Bloemendaal landskampioen na verlenging

De hockeyheren van Bloemendaal hebben de landstitel binnengehaald. In de beslissingswedstrijd van de play-off-serie werd Amsterdam met 3-2 verslagen.

Tot twee keer toe bracht Taeke Taekema de Amsterdammers op voorsprong via een strafcorner. Teun de Nooijer en Jamie Dwyer wisten de score weer recht te trekken, zodat na 70 minuten hockey het op een verlenging uitdraaide. Het karakter van de wedstrijd was erg vijandig. Twee spelers van Bloemendaal werden door de arbitrage naar de kant gestuurd.

In de verlenging scoorde na vier minuten al Australisch international Luke Doerner uit een strafcorner. Hiermee bracht hij de eindstand op 3 - 2 en bezorgde hij de tiende landstitel voor Bloemendaal. Voor het laatst werden de Bloemendalers in 2004 landskampioen.