Babel wist niet of bal over de lijn was

Sjors (Sj0rSz)
Ryan Babel kon niet met zekerheid zeggen of de bal gisteravond, tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Oekraïne (3-0), over de lijn was geweest. Het arbitrale kwartet promoveerde de inzet van de aanvaller echter tot goal, omdat de speler juichend weg liep.

"Zelf wist ik natuurlijk ook niet of de bal over de lijn was of niet", blikte Babel terug. De aanvaller wist in de 63e minuut een fraaie pass van Rafael van der Vaart over de doelman van Oekraïne heen te werken. Een verdediger werkte de bal weg, maar volgens de grensrechter was de bal over de lijn geweest.

Babel dacht dat het een doelpunt was en liet dit meteen merken door juichend weg te lopen. De aanvaller heeft inmiddels laten weten dat het pure intimidatie was. "Tsja, zulke dingen horen er bij hè," lachte de aanvaller van Liverpool. "Als ik zelf twijfel, neemt de grensrechter dat misschien over. Het moet gewoon lijken alsof je het zeker weet, dat speelt mee in de beslissing van de grensrechter."

De kans is groot dat Babel een plekje in de definitieve selectie van het Nederlands elftal heeft veroverd. "Of ik mijn koffers al gepakt heb? Nee, maar ik heb ze al wel alvast klaar gezet."