Vader opgepakt om neppistolen zoons

Een vader uit Vlaardingen is zaterdagmiddag van de weg gehaald omdat drie kinderen achterin de auto speelden met niet van echt te onderscheiden speelgoedpistolen. De 37-jarige man die reed met zijn twee zoons van 9 en 12 en een vriendje van 12, had weinig begrip voor de actie. De twee neppistolen, waarvan er een in Duitsland was gekocht, zijn in beslag genomen, meldt de politie.

Rond 15.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd in Vlaardingen een auto voorbij komen met de kinderen met de 'wapens' in handen. Hij schakelde zijn collega's in, die zagen hoe de kinderen met de wapens buiten de auto richtten. De agenten overmeesterden de auto op de Zwaluwlaand met een speciale aanhoudingstechniek voor vuurwapengevaarlijke verdachten, waarna ze erachter kwamen dat het om nepwapens ging.

De vader, die ongeveer een uur op het bureau is vastgehouden, vond de aanhouding volgens een woordvoerder van de politie overdreven. "Hij heeft totaal niet door wat hij teweegbrengt als mensen een auto voorbij zien rijden met mensen met wapens in handen", zegt de politiewoordvoerder. De speciale aanhoudingstechniek was nodig, omdat het nooit zeker is of het gaat om echte wapens. "Het kan zijn dat de bestuurder zijn eigen wapen even op de achterbank had neergelegd en dat de kinderen ermee gingen spelen."