Van Basten redelijk tevreden

Michel (Baraja)
Zowel bondscoach Marco van Basten als aanvoerder Edwin van der Sar loofde de openingsfase van Oranje tijdens de oefenwedstrijd tegen Kameroen (1-0).

Het eerste half uur kon Van Basten erg bekoren: ”Ik vond het interessant om te zien hoe we in de beginfase een tegenstander als Kameroen onze wil oplegden. Dit was toch een tegenstander van redelijk groot kaliber. Dat was heel positief.” Over de tweede helft was San Marco minder te spreken: ”We leden onnodig balverlies en het positiespel werd daar niet beter van. Dat verdient nog de nodige aandacht. Daar moeten we de komende twee weken voor de start van het WK hard aan werken.”

Van der Sar hield er dezelfde mening op na: ”In het eerste halfuur speelden we op de manier die we voor ogen hadden: we hielden Kameroen goed onder druk en lieten de tegenstander daardoor niet in de wedstrijd komen. Een kwartier voor de rust zakten we al een beetje weg, waarschijnlijk door vermoeidheid na het trainingskamp in Lausanne. In de tweede helft klopte er weinig meer van bij ons. Er gingen te veel dingen fout. Maar daar was het ook een oefenwedstrijd voor. Hier moeten we van leren.”