FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 mei 2006

Zoon voor Rafael en Sylvie

Sylvie en RafaelSylvie Meis is vanavond bevallen van een zoon, zo heeft haar manager bekend gemaakt. Het kind werd eerder geboren dan gepland. Nadat er zwangerschapsvergiftiging werd geconstateerd bij Meis werd besloten het jongetje vervroegd te halen. Het kind van de voormalige presentatrice en voetballer Rafael van der Vaart heet DamiŠn Rafael.

Eerder was al bekend gemaakt dat de bevalling zou worden opgewekt indien de baby niet voor het WK voetbal, dat op 9 juni begint, zou zijn geboren. Dit omdat vader Rafael graag bij de geboorte van zijn eerste kind wilde zijn. Het stel was onlangs van woonplaats Hamburg naar Nederland gereisd, om het kindje in eigen land ter wereld te laten komen.

Volgens woordvoerder Kees Jansma van het Nederlands Elftal zal Rafael van der Vaart zich maandag gewoon op het trainingskamp van Oranje in het Gelderse Hoenderlo melden. "We weten alleen nog niet precies hoe laat. Dat laten we afhangen van de ontwikkelingen", meldde Jansma. Van der Vaart speelde zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Kameroen nog niet mee, omdat hij geen risico wilde nemen na een operatie die hij onlangs onderging.

Met dank aan static, BrainFuel, derrudyjah, BVO, pven, Svensational, RD4, Cyan, The_truth_is_so_boring en macromarkt.nl voor de submit.

You cheeky little monkey!

Een anonieme submitter stuurde ons dit videofragment toe.

Deze clip heeft hier als titel monkey-nutgrab, maar als we ditzelfde filmpje opzoeken in de BBC Motion Gallery, dan lezen we daar als omschrijving: "Mating Red Colobus monkeys are interrupted by juvenile monkey prodding male's bottom, Africa".

Kijk, en dan gaan we nu toch weer ernstig twijfelen. Is dit nu een gevalletje nutgrabbing of bottomprodding?

Politie helpt Togo uit kledingnood

Er is meer freaky nieuws afkomstig uit het Togoleze kamp. Nadat het de Togoleze spelers verboden is om te praten met de Aziatische pers, werd nu bekend dat de materiaalman kledingsstukken vergat mee te nemen voor een oefenwedstrijd.

Het betrof een aantal broekjes en kousen. Voor aanvang van de oefenwedstrijd tegen Olympia Laupheim, spoedde de Duitse politie naar Allgšu om de vergeten kledingstukken op te halen. Doordat de rit die de politie maakte in totaal 160 kilometer lang was, begon de wedstrijd later dan oorspronkelijk was gepland.

Whizzkid 'berekent' Duitse WK-overwinning

Icoon OpmerkelijkAls het sportief niet zo wil vlotten, dan moet je maar iets anders verzinnen om het gevoel te hebben toch enigszins kans op de wereldtitel te maken. Liefhebbers van voorspellingen en getallen doen bijvoorbeeld de gekste dingen met cijfers om de Deutsche Mannschaft een hart onder de riem te steken. Zo verbaasde een Duitse whizzkid de bondscoach JŁrgen Klinsmann dinsdag in het Zwitserse Geneve met het ogenschijnlijk simpele sommetje 54 x 74 - 1990 = 2006.

In deze voorspellende formule staan de eerste drie getallen voor de jaren dat Duitsland wereldkampioen werd: 1954, 1974 en 1990. De uitkomst is simpel: een titel voor eigen publiek is dit jaar onvermijdelijk. "Is dat waar? Fantastisch. Ik accepteer het onmiddellijk", reageerde Klinsmann.

Met dank aan Melle12603 voor de submit.

Twitty again!

Op 30 mei is het een jaar geleden dat Natalee Holloway spoorloos verdween van het eiland Aruba. Voor het AD reden om twee pagina's te wijden aan deze, nog steeds onopgeloste, kwestie.

Naast een analyse, een overzicht van de gebeurtenissen staat er ook een interview bij met de moeder van Natalee Holloway, Beth Twitty.
Zij is het afgelopen jaar zo ongeveer onafgebroken op de Amerikaanse televisie geweest, heeft Dr. Phil zover gekregen om in zijn show geregeld aandacht aan de zaak te besteden en zij vindt het onderzoek dat verricht is naar de verdwijning van haar dochter een puinhoop. Dat laatste betreft overigens het deel dat is gedaan door de Arubaanse politie. Over de Nederlandse rechercheurs is ze een andere mening toegedaan: "Ze waren zo professioneel, deden hun werk zo grondig en waren zo betrokken".

De blunders zijn, volgens Twitty, begaan in de eerste dagen. Toen heeft de Arubaanse politie er niet meteen opgezeten en is belangrijke informatie verloren gegaan. Nu verdwijnen er op Aruba wel vaker mensen maar die duiken na een paar dagen weer op. Dat was dan ook de reden dat er niet meteen alarmbellen gingen rinkelen.

Verderop in het interview maakt ze duidelijk dat Joran van der Sloot nog steeds hoofdverdachte is. Zij zegt hierover: "We weten dat Joran alcohol voor haar kocht en sex met haar had. En dat hij hierover heeft gelogen. We weten in wat voor toestand Natalee zich door de drank bevond. Natalee dronk namelijk zelden. Joran voerde haar Bacardi Rum en normaal drinkt ze alleen Pina Colada. Het verschil hiertussen weet ze niet".
Verder is het voor haar duidelijk dat het alibi voor Joran van der Sloot is "gefabriceerd".

Voor Twitty lijkt het duidelijk: Joran heeft het gedaan.
Maar wat als Joran van der Sloot nu wel de waarheid spreekt? Hij liet haar achter op het strand in beschonken toestand. Een aantal speculaties:

- Natalee was boos op Joran omdat hij haar alleen liet. Ze ging zwemmen en verdronk.
- De bestuurder van een auto die Joran en Natalee had achtervolgd heeft Natalee nadat Joran was vertrokken verkracht en vermoord.
- Natalee was getuige van een drugssmokkel. De smokkelaars zagen haar en hebben haar vermoord.
- De familie Holleway/Twitty heeft, met medeweten van Natalee, haar laten verdwijnen om zo miljoenen aan levensverzekering op te strijken.
- Natalee is weggelopen van huis omdat ze een hekel had aan haar leven.

En na het lezen van dit en andere interviews met Beth Twitty lijkt me die laatste speculatie de meest waarschijnlijke...

Veel games in ťťn

Webgames, we kennen het allemaal. Allerlei verschillende manieren om je tijd een beetje te verdoen. Maar iedere keer gaat het om een kleine specialisatie. In deze webgame moet je eerst 20 verschillende kleine webgames doorstaan (allemaal binnen 4 seconden) en daarna op zwaar ingewikkelde wijze (kuch) wijze een eindbaas neerschieten.
Mij kostte het geheel 162 seconden. Dat is toch bijna 3 minuten die ik beter had kunnen gebruiken aan nutterige dingen.

Chavez: VS willen coup plegen in Bolivia

Icoon Buitenlands"Er wordt samengespannen tegen Bolivia, en de Verenigde Staten zijn daar de aanstichter van." Dit zijn enkele straffe woorden van de Venezuelaanse president Hugo Chavez tegen de Boliviaanse bevolking. De VS zouden een militaire oproer willen veroorzaken tegen de Boliviaanse president Evo Morales.

"De Amerikaanse ambassade is het leger in Bolivia aan het opstoken tegen de regering van president Evo Morales", aldus Chavez. De president van Venezuela, die tevens tot een linkse groepering behoort die de invloed van de VS in Zuid-Amerika wil verminderen, beschuldigde persoonlijk de Amerikaanse ambassadeur in Bolivia hiervan. "De duivel schuilt overal."


Hugo Chavez (links) en Evo Morales

Friezen jatten stenen uit straat

Icoon OpmerkelijkZes Friezen zijn vandaag aangehouden voor diefstal. Dat is niks nieuws natuurlijk, maar wat wťl opmerkelijk is is dat de Friezen niet zijn opgepakte omdat ze een pakje sigaretten of een blikje drinken uit de supermarkt stalen, want de misdaad die de zes hebben begaan is het stelen van straatstenen.

De dieven hadden in het dorp Baard een gat van zo'n 12m≤ gemaakt door de stenen eruit te halen. Een passant zag dat de daders, vijf mannen en een vrouw, de buit in een aanhangwagen laadden.

De arrestanten komen uit Littenseradiel, de gemeente waar ook het gehucht Baard deel van uitmaakt. De jongste van hen telt 16 lentes, de oudste 26. Er is nog niet bekend wat ze met de stenen van plan waren.

Hard Gay, Hoooo

Nederland heeft Pieter Storms en Felix Meurders om het aangedane onrecht aan de kaak te stellen.
Yahoo! dacht even zomaar gebruik te kunnen maken van het kenmerk van Hard Gay, Yahooo! Daar moeten ze wat voor terug doen. Tijd voor Hard Gay om daar een stokje voor te steken en met de camera in de aanslag verhaal halen. Verrassend hoe ver hij zich binnen het bedrijf weet te lullen.

Hard Gay wil ook weten wat jij op vaderdag van plan bent. Volgende maand is het al zo ver, dus wees er op voorbereid. Hard Gay ziet er op toe dat je dit jaar wél denkt aan vaderdag.

Hier nog meer Hard Gay stuff.
Er is nog veel meer, maar dit is genoeg om een overdosis te krijgen.

Uitslagen oefenduels 28/05/2006

Ondanks een ware blessuregolf boekte OekraÔne een simpele oefenzege op Costa Rica: 4-0. Winstpartijen waren er niet voor Ecuador en KroatiŽ.

OekraÔne toonde in Kiev zijn suprematie over Costa Rica, ondanks de afwezigheid van onder meer Andrei Shevchenko. Bij rust was de stand al 3-0, na veelvuldig geklungel in de defensie van Costa Rica. Met name de onervaren doelman Alfaro liet een onzekere indruk achter. Nazarenko’s openingstreffer – een afstandsschot – was het mooist. In het tweede bedrijf schakelde OekraÔne een tandje terug. Byelik gaf de score echter een nog majestueuzer karakter. Vrijdag wordt OekraÔne pas echt getest wanneer ItaliŽ als oppositie fungeert.

Ook Ecuador, evenals Costa Rica lid van poule A, presteerde tegenvallend. De Zuid-Amerikanen moesten in MacedoniŽ hun meerdere erkennen: 1-2. Via Tenorio kwam Ecuador nog aan de leiding, maar Maznov en Mitreski deden de bordjes verhangen. KroatiŽ ontsnapte tegen mede WK-deelnemer Iran aan een nederlaag. In de 97e minuut tekende Babic vanaf de strafschopstip voor de 2-2. Via Karimi en Borhani was Iran tweemaal op voorsprong gekomen; tussendoor scoorde Prso de 1-1.

Uitslagen:

OekraÔne – Costa Rica 4-0
27. Nazarenko 1-0
33. Vorobei 2-0
40. Kalinichenko 3-0
55. Byelik 4-0

KroatiŽ – Iran 2-2
21. Karimi 0-1
32. Prso 1-1
82. Borhani 1-2
97. Babic (pen) 2-2

Ecuador – MacedoniŽ 1-2
25. Tenorio 1-0
28. Maznov 1-1
73. Mitreski (pen) 1-2

Programma:

Vannacht:
Verenigde Staten – Letland

Maandag:
Jamaica – Ghana

'WK-vrije zone' in Groot-BrittanniŽ

Icoon VoetbalGoed nieuws voor mensen die het nu al helemaal gehad hebben met alle gekte rondom het WK! Een hotel in het Britse merengebied heeft zichzelf namelijk uitgeroepen tot 'voetbalvrije zone'. Wie tijdens het WK overnacht in het 27 kamers tellende Linthwaite House Hotel in Bowness zal niet geconfronteerd worden met ook maar iets dat met voetbal te maken heeft. Ook op de tv zijn de wedstrijden en alle andere voetbalprogramma's niet te ontvangen.

In plaats daarvan is er een uitgebreid filmprogramma opgezet, dat op het videokanaal te zien zal zijn. Ook het personeel moet zich strikt aan de regels houden: wie een personeelslid betrapt op het gebruik van het woord 'voetbal' krijgt een gratis glas champagne.

Een overnachting tijdens het WK zal omgerekend ongeveer 180 euro gaan kosten. De eigenaar van het hotel, Mike Bevans, zegt zich vooral te richten op de zogenaamde 'voetbalweduwes', vrouwen die het huis ontvluchten omdat hun man toch alleen maar naar de voetbalwedstrijden op tv kijkt.

Britse baby's om klompvoetjes geaborteerd

Icoon MedischMeer dan twintig Britse vrouwen hebben de afgelopen jaren een baby laten aborteren omdat het een klompvoetje had. Een klompvoetje is een aandoening die prima te behandelen is.

In de periode tussen 1996-2004 vonden er volgens The Sunday Times meer abortussen plaats. Kinderen waarvan voor de geboorte bekend was dat ze enkele vingers aan elkaar hadden zitten of een extra vinger hadden waren niet welkom en werden geaborteerd.

De abortussen zouden volgens de zondagskrant nog na de twintigste week in de zwangerschap uitgevoerd zijn. In het afgelopen jaar werd een zwangerschap afgebroken omdat de baby een deel van een voetje miste.

Volgens de krant is het na deze gegevens, die van het Britse bureau voor statistiek komen, tijd voor een maatschappelijke discussie. Er wordt door veel ouderorganisaties en artsen gevreesd dat de definitie van een handicap van het ongeboren kind die ernstig genoeg is om tot abortus over te gaan niet meer realistisch is.

Met dank aan RonaldM, IHVK, SoeperdweeP en Tarak voor de submit.

Uitslagen Dag 1 Roland Garros

Vandaag was de eerste dag van het Grand Slam toernooi van Roland Garros. Het toernooi in Parijs begint dit jaar voor het eerst in de historie op zondag. De organisatie hoopt zo wat meer rek in het programma te krijgen, waardoor vertragingen (door regenval) makkelijker kunnen worden opgevangen.

Roger Federer plaatste zich voor de tweede ronde. De Zwitserse nummer ťťn van de wereld speelde niet goed tegen de Argentijn Hartfield, maar wist de partij uiteindelijk wel te winnen in drie sets met de setstanden 7-5 7-6 (2) en 6-2.

De Argentijn David Nalbandian had minder moeite om de tweede ronde te bereiken. Tegen de Zwitser Wawrinka sprong hij wel slordig om met de breekkansen, hij benutte er van de 18 slechts 5, maar met 6-2, 7-6 en 6-4 was hij toch de sterkste.

Bij de vrouwen plaatste Amelie Mauresmo zich vrij eenvoudig voor de tweede ronde. De Francaise rekende met twee keer 6-4 af met de Amerikaanse Meghann Shaughnessy. Marion Bartoli haalde eveneens eenvoudig de tweede ronde. De Francaise gunde haar landgenote Aurelie Vedy slechts een game: 6-1, 6-0.

Maria Sjarapova kroop door het oog van de naald. De Russin stond tegen Mashona Washington, de nummer 89 van de wereld, op de rand van de afgrond, maar viel niet en wist de wedstrijd met 6-2, 5-7 en 7-5 alsnog naar zich toe te trekken.

Morgenochtend komt Michaella Krajicek in actie. In de eerste ronde treft ze de als zevende geplaatste Patty Schnyder. Raemon Sluiter speelt morgen ook, zijn tegenstander is de Fin Jarkko Nieminen.

Eerste Ronde

Vrouwen

Dinara Safina (Rus/14) Vera Zvonareva (Rus) 6-3 7-5
Amelie Mauresmo (Fra/1) - Meghann Shaughnessy (Usa) 6-4 6-4
Aurelie Vedy (Fra) - Marion Bartoli (Fra/25) 1-6 0-6
Maria Sharapova (Rus/4) - Mashona Washington (Usa) 6-2 5-7 7-5
Ai Sugiyama (Jpn/22) - Eleni Daniilidou (Gri) 6-7(1) 6-0 6-3
Iveta Benesova (Tsj) - Pauline Parmentier (Fra) 7-5 6-3

Mannen

Roger Federer (Zwi/1) - Diego Hartfield (Arg) 7-5 7-6 6-2
Tommy Robredo (Spa/7) - Tomas Zib (Tsj) 6-4 6-2 6-2
David Nalbandian (Arg/3) - Stanislas Wawrinka (Zwi) 6-2 7-5 6-4
Kenneth Carlsen (Den) - Tim Henman (Gbr) 3-6 4-6 6-4 4-6
Carlos Moya (Spa/30) - Juan Antonio Marin (Crc) 7-5 6-3 6-3

'Leugendetector voor Britse fraudeurs'

Icoon MisdaadDe leugendetector moet hťt nieuwe middel worden om uitkeringsfraude in Groot-BrittanniŽ aan te kunnen pakken. De Britse krant The Independent meldt dat binnenkort de eerste proeven zullen plaats vinden met geavanceerde technologie van Amerikaanse en IsraŽlische makelij. De leugendetectie zal plaatsvinden door middel van een stemanalyse.

Fraude met uikeringen kost de Britse belastingbetaler jaarlijks een slordige 3 miljard pond (ongeveer 4,5 miljard euro). De regering wil dit bedrag nu flink omlaag gaan brengen. Ambtenaren hebben reeds gesproken met verzekeringsmaatschappijen, die de technologie al langer gebruiken om oplichters op te sporen.

De stemanalyse zal onder andere worden ingezet om mensen die ten onrechte claimen een alleenstaande ouder te zijn op te sporen. Ook mensen die een werkloosheidsuitkering ontvangen, maar ondertussen bijvoorbeeld zwart werken moeten worden gepakt met de nieuwe techniek.

De gebruikte methode om de waarheid van iemands verhaal te testen is gebaseerd op het feit dat mensen op een hogere toon gaan praten als ze liegen. De nieuwe techniek zou precies genoeg zijn om het verschil in toonfrequentie te meten. Ook worden zaken als aarzeling, stress en andere zaken die aangeven dat iemand niet op zijn gemak is getest. Het totaalbeeld moet vervolgens duidelijk maken of iemand liegt of niet.


Een draagbare versie van het apparaat wordt al enige tijd als gadget verkocht

Top 25 tech flops

We hebben de afgelopen tijd een boel top zoveel lijstjes gehad:
Top 10 slechtste films
Top 10 best bewaarde auto geheimen
Top 10 vreemdste robots
Top 10 spellen

Vandaag de 25 grootste technologische flops aller tijden.

Een kleine greep:

1. America Online (1989-2006)
2. RealNetworks RealPlayer (1999)
3. Syncronys SoftRAM (1995)
4. Microsoft Windows Millennium (2000)
5. Sony BMG Music CDs (2005)

Uiteraard staan er overal een fotos en omschrijvingen bij

Met dank aan MonoSynth voor de submit

Bye Bye Oranje....

De Duitsers hebben het door toedoen van Marco en Marko nogal hoog in de bol gekregen. Denken dat de Hollanders nu ook fan zijn van de Duitsers gaat natuurlijk nogal ver. Ze begrijpen de humor niet en nemen het nogal serieus.
Sterker nog, ze denken ook werkelijk te gaan winnen van Nederland en dan ook nog met een doelpunt aan het begin van de wedstrijd.

De naam van het filmpje is ook nogal overdreven. Maar goed, als de Duitsers denken dat de supporters gemotiveerd raken van zo'n commercial, dan moeten ze deze dan maar vaak uitzenden. Het wordt een hete zomer.

Met dank aan cptmarco voor de submit

Wat is Dit: Opgave 25 - Uitslag

Andermaal hadden jullie een derde ronde nodig om het te raden. Toen was het ineens wel een hoop mensen duidelijk. De eer en de meeste punten gaan ditmaal naar markii.
Na markii krijgen livelink, blup, Shapeshifter, Bafnek, kaspermols282, dfr0st, Huuf, ABC-tje, Tobbes, natedanielz, Finch, Viper2k1, victoryismine, Martijnnissen, FOKKER007, lolz, Lode en singlemetkids punten als lifters. Het is inderdaad een openbaar urinoir.
De foto is gemaakt in Gouda en niet in Utrecht.

De volgende "Wat is Dit" zal zijn op maandag 28 mei om 12.00 uur.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing, openbaar urinoir:

Tot de volgende keer, tot WiD!

EiffelTowers landskampioen basketball

De EiffelTowers zijn in eigen huis landskampioen basketball geworden. De Bosschenaren versloegen de MPC Capitals uit Groningen.

In een uitverkochte Maaspoort vond de zevende en beslissende wedstrijd van de play-offs plaats. De eindstand werd 78-68 in het voordeel van de thuisploeg. Jos Frederiks maakte het verschil in de vierde periode door twee driepunters te scoren. Hierdoor konden de EiffelTowers tot het eindsignaal de wedstrijd controleren en gemakkelijk uitspelen.

Het was het eerste kampioenschap voor de club uit Den Bosch sinds 1997. De Groningers werden in 2004 voor het laatst kampioen.

SWARM

Een nieuwe manier om te surfen, Swarmen. Je hoeft niet meer te zoeken naar leuke sites, ze worden voor je gevonden. Hoe leuker een site is om te bekijken, hoe beter die in beeld komt.
Het is gemaakt voor Firefox gebruikers, die deze extensie kunnen gebruiken.
Zo kom je op websites die je met Google nooit had gevonden.

Met dank aan een anonieme submitter.

ProTour: Stand na Giro d'Italia

Er zijn weer flinke verschuivingen zichtbaar in de ProTour-stand. De Ronde van CataloniŽ deed de top van het klassement vrijwel niet veranderen, maar na de Giro is dit wel het geval.

Giro-winnaar Ivan Basso springt met stip naar de tweede plaats in de stand met 40 punten achterstand op Alejandro Valverde. Zijn landgenoten Damiano Cunego en Paolo Savoldelli deden ook goede zaken en kwamen terecht op respectievelijk de negende en tiende positie. De best geklasseerde Nederlander blijft Michael Boogerd, die daalt van de achtste naar de twaalfde positie met 75 punten.

In het teamklassement stond Team CSC al op de eerste plaats en dit blijft ook nu het geval. Door de goede prestaties van Josť Enrique Gutierrez bezet Phonak de tweede plaats. De Rabobank-ploeg valt net buiten de top 5 met 149 punten. In het landenklassement neemt ItaliŽ de koppositie over van Spanje. Nederland staat hier wel in de top 5 achter Duitsland en BelgiŽ

Stand individueel:

#CoureurPunten
1.Alejandro Valverde (Spa)178
2.Ivan Basso (Ita)138
3.Tom Boonen (Bel)129
4.Alessandro Ballan (Ita)105
5.Frank Schleck (Lux)100
6.Patrick Sinkewitz (Dui)90
7.Samuel Sanchez (Spa)89
8.Fabian Cancellara (Zwi)87
9.Damiano Cunego (Ita)86
10.Paolo Savoldelli (Ita)85

Stand teams:

#TeamPunten
1.Team CSC177
2.Phonak161
3.T-Mobile159
4.Caisse d'Epargne I-B158
5.Lampre154

Stand landen:

#LandPunten
1.ItaliŽ498
2.Spanje483
3.Duitsland232
4.BelgiŽ221
5.Nederland205

Kalender:

DatumWedstrijdWinnaar
6 - 12 mrtParijs - NiceFloyd Landis (VS)
8 - 14 mrtTirreno - AdriaticoThomas Dekker (Ned)
18 maartMilaan - San RemoFilippo Pozzato (Ita)
2 aprilRonde van VlaanderenTom Boonen (Bel)
3 - 8 aprilRonde van BaskenlandJosť Gomez Marchante (Spa)
5 aprilGent - WevelgemThor Hushovd (Noo)
9 aprilParijs - RoubaixFabian Cancellara (Zwi)
16 aprilAmstel Gold RaceFrank Schleck (Lux)
19 aprilWaalse PijlAlejandro Valverde (Spa)
23 aprilLuik - Bastenaken - LuikAlejandro Valverde (Spa)
25 - 30 aprilRonde van RomandiŽCadel Evans (Aus)
6 - 28 meiGiro d'ItaliaIvan Basso (Ita)
15 - 21 meiRonde van CataloniŽDavid CaŮada (Spa)
4 - 11 juniDauphinť Libťrť
10 - 18 juniRonde van Zwitserland
18 juniPloegentijdrit Eindhoven
1 - 23 juliTour de France
30 juliHEW Cyclassics Hamburg
1 - 9 augustusRonde van Duitsland
12 augustusClasica San Sebastian
16 - 23 augustusEneco Tour
26 aug. - 17 sep.Vuelta a EspaŮa
27 augustusGP Ouest France - Plouay
4 - 10 septemberRonde van Polen
1 oktoberGP ZŁrich
8 oktoberParijs - Tours
14 oktoberRonde van Lombardije

Nieuw EU-verdrag in 2009

Icoon Europa De ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie hebben besloten dat er in 2009 een nieuw EU-verdrag moet zijn. Daarna hebben de lidstaten de tijd om het nieuwe verdrag te ratificeren.

"De lucht klaart op... de donkere wolken van vorig jaar beginnen langzaam te verdwijnen", zei de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Ursula Plassnik. In Wenen hebben de ministers twee dagen overlegd over de kwestie. "We zijn ons allemaal bewust dat we op z'n laatst in 2009 moeten weten wat ons te wachten staat. Het Duitse presidentschap van begin volgend jaar zal leiden tot nieuwe voorstellen voor het nieuwe verdrag".

De ministers lijken het erover eens te zijn dat de term "Europese grondwet" moet verdwijnen, zodat Frankrijk en Nederland het nieuwe verdrag zullen ratificeren. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier, een voorstander van de huidige Europese grondwet, vindt deze naamswijziging niet erg. "In Duitsland kunnen we leven met een algemeen verdrag die niet de naam grondwet in zich draagt, maar wel dezelfde legale status heeft". De Duitsers willen liever niet onderhandelen over veranderingen in het verdrag. Een simpele naamswijziging zal echter voor Frankrijk en Nederland waarschijnlijk niet voldoende zijn.

De Nederlandse minister voor Buitenlandse Zaken Ben Bot vindt dat hij onder druk gezet wordt. "Je merkt dat staten die de grondwet al geratificeerd hebben druk zetten op Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Deze staten willen het verdrag helemaal niet ratificeren". De Nederlandse regering staat onder druk van de Nederlandse burger. 83 procent van de Nederlanders wil pas een nieuw referendum als er grote verschillen komen in het nieuwe verdrag.

De Haan en John praten meningsverschil uit

Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje en spits Collins John hebben hun meningsverschil met elkaar uitgepraat. De bondscoach was niet tevreden met de invalbeurt van John tijdens de wedstrijd tegen Denemarken op het Europees kampioenschap.

De 62-jarige Fries zei na afloop van die wedstrijd dat John niet in het belang van het eftal speelde, maar dat hij op zoek was naar eigen succes door het scoren van een doelpunt. Ook zou de aanvaller van Fulham te weinig werk verzetten.

"Collins is naar me toegekomen. Hij was niet zo blij dat hij die teksten een dag later teruglas in de kranten. Collins vond dat ik dat niet tegen journalisten had moeten zeggen. Ik heb een andere mening. We hebben afgesproken het er niet meer over te hebben. Het belangrijkste is dat hij het grotendeels met mijn kritiek eens is. Daar gaat het om," aldus De Haan zondag.

Zaterdag zei John zelf al dat er een verschil is tussen zijn rol bij de club en bij Jong Oranje. "Bij Fulham word ik vooral afgerekend op het benutten van de kansen. Daar hoef ik me veel minder met het spel bezig te houden."

Trailer The Darkness

Op de E3 2006 was er een trailer te zien van de game The Darkness, onlangs is deze trailer ook op het internet verschenen.

In de game The Darkness zul je spelen als Jackie Estacado, een meedogenloze huurmoordenaar uit de maffia-familie Franchetti. Deze familie is echter onder invloed geraakt van duistere krachten, genaamd The Darkness en die krachten zal Jackie Estacado dus ook beschikken.
In het spel zul je als speler moeten leren omgaan met de krachten van The Darkness om zo allerlei missies uit te voeren in het criminele circuit van de maffia.

De trailer is hier te vinden.


The Darkness

Wielrennen: Basso winnaar Ronde van ItaliŽ

Icoon SportIvan Basso heeft de Ronde van ItaliŽ gewonnen. De leidende positie van de 28-jarige Italiaan kwam in de slotrit naar Milaan geen moment in gevaar. Robert FŲrster schreef de laatste etappe op zijn naam.

Basso toonde zich superieur: in het eindklassement heeft hij ruim negen minuten voorsprong op de Spanjaard Josť Enrique Gutierrez. Gilberto Simoni completeert het eindpodium. Wegens de enorme zwaarte (in de laatste week bijna alleen maar bergritten), zijn de verschillen in de rangschikking zeer groot. Uittredend winnaar Paolo Savoldelli startte sterk met proloogwinst, maar kon niet mee in het hooggebergte en finishte als vijfde, een plaatsje achter Damiano Cunego. Theo Eltink claimde met een 53e plaats net als in 2005 de titel beste Nederlander. Vorig jaar was de Rabo-renner nog 29e.

Nederlandse glorie was er vandaag wel in de Ronde van BelgiŽ, want Maarten Tjallingii pakte de eindzege. De 28-jarige coureur van Skil-Shimano legde de basis voor zijn verrassende triomf in de openingsetappe door solo aan te komen. In de tijdrit plaatste Tjallingii zich bij de eerste tien en op het vlakke koerste hij steeds attent van voren. Verrassenderwijs won niet Tom Boonen, maar Gert Steegmans de laatste rit.

Eindklassement Ronde van ItaliŽ:
1. I. Basso (Ita) - 91.33'33"
2. J. E. Gutierrez (Spa) - 9'18"
3. G. Simoni (Ita) - 11'59"
4. D. Cunego (Ita) - 18'16"
5. P. Savoldelli (Ita) - 19'22"

Eindklassement Ronde van BelgiŽ:
1. M. Tjallingii (Ned) - 20.16'16"
2. S. Rosseler (Bel) - 0'26"
3. M. van Heeswijk (Ned) - 0'49"

Basso eindwinnaar Giro d'Italia

Ivan Basso is de laureator van de 89e Ronde van ItaliŽ. Tijdens de saaie slotrit naar Milaan kwam zijn leidende positie geen moment in gevaar. Robert FŲrster pakte de laatste dageer.

Zoals gebruikelijk in slotetappes van grote rondes viel er nauwelijks wat te beleven. Temeer vanwege de zeer lastige voorbije dagen hielden de 151 renners er een slakkengangetje op na. Het gemiddelde van de eerste twee koersuren bedroeg slechts 31,5 kilometer. Tussen het pendelen door deed Bettini nuttige zaken voor de puntentrui.

Het was Gabriele Missaglia die het stilzwijgende pact doorbrak en na een kleine zestig kilometer demarreerde. De Italiaan mocht drie minuten pakken, maar werd daarna snel ingerekend door het pak, waar CSC het tempo bepaalde. Dat was nog vůůr het begin van de elf plaatselijke rondjes in Milaan.

Anders dan in de laatste jaren schoot de vaart er niet in op het circuit. Davide Bramati mocht even voorop rijden, omdat de ancien bezig was aan zijn laatste koers. Verder gebeurde er niets, op een opgave van Mirco Lorenzetto na. CSC bleef tot drie kilometer voor de finish aan kop, tot een aanval van Alessandro Cortinovis. Deze poging was geen lang leven beschoren, en een massasprint bleek onafwendbaar. Robert FŲrster kwam op het juiste moment op kop en werd niet meer gepasseerd, onder andere doordat Bettini ingesloten raakte.


Uitslag 21e etappe - Museo del Ghisallo – Milaan – 140 kilometer:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.R. FŲrsterDUIGER3.56.03
2.A. RichezeARGPAN0'00''
3.O. PollackDUITMO0'00''
4.P. BettiniITAQUI0'00''
5.L. DuqueCOLCOF0'00''


Eindklassement 89e Giro d’Italia:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.I. BassoITACSC91.33.36
2.J. E. GutierrezSPAPHO9'18''
3.G. SimoniITASAU11'59''
4.D. CunegoITALAM18'16''
5.P. SavoldelliITADIS19'22''
6.S. CasarFRAFDJ23'53''
7.J.GarateSPAQUI24'26''
8.F. PellizottiITALIQ25'57''
9.V. PeŮaCOLPHO26'27''
10.F. VilaSPALAM27'34''
11.L. PiepoliITASAU28'00''
12.G. CarusoITALIB28'17''
13.J. RubieraSPADIS28'30''
14.P. HalgandFRACA35'15''
15.P. TiralongoITALAM40'16''
16.I. ParraCOLCOF46'26''
17.W. Van HuffelBELDAV48'25''
18.U. OsaSPALIB48'52''
19.S. SzmydPOLLAM49'47''
20.L. MazzantiITAPAN50'43''


Winnaar bergklassement: Juan-Manuel Garate (Spa)

Winnaar puntenklassement: Paolo Bettini (Ita)

Winnaar combinatieklassement: Paolo Savoldelli (Ita)

Man vindt 100 duizend euro op straat

Icoon OpmerkelijkTerwijl in de politiek veel moeite wordt gedaan om de economie weer langzaam uit het slop te laten komen, liggen de grote bedragen wellicht gewoon voor het oprapen. Een 49-jarige man heeft afgelopen woensdag namelijk iets minder dan honderdduizend euro op straat in het Brabantse Ulvenhout gevonden. Dit heeft de politie vandaag gemeld.

De man liep over straat, toen hij een witte plastic zak met het opschrift 'total' zag liggen. In deze zak bleek een grote hoeveelheid bankbiljetten met een waarde van bijna een ton te zitten. De man heeft de vondst vervolgens afgeleverd bij de politie in Breda.

Het is vooralsnog onbekend wie de eigenaar is van de zak en het geld. Volgens de wet heeft de vinder recht op de gevonden spullen als er binnen een jaar niet wordt achterhaald wie de rechtmatige eigenaar is. De politie vermoedt dat het geld afkomstig is van criminele feiten.

Met dank aan derrudyjah voor de submit.

Mijn Moeder.

Zoals sommige van jullie weten, schrijf ik vaak over mijn gezin, mijn dochter, schoonzoon en zoon. Ik schrijf over hoe een Gotische moeder en een hippie vader door het leven gaan en hoe de kinderen hierop reageren.

Vandaag schrijf ik ook een stukje over mijn gezin, maar dan met name mijn moeder.

Een prachtvrouw die net haar tachtigste verjaardag heeft gevierd, volop in het leven staat, vrijwilligers werk doet , graag en veel over politiek spreekt en een fanatiek Ajax aanhanger, die het bij de F-side niet slecht zou doen.

Een vrouw die een heel zwaar leven heeft gehad, het enige meisje was in een gezin met alleen jongens, zij werd als sloof gebruikt, mocht niet verder leren, ondanks het feit dat zij zo slim was. Die in de oorlog in het verzet zat, en haar lievelingsbroer zag verliezen door een Duits vuurpeloton.

Een vrouw die zeven kinderen heeft grootgebracht, die thuiswerk heeft verricht en jarenlang kranten en reclamebladen in de bus heeft gedaan.

Een vrouw die heel vroeg in de ochtend opstond, om je tijdens je examentijd te overhoren, potten koffie te zetten en je nog eens extra knuffelde voor je op moest komen.

Een vrouw die de zorg van mijn vader op zich nam, mijn vader zwaar hart patiŽnt en zeer slecht ter been.

Een vrouw die zo verschrikkelijk genoot van haar klein en achterkleinkinderen, die zo blij was met kleine dingen in het leven, en het heerlijk vond om in het zonnetje te zitten in haar achtertuin.

Mijn moeder die altijd zorgzaam was, die belangstelling had voor iedereen en zichzelf soms teveel wegcijferde, mijn moeder die een week na het huwelijk van mijn dochter is gestorven aan een hersenbloeding.

Mijn moeder van wie ik zo zielsveel houd, en die ik zo vreselijk zal missen.
Een vrouw die haar plek in de hemel zeker heeft verdiend.

Mam, het is nu tijd voor je om uit te rusten, je mag nu lekker kwebbelen zonder je schuldig te voelen, laat nu een ander voor je zorgen.

Liefs je dochter.

Remake Far East of Eden op PSP

Onlangs is bekend gemaakt dat de klassieke Japanse RPG; Far East of Eden: The Apocalypse IV (uit 1997) toen te spelen op de Sega Saturn een remake zal krijgen en zal verschijnen op de PSP.

De game zal van een zelfde graphicsstijl gebruik maken als de game op de Sega Saturn. Er zijn echter wel wat nieuwe steden, nieuwe characters en nieuwe cutscenes toegevoegd om het verhaal wat completer te maken.

In de game speel je in de setting van Amerikaanse steden, vol met allerlei politieke en sarcastische verwijzingen naar de Amerikaanse en Japanse culturen.
In het spel ben je de held genaamd Rizing. Rizing zijn leermeester wordt brutaal vermoord en het is jouw missie om Amerika te redden van een hoop vijanden. Deze vijanden hebben juist weer als missie om de wereld te veranderen in een hel en Rizing is er om die plannen te stoppen.

Een releasedatum in de US of EU is nog niet bekend. Zomer 2006 zal dit spel verschijnen op de Japanse markt.

Voor jullie alvast wat verse screens:Far East of Eden: The Apocalypse IV

DC: "Een fantastische beloning voor het team"


David Coulthard wist tijdens de Grand Prix van Monaco zijn eerste podium te behalen in dienst van Red Bull Racing. Het team wist nog nooit bij de eerste drie te eindigen, en de Schot was dan ook erg blij met zijn derde plaats.

"Ik ben heel blij voor het team en mezelf. Hopelijk helpt deze prestatie ons voor de komende races. Dit is een fantastische beloning voor het hele team, zeker na de moeilijke start van het seizoen," aldus Coulthard.

Coulthards teamgenoot Christian Klien reed ook een sterke race. Hij lag voor Coulthard, maar viel uit toen zijn wagen het begaf.

Vitesse moet ťťn duel uitwijken naar ander stadion

Vitesse zal aankomend seizoen tenminste ťťn thuiswedstrijd in de competitie buiten het eigen Gelredome moeten spelen. De KNVB heeft gezegd dat de Arnhemse club naar een ander stadion moet uitwijken omdat het Geldredome drie weken lang het onderkomen is voor concerten van Marco Borsato.

Vitesse is niet te spreken over de houding van zowel de KNVB als het stadionbestuur. Vitesse is hoofdhuurder van het Gelredome, maar door de concerten van Marco Borsato wordt het verbannen uit eigen huis. "Vitesse moet uitwijken naar een ander stadion voor speelronde negen. Dit is een midweekse speelronde. Vitesse kan niet anders dan hier gehoor aan geven, omdat er geen alternatief is. Weigert Vitesse te spelen, dan zal de KNVB ons uit de competitie nemen", aldus Paul van der Kraan, directeur van Vitesse.

"Het is absurd dat Gelredome zijn hoofdhuurder op deze manier in de kou zet. Sterker nog: zonder Vitesse was er nooit een Gelredome geweest. Het Gelredome-bestuur moet beseffen dat het een voetbalstadion bestuurt, geen evenementencomplex zoals de Rijnhal."

Door de gang van zaken heeft de KNVB inmiddels al besloten om voorlopig geen interlands te plannen in het multifunctionele stadion.

"Apple gaat eindelijk games ontwikkelen"

Volgens de geruchtenmolen van GameSpot gaat Apple ook games ontwikkelen. De site meldt dat het met een manager heeft gesproken die programmeurs aan het werven is met een achtergrond in de gamesindustrie. Volgens de manager gaat het om functies binnen het team van onder andere iTunes, de online muziekwinkel van Apple. De games die ontwikkeld gaan worden zullen dan ook voor de iPod zijn en niet voor Mac systemen met OSX erop.Solitaire op de iPod. Binnenkort een FPS?

Geruchten dat Apple games gaat ontwikkelen doen al langer de ronde, maar er is nog niets concreets geweest. Grote kans dus dat ook dit gerucht over een paar weken alweer vergeten is.

Blessuregolf teistert selectie OekraÔne

Zowat een derde van de OekraÔense voetbalselectie voor het WK voetbal verblijft in de ziekenboeg. Bondscoach Oleg Blochin heeft maar liefst zeven spelers die met een blessure kampen.

Sergej Fjodorov is er het ergst aan toe. De 31-jarige verdediger van Dinamo Kiev liep tijdens een training een zware heupblessure op, en zal volgende week niet met de groep naar Duitsland gaan.

Dmitri Tsjigrinski van Sjachtar Donjetsk komt in aanmerking als vervanger. Momenteel speelt de talentvolle verdediger nog met Jong OekraÔne in Portugal op het Europees kampioenschap voor spelers tot 21 jaar.

Ook het meedoen van Sergej Rebrov is nog steeds twijfelachtig. Tijdens een trainingskamp in Turkije raakte hij ernstig geblesseerd aan een dijbeen. Voorlopig zal de rechterspits van Dinamo Kiev een week rust moeten houden, daarna zal verder worden gekeken.

Burgermilitie VS bouwt eigen hek langs grens

Icoon BuitenlandsEen groep Amerikaanse vrijwilligers, die zich Minuteman Civil Defense Corps (MCDC) noemt, is begonnen aan de bouw van een hekwerk langs de zuidergrens van de Verenigde Staten. Zo hopen ze de instroom van Mexicanen tegen te gaan.

Het hekwerk moet 3000 kilometer lang en 2 meter hoog worden. De eerste 16 km, die de makers 'een eerste stap naar een verfijnder veiligheidssysteem' noemen, zijn al af. Er zijn wel enkele obstakels. Niet alle landeigenaren langs de grens zitten te wachten op een hek op hun privťland. Daarnaast kost een 3000 km lange hek ook heel wat geld. Om de overige 2984 km te financiŽren, is de groep nu een inzamelingsactie over het hele land begonnen. Naast het bouwen van het hek, houdt de militie zich ook bezig met het patrouilleren langs de grens.

De Verenigde Staten zijn verwikkeld in een heftig debat over illegalen. De senaat nam vorige week een besluit aan om alle illegalen die zich in de VS bevinden te naturaliseren, mits ze met een som geld over de brug komen. Dit tot ontsteltenis van veel Amerikanen, van wie sommigen tot de bouw van de hek zijn overgegaan, om tenminste geen nieuwe illegalen meer te krijgen.
Het logo van MCDC


Bloemendaal landskampioen na verlenging

De hockeyheren van Bloemendaal hebben de landstitel binnengehaald. In de beslissingswedstrijd van de play-off-serie werd Amsterdam met 3-2 verslagen.

Tot twee keer toe bracht Taeke Taekema de Amsterdammers op voorsprong via een strafcorner. Teun de Nooijer en Jamie Dwyer wisten de score weer recht te trekken, zodat na 70 minuten hockey het op een verlenging uitdraaide. Het karakter van de wedstrijd was erg vijandig. Twee spelers van Bloemendaal werden door de arbitrage naar de kant gestuurd.

In de verlenging scoorde na vier minuten al Australisch international Luke Doerner uit een strafcorner. Hiermee bracht hij de eindstand op 3 - 2 en bezorgde hij de tiende landstitel voor Bloemendaal. Voor het laatst werden de Bloemendalers in 2004 landskampioen.

Vrouwen starten site tegen WK

Icoon Opmerkelijk"Mannen jatten dure, kostbare kijktijd voor onze favoriete programma's. Mannen zien je niet meer staan, kijken je geeneens meer na. Mannen zijn niet meer aanspreekbaar. Mannen hossen met Erica Terpstra". Het zijn een aantal redenen waarom een groepje vrouwen de site Wegmethetwk.nl is gestart.

"Vrouwen dreigen ondergesneeuwd te worden in een oranje testosteronwaas van voetbalgekte", zeggen de oprichtsters, die naar eigen zeggen geen femifundi's zijn (feministische fundamentalisten). De dames noemen zich de 'Vrouwen voor een voetbalvrij Nederland' (VVN). Ze zijn dan ook fel tegen het komende WK voetbal in Duitsland.

De VVN heeft ook elf spelregels geformuleerd. De opvallendste daarvan: 'Een bal in huis = een bal eraf'. "We willen gewoon wat duidelijk maken en mannen luisteren pas als je dreigt hun mannelijkheid te ontnemen", aldus een woordvoerster.

Formule 1: Uitslag GP van Monaco

Icoon Formule 1Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. Hij bleef Juan Pablo Montoya voor, David Coulthard pakte het eerste podium van Red Bull Racing.

De start van de wedstrijd verliep, tegen alle verwachtingen in, nagenoeg zonder brokken. Alleen Christijan Albers en Tiago Monteiro hadden een aanrijding, waar Albers voor gestraft werd met een drive through-penalty. Mark Webber werd al in de tweede ronde verschalkt door Kimi RšikkŲnen, maar nestelde zich op een goede derde plaats. De kopgroep van Alonso, RšikkŲnen, Webber en Montoya reed snel weg van de rest van het veld.

De opmars van de Ferrari's, die beiden achteraan waren gestart, viel in de eerste fase van de wedstrijd wat tegen. Michael Schumacher bleef lange tijd steken op een zestiende plaats, achter de trage Jenson Button en Felipe Massa kwam zelfs lange tijd niet voorbij beide wagens van Super Aguri.

Na de eerste serie pitstops bleef de situatie aan de kop van het veld gelijk. Achter Nick Heidfeld, op plaats acht, had zich echter een grote rij van wagens gevormd, waar niet veel later de kopgroep middenin terecht kwam. Dat zorgde voor soms chaotische taferelen, met wagens die om posities streden, maar tegelijkertijd voorrang moesten verlenen aan de vier kopmannen.

In de negenenveertigste ronde eindigde de goede wedstrijd van Webber in tranen. De AustraliŽr moest zijn brandende Williams aan de kant parkeren, wat zorgde voor een safety car-situatie. Het halve veld maakte gebruik van de neutralisatie om de pits in te duiken. Takuma Sato haalde dat echter niet meer en moest zijn wagen bij de pitsingang stilzetten. Ook RšikkŲnen moest uitvallen achter de safety car met een hevig rokende auto.

Bij de herstart bleek Rubens Barrichello door de uitvallers op een derde plaats te zijn terecht gekomen. Hij kreeg echter een drive through-penalty omdat hij te hard had gereden in de pitstraat. Niet veel later viel Jarno Trulli stil, nadat hij de derde plaats van Barrichello had overgenomen. Dat zorgde ervoor dat Coulthard zijn eerste podium sinds 2003 kon binnenhalen. Alonso reed zonder problemen naar de overwinning, Montoya had ook geen problemen met het veiligstellen van de tweede positie. Michael Schumacher deed nog een laatste poging om de vierde plaats van Barrichello af te nemen, maar zonder resultaat.
Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!

Gewonden bij onrustige nacht in Schagen

Icoon Politie In het centrum van de Noord-Hollandse plaats Schagen zijn afgelopen nacht enkele gewonden gevallen. Bij een schietpartij raakte een 21-jarige Amsterdammer aan zijn been gewond. Ook werd een 26-jarige man uit Hoorn zo hard op zijn hoofd geslagen dat hij geopereerd moest worden. Dat heeft de politie gemeld.

De schietpartij had plaats naast een geparkeerde auto. Daar hadden een aantal personen ruzie met elkaar. Toen het conflict escaleerde, werden er enkele schoten gelost. De politie zegt nog niet te weten wat de aanleiding van de ruzie was.

Bij het onderzoek werd de politie zo ernstig gehinderd door dronken uitgaanspubliek dat er assistentie van andere agenten uit de regio nodig was. Zo drong een 23-jarige Alkmaarder door de afzetting heen, en gooide een 25-jarige man uit dezelfde stad een steen naar een agent.

Beide mannen zijn aangehouden, waarbij de eerste lichtgewond raakte door beten van een politiehond. Ook de neergeschoten Amsterdammer is aangehouden.

Met dank aan I_are_Rudeboy voor de submit.

Uitslag GP Monaco

Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. Hij bleef Juan Pablo Montoya voor, David Coulthard pakte het eerste podium van Red Bull Racing.

De start van de wedstrijd verliep, tegen alle verwachtingen in, nagenoeg zonder brokken. Alleen Christijan Albers en Tiago Monteiro hadden een aanrijding, waar Albers voor gestraft werd met een drive through-penalty. Mark Webber werd al in de tweede ronde verschalkt door Kimi RšikkŲnen, maar nestelde zich op een goede derde plaats. De kopgroep van Alonso, RšikkŲnen, Webber en Montoya reed snel weg van de rest van het veld.

De opmars van de Ferrari's, die beiden achteraan waren gestart, viel in de eerste fase van de wedstrijd wat tegen. Michael Schumacher bleef lange tijd steken op een zestiende plaats, achter de trage Jenson Button en Felipe Massa kwam zelfs lange tijd niet voorbij beide wagens van Super Aguri.

Na de eerste serie pitstops bleef de situatie aan de kop van het veld gelijk. Achter Nick Heidfeld, op plaats acht, had zich echter een grote rij van wagens gevormd, waar niet veel later de kopgroep middenin terecht kwam. Dat zorgde voor soms chaotische taferelen, met wagens die om posities streden, maar tegelijkertijd voorrang moesten verlenen aan de vier kopmannen.

In de negenenveertigste ronde eindigde de goede wedstrijd van Webber in tranen. De AustraliŽr moest zijn brandende Williams aan de kant parkeren, wat zorgde voor een safety car-situatie. Het halve veld maakte gebruik van de neutralisatie om de pits in te duiken. Takuma Sato haalde dat echter niet meer en moest zijn wagen bij de pitsingang stilzetten. Ook RšikkŲnen moest uitvallen achter de safety car met een hevig rokende auto.

Bij de herstart bleek Rubens Barrichello door de uitvallers op een derde plaats te zijn terecht gekomen. Hij kreeg echter een drive through-penalty omdat hij te hard had gereden in de pitstraat. Niet veel later viel Jarno Trulli stil, nadat hij de derde plaats van Barrichello had overgenomen. Dat zorgde ervoor dat Coulthard zijn eerste podium sinds 2003 kon binnenhalen. Alonso reed zonder problemen naar de overwinning, Montoya had ook geen problemen met het veiligstellen van de tweede positie. Michael Schumacher deed nog een laatste poging om de vierde plaats van Barrichello af te nemen, maar zonder resultaat.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoRenault F1  1:43:43.116  
2 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  + 14.567  
3 David CoulthardRed Bull Racing  + 52.298  
4 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  + 53.337  
5 Michael SchumacherScuderia Ferrari  + 53.830  
6 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 1:02.072  
7 Nick HeidfeldBMW Sauber F1  + 1 ronde  
8 Ralf SchumacherToyota F1  + 1 ronde  
9 Felipe MassaScuderia Ferrari  + 1 ronde  
10 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  + 1 ronde  
11 Jenson ButtonHonda Racing F1  + 1 ronde  
12 Christijan AlbersMidland F1  + 1 ronde  
13 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  + 1 ronde  
14 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1  + 1 ronde  
15 Tiago MonteiroMidland F1  + 2 ronden  
16 Franck MontagnySuper Aguri F1  + 3 ronden  
17 Jarno TrulliToyota F1    uitval
- Christian KlienRed Bull Racing    versnellingsbak
- Nico RosbergWilliams F1    gaskabel
- Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes    motor
- Mark WebberWilliams F1    motor
- Takuma SatoSuper Aguri F1    uitval

RvB: Tjallingii eindwinnaar, rit voor Steegmans

In de laatste etappe naar Putte in de Ronde van BelgiŽ is Maarten Tjallingii leider in het algemeen klassement gebleven. Zijn positie kwam niet meer in gevaar in de laatste etappe, die verrassend door Gert Steegmans gewonnen werd.

De laatste etappe ging over een vlak parcours van Hoei naar Putte. Er waren een hoop aanvallen te noteren in deze etappe, zelfs Tjallingii probeerde er van door te gaan. Uiteindelijk draaide het toch uit op een massasprint. Gert Steegmans ging vroeg aan en wist hiermee Tom Boonen te verrassen, die derde achter Max van Heeswijk zou worden.

Voor Maarten Tjallingii is het de tweede grote zege in een meerdaagse koers. Hij wist al eerder in 2003 de Ronde van Burkina Faso te winnen. De basis voor zijn eindzege legde de renner van Skil Shimano in de eerste etappe, die hij solo won. In de daaropvolgende etappes wist hij met succes de aanvallen van de Quickstep-ploeg af te slaan.

Uitslag vijfde etappe Hoei - Putte (183 km):

#CoureurPloegTijd
1.Gert Steegmans (Bel)DVL4:13.40
2.Max van Heeswijk (Ned)DSCz.t.
3.Tom Boonen (Bel)QSIz.t.
4.Steven de Jongh (Ned)QSIz.t.
5.Baden Cooke (Aus)UNIz.t.

Eindklassement:

#CoureurPloegTijd
1.Maarten Tjallingii (Ned)SKS20:16.16
2.Sebastien Rosseler (Bel)QSI0.26
3.Max van Heeswijk (Ned)DSC0.49
4.Tom Boonen (Bel)QSI0.54
5.Mikhaylo Khalilov (Oek)LPR1.27

Federer met moeite verder op RG

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Zwitserse nummer ťťn van de wereld speelde niet goed tegen de Argentijn Hartfield, maar won wel in drie sets: 7-5 7-6 (2) 6-2.

De Argentijnse qualifier Hartfield leek totaal geen angst te hebben tegen Federer. Hij brak de nummer ťťn van de wereld meteen twee keer en kwam 3-0 voor in de eerste set. Dit liet Federer zich echter niet gebeuren: hij brak terug naar 3-1. Op 5-4 voor de Argentijn wist de Zwitser nog een keer te breken en ook op 5-6 voor Federer wist de sterk spelende Hartfield zijn service niet te houden. Dit betekende op het tweede setpunt de eerste set voor Federer met 7-5.

Ook in de tweede set maakte Hartfield het Federer lastig, beide spelers hadden in hun eerste servicegame breekpunten tegen, maar het werd 1-1. In de daarop volgende servicegame van Hartfield wist de Argentijn zijn service niet te houden: 3-1. Hartfield liet zich echter niet uit het veld slaan en wist meteen een re-break te forceren. Het werd 4-4 en vervolgens 5-4 voor Federer. Op deze stand kreeg de als nummer ťťn geplaatste Federer drie setpunten, maar deze werkte de qualifier allemaal weg. Uiteindelijk moest een tie-break een beslissing brengen over de tweede set. Daarin liet Federer zien dat hij de beste was door eenvoudig met 7-2 te winnen.

Het verweer van Hartfield was in de derde set gebroken, in de derde en vijfde game brak Federer zijn service, waardoor hij op 5-2 de wedstrijd na ruim 2,5 uur tennis kon uit gaan serveren. Daar had de Zwitser geen problemen mee, in de tweede ronde speelt Federer tegen de winnaar van de partij tussen Gimelstob en Falla.

Britse militairen deserteren massaal na Irak

Icoon BuitenlandsAl sinds het begin van de oorlog in Irak zijn al zeker duizend Britse militairen gedeserteerd, zo meldt de Britse BBC vandaag. Alleen al in 2005 onttrokken zich 377 militairen zich aan hun dienst. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. Sinds het begin van dit jaar hebben al ruim 189 militairen dienst geweigerd. Onduidelijk is of de soldaten hun werk weigeren omdat ze naar Irak moeten of vanwege andere kwesties.

Hoewel het ministerie van Defensie zegt geen gegevens bij te houden over het aantal Britse militairen dat deserteert, meldde een Labour-parlementslid gisteren dat het aantal deserteurs in drie jaar zeker is verdrievoudigd. Deze opvallende uitspraak deed hij na een debat over een nieuwe wet, die Brits militair personeel verbiedt om te weigeren wanneer zij een ander land moeten bezetten. Ook Britse advocaten, gespecialiseerd in krijgsrecht, zeggen steeds vaker te maken te krijgen met militairen die vragen hoe zij onder een uitzending naar Irak uitkunnen, zonder te moeten deserteren.

Al eerder verklaarde een oud SAS-militair, de elite-eenheid binnen het Britse leger, dienst te hebben geweigerd om naar Irak te gaan, omdat hij van mening was dat de Amerikaanse soldaten daar illegale handelingen verrichten. Ook vond hij dat er te weinig hulp werd geboden aan de Irakese bevolking, terwijl deze hulp wel beloofd was. De militair kreeg vanwege deze redenen toestemming om het leger te verlaten. Volgens hem zijn er veel meer militairen die zijn mening delen.

Britse vogeleidief dood na val uit boom

Icoon OpmerkelijkEen beruchte vogeleidief uit Groot-BrittanniŽ is om het leven gekomen toen hij van twaalf meter hoogte uit een boom viel. Volgens de Britse media probeerde 63-jarige Colin Watson bij een vogelnest te komen, toen hij zijn evenwicht verloor. Hij overleed ter plekke. Watson was tijdens zijn leven zes maal veroordeeld omdat hij eieren van zeldzame vogels roofde.

Watson kreeg bij zijn veroordelingen voor duizenden Britse ponden aan boetes opgelegd. Bij een huiszoeking in zijn woning werd een keer een verzameling van 2200 eieren in beslag genomen. Volgens zijn familie was de vogeleidief ruim tien jaar geleden gestopt met de illegale activiteiten. Hij zou in de boom zijn geklommen om foto's te maken van een nest, niet om de eieren mee te nemen. De naam van Watson kwam overigens nog altijd voor op een lijst van 300 illegale eiverzamelaars, waarvan via nummerplaatcontrole in de gaten werd gehouden of ze in de buurt kwamen van bekende broedplekken.

Een woordvoerder van de vogelbescherming reageerde in een gesprek met de BBC op de tragische dood van Watson: "Hij was ooit onze grootste vijand. Hij was meer dan een ergernis, maar wij hebben nooit gewild dat er zo'n verschrikkelijk einde aan zijn carriŤre zou komen."

Met dank aan YubYub voor de submit.

Het grote immigratiedebat!

De Nederlandse arbeidsmarkt moet gesloten blijven voor buitenlandse werknemers!

Mee eens?
Of toch niet?

Het zou best wel eens zo kunnen zijn dat we ze binnenkort weer hard nodig hebben, want Nederland vergrijst in een snel tempo.

Ook in Amerika wordt er al enige tijd een harde discussie gevoerd over illegalen en immigratie. Current TV, het television network van oud-vice president Al Gore, zette onlangs een leuke animatie op de site, wat ons er op een humoristische wijze aan herinnert dat de V.S. haar bestaansrecht juist ontleent aan immigratie.

We gaan terug in de tijd, naar de 17de eeuw en we blikken terug op 'The immigration debate of 1621'.

Met dank aan de_Onverzettelijke voor de submit

Rise and Fall gaat goud

Rise and Fall: Civilizations at War is goud gegaan. Dit betekent dat de game helemaal klaar is en in productie kan gaan. Over een weekje of drie (16 juni) moet ie beschikbaar zijn in Nederland. Het mag een wonder weten dat de game Łberhaupt nog uitkomt. De ontwikkelaar, Stainless Steel Studios, ging namelijk failliet terwijl ze met de game bezig waren. Echter, Midway zag wel wat in de game en nam het bedrijf en dus ook de game over.

De game wordt gemaakt door onder andere Rick Goodman, een van de bedenkers van de Age of Empires serie. Dit is duidelijk te merken aan de game, want het is een redelijk standaard RTS. Rise and Fall speelt zich af in de Oudheid. Je mag aan de slag met Grieken, Romeinen, Egyptenaren en Perzen. Er zijn leuke toevoegingen die deze game boven soortgenoten doet uitsteken. Zo zijn de graphics om je vingers bij af te likken. Gevechten worden vol spektakel op je beeld gebracht. Ook zal de game over uitgebreide zeeslagen beschikken, waarbij je tegenstanders kunt rammen en enteren en dergelijken. Wat echter het meest opvalt is de nieuwe Hero Mode. Elk volk heeft een tweetal Hero's, zo kan je in de huid treden van Cleopatra en Alexander de Grote. Letterlijk in de huid kruipen, want naast sterke units kan je als je genoeg punten hebt verzameld (tegenstanders hebt gemold) met een druk op een knop de Hero Command activeren. Het beeld schakelt dan van het isometrische RTS-standpunt naar een 3rd person view van je Hero. Je kan dan voor een bepaalde tijd de Hero besturen en eigenhandig een weg door de vijandelijke linies hakken.

Check de site voor meer info en een redelijk uitgebreide demo.

Zidane niet blij met eigen aanhang

Tijdens de oefenwedstrijd van Frankrijk tegen Mexico heeft Zinedine Zidane zich zaterdag mateloos geŽrgerd aan zijn eigen fans. De Franse balvirtuoos vond het schandelijk dat de Franse aanhang doelman Fabien Barthez en Vikash Dhorasoo uitfloten.

"De fans gaven mij applaus. Maar wanneer ze Barthez of Dhorasoo uitfluiten, dan voelt dat alsof ze ook mij uitfluiten. Ik ben diep teleurgesteld. De fans moeten achter ons staan, dat hebben we nodig," aldus Zidane.

Ook in de aanloop naar het wereldkampioenschap van 1998 waren de Franse fans erg kritisch. "De vriendschappelijke wedstrijden verliepen toen niet al te goed, waarna velen riepen dat we in de eerste ronde eruit zouden vliegen. Toen het WK eenmaal begon, kregen we gelukkig wel steun van het publiek."[/i] Mede daardoor wist het Franse nationale team in eigen land de wereldtitel te pakken.

Wiinja Gaiden 2 wordt lastig

In een interview tijdens de E3 met Game Informer magazine werd er gesproken met Tomonobu Itagaki, hoofdontwerper van Team Ninja. Het team is bekend als de ontwerper van de Dead or Alive titels en Ninja Gaiden. Er werd gevraagd of er nog plannen waren om iets met de Wii te gaan doen.

Hij is geÔnteresseerd in de Wii, maar hij heeft nog geen tijd gehad om er mee te werken omdat hij nog bezig is met vele andere titels: DoAX2, DoA Chronus en Ninja Gaiden 2. Itagaki vertelde dat hij bezorgd was over de controls als een game als Ninja Gaiden 2 op de Wii zou verschijnen. De Wii controller zou een probleem kunnen vormen voor het besturen van het zwaard, vooral bij het maken van slagen. Itagaki vreest dat de intelligentie van de tegenstanders zou moeten worden afgezwakt om het speelbaar te maken.

Volgens Itagaki komt dit door het feit dat niet elke speler even sterk is; dit maakt het ontwikkelen erg moeilijk. Het team rekening zal rekening moeten houden met de mensen die de Wii niet snel genoeg kunnen bewegen en dus hopeloos in de pan gehakt zouden worden.
Op dit moment is Tecmo bezig met het ontwikkelen van Super Swing Golf Pangya voor de Wii, die ergens in Q1 volgens jaar zal verschijnen. Het team heeft dus een Wii development kit, maar het is niet bekend of Itagaki er mee kan en wil werken.

PSP krijgt een modchip

Groot nieuws op het PSP-front. Er komt een modchip aan die het mogelijk maakt om naast oude versies van de firmware je eigen firmware te draaien. De gebruiker kan kiezen met welke firmware hij op wil starten. Wil je bijvoorbeeld homebrew spelen, dan start je met hybride firmware op waarmee je niet-gesigneerde code (zoals zelfgemaakte games) kunt uitvoeren en wil je gewoon een game spelen, dan start je op met de normale firmware.Met dank aan rainmaker2k en RDJ134 voor het submitten.

Columnist ondergedoken na bedreigingen

Icoon BinnenlandsEen columnist van het plaatselijke huis-aan-huisblad Regiovenster van Goeree-Overflakkee is noodgedwongen ondergedoken, nadat hij meerdere malen is bedreigd. Aanleiding zou enkele columns zijn die zwaar zijn gevallen bij mensen uit de zwaardere christelijke hoek. "U en uw gezin zullen dezelfde pijn en onbegrip voelen als vele die u pijn hebt gedaan. Getekend: De waarheidzeggers" was de laatste bedreiging.

Ook redacteur Maria Evers is bedreigd, maar ziet nog geen aanleiding om onder te duiken. "Ik wacht wel af. Er zijn geen nieuwe brieven meer binnengekomen. We hebben wel bericht gehad van de officier van Justitie. Die ziet geen aanleiding om nader onderzoek te doen omdat er geen regelrechte bedreiging van lijf of leden is", aldus Evers. Zij heeft inmiddels wel wat tips binnen gekregen over de herkomst van de anonieme brieven.

Abel den Denker drijft in zijn columns de spot met conflicten die zich op Goeree Overflakkee voordoen sinds de kerkfusie die tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) leidde. "Veel gelovigen op het eiland hebben zich van de PKN afgescheiden", legt Evers uit. "Die 'bezwaarden' liggen in scheuring met familieleden, en er zijn rechtszaken over de bezittingen van de verdeelde kerken."

De columnist nam een keer het ambtsgebed voor een raadsvergadering op de hak. Ook stak hij de draak met de biddag in Goes, bij de laatste verkiezingen. De krant heeft de columns nadat de bedreigingen binnenkwamen stopgezet, volgens Evers omdat men verdere escalatie wilde voorkomen en bang was voor de veiligheid van de bezorgers.

Op dit forum kun je de betreffende columns lezen.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

'Hooligans plannen veldslagen tijdens WK'

Icoon BuitenlandsEuropese hooligans zijn van plan om tijdens het wereldkampioenschap voetbal massaal met elkaar op de vuist te gaan. De Belgische krant Het Belang van Limburg zegt daar aanwijzingen voor te hebben. Supporters van verschillende Belgische clubs zouden afgelopen woensdag in Hasselt bijeen zijn gekomen, om te overleggen over een gezamenlijk front tegen hooligans uit andere landen.

Overigens is BelgiŽ als voetbalnatie niet eens vertegenwoordigd op het komende kampioenschap. Desondanks verzamelden supporters van een tiental Belgische clubs zich onder het mom van de oefenwedstrijd BelgiŽ-Turkije, die in een bruine kroeg gezamenlijk op televisie zou worden gevolgd. Kennelijk kwam het daarbij niet tot een akkoord; na de wedstrijd ging men alsnog met elkaar op de vuist, en liep een aanvankelijk klein opstootje uit op een grote knokpartij op een plein in Hasselt.

Toen de politie wilde ingrijpen vond de groep hooligans overigens alsnog de eensgezindheid. De vechtjassen keerden zich als ťťn front tegen de wetsdienaren. Na de arrestatie van twaalf relschoppers keerde de rust uiteindelijk weer terug.

'Ook minderjarigen vastgehouden in Guantanamo Bay'

Icoon MisdaadOp marinebasis Guantanamo Bay in Cuba hebben in de loop der jaren ook tientallen minderjarigen vastgezeten. Dat beweert een Britse mensenrechtenorganisatie in een op zondag gepubliceerd rapport. Het zou gaan om ten minste zestig jongeren, waarvan velen de leeftijd van vijftien nog niet eens bereikt hadden.

De Britste organisatie zegt dat er nog steeds ten minste tien jongeren vastzitten in de omstreden basis. Zij hebben langdurig blootgestaan aan eenzame opsluiting, herhaaldelijke ondervragingen en mogelijk zelfs aan martelingen. Hiermee overtreden de Verenigde Staten niet alleen hun eigen wetten, maar ook het Internationaal recht. Het is namelijk niet toegestaan kinderen op te sluiten in gevangenissen voor volwassenen.

"Er is niets mis met het berechten van minderjarigen als ze misdaden hebben begaan. Het geeft alleen problemen als je minderjarigen vasthoudt zonder proces in schokkende omstandigheden of ze laat berechten door een militaire commissie die - in de woorden van een aanklager die niet mee wilde werken - doorgestoken kaart is", aldus de chef van juridische zaken van de mensenrechtenorganisatie.

Met dank aan Asmodean voor het herschrijven en het plaatsen in de submit samen met Jootje90.

Simoni haalt uit naar Basso

Gilberto Simoni heeft verbaal uitgehaald naar Ivan Basso na de koninginnerit van gisteren. Hij vindt de leider in de Giro geen echte vent.

"Hij is geen man van zijn woord. Tijdens de afdaling hadden we gepraat. Hij zei me dat we samen de slotklim zouden oprijden en het in de sprint zouden uitmaken wie deze koninginnenrit won. Op vier kilometer van het einde demarreerde hij dan slinks, zogezegd voor zijn zoontje. Ach, ach, kleinzerig. De Basso die ik hier de voorbije weken zag, fietste buitenaards. Als mens heb ik na vandaag mijn eigen mening", was het commentaar van Simoni.

Ivan Basso, die als eerste finishte met een foto van zijn pasgeboren zoontje Santiago boven zijn hoofd, vindt het onzin dat hij 'buitenaards' genoemd wordt. "Ik heb in deze Giro van niemand iets gestolen. Ik hou er ook niet van dat men mij buitenaards noemt. Ik wil er toch even aan herinneren dat ik al twee keer in de Tour op het podium heb gestaan en er zelfs een paar keer Lance Armstrong behoorlijk pijn heb gedaan. Dat mensen mijn prestaties in twijfel trekken of me een kannibaal noemen, zint me helemaal niet."

Gatlin laat rechtstreeks duel met Powell lopen

Het sprintduel tussen de twee wereldrecordhouders op de 100 meter, Justin Gatlin en Asafa Powell, is voorlopig van de baan. De twee sprintkanonnen zouden elkaar in juni treffen in Gateshead, maar Gatlin heeft die race geannuleerd. Dat verklaarde de manager van de sprinter, Renaldo Nehemiah.

Nehemiah ziet niets in een rechtstreekse confrontatie tussen z'n pupil en Powell en stelde daarom voor twee heats te organiseren, waardoor de tijd zou bepalen wie nu echt de snelste man ter wereld is. Beide sprinters liepen ooit 9,77. "Maar de organisator heeft dat voorstel verworpen. Daarom heb ik Gatlin teruggetrokken," aldus Nehemiah.

Verslaggeefster te sexy voor radiostation

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Het Duitse Radio Bremen heeft de Duits/Turkse Reyhan Sahin ontslagen omdat ze te sexy zou zijn. Ze werkte als verslaggeefster voor Funkhaus Europa, een multicultureel radiostation dat door Radio Bremen wordt verzorgd. Volgens de zender had de 25-jarige Sahin te vaak korte rokjes aan en was haar decolletť meestal veel te laag.

"Mijn (vrouwelijke) chef kwam naar me toe. Ik mocht niet meer van die korte rokjes dragen en mijn decolletť mocht niet zo open zijn", zo zegt ze. Toch denkt ze niet dat dat de reden is voor haar ontslag. "Sinds 13 jaar maak ik raps onder de naam 'Lady Ray'. Mijn chef heeft mijn teksten op internet gehoord, en vond ze veel te pornografisch."

Radio Bremen wil verder niet op de zaak ingaan.

"Enemy Territory: Quake Wars komt naar Xbox 360"

Geruchten zijn leuk om over te lullen en het Amerikaanse Official Xbox 360 magazine heeft er weer een paar voor ons:

- Ensemble Studios (Age of EMpires) is een Xbox Live-project aan het plannen, wat mogelijk een MMORPG zal worden.

- Starbreeze ontwikkelt een first person shooter, welke aan het einde van dit jaar zal verschijnen.

- Enemy Territory: Quake Wars komt naar de Xbox 360.

- Dark Sector zal in het derde kwartaal van 2007 uitgebracht worden.

Met dank aan LordTeddybeer en Nebo voor het submitten.

'Gabri kiest toch voor Ajax'

De Spaanse krant El Mundo Deportivo meldt dat Gabri heeft gekozen voor Ajax. De middenvelder, die bij Barcelona op een zijspoor is beland, zal morgen een persconferentie beleggen waarin hij dat nieuws bekend zal gaan maken.

De Amsterdammers hoeven geen transfersom te betalen omdat zijn contract bij Barcelona afliep. Naast de Amsterdammers heeft Villareal ook goede papieren, maar dat contact is nooit op hoog niveau geweest, alleen maar informatief.

Vonlanthen mist WK definitief

Johan Vonlanthen kan deelname aan het WK vergeten. De aanvaller van NAC Breda wordt vervangen door Hakan Yakin.

Vonlanthen scheurde maandag een spier in zijn dij. Bondscoach Kuhn wilde de situatie nog even aanzien en haalde als mogelijke stand-in Hakan Yakin naar het trainingskamp. Nu duidelijk is geworden dat Vonlanthen minimaal vier weken aan de kant staat, hoefde Kuhn niet meer te twijfelen.

Run op sport- en jachtwapens in BelgiŽ

Icoon BuitenlandsIn BelgiŽ is een run op sport- en jachtwapens ontstaan. Verschillende wapenhandelaren melden dat ze in de voorbije twee weken evenveel jachtwapens verkochten als anders in een half jaar. Per 1 juni zal een nieuwe wet ingaan, maar tot die tijd zijn wapens nog steeds makkelijk verkrijgbaar. Bij de aankoop hoeft geen vergunning te worden overlegd.

Het Belgische parlement keurde na de moorden op een Malinese au-pair en een tweejarige peuter binnen ťťn dag de nieuwe wapenwet goed, waarover al vijf jaar gesteggeld werd. Moordenaar Hans van Themsche had zijn wapen even daarvoor bij een Antwerpse wapenhandelaar aangeschaft. Overigens zullen degenen die snel nog even een wapen willen kopen bedrogen uitkomen: de nieuwe wet heeft terugwerkende kracht tot 1 januari. Alle sindsdien gekochte en geregistreerde wapens worden achteraf aan de strenge vergunningen gekoppeld.

Binnenhof StockExchange

De "Poule voor het goede doel" is een initiatief van de SP. Onze voetbal liefhebber Jan Marijnissen roept je op om als coach van het Nederlandse elftal de de juiste voorspelling te doen en zij geven dan een paar centen aan het goede doel. Politiek correct.

Maar de politieke dieren onder ons, hebben helemaal niks met voetbal te maken. Het is juist spannend om de voorspelling voor de verkiezingen goed te hebben. En je kan er nog leuk "virtueel" geld mee verdienen.
Deze aandelen handel voor politiek Den Haag is leuk in elkaar gezet.
De hele week kan je handelen in aandelen en op vrijdag avond, wordt er op basis van de Politieke Barometer uitgekeerd. Of je draait verlies.
Lees de FAQ voor uitleg en schrijf je in voor een stevig potje speculeren.

Met dank aan de anonieme submitter.

Michael Schumacher start vanuit pits

Naar aanleiding van de straf van Michael Schumacher heeft het team van Ferrari besloten dat de Duitser vanuit de pitstraat zal starten. Schumacher zou zijn wagen met opzet op het circuit tot stilstand hebben gebracht, waardoor hij het anderen onmogelijk maakte een snelle tijd neer te zetten.

Het team heeft tevens besloten dat ze de motor van de wagen zullen vervangen, en daarnaast is het aannemelijk dat hij de race zal aanvangen met een volle tank. Ook Schumachers teamgenoot Felipe Massa, die in de kwalificatie crashte, zal een nieuwe motor krijgen.

Formule 1 compilatie

Vanmiddag mogen we weer gaan genieten van een spannende Formule 1 race. Ondanks dat Schumacher de snelste tijd had neergezet, mag hij achteraan starten. Dat zal hem des te meer motiveren om het onderste uit de kan te halen. Ze zijn er namelijk nogal boos over.
Maar wie het onderste uit de kan wil, zo spreekt een wijs gezegde, krijgt de deksel op zijn neus. Een beetje teveel risico nemen kan geen kwaad, dat maakt de wedstrijd alleen maar leuker.

Dat er in de F1 soms wel eens wat fout gaat, al is het nu een stuk minder dan een paar jaar geleden, mag duidelijk zijn. En als het fout gaat, dan gaat het vaak ook goed fout.

Met dank aan een anonieme submitter voor deze compilatie van F1 crashes.

Edmonton naar finale Stanley Cup

De eerste finalist in de NHL-playoffs is bekend. De Edmonton Oilers rekenden in vijf wedstrijden af met de Anaheim Mighty Ducks en zullen voor het eerst sinds 1990 voor de Stanley Cup mogen strijden. Niet eerder dan dinsdag zal de tegenstander bekend worden, en dat zou zelfs nog wel tot donderdag kunnen duren.

Het verschil werd voornamelijk gemaakt door de vastberadenheid die de Oilers aan de dag legden. Terwijl de Canadezen in de vijf wedstrijden 121 keer op het doel van Ilya Bryzgalov en Jean-Sebastien Giguere vuurden, diende Dwayne Roloson maar liefst 183 schoten te pareren. Hierbij werd hij echter met handen, voeten en indien nodig zelfs het gezicht geholpen door zijn teamgenoten.

In de vijfde wedstrijd kwam Anaheim, dat in de eerste twee wedstrijden slechts twee goals scoorde, gevolgd door tien in het tweede paar, via Francois Beauchemin nog op voorsprong tijdens een powerplay halverwege de eerste periode. Het initiatief lag vooral bij de ploeg uit Zuid-CaliforniŽ, maar het blokkeren van schoten werd door de Albertanen tot kunst verheven. Aan het begin van de tweede periode zette Ethan Moreau de twee ploegen op gelijke hoogte, vijf minuten later gevolgd door de winnende treffer van Raffi Torres. Edmonton-goalie Roloson werd tot man van de wedstrijd uitgeroepen, voor de tweede keer in de serie.

Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres2-2
CarolinaBuffalo2-3
CarolinaBuffalo4-3
BuffaloCarolina4-3
BuffaloCarolina0-4
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers1-4
AnaheimEdmonton1-3
AnaheimEdmonton1-3
EdmontonAnaheim5-4
EdmontonAnaheim3-6
AnaheimEdmonton1-2

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontrťal Canadiens4-2
CarolinaMontrťal1-6
CarolinaMontrťal5-6, 2OT
MontrťalCarolina1-2, OT
MontrťalCarolina2-3
CarolinaMontrťal2-1
MontrťalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Vucinic moet afhaken voor WK

ServiŽ-Montenegro zal tijdens het wereldkampioenschap voetbal niet kunnen beschikken over Mirko Vucinic. Afgelopen dinsdag raakte de spits in de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 geblesseerd aan de knie.

De speler van Lecce heeft een knieband beschadigd, en hij kan niet op tijd fit raken voor het WK. ServiŽ-Montenegro is op 11 juni de eerste tegenstander van het Nederlands elftal. Bondscoach Ilja Petkovic heeft inmiddels al gezegd dat hij een vervanger zal oproepen.

Angelina en Brad hebben een kindje

Angelina Jolie en Brad PittActrice Angelina Jolie is gisteravond in het Afrikaanse land NamibiŽ bevallen van een dochter. Het meisje heeft de naam Shiloh Nouvel Jolie-Pitt gekregen, zo meldde Cindy Guagenti, een medewerkster van vader Brad Pitt, vannacht vanuit Los Angeles. Voorlopig zullen er geen foto's worden vrijgegeven van het pasgeboren kind.

Het beroemde filmstel verbleef al langere tijd in NamibiŽ, waar het zich zonder media-aandacht in alle rust hoopte voor te kunnen bereiden op de bevalling. Ze kregen daarbij de hulp van de overheid in het Zuid-Afrikaanse land, die journalisten arresteerden en een kordon rond het hotel legde waar Pitt en Jolie verbleven. De 30-jarige Jolie heeft al twee kinderen, de geadopteerde Zahara van ťťn en Maddox van vier. Pitt (42) heeft zich voorgenomen de twee ook te adopteren.

Villeneuve blij met straf Schumi

Jacques Villeneuve vindt het niet meer dan normaal dat Michael Schumacher bestraft is. Schumacher kreeg de straf nadat hij zijn wagen met opzet op de baan parkeerde, en zodoende de andere coureurs hinderde.


Door de gele vlag die gezwaaid werd, konden veel coureurs hun snelle rondje niet afmaken. Villeneuve was woedend. "Ik hoop dat hij dat met opzet deed, want als dat een fout was, dan had hij nooit zijn superlicentie mogen krijgen. Als je in staat bent om zo'n fout te maken, dan zou je eigenlijk niet in een racewagen mogen rijden. Het is echt onmogelijk dat je zo'n fout maakt. Ik kan met niet voorstellen dat ik ooit zoiets zou doen. Ik weet niet wat er door je heen gaat, als je besluit dit te doen terwijl je weet dat de hele wereld meekijkt. Ik begrijp het niet. Het is belachelijk."

"Het was nergens voor nodig", vertelt de BMW-coureur verder. "Michael is een zevenvoudig wereldkampioen en hij had de pole-position in handen. Waarom zou je dan zoiets doen? Ze hebben kunnen aantonen dat ik Fisichella in de weg reed op de NŁrburgring, terwijl ik dat niet deed. Dit lag er heel dik bovenop. Als je dit met opzet zou doen, dan is dat wel erg extreem. Ook dan zou je eigenlijk niet meer mogen racen. Dit is een beschamende actie voor een wereldkampioen. Zelfs voor Ide zou dit een schande zijn."

'Bedrijfsleven heeft verkeerd beeld van PvdA'

Wouter BosHet bedrijfsleven heeft een onzinnig beeld over hoe Nederland er uit zou zien als de PvdA het voor het zeggen zou hebben. Dat betoogde PvdA-leider Wouter Bos gisteren in Nijmegen voor een gehoor van ondernemers. In de toespraak stelde Bos dat er zonder een florerend bedrijfsleven niet eens gesproken kan worden over de verdeling van welvaart.

Volgens Bos is het kapitalisme voor tachtig procent verantwoordelijk voor het realiseren van de idealen van de sociaal-democratie. Hij riep daarom op de waanbeelden die sociaal-democraten en het bedrijfsleven over elkaar koesteren bij het 'oud vuil' te zetten. Bos refereerde tijdens zijn speech aan een toespraak die oud-PvdA-leider Joop den Uyl in 1974 hield, eveneens in Nijmegen en eveneens voor een gehoor van werkgevers. Den Uyl, die zich als 'een hogepriester van de socialistische eredienst in scharlakenrood' betitelde, pleitte ervoor om werknemers inspraak te geven in investeringsbeslissingen. De speech ging de geschiedenis in als het verhaal waarmee Den Uyl de ondernemers voorgoed op de kast joeg.

Angst voor aids na steekpartij Berlijn

Icoon Buitenlands Eťn van de slachtoffers van de grote steekpartij in Berlijn gisteren zegt besmet te zijn met hiv - het virus dat aids veroorzaakt. Daardoor is er angst ontstaan dat het virus mogelijk ook op andere slachtoffers is overgedragen via het bebloede mes. De politie heeft alle gewonden opgeroepen om zich te laten testen.

Tijdens de feestelijke opening van de nieuwe Hauptbahnhof in Berlijn begon gisteren een 16-jarige dronken jongen in het wilde weg om zich heen te steken. Daarbij verwondde hij 27 mensen, waarvan er zes ernstig aan toe zijn. Eťn van de slachtoffers verkeert nog in levensgevaar.

De jongen werd kort na de steekpartij aangehouden. Hij is een bekende van de politie, maar over zijn motief wordt nog in het duister getast.

Met dank aan Jourik, static en Quinazoline voor de submit.

Barcelona niet blij met Arsenal en United

Barcelona-baas Joan Laporta is boos op de Engelse voetbalclubs Arsenal en Manchester United. Beiden clubs halen steeds vaker jong talent weg uit de jeugdopleiding van de Spanjaarden en Laporta is daar niet blij mee.

De Catalanen investeren veel geld in hun jeugdopleiding maar steeds vaker zien ze jong talent voor een schijntje vertrekken. Afgelopen seizoen investeerde de club 7 miljoen euro in haar opleiding. "Maar we hebben een groot probleem met Engelse clubs die onze jeugdspelers weg proberen te lokken. Eerst deden ze dit bij Franse clubs en het lijkt erop dat wij nu aan de beurt zijn", aldus Laporta.

Het bekendste voorbeeld van een talent dat jong de overstap heeft gemaakt van Barcelona naar de Premier League is Cesc Fabregas. Fabregas stond in de Champions League finale in de basiself van Arsenal. Maar BarÁa verloor ook Gerard Pique aan Manchester United en nu staat de veelbelovende middenvelder Fran Merida in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal.

"Het probleem is dat Engelse clubs geen eigen jeugdsysteem hebben en dus hun spelers ergens anders moeten zoeken. Britse clubs bieden 14, 15, 16-jarige jongens astronomische bedragen aan. Om etische redenen kunnen wij daar niet tegenop. Dat was het geval bij Fabregas, bij Pique en nu bij Merida."

Door een juridische fout kan Fran Merida voor een schijntje de Catalanen verlaten. In 2003 zetten de ouders van de speler hun handtekening onder een amateurcontract en een voorcontract. Maar behalve de handtekening van de ouders zijn er ook drie handtekeningen van de club nodig om het document rechtsgeldig te maken. Er is echter slechts ťťn handtekening gezet door de club.

"De speler heeft in de afgelopen weken een stage volbracht bij Arsenal. Hij is nu op vakantie maar zal niet terugkeren naar Barcelona", aldus de zaakwaarnemer van Merida, Joseba Diaz.

Laporta hoopt dat de voetbalbonden tot een oplossing kunnen komen. "De internationale organisaties moeten een duidelijke richtlijn opstellen voor dit soort situaties. Toch zijn we blij en trots, want 50 procent van ons team is afkomstig uit de eigen opleiding"

Nederlander omgekomen bij beving Java - dodental loopt op

Icoon Ramp Bij de aardbeving op het Indonesische eiland Java is gisteren ook een Nederlander om het leven gekomen. Dat is vanochtend bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ondertussen loopt het dodental ook nog steeds op. Er zouden meer dan 4.285 mensen om het leven zijn gekomen, en volgens schattingen van het Rode Kruis zouden er 55.000 gewonden zijn gevallen.

Het ministerie wilde vanochtend geen details geven over de omgekomen Nederlander, maar volgens De Telegraaf gaat het om een 55-jarige galeriehouder uit Bantul. In die stad stortte ongeveer 80 procent van de huizen in, en vielen er veel slachtoffers.

De ziekenhuizen in de regio hebben ondertussen nog steeds grote moeite met de stroom gewonden. Wegens capaciteitsproblemen liggen er gewonden in de gangen van de ziekenhuizen, en zelfs op straat.

De angst bestaat dat de aardbeving tienduizenden mensenlevens heeft gekost. Volgens hulporganisatie Oxfam zouden sommige dorpen geheel verwoest zijn. Het Rode Kruis spreekt van 100.000 daklozen. De huizen zouden veelal stevig zijn, met zware daken, dus mogelijk liggen er nog veel verpletterde mensen onder het puin.

Donaties
Een aantal buitenlandse landen heeft inmiddels al hulp toegezegd aan de getroffen regio. De Nederlandse regering doneert 1 miljoen euro aan het Internationale Rode Kruis. "Het is nauwelijks te bevatten dat in deze regio opnieuw als gevolg van een aardbeving ruim 3000 mensen, onder wie ook een Nederlander, het leven hebben moeten laten. Nederland is bereid IndonesiŽ te helpen waar nodig en mogelijk", aldus minister Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft overigens gironummer 661 geopend voor donaties.


Omdat de ziekenhuizen te vol zijn, worden mensen op straat behandeld.


Het dodental in dit bericht is om 12.20 uur geactualiseerd.

Tiener in Breda steekt bejaarde neer

Icoon PolitieEen onbekend meisje heeft zaterdagmiddag in Breda een 71-jarige vrouw met een scherp voorwerp in de rug gestoken. De bejaarde was met haar rollator onderweg van een winkelcentrum naar haar woning. Bij de centrale ingang van ouderenwoningen werd ze door een ongeveer 16-jarig meisje met blonde krullen geattaqueerd.

Het motief voor de brute daad is niet duidelijk. Er werd niks gestolen van het slachtoffer. De jonge dader ging er na de steekpartij vandoor. Van haar ontbreekt nog ieder spoor. De politie is een buurtonderzoek gestart, en roept getuigen op zich te melden.

Met dank aan klnvntrbyt voor de submit.

Kijkers willen zwangere weervrouw van de buis

Icoon OpmerkelijkIn Zwitserland is rumoer ontstaan rond een zwangere weervrouw. Televisiekijkers sturen brieven naar de zender Tele ZŁri om ervoor te pleiten dat Jeannette Eggenschwiler van de buis wordt gehaald. De 40-jarige Eggenschwiler is bijna acht maanden zwanger en heeft nog geen zin om met verlof te gaan.

"Het lijkt erop dat men niet tegen een zwangere vrouw op televisie kan", zegt de blonde weervrouw. "Wanneer men echter persoonlijk wordt en mij 'pervers' noemt, dan vraag ik me echter af waar het probleem van deze kijkers nu werkelijk zit." Eggenschwiler stelt overigens ook veel positieve feedback te krijgen. Ze wil het weer blijven presenteren zolang ze zich er goed bij voelt.

In Nederland verscheen afgelopen najaar de RTL4-weervrouw Helga van Leur met een duidelijk zwangere buik regelmatig in beeld. Voor zover bekend leidde dat bij haar werkgever niet tot klachten van de kijker.

Jeannette Eggenschwiler


Met dank aan SCH voor de submit.

DVD: WK 2006 - Road to Germany

Naar aanleiding van het WK 2006 komen er legio hebbedingetjes op de markt. Van de meest rare kledij tot felgekleurde prullaria, als het maar een land promoot. Deze DVD promoot een heleboel landen tegelijk en is bedoeld als een lekkermakertje voor het toernooi. Ik hoopte op een DVD waarbij je vergeet dat er een koud biertje voor je neus staat, met
"op-het-puntje-van-je-stoel"-momenten uit de kwalificatie. Een galavoorstelling van de mooiste acties uit de voorrondes; buitenkant slof die in de kruising belandt, dubbele scharen, loepzuivere assists, prachtig gekrulde vrije trappen en commentaar waar het enthousiasme vanaf druipt.

Ferrari boos over straf Schumacher

Het team van Ferrari is het absoluut niet eens met de beslissing van de stewards om Michael Schumacher achteraan te laten starten. In de laatste fase van de kwalificatie maakte de Duitser, al dan niet met opzet, een fout, waardoor de andere coureurs hun laatste snelle ronde niet af konden maken.

De stewards besloten uiteindelijk om Schumachers tijd te schrappen en hem achteraan te laten starten. Ferrari is erg boos over de straf. "Michael reed zijn laatste snelle ronde en in het eerste gedeelte was hij sneller dan zijn eigen beste tijd. Het was een erg goede ronde. Er is geen bewijs en de stewards nemen aan dat hij schuldig is."

Schumacher zelf is zich ook van geen kwaad bewust. "Alleen de persoon achter het stuur weet hoe het echt zit. Ik denk niet dat de stewards genoeg informatie hebben om tot een eerlijk oordeel te komen."

Boateng dichtbij contractverlenging

Middlesbrough hoopt George Boateng nog drie jaar langer bij de club te houden. Tegenover Sky Sports zei de zaakwaarnemer van de Nederlander, Sigi Lens, dat ze in gesprek te zijn over een contractverlenging.

"Het klopt dat we erg dichtbij zijn. Begin volgende week zal blijken of het rond komt. Het betreft een driejarige verbintenis. Het zou erg goed zijn voor George als we overeenstemming bereiken," aldus Lens.

Hoe lang nog moeten we tolereren...

z22 stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

De factor met waarschijnlijk de meest negatieve impact op de tegenwoordige globale omstandigheden is de factor godsdienst. Hoe zeer de positieve factoren ook hun best deden, en nog steeds doen, om vooruitgang te boeken, godsdienst heeft sinds mensenheugenis getracht hele volkeren in bedwang te houden door middel van het zaaien van angst en haat en door mensen te weerhouden van het zoeken naar antwoorden, verklaringen en de waarheid. Uit eigenbelang creŽerden geestelijken een beeld van een hogere macht.

Van Basten redelijk tevreden

Zowel bondscoach Marco van Basten als aanvoerder Edwin van der Sar loofde de openingsfase van Oranje tijdens de oefenwedstrijd tegen Kameroen (1-0).

Het eerste half uur kon Van Basten erg bekoren: ”Ik vond het interessant om te zien hoe we in de beginfase een tegenstander als Kameroen onze wil oplegden. Dit was toch een tegenstander van redelijk groot kaliber. Dat was heel positief.” Over de tweede helft was San Marco minder te spreken: ”We leden onnodig balverlies en het positiespel werd daar niet beter van. Dat verdient nog de nodige aandacht. Daar moeten we de komende twee weken voor de start van het WK hard aan werken.”

Van der Sar hield er dezelfde mening op na: ”In het eerste halfuur speelden we op de manier die we voor ogen hadden: we hielden Kameroen goed onder druk en lieten de tegenstander daardoor niet in de wedstrijd komen. Een kwartier voor de rust zakten we al een beetje weg, waarschijnlijk door vermoeidheid na het trainingskamp in Lausanne. In de tweede helft klopte er weinig meer van bij ons. Er gingen te veel dingen fout. Maar daar was het ook een oefenwedstrijd voor. Hier moeten we van leren.”

CD: Tiger By The Tail

"If you want to hear what happens when a mad monkey grabs a tiger by the tail, this is it" schrijven de vier heren van de Australische band Tiger By The Tail op hun myspace, want een eigen website hebben ze nog niet. In 48 uur hebben ze in een klein studiootje in Melbourne hun titelloze debuut opgenomen, en dat is er helaas aan af te horen ook. Rommelige schreeuwerige indierock, geen echte duidelijke structuren. Dit hoeft uiteraard geen ramp te zijn, het kan zelfs heel verfrissend klinken.Uitslagen oefenduels 27/05/2006

Zaterdag vonden er diverse oefenduels plaats in de aanloop naar het achttiende wereldkampioenschap. Hieronder een overzicht.

Duitsland rekende royaal af met Luxemburg: 7-0. Met name de voorhoede tankte zelfvertrouwen: Miroslav Klose en Lukas Podolski scoorden beiden tweemaal. Tussendoor benutte Torsten Frings vanaf elfmeter een strafschop. In de slotfase toonde Olivier Neuville zijn goede vorm door de score van 5-0 naar 7-0 te tillen. Duitsland moest het doen zonder de licht geblesseerde Michael Ballack. In zijn plaats speelde Tim Borowski.

Zowel Ivoorkust als ServiŽ en Montenegro, WK-tegenstanders van Oranje, moest genoegen nemen met een 1-1 remise. Ivoorkust – met onder meer Arouna Konť en Bonaventure Kalou aan de aftrap – stelde licht teleur en ontsnapte aan een nederlaag tegen Zwitserland. Doelman Barry moest in blessuretijd redding brengen op een inzet van Magnin. In de eerste helft stond matig uitverdedigen aan de basis van Barnetta’s doelpunt. Vlak na rust kwam op Ivoorkust op gelijke hoogte via een afstandsschot van Emerse Fať.

ServiŽ en Montenegro leek af te koersen op een zege, maar zag Uruguay in de slotminuut langszij komen: 1-1. Op het eerste kwart na, wist ServiŽ weinig indruk te maken. Dejan Stankovic zag een droog schot na achttien minuten in het doel belanden en Kezman en Milosevic waren enkele keren dichtbij. Deze missers bleken duur, want Diego Godin zorgde in extremis voor de gelijkmaker, na matig keepend werk van Jevric.

Spanje slaagde er niet in Hiddinks toekomstige werkgever Rusland te verslaan: 0-0. Bondscoach Aragonťs begon met een mix van A- en B-krachten. Voorin vormden Villa en Torres het koppel. Beide clubtopscorers werden echter slecht gevoed door het middenveld, waarop Fabregas tegenviel. Na rust miste invaller Raķl de grootste kans van de wedstrijd door oog in oog met Akinfeev te falen.

Frankrijk en Portugal noteerden wel een overwinning. In een lauw potje versloegen Les Bleus het weinig imponerende Mexico: 1-0. Florent Malouda liet in de blessuretijd van het eerste bedrijf de enige treffer aantekenen. Er galmden nogal wat fluitconcerten door het Stade de France, wellicht uit onvrede met de keuzes van keuzeheer Domenech. Portugal oefende tegen KaapverdiŽ en de 4-1 zege is derhalve weinig verrassend. Pedro Pauleta toonde zijn scherpte door driemaal koelbloedig af te ronden.


Uitslagen oefenduels WK-deelnemers:

Duitsland – Luxemburg 7-0
5. Klose 1-0
19. Frings (pen) 2-0
36. Podolski 3-0
59. Klose 4-0
65. Podolski (pen) 5-0
90. Neuville 6-0
90. Neuville 7-0

Zwitserland – Ivoorkust 1-1
32. Barnetta 1-0
47. Fať 1-1

Trinidad en Tobago – Wales 1-2
32. John 1-0
38. Earnshaw 1-1
87. Earnshaw 1-2

Portugal – KaapverdiŽ 4-1
2. Pauleta 1-0
21. Meira (ED) 1-1
38. Pauleta 2-1
60. Petit 3-1
83. Pauleta 4-1

Denemarken – Paraguay 1-1
20.Cardozo 0-1
51. Tomasson 1-1

ServiŽ en Montenegro – Uruguay 1-1
18. Stankovic 1-0
90. Godin 1-1

Nederland – Kameroen 1-0
23. Van Nistelrooij 1-0

Frankrijk – Mexico 1-0
45. Malouda 1-0

Spanje – Rusland 0-0

Resterende uitslagen:
Nieuw-Zeeland – GeorgiŽ 3-1
Colombia – RoemeniŽ 0-0

Programma vandaag:
OekraÔne – Costa Rica
MacedoniŽ – Ecuador
KroatiŽ – Iran

Wii-mote VS halogeen

Een Nintendo-woordvoerder heeft bekend gemaakt dat het draadloze signaal van de Wii-mote gestoord kan worden door halogeen licht. Vooral spotjes die licht in min of meer dezelfde richting als het Wii-mote-signaal versturen kunnen een enorme impact op de ontvangst-kwaliteit leveren.

Aangezien veel winkeliers voor halogeen licht kiezen vanwege het warmere licht, en grotere lichtopbrengst dan TL-verlichting, vreest Nintendo voor de reacties van gamers die in de winkel de Wii-demo-console willen proberen.

Er zijn nog geen concrete cijfers bekend over de performancedrop, dus in hoeverre dit een werkelijk probleem voor Nintendo vormt is nog even afwachten. In oktober verwacht men Wii uit te brengen, tegen die tijd zal er ook meer duidelijkheid zijn over de invloeden van halogeen.

Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.