[GP2] Tung tevreden

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Ho-Pin Tung heeft in Monaco tijdens beide GP2-races punten behaald. Voor de Chinese Nederlander betekende dat zijn eerste punten van 2008.

In de hoofdrace werd Tung nog zevende maar in de sprintrace was de tweede stek zijn deel. Dat was ook de plek waar hij gestart was, want de eerste acht van de hoofdrace begonnen in omgekeerde volgorde aan de sprintrace. Toch was de 25-jarige coureur niet tevreden over de auto. "Het was een lange race, maar ik wist de situatie goed onder controle te houden. Bij de start behield ik de tweede plek, en dat bleef ook zo na de safety carsituatie. De auto presteerde helaas niet zo goed als gehoopt, maar hij was goed te besturen, waardoor ik Parente tot het einde van de race inderdaad achter me wist te houden", aldus Tung. "Ik ben erg blij dat ik dit geweldige resultaat in Monte Carlo heb kunnen halen. Ik wil iedereen die mijn carrière heeft gesteund bij deze bedanken."

Teamgenoot Mike Conway had vrijdag nog veel pech, in de laatste ronde kreeg hij een tik waardoor hij achtste werd. Maar vanaf pole ging alles helemaal goed gisteren. "Ik ben natuurlijk verschrikkelijk blij met mijn eerste overwinning in de GP2. Het is geweldig dat dit kwam na de teleurstelling van de hoofdrace", aldus de 24-jarige Conway. "Vanaf de start verliep alles perfect en ik wist de race goed te contoleren. De auto was ook heel perfect en ik denk dat het resultaat van vandaag ons wat meer zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen geeft."

Na zes races staat Tung met zeven punten twaalfde in de stand, Conway heeft tien punten en vindt zichzelf terug op de tiende plaats in de ranking.