Columnist ondergedoken na bedreigingen

Peter (oldenzaaltjuh)
Icoon BinnenlandsEen columnist van het plaatselijke huis-aan-huisblad Regiovenster van Goeree-Overflakkee is noodgedwongen ondergedoken, nadat hij meerdere malen is bedreigd. Aanleiding zou enkele columns zijn die zwaar zijn gevallen bij mensen uit de zwaardere christelijke hoek. "U en uw gezin zullen dezelfde pijn en onbegrip voelen als vele die u pijn hebt gedaan. Getekend: De waarheidzeggers" was de laatste bedreiging.

Ook redacteur Maria Evers is bedreigd, maar ziet nog geen aanleiding om onder te duiken. "Ik wacht wel af. Er zijn geen nieuwe brieven meer binnengekomen. We hebben wel bericht gehad van de officier van Justitie. Die ziet geen aanleiding om nader onderzoek te doen omdat er geen regelrechte bedreiging van lijf of leden is", aldus Evers. Zij heeft inmiddels wel wat tips binnen gekregen over de herkomst van de anonieme brieven.

Abel den Denker drijft in zijn columns de spot met conflicten die zich op Goeree Overflakkee voordoen sinds de kerkfusie die tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) leidde. "Veel gelovigen op het eiland hebben zich van de PKN afgescheiden", legt Evers uit. "Die 'bezwaarden' liggen in scheuring met familieleden, en er zijn rechtszaken over de bezittingen van de verdeelde kerken."

De columnist nam een keer het ambtsgebed voor een raadsvergadering op de hak. Ook stak hij de draak met de biddag in Goes, bij de laatste verkiezingen. De krant heeft de columns nadat de bedreigingen binnenkwamen stopgezet, volgens Evers omdat men verdere escalatie wilde voorkomen en bang was voor de veiligheid van de bezorgers.

Op dit forum kun je de betreffende columns lezen.

Met dank aan calvobbes voor de submit.