Uitslagen oefenduels 27/05/2006

Zaterdag vonden er diverse oefenduels plaats in de aanloop naar het achttiende wereldkampioenschap. Hieronder een overzicht.

Duitsland rekende royaal af met Luxemburg: 7-0. Met name de voorhoede tankte zelfvertrouwen: Miroslav Klose en Lukas Podolski scoorden beiden tweemaal. Tussendoor benutte Torsten Frings vanaf elfmeter een strafschop. In de slotfase toonde Olivier Neuville zijn goede vorm door de score van 5-0 naar 7-0 te tillen. Duitsland moest het doen zonder de licht geblesseerde Michael Ballack. In zijn plaats speelde Tim Borowski.

Zowel Ivoorkust als Servië en Montenegro, WK-tegenstanders van Oranje, moest genoegen nemen met een 1-1 remise. Ivoorkust – met onder meer Arouna Koné en Bonaventure Kalou aan de aftrap – stelde licht teleur en ontsnapte aan een nederlaag tegen Zwitserland. Doelman Barry moest in blessuretijd redding brengen op een inzet van Magnin. In de eerste helft stond matig uitverdedigen aan de basis van Barnetta’s doelpunt. Vlak na rust kwam op Ivoorkust op gelijke hoogte via een afstandsschot van Emerse Faé.

Servië en Montenegro leek af te koersen op een zege, maar zag Uruguay in de slotminuut langszij komen: 1-1. Op het eerste kwart na, wist Servië weinig indruk te maken. Dejan Stankovic zag een droog schot na achttien minuten in het doel belanden en Kezman en Milosevic waren enkele keren dichtbij. Deze missers bleken duur, want Diego Godin zorgde in extremis voor de gelijkmaker, na matig keepend werk van Jevric.

Spanje slaagde er niet in Hiddinks toekomstige werkgever Rusland te verslaan: 0-0. Bondscoach Aragonés begon met een mix van A- en B-krachten. Voorin vormden Villa en Torres het koppel. Beide clubtopscorers werden echter slecht gevoed door het middenveld, waarop Fabregas tegenviel. Na rust miste invaller Raúl de grootste kans van de wedstrijd door oog in oog met Akinfeev te falen.

Frankrijk en Portugal noteerden wel een overwinning. In een lauw potje versloegen Les Bleus het weinig imponerende Mexico: 1-0. Florent Malouda liet in de blessuretijd van het eerste bedrijf de enige treffer aantekenen. Er galmden nogal wat fluitconcerten door het Stade de France, wellicht uit onvrede met de keuzes van keuzeheer Domenech. Portugal oefende tegen Kaapverdië en de 4-1 zege is derhalve weinig verrassend. Pedro Pauleta toonde zijn scherpte door driemaal koelbloedig af te ronden.