FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 mei 2006

[Upd] Schumacher achteraan gezet

Michael Schumacher zal morgen de GP van Monaco van achteraan moeten beginnen. Hij is naar plek 22 teruggezet door de raceleiding wegens het incident in de laatste ronde van de kwalificatie. Hij zal hierdoor naast zijn teamgenoot Felipe Massa staan, die zijn auto in de bandenstapels parkeerde.

Update @23.36u:
De beslissing is genomen na gesprekken met Schumacher zelf, zijn race-ingenieur Chris Dyer, Ross Brawn, teammanager Stefano Domenicalo, Charlie Whiting en FIA-software-expert Alan Prudom. De telemetrie-gegevens en de videobeelden hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de raceleiding, bestaande uit Tony Scott Andrews, Joaquin Verdegay en Christian Calmes, na acht uur overleg tot deze beslissing is gekomen.

Volgens de raceleiding heeft Schumacher paragraaf zestien van het sportieve reglement overtreden. Hij zou zijn auto met opzet op de baan hebben geparkeerd.

De startopstelling van morgen zal een negatief record voor het team zijn: In zijn meer dan vijftig jaar tellende historie heeft Ferrari nog nooit met twee auto's achteraan gestaan. Tot nu toe stond dat record op plaats 19 en 23, tijdens de GP op Brands Hatch in 1980.

[Upd] Uitslag kwalificatie GP Monaco

Michael Schumacher start morgen tijdens de GP van Monaco vanaf pole position. Fernando Alonso zal schuin achter hem staan. Mark Webber zal vanaf plek 3 starten

Met nog 8:28 te gaan reed Felipe Massa de banden in. Om 14.10u werd de baan weer vrijgegeven. Uiteindelijk zette Kimi Räikkönen de snelste tijd neer in dit gedeelte. Fernando Alonso reed de tweede tijd en hij werd gevolgd door Mark Webber.

In de tweede sessie zette Nick Heidfeld zijn auto langs de kant. De nummers een en twee in deze sessie waren dezelfde als in het eerste gedeelte. Giancarlo Fisichella zette de derde tijd op de klokken.

In de derde sessie vonden er opnieuw geen aanvaringen met de vangrail plaats. Michael Schumacher zette de snelste tijd neer, waardoor hij morgen van pole zal mogen starten. Alonso zette de tweede tijd neer, hoewel hij in zijn laatste ronde erg snel onderweg was. Schumacher gooide echter roet in het eten doordat hij in zijn laatste ronde last had van onderstuur, en daardoor stil kwam te staan op de baan.

De FIA is nog bezig een onderzoek naar Michael Schumacher, Giancarlo Fisichella en David Coulthard.

Update:
Michael Schumacher is achteraan de grid gezet. Giancarlo Fisichella wordt vijf plaatsen naar achter gezet.



Felipe Massa reed de banden in

Uitslag kwalificatie GP Monaco:

poscoureurteamtijd
1Fernando AlonsoRenault F11.13,962
2Mark WebberWilliams F11.14,305
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1.14,140
4Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1.14,664
5Rubens BarrichelloHonda Racing F11.15,804
6Jarno TrulliToyota F11.15,857
7David CoulthardRed Bull Racing1.16,426
8Nico RosbergWilliams F11.16,636
9Giancarlo FisichellaRenault F11.14,396

10Ralf SchumacherToyota F11.14,398
11Christian KlienRed Bull Racing1.14,747
12Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso1.14,969
13Jenson ButtonHonda Racing F11.14,982
14Jacques VilleneuveBMW Sauber F11.15,052
15Nick HeidfeldBMW Sauber F11.15,137

16Christijan AlbersMidland F11.15,598
17Tiago MonteiroMidland F11.15,993
18Scott SpeedScuderia Toro Rosso1.16,236
19Takuma SatoSuper Aguri F11.17,276
20Franck MontagnySuper Aguri F11.17,502
21Felipe MassaScuderia Ferrarigeen tijd

22Michael SchumacherScuderia Ferrari1.13,898

Voetbal: Uitslag Nederland - Kameroen

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands elftal heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Kameroen. De vriendschappelijke wedstrijd in de Rotterdamse Kuip was de eerste van een drieluik oefenwedstrijden richting het WK. In de eerste helft behaalde Oranje een prima niveau, het tweede bedrijf was stukken minder.

Oranje trad aan met Van Persie als rechtsbuiten en Sneijder op het middenveld in plaats van de lichtgeblesseerde Van der Vaart. Nederland speelde de eerste helft dominant en aanvallend voetbal en met name Van Persie viel op met enkele goede acties en dito voorzetten, die echter werden gemist door Cocu en Van Nistelrooij. Niet veel later kon Van Nistelrooij toch tekenen voor zijn 26ste doelpunt in vijftig interlands. De spits van Manchester United tikte in de 23ste minuut goed binnen na doorkoppen van Ooijer. Ook Van der Sar liet zich gelden met een wereldredding op een inzet van Webo.

In de tweede helft zakte het niveau flink in. Nederland creëerde nauwelijks kansen en Kameroen kwam zowaar wat beter in het spel. Dat ging wel gepaard met veel overtredingen op Oranje-spelers en commentaar op de arbiter, die de Afrikanen bestrafte met vijf gele kaarten en een rode kaart. In het slot van de wedstrijd bracht Van Basten nog Landzaat (voor Cocu), Kuijt (voor Van Nistelrooij) en Babel (voor Robben) in, maar ook zij kwamen niet meer tot scoren.

Meer sportnieuws op FOK!sport!

Film: X-Men: the Last Stand




In het derde deel van de X-Men serie krijgen de mutanten te maken met een anti-muntantenmiddel. Inname hiervan ontneemt een mutant zijn speciale gaven, wat het voor de overheid een perfect middel maakt om van die vervelende mutanten af te komen.

Dit bedreigende middel is natuurlijk de reden om weer in actie te komen. Magneto, Xavier en hun vrienden en volgelingen verzetten zich tegen het middel, en verdedigen zich met hand en tand. Letterlijk.

Nederland wint eerste oefenwedstrijd

In voetbaltempel de Kuip heeft het Nederlands elftal de vriendschappelijke wedstrijd tegen Kameroen met 1-0 gewonnen. De eerste helft behaalde Oranje een prima niveau, het tweede bedrijf was het iets minder.

In de aanloop van het WK was de partij het eerste duel in een drieluik oefenwedstrijden. Oranje trad aan met de sterke opstelling. In plaats van Dirk Kuijt fungeerde Robin van Persie als rechtsbuiten. Deze keuze pakte prima uit tijdens de wedstrijd.

Nederland speelde de eerste helft dominant en aanvallend voetbal. Kameroen kwam nauwelijks aan te pas en stelde behoorlijk teleur. Op aangeven van een kopbal van Andre Ooijer scoorde Ruud van Nistelrooij het enige doelpunt van de wedstrijd. In zijn vijftigste interland staat de teller bij hem nu op 26 doelpunten.

In de tweede helft zakte het niveau behoorlijk in. Nederland creëerde nauwelijks kansen en Kameroen kwam zowaar wat beter in het spel. Dat ging wel gepaard met veel commentaar op de arbritage, die de Afrikanen bestrafte met vijf gele kaarten en een rode kaart.

Slimme usb-stick voor politie

Icoon PolitieNa een aantal pijnlijke incidenten heeft de Nederlandse politie besloten een extra beveiligde usb-stick in te gaan voeren. De 'slimme' stick moet ervoor zorgen dat gevoelige informatie niet meer zo gemakkelijk in verkeerde handen kan vallen. De usb-stick was het medium dat een kapitein van de landmacht begin dit jaar in zijn huurauto liet liggen. Op deze stick stonden vertrouwelijke gegevens over de Nederlandse missie in Uruzgan.

Een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen stelde dat de incidenten van de afgelopen tijd de politie extra alert hebben gemaakt. Hij benadrukt echter dat het ondanks de introductie van het nieuwe systeem niet de bedoeling is dat agenten met vertrouwelijke informatie over straat gaan lopen. "Het uitgangspunt blijft: vertrouwelijke informatie blijft binnen".

Hoerenloper ontevreden over prostituee

Let op: dit is niet de vrouw in kwestie!In de Haagse Doubletstraat is op Hemelvaartsdag een flinke ruzie uitgebroken tussen een prostituee en een klant. Nadat de man van de diensten van de vrouw gebruik had gemaakt, eiste hij zijn geld terug omdat hij ontevreden was over het geleverde werk.

Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om de boel te sussen. Aanvankelijk leek zelfs bemiddeling door de politie geen uitkomst te bieden, maar uiteindelijk keerde dan toch de 'rust' terug in de Doubletstraat. De politie heeft de man erop gewezen dat hij een civiele procedure aan kan spannen tegen de vrouw.

Met dank aan Sanford voor de submit.

Albers tevreden na kwalificatie

Ondanks de geboekte progressie eindigden de kwalificatie zaterdag voor Christijan Albers en Tiago Monteiro weer in het eerste deel. De beiden coureurs van Midland F1 starten zondag als zeventiende en achttiende aan de Grand Prix van Monaco.

Albers was toch wel tevreden over de kwalificatie, vooral omdat het donderdag een stuk minder ging. Wel verwacht hij morgen een zware race. "Ik wil allereerst de jongens van het team bedanken voor hun vertrouwen in mij en al het harde werken. Zij hebben alle problemen van de afgelopen twee races weten op te lossen. Nu richten we ons weer op het boeken van vooruitgang en hoeven we niet meer naar het verleden te kijken. Ik wil ook Toyota bedanken voor het vermogen dat zij ons hier hebben gegeven. Ik denk dat het morgen een zware race gaat worden. Vandaag hebben we het tenminste erg leuk gehad, want we waren redelijk competitief. Donderdag hebben we in beide sessies enorm geworsteld, maar we hebben ons hoofd koel gehouden. Door de goede bandenkeuze zijn onze prestaties steeds beter geworden."

Uitslag World Bowl XIV

In de LTU Arena in Düsseldorf is vandaag de veertiende editie van de World Bowl gespeeld. Hierin namen de Amsterdam Admirals het op tegen de Frankfurt Galaxy. De Admirals wisten hun titel echter niet te verdedigen tegen de eeuwige rivaal. Het werd 22-7.

Vanaf het begin van de wedstrijd hield Frankfurt de luchtaanval van de Amsterdammers in bedwang. Blijkbaar was er lering getrokken uit het reguliere seizoen, waarin de Admirals-aanval door de lucht bijna anderhalf keer zoveel yards pakten dan nummer twee Rhein Fire. De slechtste aanval over de grond kon niet boven zichzelf uitstijgen tegen de beste verdediging van de grondaanval. De score werd niet geheel onverrassend geopend door de Duitsers, met de eerste safety in de geschiedenis van de World Bowl. Aan het einde van het eerste kwart werkte defensive end Jerome Nichols in de Admirals-endzone quarterback Jared Allen naar de grond voor een voorsprong van twee punten.

Halverwege het tweede kwart konden de Admirals eindelijk iets terugdoen. Na 55 yards op eigen kracht en 13 yards cadeau wegens overtredingen aan Frankfurter kant werd uiteindelijk door running back Larry Croom de nul van het scorebord geveegd. De conversie van Ryan Killeen zorgde voor een 7-2 tussenstand na twee kwarten, in een wedstrijd waarin geen van beide ploegen op aanvallend vlak veel liet zien. 113 yards terreinwinst voor de Admirals en 101 yards voor de Galaxy zijn geen getallen om over naar huis te schrijven.

In de derde periode liet de aanval van Frankfurt zich dan eindelijk gelden. 126 yards terreinwinst en tien punten brachten de Duitse formatie weer voorbij de Amsterdammers. Het duurde ruim tien minuten alvorens running back Butchie Wallace vanaf de Amsterdamse vier-yardlijn de end zone binnen rende. De conversie en de later volgende 29-yard field goal van David Kimball zorgden dat de Galaxy met vijf punten voorsprong het laatste kwart inging.

In het vierde kwart lag het initiatief nog steeds bij Frankfurt. Met bijna tien minuten aaneengesloten balbezit werd de klok goed benut. Ter afsluiting van de drive mikte Kimball de bal nog eens vanaf 37 yards tussen de palen om de Admirals weinig andere keus meer te geven dan voor een tweepuntsconversie te gaan, mits de end zone al bereikt zou kunnen worden. Uiteindelijk moest het balbezit halverwege de Frankfurter helft worden opgegeven, waarna nog na een snelle Duitse drive running back J.R. Niklos vanaf twaalf yards de laatste touchdown van de wedstrijd binnenliep. De conversie van Kimball was de laatste actie van betekenis van de wedstrijd, in de laatste play werd Allen nog eens gesackt door Josh Cooper. Het was de zesde keer dat de Amsterdamse quarterback met bal en al tegen de grond gewerkt werd.

Voor de Galaxy betekent de overwinning de vierde World Bowl-titel, waarmee zij recordhouders zijn. Butchie Wallace werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de wedstrijd.


Scoreverloop:

TijdstipScoreSpelerTussenstand
1/13:05FRA: SJ. Nichols, sack van J. Allen2-0
2/07:28AMS: TDL. Croom, 12 yard run, conversie R. Killeen2-7
3/10:28FRA: TDB. Wallace, 4 yard run, conversie D. Kimball9-7
3/14:31FRA: FGD. Kimball, 29 yards12-7
4/10:19FRA: FGD. Kimball, 37 yards15-7
4/13:56FRA: TDJ. Niklos, 12 yard run, conversie D. Kimball22-7

Vaidisova wint in Straatsburg

Het 17-jarige talent Nicole Vaidisova heeft in het Franse Straatsburg haar zesde WTA-titel gewonnen. De Tsjechische, die in Straatsburg als tweede geplaatst was, versloeg in de finale de Chinese Shuai Peng uit China met 7-6 en 6-3.

In de eerste set liet Peng in de tiebreak een 3-0 voorsprong en een setpoint liggen. Vaidisova profiteerde van slordigheden bij de Chinese en wist de tiebreak met 9-7 naar zich toe te trekken. Peng maakte in de tweede set teveel fouten om het Vaidisova nog enigszins moeilijk te maken.

Vale mist WK

De bondscoach van Portugal, Luiz Felipe Scolari, moet het tijdens het WK zonder zijn derde doelman doen. Bruno Vale, de keeper van Estrêla Amadora, is momenteel nog bij het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 en brak donderdag zijn voet tijdens de 0-2 nederlaag tegen Servië & Montenegro.

Inmiddels heeft Scolari routinier Paulo Santos opgeroepen als vervanger. Santos, voormalig doelman van onder meer Benfica en FC Porto, is keeper bij Sporting Braga, de nummer vier van vorig seizoen.

[Upd]Van Gemerden wel naar hoofdtoernooi RG

Er zullen slechts twee Nederlandse tennissers dit jaar actief zijn op het hoofstoernooi van Roland Garros. Melle van Gemerden slaagde er zaterdag niet in zich te voegen bij Raemon Sluiter en Michaëlla Krajicek. In de derde ronde van het kwalificatietoernooi ging hij met 3-6 en 4-6 ten onder tegen de Italiaan Stefano Galvani.

Sluiter en Krajicek zijn beiden rechtstreeks geplaatst voor het Franse Open in Parijs. Van Gemerden moest zich door het kwalificatietoernooi worstelen. Na overwinningen op de Griek Economidis en de Zwitser Lammer leek dat te gaan lukken. Galvani was echter in alle opzichten beter, hij sloeg meer aces, meer winners en meer punten.

Update

Als lucky loser mag Van Gemerden toch meedoen aan het hooftoernooi. Hij moet het in de eerste ronde opnemen tegen Juan Monaco.

Finnen onthalen Songfestivalwinnaar Lordi

Icoon MuziekOngeveer 70.000 trotse Finnen hebben gisteren in Helsinki de hardrockgroep Lordi onthaald. De band boekte afgelopen zaterdag een monsterzege op het Eurovisie Songfestival, en was daarmee de eerste Finse winnaar in de 51-jarige geschiedenis van de internationale liedjescompetitie.

Ter gelegenheid van de ontvangst werd gisteravond het winnende nummer 'Hard Rock Hallelujah' massaal door de mensenmassa meegebruld. Daarmee zou het wereldrecord massa-karaoke in het Guinness Book of Record zijn verbeterd. Overigens is er in het thuisland van Lordi een klein relletje ontstaan omdat het weekblad 7päivää het waagde een foto van de 32-jarige zanger Tomi Putansuu zonder zijn masker te publiceren. Tegen zijn zin in, de band wil namelijk enkel in de bekende vermomming in de openbaarheid. Op het internet wordt inmiddels via een petitie opgeroepen tot een boycot van het blad. 200.000 Lordi-fans zouden de oproep al ondersteund hebben.

Tomi Putansuu (Lordi)
Lordi-zanger Tomi Putansuu, naar verluidt hier mét masker

Betoging homo's in Moskou met geweld afgebroken

Icoon BuitenlandsIn Moskou is de eerste betoging voor homorechten met geweld verhinderd door extreemrechtse en streng religieuze groepen. Ongeveer 40 homo's wilden bloemen leggen bij het graf van de onbekende soldaat. De politie hield in totaal 120 mensen aan wegens openlijke geweldpleging of deelname aan een verboden demonstratie.

Oorspronkelijk wilde de organisatie vandaag een gay parade houden, de eerste ooit in Moskou. Een rechtbank verwierp gisteren echter de bezwaren tegen een gemeentelijk verbod op de parade. De gemeente verbood de parade omdat er een grote kans was dat er rellen zouden uitbreken. Volgens de autoriteiten is er weinig begrip onder de bevolking voor homoseksualiteit. De uitspraak zou volgens organisator Nikolai Aleksejev bevestigen dat de autoriteiten de veiligheid van homo's en lesbiennes niet kunnen garanderen. De politie van Moskou zette zaterdag duizend man in om rellen te voorkomen.

Dit jaar is het dertien jaar geleden dat het verbod op homoseksualiteit uit het Russische wetboek werd gehaald. Veel Russen kunnen totaal geen begrip opbrengen voor de liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht. De laatste weken hebben extreemrechtse en religieuze groepen gewelddadige demonstraties georganiseerd bij door homo's en lesbiennes gefrequenteerde nachtclubs. Volgens mensenrechtenorganisaties neemt de laatste tijd de homofobie weer toe in Rusland.

Videobeelden
Met dank aan IHVK en SCH voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 25 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

RvB: Terpstra wint etappe, Tjallingii leidt

In de Ronde van België heeft Niki Terpstra de koninginnerit in de Ronde van België gewonnen. Tjallingii behield de leiding in het algemeen klassement.

De rit van vandaag voerde over 203 kilometers naar Hoei met onderweg een beklimming op de beruchte muur van Hoei. Een groep vluchters die geen bedreiging vormden, kon ontsnappen en de etappezege betwisten. Op negen kilometer van de eindstreep demarreerde Niki Terpstra. De Nederlandse renner van de kleine ploeg Ubbink Syntec wist niet meer bijgehaald te worden en won zo de rit.

Bij de groep van de favorieten, pareerde leider Maarten Tjallingii met succes aanvallen van Sebastien Rosseler. De Belg nam wel de tweede positie over van ploegmaat Tom Boonen, maar kwam vrijwel nooit los van Tjallingii. Morgen volgt een laatste vlakke rit, waarna Tjallingii zijn grootste zege in zijn carrière kan boeken.

Fisichella bestraft wegens hinderen Coulthard

Na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco is Giancarlo Fisichella bestraft door de wedstrijdleiding. De coureur van Renault F1 zou David Coulthard te lang hebben gehinderd toen deze bezig was met een snelle ronde. De drie snelste ronden zullen van de Italiaan af worden genomen, daarmee valt hij terug van een vijfde naar een tiende startpositie.

Vlak na afloop van de kwalificatie gaf de wedstrijdleiding al aan dat ze twee onderzoeken zouden starten. Het eerste onderzoek zou gaan over DC en Fisico, de ander betreft Michael Schumacher. Men dacht eerst dat het onderzoek naar de Schot en de Italiaan zou worden gedaan omdat ze beiden te hard zouden hebben gereden onder de gele vlag.

Maar teambaas Horner van Red Bull Racing kwam al vrij snel met de juiste reden. "Coulthard leek alsof hij in staat was om zich in de top vijf of zes te kwalificeren. Helaas werd hij geblokkeerd door Fisichella tijdens zijn snelle ronde en dat heeft hem enorm veel tijd gekost", aldus de Brit.

Er is nog geen uitspraak gedaan in het onderzoek rond Michael Schumacher.

Drie mensen komen om bij ongeluk

Icoon OngelukBij een verkeersongeluk in het Drentse Valthe zijn drie mensen om het leven gekomen. Hun auto reed met hoge snelheid tegen een boom en raakte daarna nog een andere boom. Wie de slachtoffers zijn is nog onduidelijk. Ook is niet duidelijk waardoor de auto van de weg is geraakt.

De ravage op de plek van het ongeluk is enorm en de weg is afgesloten. Eerder werd gemeld dat een moeder en twee kinderen in de auto zaten. Dat bleek echter niet juist te zijn.

Met dank aan Pineut voor de submit.

Postma tijdelijk terug bij Utrecht

Doelman Stefan Postma hoopt via zijn oude club FC Utrecht een nieuwe club te vinden. Bij de club uit de Domstad zal hij zijn conditie op peil gaan houden en in die tijd gaat hij tevens op zoek naar een nieuwe werkgever. Volgens de trainer van FC Utrecht, Foeke Booij, behoort een terugkeer niet tot de mogelijkheden.

Afgelopen seizoen stond de 29-jarige Postma onder contract bij Wolverhampton Wanderers, daar werd zijn aflopende verbintenis echter niet verlengd.

Basso haalt nog één keer verschrikkelijk uit

De voorlaatste etappe is een prooi geworden voor roze trui-drager Ivan Basso. Als trotse vader kwam hij met een foto van zijn pasgeboren zoon over de finishstreep en toonde hiermee nog één maal zijn suprematie.

De twintigste etappe in de Dolomieten kreeg net als de rit van gisteren het predikaat koninginnerit opgestempeld. Met een afstand van 210 kilometer moesten drie cols en nog een aankomst bergop naar Aprica overwonnen worden. Na vier uur koers was de gemiddelde snelheid precies 27 kilometer per uur en werd begonnen met de beklimming van de Gavia, het dak van deze Giro.

De Cima Coppi-prijs (een aparte trofee) werd gewonnen door Garate, die als eerste op de 2618 meter hoge col aankwam. Hiermee legde de etappewinnaar van gisteren ook meteen beslag op de groene bergtrui. Niet veel later werd hij gevolgd door de groep roze trui. In de afdaling van de Gavia probeerde onder andere Vila weg te raken, maar het mocht weinig baten. Na 154 kilometer koers was het pak compleet en mocht men zich opmaken voor de martelgang van de Mortirolo, die lange stukken kent van een stijgingspercentage rond de 12 procent.

Op deze col dicteerde al vrij snel Ivan Basso het tempo. Hij spleet de groep uit elkaar en alleen Gilberto Simoni wist in zijn wiel te blijven. Daarachter vochten Piepoli, Gutierrez en Cunego voor hun klassementsposities. Met een voorsprong van 1 minuut 12 kwam het duo Basso-Simoni boven op de Mortirolo. Savoldelli was het grootste slachtoffer op deze col. Hij verloor veel tijd op Cunego. Ondanks een puike afdaling zou Il Falco uiteindelijk zijn vierde plaats in het klassement af moeten staan aan Cunego.

In de laatste bergopgaande kilometers naar Aprica bleven Simoni en Basso nog vrij lang samen, maar op zo'n 3,5 kilometer voor de streep vond Basso het welletjes. Hij snelde weg uit het wiel van Simoni en sloot deze rit winnend af met deze solo. Bij het aankomen op de finishstreep haalde de kersverse vader een foto van zijn zoontje tevoorschijn en trots tonend kwam hij hiermee over de streep.

Het klassement staat nu definitief vast. Ivan de Verschrikkelijke is de winnaar van de Giro d'Italia. Zijn voorsprong op de nummer twee José Enrique Gutierrez is imposant: 9 minuut 18. Op meer dan tien minuten completeren Simoni, Cunego en Savoldelli de verdere top vijf. Morgen zal nog een korte rit naar Milaan verreden worden ter afsluiting van de Giro d'Italia.

Uitslag 20e etappe Trento - Aprica (210 km):

#CoureurPloegTijd
1.Ivan Basso (Ita)CSC6:51.15
2.Gilberto Simoni (Ita)SDV1.17
3.Damiano Cunego (Ita)LAM2.51
4.José Enrique Gutierrez (Spa)PHOz.t.
5.Paolo Savoldelli (Ita)DSC6.03
6.Leonardo Piepoli (Ita)LIQz.t.
7.Sandy Casar (Fra)FDJ7.26
8.Juan Manuel Garate (Spa)QSIz.t.
9.Victor Hugo Peña (Col)PHOz.t.
10.Giampalo CarusoLSWz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Ivan Basso (Ita)CSC87:37.33
2.José Enrique Gutierrez (Spa)PHO9.18
3.Gilberto Simoni (Ita)SDV11.59
4.Damiano Cunego (Ita)LAM18.16
5.Paolo Savoldelli (Ita)DSC19.22
6.Sandy Casar (Fra)FDJ23.53
7.Juan Manuel Garate (Spa)QSI24.26
8.Franco Pellizotti (Ita)LIQ25.57
9.Victor Hugo Peña (Col)PHO26.27
10.Francisco Vila (Spa)LAM27.34

Bos: 'CDA is laf over AOW'

Wouter Bos PvdA-leider Wouter Bos vindt het CDA "laf", omdat ze weigeren te zeggen wat er moet gebeuren om de AOW in de toekomst betaalbaar te houden. Dat zei de partijleider tijdens een PvdA-congres over 'Links en het bedrijfsleven' in Nijmegen.

Bos kwam vorige week met plannen voor de fiscalisering van de AOW, waarin rijkere 65-plussers gaan meebetalen voor de AOW. CDA en VVD zijn het niet eens met deze plannen. Balkenende verklaarde dat "Bos steeds twee stappen achterloopt" op hem. Bos reageerde vandaag hierop. "Het CDA is laf en houdt de lippen stijf op elkaar. Zodat ze op een dag na de verkiezingen opeens vanuit achterkamertjes tevoorschijn kunnen komen met hun impopulaire maatregelen. Net zoals het de afgelopen jaren ging".

Bos vindt het beter dat de VVD in ieder geval wel kleur kiest. Minister van Financiën Gerrit Zalm en VVD-fractievoorzitter Willibrord van Beek "praten over het verhogen van de AOW-leeftijd en de noodzaak verder te bezuinigen. Goed dat ze zo eerlijk zijn. Dan zien mensen ook gelijk waarom ons verhaal beter en socialer is", zo verklaart Bos.

Drie nieuwe screenshots Mercenaries: World in Flames

Vandaag zijn er drie nieuwe screenshots van Mercenaries: World in Flames online gekomen. Het gaat hier om scans uit een tijdschrift dat onlangs een preview had van de PS3 versie.

Het Zuid-Amerikaanse sfeertje dat deze game zal hebben is al duidelijk aanwezig op de screens. Zoals al bekend zal het spel draaien om oorlogen tussen drugsbaronnen, guerillastrijders en militaire eenheden, waarbij de speler zelf weer kan bepalen voor wie hij opdrachten aanneemt, en wie hij dwarsboomt.

Vanzelfsprekend zal het spel talloze nieuwe wapens en voertuigen bevatten én een nieuwe mercenary, genaamd Eva. Een andere nieuwe feature is dat de schade die je aanricht aan gebouwen en voertuigen blijvend zal zijn. Geen gebouwen die zichzelf magisch herstellen en kogelgaten die opeens verdwijnen dus.



FC Utrecht aast nog steeds op Jenner

FC Utrecht heeft al langer interesse in Julian Jenner, maar binnenkort hoopt de club uit de Domstad een akkoord te bereiken met de aanvaller.

Het AD meldt dat trainer Foeke Booy hoopt dat hij nog deze week een gesprek aan kan gaan met de 22-jarige rechtsbuiten van NAC Breda. Het contract van Jenner bij de club uit Breda loopt na aankomend seizoen af en gesprekken over contractverlenging liepen op niets uit. Het is onbekend of Jenner zelf een vertrek naar FC Utrecht ziet zitten.

Trailer van Battlefield 2: Armored Fury vrijgegeven

Battlefield 2: Armored Fury was reeds aangekondigd en nu is er een trailer van verschenen. Je kunt de trailer van de booster pack hier checken!



Zoals de naam al suggereert zal de nadruk van de uitbreiding liggen bij gemechaniseerde oorlogsvoering. Om de tanks wat tegengewicht te bieden zullen er zes nieuwe voertuigen beschikbaar komen, zoals onder meer drie verkenningsheli's en drie grondaanvalsvoertuigen, waaronder de A10 'Warthog'. Daarnaast zal de uitbreiding drie nieuwe maps toevoegen die zich allemaal in de VS afspelen.

Het is nog niet bekend wanneer de uitbreiding uitkomt.

Handbalheren Volendam prolongeren landstitel

Voor de tweede maal op rij zijn de handbalheren van Kras/Volendam Nederlands kampioen geworden. In Emmen wonnen de Volendammers de tweede finalewedstrijd tegen E&O met 20-24. Hiermee brachten ze de stand in de best-of-three-serie op een onoverbrugbare 2-0.

Volendam had de eerste wedstrijd al met 30-28 naar zich toegetrokken. Voor Volendam is het de tweede prijs dit seizoen, eerder wonnen ze ook al de nationale beker.

'Campagne Verdonk kent extreemrechtse kant'

Icoon PolitiekRita Verdonk, die in strijd is voor het lijsttrekkerschap van de VVD, kwam al eerder in het nieuws met haar "Regels zijn nu eenmaal regels"-standpunt. Dit omdat deze term volgens rechtsfilosoof Dorien Pessers rechtstreeks uit nazi-Duitsland stamde. Nu blijkt Rita Verdonk opnieuw gebruik te hebben gemaakt van een 'extreemrechtse' uitspraak.

Met de campagne-uitspraak: 'Ik ben niet links! Ik ben niet rechts! Maar ik ben rechtdoorzee!' van Rita Verdonk probeert de minister duidelijk te maken dat zij doet wat ze zegt. De uitspraak blijkt eerder gebruikt te zijn in het partijprogramma van De Nationale Alliante. In dat programma valt namelijk te lezen: "Niet links. Niet rechts. Maar rechtdoor, en rechtdoorzee! De Nationale Alliantie.". Dit bleek uit onderzoek van de weblog Belangeloos.com. De Nationale Alliantie staat bekend als een extreemrechtse partij.

Dat de tekst niet is overgenomen door de Nationale Alliantie is duidelijk, omdat zij de tekst al in 2004 publiceerden. Of Verdonk ervan op de hoogte was dat ook deze uitspraak een extreemrechts getinte kant kent is nog niet duidelijk.

Met dank aan justhg voor de submit.

'Het ei was er eerder dan de kip'

Icoon Opmerkelijk Eindelijk is er een oplossing op het vaak gehoorde raadseltje: 'Wat was er eerder, de kip of het ei?'. Het ei was er eerder dan de kip. Een geneticus, een filosoof en een kippenboer hebben elkaars kennis bij elkaar gebracht en menen het antwoord gevonden te hebben.

Genetisch materiaal verandert niet tijdens een dierenleven. De eerste kip moet daarom eerst als een embryo in een ei hebben geleefd, zo verklaart de hoogleraar John Brookfield die gespecialiseerd is in evolutietheorie aan de University of Nottingham. Het levende wezen in de eischaal heeft waarschijnlijk hetzelfde DNA gehad als de eerste kip. "Daarom kunnen we zeggen dat het eerste levende wezen een ei was", zo legt hij uit.

De filosoof David Papinau van King's College in Londen en pluimveehouder Charles Bourns kwamen tot dezelfde conclusie. Het debat over de kip en het ei werd georganiseerd door Disney ter promotie van de dvd Chicken Little.

Bijzondere WK-voorbereiding Polen

De voetballers van het Poolse nationale team doen er alles aan zich zo goed mogelijk te laten informeren over de groepstegenstanders.

Daarom kregen de spelers, onder wie oud-Feyenoorder Ebi Smolarek, tijdens hun trainingskamp drie avonden op rij een maaltijd uit Ecuador, Costa Rica en Duitsland, de landen tegen wie ze in de poulefase moeten spelen. Op het WK zullen we zien of dat inderdaad geholpen heeft.

WTA Istanbul: Peer te sterk voor Myskina

De Israelische Shahar Peer heeft het WTA-toernooi in het Turkse Istanbul op haar naam geschreven. Peer, als vierde geplaatst, versloeg in de finale de Russische Anastasia Myskina met de setstanden 1-6, 6-3 en 7-6.

In de eerste set was Peer nog kansloos tegen Myskina, maar in de tweede set wist ze ich terug te knokken. Ze besliste de partij door de tiebreak met 7-3 naar zich toe te trekken.

Voor de 19-jarige Peer was het de derde WTA-titel in haar loopbaan. Eerder dit jaar was ze de beste in Pattaya City en in Praag.

Tijdelijk geen condooms in Polen

Icoon Opmerkelijk Tijdens het vierdaagse bezoek van paus Benedictus XVI in Polen, dat donderdag is begonnen, zijn condooms niet toegestaan. Ze worden niet meer verkocht. Ook blootscènes in reclamefilmpjes zijn niet te zien.

De paus zal onder andere een gebed brengen in het vernietigingskamp Auschwitz. Hij zal in het Duits bidden, maar voor de rest spreekt hij geen Duits in Polen. De paus zei na zijn aankomst dat hij Auschwitz "niet als Duitser, maar als katholiek" bezoekt.

Met dank aan woessie voor de submit.

Tien puppies in vuilcontainer gedumpt

Icoon BinnenlandsIn Rotterdam heeft de politie tien puppies uit een ondergrondse vuilcontainer gehaald. De pasgeboren hondjes waren daar gedropt en zijn nu naar een dierenziekenhuis gebracht. Ze liggen daar in een couveuse en maken het naar omstandigheden goed.

Een 20-jarige Rotterdammer hoorde omstreeks 05.00 uur vanmorgen piepende geluiden uit een ondergrondse vuilcontainer op de hoek van de West-Varkenoordseweg met de Vlasakkersstraat. Hij vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Die troffen de puppies aan.

Met dank aan woessie voor de submit.

Over Mijn Lijk best gewaardeerde programma

Over Mijn Lijk is met een gemiddelde van 8,5 het best gewaardeerde televisieprogramma van de Publieke Omroep van dit seizoen tot nu toe. Een woordvoerder van BNN heeft dit gisteren gemeld. De gegevens zijn afkomstig van het Continu KijkOnderzoek van de stichting SKO en betreft de periode 1 september 2005 tot en met 21 mei 2006.

In de zevendelige BNN-serie volgt presentator Patrick Lodiers een jaar lang de vijf ongeneeslijk zieke jongeren Karin, Fedde, Geja, Elmar en Wiebe. Ze weten dat ze niet lang meer te leven hebben, maar gaan toch nog door zolang ze kunnen. De eerste aflevering werd uitgezonden op 17 april. Vier van de vijf deelnemers waren toen al overleden.

BNN-presentator Patrick Lodiers: "Hoogst gewaardeerd tv-programma van dit seizoen.... onwaarschijnlijk... Maar deze waardering voor Geja, Elmar, Karin, Fedde en Wiebe is eigenlijk wel terecht: met zo'n kansloze ziekte alles uit het leven halen verdient een hoog cijfer!".

Ook op het FOK!forum maakte het programma de nodige tongen los en volgden veel positieve reacties: topic 1 en topic 2. De enige nog levende deelnemer aan het programma, Wiebe, post ook regelmatig mee.

De laatste twee uitzendingen van de docusoap zijn op 29 mei en 5 juni te zien bij BNN op Nederland 2. Oude afleveringen kunnen via de site van Over Mijn Lijk nog worden teruggekeken.


Van links naar rechts: Karin, Fedde, Geja, Elmar en Wiebe.

Met dank aan pberends voor de submit.

AFA verstoort demo Nationale Alliantie

Icoon BinnenlandsEen demonstratie in Amsterdam van de extreem-rechtse Nationale Alliantie (NA) is door aanhangers van de extreem-linkse Anti Fascistische Aktie (AFA) verstoord. De NA wilde oorspronkelijk in Amsterdam-Oost demonstreren tegen de pedofielenvereniging Martijn, maar moest uitwijken naar het Stadionplein in Zuid toen bleek dat AFA ze te snel af was met het aanvragen van een vergunning.

Het Amsterdamse gemeentebestuur wilde de beide groepen zo ver mogelijk uit elkaar houden. Dat mislukte echter, doordat leden van AFA op het Stadionplein opdoken. Overigens waren er bij het begin van de demonstratie nauwelijks aanhangers van de NA op het plein te vinden. Wel liepen enkele leden langs het plein, die vervolgens door hun extreem-linkse opponenten met verfballonen werden bekogeld. Eerder deze week had NA-voorzitter Jan Teijn nog de verwachting uitgesproken dat er vijftig tot honderd demonstranten zouden komen. "De harde kern van ruim 35 man komt altijd", verklaarde Teijn.

De aanwezige politie pakte alle AFA-aanhangers op, en bracht hen over naar een politiebureau. Volgens een woordvoerder van AFA is zijn organisatie niet voor pedofilie. "Zowel neonazi's als pedofielen zijn een etterende wond in deze maatschappij. Het liefst hebben we ze helemaal niet op straat." Teijn van de NA zegt met de demonstratie te willen strijden tegen de maatschappelijke acceptatie van pedofilie, die volgens hem wordt aangewakkerd door Martijn. Het is 'te gek voor woorden' dat de overheid zo'n organisatie al 24 jaar laat bestaan, meent Teijn.

Met dank aan persooneel voor de submit.

Airline Tycoon krijgt vervolg

Het heeft een paar jaar geduurd, maar de Duitse ontwikkelaar Spellbound heeft een opvolger aangekondigd voor haar simulatiegame Airline Tycoon. Airline Tycoon surfde mee op een grote golf tycoon games die uitkwamen na het succes van Rollercoaster Tycoon. De game wist zich echter van de massa te onderscheiden door veel gebruik te maken van humor en door de degelijke gameplay aan te vullen met een paar inventieve spelelementen.




Ook dit keer kun je weer in de huid kruipen van een beginnende tycoon die zijn eigen vliegtuigmaatschappij moet runnen vanuit een vliegveld. Alle elementen uit het eerste deel komen weer terug waaronder routeplanning, personeelsmanagement en de financiën van de onderneming. Tevens krijgt de speler wederom om het de concurrentie lastig te maken de optie om hen te saboteren. Welke verschillende sabotage-opties je krijgt in dit deel is niet bekend maar naar verwachting zullen oude favorieten zoals het computervirus en de bom in het kantoor van de tegenstander terugkeren.



De game zal volledig in 3D uitgewerkt zijn en kent weer dezelfde humoristische grafische stijl van zijn voorganger. Ook multiplayer, zowel online als offline, zal zijn opwachting maken in dit deel. Gamers zullen nog wel even moeten wachten op de game, want Airline Tycoon 2 zal niet voor de 2e helft van 2007 in de winkels liggen.




Nederlanders nog altijd negatief over EU

Icoon EuropaEen jaar na het referendum over de Europese Grondwet is de Nederlandse bevolking nog altijd niet positief te noemen over de Europese Unie. Dit bleek uit een onderzoek dat gehouden werd door Maurice de Hond en bureau No Ties, die de opdracht kregen dit onderzoek uit te voeren voor de NOS.

Bijna een jaar geleden stemde 62 procent van de Nederlandse bevolking tegen de nieuwe Europese Grondwet, volgens de nieuwste peiling zouden nu 68 procent van de Nederlanders tegenstemmen. Het aantal Nederlanders dat de EU negatief vindt liep op van 19 naar 21 procent, terwijl ook het aantal aanhangers van de EU steeg, van 12 naar 14 procent.

Overigens vinden niet alle Nederlanders dat de Grondwet helemaal niet zou moeten komen, 56 procent zou wel voor een aangepaste variant zijn van de wet. Ongeveer 83 procent vindt dan wel dat er opnieuw een referendum moet worden gehouden over de grondwet.

Het toetreden van Roemenië en Bulgarije valt in Nederland ook niet goed, meer dan de helft van Nederland ziet dit niet zitten. Mocht dit dan toch gebeuren in 2007 of 2008, dan zou er een aparte groep van twaalf landen, met Nederland daarbij, moeten worden gevormd die dan hoger staan van de rest van de landen, zo vindt 48 procent van de tegenstanders.

13-jarige door 'gangstah' (22) verkracht

Icoon JustitieJustitie in Amsterdam onderzoekt een mogelijke verkrachting van een dertienjarig meisje. De tiener zou in januari in een flat in Amsterdam-Zuidoost zijn verkracht door de 22-jarige R.K. Volgens het meisje, dat op de bewuste dag aan het spijbelen was, werd ze door K. onder dwang naar zijn woning zijn meegenomen.

K. zou gezegd hebben dat hij een 'pipa' (pistool) had en dat hij 'de kop van haar romp zou schieten' als ze zou tegenstribbelen. Ook waarschuwde hij haar hem niet 'op te fokken' omdat hij een 'G' was; de baas van alle jongens met pistolen in de Bijlmer. Hij zou uiteindelijk zijn vuurwapen ook daadwerkelijk tegen het hoofd hebben gezet. De verdachte ontkent deze lezing. Hij verklaarde dat het meisje vrijwillig seks met hem had en dat hij niet wist dat ze zo jong was. Ze zou er veel ouder uitzien.

Advocaat Lemmers betoogde deze week tijdens de eerste zitting van de zaak dat het meisje vrijwillig mee was gegaan met zijn client. Verschillende getuigen zouden het tweetal hebben zien praten in een toko, en hebben ze zien vertrekken. De tiener zou na afloop boos zijn geweest, omdat zij voor K. 'een willekeurig meisje' was. "Dat vond zij niet zo leuk." Aanklaagster H. Hoekstra bracht echter naar voren dat een getuige had gezien dat het meisje erg overstuur terugkwam in de winkel. In de flat van K. was een bebloed condoom gevonden, en het slachtoffer zou altijd standvastig bij haar verhaal over de verkrachting zelf zijn gebleven. Het meisje legde wel verschillende verklaringen af over de manier waarop ze de man leerde kennen en de directe periode na de verkrachting. "Meisjes van die leeftijd hebben daar vaak redenen voor. Ze spijbelden op dat moment, of ze hebben bijvoorbeeld een beetje contact gezocht met de jongens", meende Hoekstra.

K. gaat begin juni naar het Pieter Baan Centrum. Hij weigert echter medewerking te verlenen aan dat onderzoek. In 2003 kreeg hij al jeugd-tbs. Behalve van de verkrachting wordt hij momenteel tevens verdacht van bedreiging en mishandeling van een politieagent.

Achenebbisj is mooiste Amsterdamse woord

Icoon Enquête Achenebbisj is het mooiste Amsterdamse woord. Lezers van Het Parool die hebben meegedaan aan de verkiezing 'Mooiste nieuwste Amsterdamse woord' hebben dat besloten. Het woord betekent rommelig en armoedig. Over de schrijfwijze van het woord zijn de lezers het niet eens. In het Jiddisch is de spelling aggenebbisj. Het Parool gebruikt de spelling uit de woordenboekenreeks Van Dale.

Achenebbisj kreeg 1427 stemmen van de 16.920. De woorden attenoje (uitroep van verbazing), pikketanissie (een borrel), gebbetje (grapje), kanen (veel eten) en mesjogge (niet goed snik) zijn ook hoog geëindigd.

De Haan: "Collins John doet te weinig"

De teleurstellende resultaten op het EK in Portugal heeft de sfeer in de selectie van Jong Oranje in negatieve zin doen omslaan. Bondscoach Foppe de Haan gaf in de media zijn spelers er flink van langs, en vooral invaller Collins John moest het ontgelden.

"Collins John doet gewoon te weinig. Hij loopt eigenlijk alleen maar in het veld om een doelpunt mee te pikken. Hij is erg tevreden met zichzelf, maar hij moet gewoon veel harder werken. Ik had eigenlijk gehoopt dat ze hem dat in Engeland hadden bijgebracht, maar dat blijkt dus niet zo," aldus De Haan.

Oranje zal moeten winnen van de Italianen om nog kans te maken om de volgende ronde te bereiken. De eerste wedstrijd ging met 2-1 verloren tegen Oekraïne en gisteren werd er gelijkgespeeld tegen Denemarken.

Svensson naar Glasgow Rangers

Verdediger Karl Svensson speelde de komende drie seizoenen voor Glasgow Rangers. De 22-jarige centrale verdediger, die deel uitmaakt van de Zweedse WK-selectie, zal een nieuw verdedigingscentrum moeten gaan vormen met Julien Rodriguez.

"Ik heb met Paul Le Guen gesproken en hij gaf me direct een heel goed gevoel", aldus de Zweed die overkomt van IFK Göteborg. "Ik weet dat Henrik (Larsson) me alles over Glasgow kan vertellen. Het is een prachtige plek om te leven en ik weet dat hij het er heel erg goed naar zijn zin heeft gehad".

'Dode' bergbeklimmer blijkt nog in leven

Lincoln HallEen doodgewaande Australische bergbeklimmer blijkt nog te leven. De 50-jarige Lincoln Hall was donderdag op de Mount Everest in problemen gekomen, en voor dood achtergelaten door zijn expeditiegenoten. Een andere bergbeklimmer ontdekte vrijdagochtend echter dat Hall nog leefde, en bracht hem samen met een aantal sherpa's naar een kamp op 7000 meter hoogte.

Hall is bij bewustzijn maar gedesoriënteerd, lijdt aan een acute psychose en verzet zich tegen behandeling, zo maakte zijn expeditieleider Alexander Abramov bekend. Hij zou desondanks in redelijk goede gezondheid zijn. Vrijdag meldde Abramov nog het overlijden van Hall. De Australiër had anderhalf uur voordat hij in problemen kwam de top van de Mount Everest bereikt, en deze mijlpaal zelf via een draagbare radio aan de wereld kunnen mededelen. Aan de expeditie van Abramov en Hall neemt ook een 15-jarige Australische jongen deel. Deze moest door de slechte omstandigheden op weg naar de top echter rechtsomkeert maken.

Dit seizoen zijn tot nog toe zeker veertien alpinisten omgekomen op Mount Everest, een dieptepunt. Zo overleed eerder deze maand de Britse klimmer David Sharp. De 34-jarige was zonder zuurstof komen te zitten en had geen sherpa's bij zich. Minimaal veertig bergbeklimmers, waaronder de Nieuw-Zeelander Mark Inglis die de top wist te bereiken op twee kunstbenen, moeten op de ochtend van 15 mei de stervende Sharp hebben zien liggen.

Met dank aan Stonkel voor de submit.

Vitesse in problemen door Marco Borsato

Icoon SportEr worden voorlopig geen interlands meer gepland in het Gelredome. Ook zal het stadion de mede-organisatie van het EK onder 21, dat volgend jaar in Nederland plaatsvindt, worden ontnomen. Dat heeft de KNVB besloten. Reden hiervoor zijn de tien concerten die zanger Marco Borsato in oktober en november van dit jaar gaat geven in het stadion van Vitesse. Deze verstoren het competitieschema van de KNVB. "Ik kan anders simpelweg geen competitieschema samenstellen" aldus manager competitiezaken Bert van Oostveen van de KNVB.

De KNVB eist dat de club uit Arnhem gedurende de concert-weken gewoon zijn thuiswedstrijden kan spelen: "Door die concerten zijn vier opeenvolgende weekeinden geblokkeerd. We hebben het Gelredome daarop een compromis voorgesteld, waarin we uitgaan van drie concertweekeinden en één midweekse speelronde. Maar daar wil de stadion-directie niet aan. Dan houdt het op."

Locatie
Vitesse is hierdoor in een lastige situatie geplaatst. Het moet tijdens de concerten minimaal één duel in eigen stadion spelen. Algemeen directeur Paul van der Kraan: "Noodgedwongen kijken we nu naar de mogelijkheid om eenmalig in een ander onderkomen te gaan spelen. We zullen rekening moeten houden met onze supporters." Als Vitesse geen andere locatie kan vinden, zullen er meer sancties volgen. Welke dat zijn wil de KNVB niet zeggen, maar volgens Vitesse kan de club uit de competitie worden gezet.

Gezocht: man met nat pak

Icoon PolitieIn Eindhoven heeft de politie de jacht geopend op een man met een nat pak. De reden: hij werd natgesputterd door een voorbij stuivende politiewagen. De politie wil de man excuses aanbieden.

De agenten waren gisteren onderweg naar een ongeval, maar toen ze op de Vestdijk, ter hoogte van de Bleekweg, vast kwamen te zitten in het verkeer, moesten ze noodgedwongen een stukje over het fietspad rijden. Ze moesten door een diepe waterplas en het water wat er door werd verplaatst kwam over een voetganger heen. De politie hoopt nu dat de man zich meldt, zodat ze hun excuses aan kunnen bieden!

Met dank aan fokkefokkema voor de submit.

Meespelen Eto'o onzeker

Het is onzeker of Samuel Eto'o vanavond mee kan spelen in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Kameroen. De goalgetter van FC Barcelona is nog niet teruggekeerd van een verblijf in Israel, waarr hij te gast was bij het Peres Center for Peace van oud-premier Sjimon Peres. Het is nog maar de vraag of Eto'o op tijd in Nederland zal arriveren.

Voor de bondscoach van Kameroen zal de eventuele afwezigheid van de aanvaller een aderlating zijn. "Eto'o is de machine van het team. Hij weet dat hij alleen door de anderen goed kan spelen en zorgt voor symbiose. Als hij niet komt moet ik heel mijn team omgooien", aldus bondscoach Jules Nyongha.

Stand NHL-playoffs per 27 mei

Voor zowel Buffalo als Carolina is de huidige 2-2 stand, naar aanleiding van Carolina's 4-0 overwinning van gisteren, niet helemaal onbekend. In de eerste ronde van de playoffs kon geen van beide ploegen snel afstand nemen van de tegenstander.

Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres2-2
CarolinaBuffalo2-3
CarolinaBuffalo4-3
BuffaloCarolina4-3
BuffaloCarolina0-4
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers1-3
AnaheimEdmonton1-3
AnaheimEdmonton1-3
EdmontonAnaheim5-4
EdmontonAnaheim3-6

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Boek: Lionel Shriver - Waar is het fout gegaan?

Een hartverscheurende monoloog van een verbijsterde moeder. Eva is de moeder van Kevin Khatchadourian. Later alom bekend als KK. Via intense wanhopige brieven aan haar man wil zij dolgraag een antwoord op een grote vraag. Kevin heeft een paar dagen voor zijn zestiende verjaardag een aantal medescholieren en een lerares vermoord a la columbine. Niemand zag het aankomen. Nouja, niemand?

Duitse zeilcoach op IJsselmeer vermist

Icoon BinnenlandsEen Duitse zeilcoach die zijn dochter vrijdag begeleidde bij de jaarlijkse zeilwedstrijd van Holland Regatta in Medemblik, wordt vermist. Dat meldt het kustwachtcentrum in Den Helder.

Functionarissen van het Olympische zeiltoernooi vonden het rubberbootje dat gebruikt werd als startschip onbemand tussen twee wedstrijdbanen. De motor van het bootje draaide nog. Vanaf twee uur werden een helikopter van de marine en reddingsboten van de koninklijke Nederlandse reddingsmaatschappijingezet om de coach te zoeken. Ook 21 boten van het Holland Regatta hielpen bij de zoektocht. De zoektocht werd om vijf uur die middag afgeblazen. Om zes uur is vervolgens een politievaartuig uit Enkhuizen uitgevaren om te gaan dreggen.

De zoektocht op het IJsselmeer naar de Duitse zeilcoach, die vermoedelijk uit de boot is gevallen, is zaterdag hervat. Bij deze zoektocht is nu ook sonar ingezet. Dit is een een techniek die geluid gebruikt om onder water te navigeren of om andere voorwerpen te detecteren. De dochter is door de organisatie in Medemblik opgevangen. Haar vader is nog niet gevonden.

Woerdense joyriders rammen gevel huis

Icoon PolitieTwee jongens van 16 en 17 uit Woerden zagen een ritje met de auto van de pa van de 17-jarige donderdagochtend eindigen tegen de gevel van een woning. De twee hadden de auto stiekem voor een ritje meegenomen. Allereerst werden nog een vriend en een vriendin opgehaald, die achterin de auto plaatsnamen.

Nadat de 17-jarige het stuur had overgegeven aan zijn 16-jarige kameraad ging het mis. De tiener ramde eerst een paaltje op de hoek van een kruising, schoof vervolgens door twee tuinen en kwam tegen een schuifpui van een huis aan de Rembrandtlaan in Woerden tot stilstand. Geen van de vier inzittenden raakten gewond. De twee joyriders werden ter plekke aangehouden, en konden even later door hun ouders op het politiebureau worden opgehaald.

De auto van de joyriders zat goed in elkaar
De auto van de joyriders wordt weggetakeld

Uitslag 3e vrije training GP Monaco

Zojuist is de derde vrije training voor de GP van Monaco verreden. Fernando Alonso zette de snelste tijd neer. Na afloop van de training mocht iedereen een proefstart doen op de startopstelling.

Uitslag derde vrije training:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 F. Alonso Renault 1:13.82319
2 M. Schumacher Ferrari 1:14.03120
3 G. Fisichella Renault 1:14.05620
4 D. Coulthard Red Bull 1:14.55019
5 N. Rosberg Williams 1:14.62317
6 JP. Montoya McLaren 1:14.78521
7 M. Webber Williams 1:14.80416
8 F. Massa Ferrari 1:14.84224
9 J. Button Honda 1:15.02021
10 K. Räikkönen McLaren 1:15.12417
11 R. Barrichello Honda 1:15.28320
12 C. Klien Red Bull 1:15.47619
13 N. Heidfeld BMW 1:15.59120
14 T. Monteiro Midland F1 1:15.80926
15 C. Albers Midland F1 1:16.06626
16 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:16.14727
17 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:16.20121
18 J. Villeneuve BMW 1:16.28527
19 J. Trulli Toyota 1:16.45624
20 T. Sato Super Aguri 1:17.14824
21 R. Schumacher Toyota 1:17.86021
22 F. Montagny Super Aguri 1:17.93421

Grote brand in centrum van Hengelo

Icoon BinnenlandsIn Hengelo (Overijssel) heeft vannacht een grote brand gewoed in een filiaal van de Blokker. Het pand is, evenals een voormalig bioscoop en een filiaal van de Kruidvat, volledig verwoest. Ook een aantal huizen, die boven de winkels waren gevestigd, werden vernield. De oorzaak is nog niet bekend.

Rond 23.30 uur vrijdagavond is de brand uitgebroken. Dertig omwonenden moesten bij de brand worden geëvacueerd. In eerste instantie konden ze in een café worden opgevangen, maar ook die moest later ontruimd worden. Ruim honderd brandweerlieden en mensen van de vliegbasis Twente waren in touw met blusvoertuigen en hoogwerkers om de brand onder controle te krijgen. De brandweer gaat er vanuit zaterdag en zondag nog bezig te zullen zijn met het nablussen. Het blussen werd bemoeilijkt doordat uitgaanspubliek massaal op de brand was afgekomen.

Het is niet de eerste keer dat een filiaal van Blokker in vlammen opgaat. In januari ontstond brand in een filiaal te Krommenie, waardoor uiteindelijk elf winkels in vlammen opgingen en veertien woningen zwaar werden beschadigd.

Vorige week viel ook in België nog een Blokkerwinkel ten prooi aan de vlammen. De Belgische justitie vermoedt dat een brandstichter het op Blokkerwinkels heeft gemunt. Al zeven vestigingen in Belgie zijn sinds 1997 in brand gevlogen.


De vlammen sloegen uit het dak in Hengelo (OV).


Voor een filmpje kun je terecht bij RTVoost en op het forum is er ook een topic over aangemaakt.

Met dank aan _Denker, Atlantis, Xanthe, DynamicDreams, Youri_uut_Hengelooo en Roonaan voor de submit.

Talpa wil duidelijkheid over '10'

TalpaTelevisiezender Talpa zal de komende week opnieuw gaan proberen toestemming te krijgen om de 10 te mogen gebruiken in campagnes. Eerder verbood de rechter het gebruik van TIEN, Tien, TV Tien, TV=Tien, Tien=TV en Tien.tv, omdat SBS de rechten bezit van TV 10. Talpa hoopt woensdag duidelijkheid van de rechter te krijgen over wat het wel en niet mag.

Volgens een woordvoerder van de zender kan geen enkele partij het cijfer claimen. "We mogen nu al overal roepen dat we graag hebben dat mensen Talpa op kanaal tien zetten. Maar we weten bijvoorbeeld niet zeker of we ook een 10 in het hoekje van het beeldscherm mogen zetten." Het voorkomen van zowel RTL5 als NET5 toont daarbij aan dat een cijfer niet exclusief voor een zender weggelegd kan zijn, zo meent de woordvoerder.

SBS stelt dat dit een foute uitleg is van de eerder gevelde vonnissen. Het cijfer 10 heeft immers veel meer gelijkenis met TV 10 dan tien. "Er zijn twee gerechtelijke uitspraken geweest in ons voordeel. We gaan ervan uit dat de rechter woensdag de lijn van zijn voorgangers volgt", meent SBS. De zaak dient woensdagmiddag om 13.30 uur in Amsterdam.

Zeker 2000 doden bij aardbeving Java

Icoon Ramp Bij een aardbeving op het Indonesische eiland Java zijn vanochtend zeker 1971 mensen om het leven gekomen. De aardbeving, met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter, trof vooral het gebied ten zuiden van Yogyakarta zwaar. In de stad Bantul zouden al 1240 doden zijn geteld. De ziekenhuizen in de regio kunnen de stroom van gewonden niet aan. De gangen zouden vol liggen met huilende en gillende mensen.

Het epicentrum van de beving lag 37 kilometer ten zuiden van de stad Yogyakarta, en 33 kilomter onder de zeebodem. Direct na de beving ontstond er paniek, omdat veel mensen bang waren voor een tsunami. Zo ver kwam het echter niet.

Voor hulpverleners is het gebied lastig te bereiken. Op veel plaatsen zijn de telefoon- en elektriciteitsleidingen gebroken, en liggen de straten vol met puin. Ook de luchthaven van Yogyakarta raakte beschadigd, waardoor er geen vliegtuigen op kunnen landen.

Het epicentrum van de aardbeving ligt niet ver van de vulkaan Merapi, die de laatste tijd erg actief is. Volgens experts heeft de vulkaan de aardbeving echter niet veroorzaakt, maar is de activiteit van de Merapi wel toegenomen na de aardbeving.

Met dank aan Bas028, adultblond, calvobbes, GalaxyMan en goober voor de submit.

"Microsoft brengt DirectX 10 niet uit op Windows XP"

Richard Huddy, chief of software developers relations van ATI Technologies heeft op een DirectX 10-gerelateerd evenement in Londen verklaard dat de application programming interface (API) DirectX 10 niet uitgebracht zal worden op het besturingssysteem Windows XP. In plaats daarvan zou DirectX 10 enkel uitgebracht worden voor het in 2007 uit te komen Windows Vista.

Dit betekent dat gamers die gebruik willen maken van de grootste voordelen van de nieuwe grafische kaarten mogelijk gedwongen zijn om hun besturingssysteem te vernieuwen naar Windows Vista.

Zowel ATI als Nvidia is van plan nieuwe hardware uit te brengen in de tweede helft van 2006 die de mogelijkheden van DirectX 10 uitbuiten. Als DirectX 10 echter niet beschikbaar is, dan is het mogelijk dat beide bedrijven hun plannen zullen herzien. Microsofts Windows Vista wordt immers pas begin 2007 in de winkels verwacht.

Microsoft wilde geen commentaar geven op het nieuws.

'Holland zahlt die Rechnung!

Icoon BinnenlandsEen Duitse GSM-provider is een bijzondere actie gestart voor tijdens het WK. Iedereen die tussen nu en 9 juli een simkaart bij het bedrijf aanschaft, krijgt gratis tien minuten extra beltegoed bij elk tegendoelpunt dat het Nederlandse elftal moet incasseren. Uitzondering zijn de penalties na verlenging. En dat allemaal onder het motto 'Holland zahlt die Rechnung!', Nederland betaalt de rekening!

"Met de actie 'Nederland betaalt de rekening' willen we niet alleen lol hebben ten koste van het Nederlandse elftal, wij hopen uiteraard voor onze klanten, dat Nederland een goal meer maakt dan het incasseert en mogelijk tegen Duitsland in de finale staat", aldus Hartmut Herrmann, woordvoerder van Klarmobil. Op de site kun je meer info vinden.

Met dank aan joey6666,ursel en Stephko voor de submit.

Omaatje verjaagt overvaller met bezem

Icoon Domme criminelenIn Koog aan de Zaan droop donderdagavond een overvaller met de staart tussen de benen af, nadat hij door een 84-jarige vrouw met een bezem was geslagen. De bejaarde was achter haar woning haar stoep aan het vegen, toen een gemaskerde en gewapende man haar erf opkwam. Onder bedreiging van een pistool werd het omaatje verteld naar binnen te gaan.

De vrouw liet zich echter niet gewilloos overvallen, en gaf met haar bezem de indringer een klap op het hoofd. Hierop begon ze hard te gillen, waarna de gemaskerde man het hazenpad koos. De politie is op zoek naar mensen die donderdagavond iets verdachts hebben gezien in de buurt van de woning van de vrouw.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Porto in de race voor Landzaat

FC Porto is in de race om Denny Landzaat over te nemen van AZ. De Portugese club van trainer Co Adriaanse denkt dat men met Landzaat een goede kans maakt in de Champions League. Volgens de Portugese club bezit de middenvelder dermate veel kwaliteit dat het winnen van de Champions League mogelijk moet zijn.

Als Landzaat inderdaad naar Porto vertrekt, dan wordt hij herenigd met zijn oude trainer Co Adriaanse. Bij AZ werkte het tweetal ook al samen.

Uitzendtijden GP Monaco

De zevende race van de Formule 1 komt er al weer aan. Naast de voorbeschouwing op de komende race willen we je ook graag de uitzendtijden geven, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Canvas (België) en RTL (Duitsland).

Donderdag 25 mei:
Geen uitzendingen op tv.

Zaterdag 27 mei:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL11.00 - 12.15Derde vrije training
RTL13.30 - 15.20Kwalificatie
SBS613.55 - 15.10Kwalificatie

Zondag 28 mei:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS609.40 - 11.00Kwalificatie (hh)
RTL12.45 - 17.00Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
SBS613.00 - 16.20Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Canvas14.00 - 16.00Race

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

Mido terug naar AS Roma

Mido keert komend seizoen terug naar zijn werkgever AS Roma. De 23-jarige aanvaller mag niet langer blijven bij Tottenham Hotspur, daar speelde hij de afgelopen anderhalf jaar op huurbasis. De Spurs hebben dit vrijdag bekend gemaakt.

Mido, die voorheen onder meer bij Ajax voetbalde, maakte een sterk seizoen door bij de club van de Nederlandse trainer Martin Jol. Hij scoorde elf treffers voor de club uit de Premier League.

Topman Michelin verdronken

Edouard Michelin, de topman van de Franse bandenfabrikant Michelin, is vrijdag verdronken. Volgens de Franse politie is hij om onbekende redenen voor de kust van Bretagne in het water gevallen, terwijl hij op zee aan het vissen was.

Volgens de politie had de boot van de 43-jarige topman niet te maken met een ruwe zee, wel zou het flink gemist hebben. Het gebied waar het lichaam van Michelin is gevonden, tussen het eiland Sein en Point du Raz, geldt bovendien als gevaarlijk.

Sinds 1999 leidde Edouard, achterkleinzoon van oprichter Edouard Michelin, het bedrijf. Michelin, in 1889 opgericht, heeft 130.000 mensen in dienst. De onderneming is ook bekend van de Michelin-gidsen voor restaurants.

Eind 2005 maakte Edouard nog bekend dat Michelin zich na dit seizoen als bandenfrabrikant zal terugtrekken uit de Formule 1.

Edouard Michelin is 43 jaar geworden.

Ghana gelijk tegen Turkije

In de voorbereiding op het wereldkampioensschap voetbal heeft Ghana een gelijkspel afgedwongen tegen Turkije. In Bochum eindigde de wedstrijd vrijdag in 1-1.

Via Kahveci openden de Turken de score. De gelijkmaker in de tweede helft was van Matthew Amoah, voormalig spits van Vitesse. Ghana speelt op het WK in groep E en treft in die groep Italië, de Verenigde Staten en Tsjechië. Turkije wist zich niet voor het WK te plaatsen.

'Kalou gaat naar Chelsea'

Icoon VoetbalWaarover al weken geruchten gingen, lijkt waarheid gebleken: Feyenoorder Salomon Kalou speelt vanaf volgend seizoen bij Chelsea. Gisteren bereikte hij overeenstemming met de Engelse club. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Afgelopen donderdag deed Chelsea Feyenoord een bod voor de Ivoriaan. Daarop kreeg Kalou toestemming om naar Londen te reizen voor onderhandelingen. Omdat hij niet transfervrij vertrekt, moeten Chelsea en Feyenoord nog onderhandelen over een transfersom. Waarschijnlijk komen de clubs vandaag of morgen tot overeenstemming. Daarna zal Kalou opnieuw naar Engeland reizen om een vier- of vijfjarig contract te tekenen.

Voor de eventuele naturalisatie van Kalou, is dit waarschijnlijk de definitieve doodsteek. In principe moet je immers, om voor naturalisatie in aanmerking te komen, vijf jaar in Nederland gewoond hebben en daar komt Kalou niet aan. Zoals bekend, geeft de wet de minister de ruimte om in bijzondere gevallen als deze een uitzondering te maken, maar de minister heeft besloten geen gebruik te maken van die mogelijkheid.

Icoon Voetbal
Volgend jaar in Chelsea-shirt


Voor meer sportnieuws ga je natuurlijk naar FOK!sport.

Grote steekpartij in Berlijn

Icoon MisdaadIn Berlijn heeft gisteravond, na de opening van het nieuwe Hauptbahnhof, een grote steekpartij plaatsgevonden. Een zestienjarige jongen begon ineens met een mes wild om zich heen te steken. Hierbij raakten minstens zestien mensen gewond, waarvan zes zwaar. Doden zijn er niet. De dader is meteen gearresteerd.

Over de motieven van de jongen kan de politie tot nu toe alleen maar gissen, maar rechts en religieus extremisme worden uitgesloten. De dader handelde helemaal op zichzelf. "De amokmaker stak volkomen willekeurig om zich heen," zei een politiewoordvoerder. Volgens de woordvoerder was de jongen al bekend bij de politie. Tegen hem is inmiddels een aanklacht ingediend voor mishandeling. Het aantal gewonden kan nog oplopen, omdat nog niet iedereen zich bij de politie gemeld heeft.

Gisteravond waren er honderdduizenden mensen bij de opening van het nieuwe centraal station in Berlijn, waaronder bondskanselier Merkel en burgemeester Wowereit. Afzettingen vanwege de steekpartij leidden tot een verkeerschaos.

Met dank aan marcoadam2003 voor de submit.

Tenue Duitse keepers oranje

Als Nederland in haar thuistenue speelt tijdens het WK 2006 in Duitsland zullen in een mogelijke wedstrijd tegen onze oosterburen geen tien maar elf oranje hemden op het veld aantreden. Naast onze jongens zijn de keepers van de Duitse Mannschaft ook gekleed in het oranje.

Zolang de mens bestaat, heeft Nederland in haar thuiswedstrijden altijd in het traditionele oranje gespeeld. Tijdens het wereldkampioenschap in Duitsland over dertien dagen blijken ook de Duitse keepers in het oranje gehuld te zijn. Dit werd bekend op een fotoshoot die donderdag gehouden werd met de Duitse ploeg, of de doelmannen ook in dienst voor oranje een rol gaan spelen is onbekend.


Duitse keepers duidelijk zichtbaar in het oranje

'Kalou naar Chelsea'

Volgens De Telegraaf verruilt Salomon Kalou Feyenoord voor Chelsea. Een dezer dagen wordt de deal afgerond.

Kalou bereikte vrijdag een principeakkoord met de Engelse landskampioen, als afsluiting van drie weken durende gesprekken. Chelsea bracht donderdag een officieel bod uit, waarop Kalou toestemming kreeg naar Londen af te reizen voor onderhandelingen. Naar verwachting komen Feyenoord en Chelsea dit weekend tot overeenstemming over de definitieve transfersom en zet Kalou zijn handtekening onder een vier- of vijfjarig contract.

Oefenzeges VS, Tsjechië

Tsjechië en de Verenigde Staten hebben beide een oefenduel richting het WK winnend afgesloten. Ghana hield verdienstelijk Turkije op 1-1.

Tsjechië won met 2-0 van WK-deelnemer Saoedi-Arabië. Milan Baros (15') en Marek Jankulovski (’92) scoorden in het Oostenrijkse Innsbruck. Bondscoach Brückner van de Tsjechen maakte gebruik van Zdenek Grygera, maar moest Tomas Galásek wegens een blessure missen. Ook Jan Koller gaf geen acte de présence.

Amerika rekende in Cleveland af met Venezuela: 2-0. Oefenmeester Bruce Arena voerde liefst negen wijzigingen door in vergelijking met de nederlaag drie dagen eerder tegen Marokko (0-1). Venezuela had weinig kans en ontsnapte meermaals. Pas in de 36e minuut opende Brian Ching de score. Nadat Howard eindelijk eens was getest, besliste Clint Dempsey halverwege de tweede helft het treffen. Aanstaande zondag is Letland de tegenstander van de VS, waarna de ploeg afreist naar Hamburg om de tenten op te slaan.

Het leek wel of de complete poule E van het WK vrijdag oefende, want ook Ghana speelde een vriendschappelijk duel. The Black Stars hielden Turkije op 1-1. Nihat Kahveci bracht de nummer drie van het voorbije WK nog aan de leiding, maar op het uur tekende Matthew Amoah voor de gelijkmaker. Turkije speelde eerder deze week nog met 3-3 gelijk tegen België.

Programma oefenwedstrijden zaterdag:
Roemenië – Noord-Ierland
Marokko – Mali
Duitsland – Luxemburg
Zwitserland – Ivoorkust
Nieuw Zeeland – Georgië
Trinidad en Tobago – Wales
Portugal – Kaapverdië
Denemarken – Paraguay
Servië en Montenegro – Uruguay
Nederland – Kameroen
Frankrijk – Mexico
Spanje - Rusland

EK onder-21: Late zege Italië

Italië heeft opnieuw in de blessuretijd toegeslagen op het EK onder-21. Ditmaal leverde dat een zege op tegen Oekraïne: 1-0.

Giorgio Chiellini was de boeman voor Oekraïne, dat gelijke tred hield met de titelverdediger. Chiellini stond helemaal ongedekt na een vrije trap van Cesare Bovo. De wedstrijd ging voortdurend op en neer; als een kat-en-muisspel. Voor Oekraïne toonde opnieuw Artem Milevskiy zijn klasse, nu wél gesteund door Olexandr Aliyev. Naarmate het einde naderde, werd Italië – met als uitblinker Foggia - sterker. Nadat Sammarco een kans had gemist, trof Chiellini wel doel. Eerder op de dag speelden Denemarken en Nederland gelijk. Wanneer Jong Oranje met 1-0 wint van Italië, is het halve finalist.


Uitslagen 2e Speelronde Poule B:
Denemarken – Nederland 1-1
Oekraïne – Italië 0-1

Stand Poule B:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Italië244 - 3
2Oekraïne232 - 2
3Denemarken224 - 4
4Nederland212 - 3

Stand Poule A:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Frankrijk264 - 0
2Servië en Montenegro232 - 1
3Duitsland231 - 3
4Portugal200 - 3


Programma:

Morgen:
Frankrijk – Servië en Montenegro
Duitsland – Portugal

Maandag:
Nederland – Italië
Oekraïne - Denemarken

Automobilist zonder armen voor rechter Nieuw-Zeeland

Icoon OpmerkelijkEen man uit Nieuw-Zeeland moest donderdag voor de rechter verschijnen op verdenking van roekeloos rijgedrag. De man bleek, toen de politie hem aanhield wegens te hard rijden, geen armen te hebben. Hij bestuurde de auto door met de ene voet de pedalen te bedienen en met de andere voet te sturen.

De 31-jarige Colin Smith zei tegen de rechter dat hij al jaren rijdt zonder een ongeluk te hebben gehad. Smith beschikt niet over een rijbewijs. De rechtzaak is nog niet afgerond.

Peiling: CDA weer groter dan VVD

Icoon EnquêteIn de nieuwste politieke peiling van bureau Interview/NSS is het CDA voor het eerst sinds de strijd om het lijsttrekkerschap van de VVD begin april losbarstte weer groter dan de liberalen. De partij van premier Balkenende komt uit op 33 zetels, de VVD van Rutte of Verdonk op 32. Net als het CDA wint de SP deze week twee zetels.

Grootste partij is en blijft echter de PvdA, die net als vorige week op 50 zetels uitkomt. Zowel D66 als de ChristenUnie verliezen een zetel en komen uit op vier. De overige partijen blijven in vergelijking met vorige week gelijk. De LPF, die vorige week al 0 zetels had, gaat deze week in percentage nog wat verder achteruit, en komt volgens de wekelijkse Politieke Barometer op 0,0 procent.

TNS NIPO
Een ander beeld geeft een onderzoek van TNS NIPO, uitgevoerd in opdracht van RTL Nieuws. Deze ziet de populariteit van de PvdA en haar leider Wouter Bos fors afnemen. De sociaal-democraten zouden volgens NIPO nog maar 44 zetels overhouden. Het percentage respondenten dat vertrouwen heeft in Wouter Bos als toekomstige premier zakte in een maand van 48 naar 42 procent. Oorzaak zouden de omstreden voorstellen van Bos zijn met betrekking tot de AOW.

Volgens NIPO is het vertrouwen in het kabinet-Balkenende in de afgelopen maand gestegen, van 15 naar 24 procent. Ook het vertrouwen in de premier zelf ging omhoog, van 31 naar 33 procent. Zeteltallen van andere partijen kwamen overigens niet naar voren in het nieuwsbericht van RTL. Bos liet in een reactie weten zich geen grote zorgen te maken. Hij verwacht dat de stemming onder de kiezers verandert zodra ook CDA en VVD hun plannen presenteren, en wees erop dat zijn partij nog altijd de grootste is in de peilingen.

Tabel Politieke Barometer:

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
19-05-2006
Peiling
26-05-2006
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64420,23121,333
PvdA27,34232,15032,850
VVD17,92821,83420,932
SP6,399,61410,616
LPF5,780,100,00
GroenLinks5,185,785,68
D664,163,352,64
ChristenUnie2,133,853,04
SGP1,621,321,52
PVV/Wilders----1,210,71
Overige partijen1,300,900,80

Hardware charts Japan

Met enige vertraging, de wekelijkse hardwareverkopen uit Japan. Alle verontruste submitters in ieder geval bedankt!

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2006
DS Lite160.18291.8951.635.468
PSP24.45727.127772.136
PS220.63321.138633.617
NDS16.8673.438863.252
GBA SP6.1746.317139.718
GB Micro2.2452.62894.205
X3601.4031.35548.901
Cube1.0511.06949.460
GBA25402.673
Xbox20361.472
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.