Honda niet blij

Zowel Jenson Button als Rubens Barrichello staan er niet zo goed voor vanmiddag. De Honda-coureurs staan twaalfde en vijftiende op de startgrid in Monaco.

Nadat David Coulthard crashte hingen er gele vlaggen waardoor bijna iedereen zijn laatste snelle ronde moest afbreken zo ook Button en Barrichello. "We hebben tijdens de kwalificatie nog aan de balans moeten werken, omdat ik last van onderstuur had in de snellere bochten", aldus Button, die zelf in 2003 op bijna gelijke wijze de baan verliet als Coulthard gisteren. "Tijdens mijn laatste run voelde de auto goed en was ik in de eerste sector al twee tienden sneller. Maar toen ik in de tweede sector aankwam, waren er gele vlaggen voor Coulthard, waardoor ik mijn tijd niet meer kon verbeteren. Het is jammer dat we de top tien niet hebben gehaald."

Na afloop van de kwalificatie onderzocht de wedstrijdleiding nog een incident tussen Sutil en Barrichello maar daarover is nog niets bekend. De Braziliaan is met de vijftiende plek niet blij, maar het kan misschien nog erger voor hem worden. "Het tweede deel van de kwalificatie verliep erg teleurstellend. Mijn eerste run werd verpest door mijn verkeer en tijdens mijn tweede run waren er gele vlaggen. Dit was erg jammer, want onze wagen was competitief genoeg om mee door te kunnen gaan naar Q3. Het zal een zware race worden vanaf de vijftiende plek."