Twitty again!

Joris (Tigertje)
Op 30 mei is het een jaar geleden dat Natalee Holloway spoorloos verdween van het eiland Aruba. Voor het AD reden om twee pagina's te wijden aan deze, nog steeds onopgeloste, kwestie.

Naast een analyse, een overzicht van de gebeurtenissen staat er ook een interview bij met de moeder van Natalee Holloway, Beth Twitty.
Zij is het afgelopen jaar zo ongeveer onafgebroken op de Amerikaanse televisie geweest, heeft Dr. Phil zover gekregen om in zijn show geregeld aandacht aan de zaak te besteden en zij vindt het onderzoek dat verricht is naar de verdwijning van haar dochter een puinhoop. Dat laatste betreft overigens het deel dat is gedaan door de Arubaanse politie. Over de Nederlandse rechercheurs is ze een andere mening toegedaan: "Ze waren zo professioneel, deden hun werk zo grondig en waren zo betrokken".

De blunders zijn, volgens Twitty, begaan in de eerste dagen. Toen heeft de Arubaanse politie er niet meteen opgezeten en is belangrijke informatie verloren gegaan. Nu verdwijnen er op Aruba wel vaker mensen maar die duiken na een paar dagen weer op. Dat was dan ook de reden dat er niet meteen alarmbellen gingen rinkelen.

Verderop in het interview maakt ze duidelijk dat Joran van der Sloot nog steeds hoofdverdachte is. Zij zegt hierover: "We weten dat Joran alcohol voor haar kocht en sex met haar had. En dat hij hierover heeft gelogen. We weten in wat voor toestand Natalee zich door de drank bevond. Natalee dronk namelijk zelden. Joran voerde haar Bacardi Rum en normaal drinkt ze alleen Pina Colada. Het verschil hiertussen weet ze niet".
Verder is het voor haar duidelijk dat het alibi voor Joran van der Sloot is "gefabriceerd".

Voor Twitty lijkt het duidelijk: Joran heeft het gedaan.
Maar wat als Joran van der Sloot nu wel de waarheid spreekt? Hij liet haar achter op het strand in beschonken toestand. Een aantal speculaties:

- Natalee was boos op Joran omdat hij haar alleen liet. Ze ging zwemmen en verdronk.
- De bestuurder van een auto die Joran en Natalee had achtervolgd heeft Natalee nadat Joran was vertrokken verkracht en vermoord.
- Natalee was getuige van een drugssmokkel. De smokkelaars zagen haar en hebben haar vermoord.
- De familie Holleway/Twitty heeft, met medeweten van Natalee, haar laten verdwijnen om zo miljoenen aan levensverzekering op te strijken.
- Natalee is weggelopen van huis omdat ze een hekel had aan haar leven.

En na het lezen van dit en andere interviews met Beth Twitty lijkt me die laatste speculatie de meest waarschijnlijke...