Landzaat en Boschker vallen af bij Oranje

Erwin (Remote)
Denny Landzaat en Sander Boschker zullen deze zomer geen deel uitmaken van de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder en de keeper zijn de eerste afvallers, waardoor de voorlopige EK-selectie is teruggebracht naar 24 spelers.

Het is geen verrassing dat Boschker naar huis mag. De keeper van FC Twente speelde een goed seizoen, maar het was duidelijk dat Van Basten de voorkeur gaf aan de drie vaste keepers van de afgelopen jaren. Landzaat had nog enige hoop op een langer verblijf bij Oranje, maar Demy de Zeeuw en Nigel de Jong krijgen de voorkeur.

De bondscoach zal nog één speler naar huis moeten sturen voordat hij zijn definitieve selectie woensdag bij de UEFA kan inleveren. Waarschijnlijk gaat deze laatste strijd tussen Mario Melchiot en Khalid Boulahrouz. Melchiot is momenteel geblesseerd maar EK-deelname is niet uitgesloten. "Daarom bekijken we maandag en dinsdag of hij mee naar het EK kan", aldus Van Basten.

Van Basten gaf wel aan dat een fitte Melchiot waarschijnlijk de voorkeur krijgt: "Mario heeft bijna het hele seizoen gespeeld. Dat is wel belangrijk." Boulahrouz was dit seizoen regelmatig geblesseerd en speelde slechts zes wedstrijden.


Vanaf morgen nog maar 24 spelers op de training

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!