Britse vogeleidief dood na val uit boom

Icoon OpmerkelijkEen beruchte vogeleidief uit Groot-BrittanniŰ is om het leven gekomen toen hij van twaalf meter hoogte uit een boom viel. Volgens de Britse media probeerde 63-jarige Colin Watson bij een vogelnest te komen, toen hij zijn evenwicht verloor. Hij overleed ter plekke. Watson was tijdens zijn leven zes maal veroordeeld omdat hij eieren van zeldzame vogels roofde.

Watson kreeg bij zijn veroordelingen voor duizenden Britse ponden aan boetes opgelegd. Bij een huiszoeking in zijn woning werd een keer een verzameling van 2200 eieren in beslag genomen. Volgens zijn familie was de vogeleidief ruim tien jaar geleden gestopt met de illegale activiteiten. Hij zou in de boom zijn geklommen om foto's te maken van een nest, niet om de eieren mee te nemen. De naam van Watson kwam overigens nog altijd voor op een lijst van 300 illegale eiverzamelaars, waarvan via nummerplaatcontrole in de gaten werd gehouden of ze in de buurt kwamen van bekende broedplekken.

Een woordvoerder van de vogelbescherming reageerde in een gesprek met de BBC op de tragische dood van Watson: "Hij was ooit onze grootste vijand. Hij was meer dan een ergernis, maar wij hebben nooit gewild dat er zo'n verschrikkelijk einde aan zijn carriŔre zou komen."

Met dank aan YubYub voor de submit.