Wiinja Gaiden 2 wordt lastig

In een interview tijdens de E3 met Game Informer magazine werd er gesproken met Tomonobu Itagaki, hoofdontwerper van Team Ninja. Het team is bekend als de ontwerper van de Dead or Alive titels en Ninja Gaiden. Er werd gevraagd of er nog plannen waren om iets met de Wii te gaan doen.

Hij is geïnteresseerd in de Wii, maar hij heeft nog geen tijd gehad om er mee te werken omdat hij nog bezig is met vele andere titels: DoAX2, DoA Chronus en Ninja Gaiden 2. Itagaki vertelde dat hij bezorgd was over de controls als een game als Ninja Gaiden 2 op de Wii zou verschijnen. De Wii controller zou een probleem kunnen vormen voor het besturen van het zwaard, vooral bij het maken van slagen. Itagaki vreest dat de intelligentie van de tegenstanders zou moeten worden afgezwakt om het speelbaar te maken.

Volgens Itagaki komt dit door het feit dat niet elke speler even sterk is; dit maakt het ontwikkelen erg moeilijk. Het team rekening zal rekening moeten houden met de mensen die de Wii niet snel genoeg kunnen bewegen en dus hopeloos in de pan gehakt zouden worden.
Op dit moment is Tecmo bezig met het ontwikkelen van Super Swing Golf Pangya voor de Wii, die ergens in Q1 volgens jaar zal verschijnen. Het team heeft dus een Wii development kit, maar het is niet bekend of Itagaki er mee kan en wil werken.