Uitslagen oefenduels 28/05/2006

Ondanks een ware blessuregolf boekte Oekraïne een simpele oefenzege op Costa Rica: 4-0. Winstpartijen waren er niet voor Ecuador en Kroatië.

Oekraïne toonde in Kiev zijn suprematie over Costa Rica, ondanks de afwezigheid van onder meer Andrei Shevchenko. Bij rust was de stand al 3-0, na veelvuldig geklungel in de defensie van Costa Rica. Met name de onervaren doelman Alfaro liet een onzekere indruk achter. Nazarenko’s openingstreffer – een afstandsschot – was het mooist. In het tweede bedrijf schakelde Oekraïne een tandje terug. Byelik gaf de score echter een nog majestueuzer karakter. Vrijdag wordt Oekraïne pas echt getest wanneer Italië als oppositie fungeert.

Ook Ecuador, evenals Costa Rica lid van poule A, presteerde tegenvallend. De Zuid-Amerikanen moesten in Macedonië hun meerdere erkennen: 1-2. Via Tenorio kwam Ecuador nog aan de leiding, maar Maznov en Mitreski deden de bordjes verhangen. Kroatië ontsnapte tegen mede WK-deelnemer Iran aan een nederlaag. In de 97e minuut tekende Babic vanaf de strafschopstip voor de 2-2. Via Karimi en Borhani was Iran tweemaal op voorsprong gekomen; tussendoor scoorde Prso de 1-1.