'WK-vrije zone' in Groot-Brittannië

Icoon VoetbalGoed nieuws voor mensen die het nu al helemaal gehad hebben met alle gekte rondom het WK! Een hotel in het Britse merengebied heeft zichzelf namelijk uitgeroepen tot 'voetbalvrije zone'. Wie tijdens het WK overnacht in het 27 kamers tellende Linthwaite House Hotel in Bowness zal niet geconfronteerd worden met ook maar iets dat met voetbal te maken heeft. Ook op de tv zijn de wedstrijden en alle andere voetbalprogramma's niet te ontvangen.

In plaats daarvan is er een uitgebreid filmprogramma opgezet, dat op het videokanaal te zien zal zijn. Ook het personeel moet zich strikt aan de regels houden: wie een personeelslid betrapt op het gebruik van het woord 'voetbal' krijgt een gratis glas champagne.

Een overnachting tijdens het WK zal omgerekend ongeveer 180 euro gaan kosten. De eigenaar van het hotel, Mike Bevans, zegt zich vooral te richten op de zogenaamde 'voetbalweduwes', vrouwen die het huis ontvluchten omdat hun man toch alleen maar naar de voetbalwedstrijden op tv kijkt.