De Haan en John praten meningsverschil uit

Olga (Nuongirl)
Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje en spits Collins John hebben hun meningsverschil met elkaar uitgepraat. De bondscoach was niet tevreden met de invalbeurt van John tijdens de wedstrijd tegen Denemarken op het Europees kampioenschap.

De 62-jarige Fries zei na afloop van die wedstrijd dat John niet in het belang van het eftal speelde, maar dat hij op zoek was naar eigen succes door het scoren van een doelpunt. Ook zou de aanvaller van Fulham te weinig werk verzetten.

"Collins is naar me toegekomen. Hij was niet zo blij dat hij die teksten een dag later teruglas in de kranten. Collins vond dat ik dat niet tegen journalisten had moeten zeggen. Ik heb een andere mening. We hebben afgesproken het er niet meer over te hebben. Het belangrijkste is dat hij het grotendeels met mijn kritiek eens is. Daar gaat het om," aldus De Haan zondag.

Zaterdag zei John zelf al dat er een verschil is tussen zijn rol bij de club en bij Jong Oranje. "Bij Fulham word ik vooral afgerekend op het benutten van de kansen. Daar hoef ik me veel minder met het spel bezig te houden."