Honda: gemengde gevoelens

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Waar Jenson Button veel problemen kende, reed Rubens Barrichello knap naar de zesde stek. Het leverde de Brazaliaan drie punten op, het is voor het eerst sinds Brazilië 2006 dat Rubinho punten scoorde.

Monaco was een natte, incidentrijke race maar voor wagen nummer 17 was het een goede race. "Het voelt geweldig om weer eens wat punten te scoren en ik ben erg blij, zowel voor mijzelf als voor mijn team" aldus de 36-jarige coureur. "We hadden een goede race, alleen werd ik lange tijd opgehouden door Jarno Trulli, anders had ik een nog betere race gehad. Ik ben ieder geval blij dat de ban is gebroken. Ik hoop dat dit het begin is van een mooiere periode voor ons. We moeten gewoon hard blijven werken en vooruitgang blijven boeken."

Jenson Button was minder tevreden over zijn race. "Mijn race verliep zeer teleurstellend. Ik had een slechte start en viel een paar plekken terug in de eerste bocht. Ik zat bij het zwembad naast Nick Heidfeld en hij miste de bocht. Ik dacht dat er voldoende ruimte was bij het uitkomen van de bocht, maar dat bleek niet zo te zijn waardoor ik met mijn neus zijn achterwiel raakte. Mijn voorvleugel en mijn bargeboards liepen hierbij schade op. Helaas was dit incident tijdens de eerste ronde van invloed op mijn verdere race. Later in de race werd ik nog geraakt door Heikki Kovalainen, waardoor de achterzijde van mijn wagen schade opliep en ik uit de chicane spinde. Het was dus een rommelige race en ik baal ervan dat ik geen punten heb gescoord. De auto was snel genoeg," aldus de 28-jarige Brit.