment gleed hij echter weg, waardoor de bal op de paal belandde. "Ik heb deze prijs jarenlang nagestreefd en op dat moment gebeurt er zoiets. Die avond in Moskou zal me altijd blijven achtervolgen en ik heb het gevoel dat ik iedereen in de steek heb gelaten. Dat doet nog het meeste pijn."

Terry zegt blij te zijn met de steun van de fans en zijn collega's, maar gaat zijn verantwoordelijk niet uit de weg. "Ik ben een volwassen kerel, dus ik neem alle verantwoordelijkheid op me. Veel mensen hebben me geadviseerd om dit niet te doen, maar ik vond dat dit nodig was." Zijn zwaarste momenten beleefde de 27-jarige verdediger in de nacht na de wedstrijd. "Ik heb maar een paar uur geslapen en als ik dan wakker schoot hoopte ik telkens dat het allemaal een boze droom was geweest."

Uiteindelijk groeide Manchester-doelman Edwin van der Sar uit tot de held van de avond. Nadat de ploegen door de misser van Terry weer in evenwicht waren gekomen, zorgde de Nederlander voor de beslissing door de strafschop van Nicolas Anelka te keren.