Villeneuve blij met straf Schumi

Jacques Villeneuve vindt het niet meer dan normaal dat Michael Schumacher bestraft is. Schumacher kreeg de straf nadat hij zijn wagen met opzet op de baan parkeerde, en zodoende de andere coureurs hinderde.


Door de gele vlag die gezwaaid werd, konden veel coureurs hun snelle rondje niet afmaken. Villeneuve was woedend. "Ik hoop dat hij dat met opzet deed, want als dat een fout was, dan had hij nooit zijn superlicentie mogen krijgen. Als je in staat bent om zo'n fout te maken, dan zou je eigenlijk niet in een racewagen mogen rijden. Het is echt onmogelijk dat je zo'n fout maakt. Ik kan met niet voorstellen dat ik ooit zoiets zou doen. Ik weet niet wat er door je heen gaat, als je besluit dit te doen terwijl je weet dat de hele wereld meekijkt. Ik begrijp het niet. Het is belachelijk."

"Het was nergens voor nodig", vertelt de BMW-coureur verder. "Michael is een zevenvoudig wereldkampioen en hij had de pole-position in handen. Waarom zou je dan zoiets doen? Ze hebben kunnen aantonen dat ik Fisichella in de weg reed op de Nürburgring, terwijl ik dat niet deed. Dit lag er heel dik bovenop. Als je dit met opzet zou doen, dan is dat wel erg extreem. Ook dan zou je eigenlijk niet meer mogen racen. Dit is een beschamende actie voor een wereldkampioen. Zelfs voor Ide zou dit een schande zijn."