'Amerika binnenkort in diepe recessie'

Warren Buffett, die met zijn zaken en investeringen een van 's werelds meest vermogende mannen is geworden, zei in een vandaag gepubliceerd artikel dat de economie van de Verenigde Staten op het moment al in recessie is.

Der Spiegel interviewde de man, en vroeg hem of de VS een recessie nog af zou kunnen wenden. Hij antwoordde dat "de gemiddelde burger er allang last van heeft", en dat "economen een te theoretische kijk hebben" op de situatie. Volgens economen komt de recessie eraan, maar is ze er nog niet in de stricte zin van het woord. Economen hebben de groei van de Amerikaanse economie voor 2008 voorspeld op 2,4 procent.

Buffett is het daar dus mee oneens. Hij voegt ook toe: "De recessie wordt dieper en langer dan wat velen denken." Buffett is 77, en nog steeds de leidinggevende over zijn bedrijf Berkshire Hathaway Incorporated. Hij was in Europa op zoek naar investeringsmogelijkheden voor het opgespaarde geld van Berkshire Hathaway. Ze hebben 35 miljard dollar over, en aangezien die snel in waarde daalt zoekt Buffett vaste grond. Op zijn reis was hij ook in Duitsland, waar hij werd geïnterviewd.

Berkshire heeft een groot aandeel in bedrijven in tientallen industrieën. Verzekeringen, kleding, meubels, gas, vliegtuigen en snoep. Ook heeft het een belangrijk deel van de Coca Cola-aandelen in handen.