Vitesse moet één duel uitwijken naar ander stadion

Olga (Nuongirl)
Vitesse zal aankomend seizoen tenminste één thuiswedstrijd in de competitie buiten het eigen Gelredome moeten spelen. De KNVB heeft gezegd dat de Arnhemse club naar een ander stadion moet uitwijken omdat het Geldredome drie weken lang het onderkomen is voor concerten van Marco Borsato.

Vitesse is niet te spreken over de houding van zowel de KNVB als het stadionbestuur. Vitesse is hoofdhuurder van het Gelredome, maar door de concerten van Marco Borsato wordt het verbannen uit eigen huis. "Vitesse moet uitwijken naar een ander stadion voor speelronde negen. Dit is een midweekse speelronde. Vitesse kan niet anders dan hier gehoor aan geven, omdat er geen alternatief is. Weigert Vitesse te spelen, dan zal de KNVB ons uit de competitie nemen", aldus Paul van der Kraan, directeur van Vitesse.

"Het is absurd dat Gelredome zijn hoofdhuurder op deze manier in de kou zet. Sterker nog: zonder Vitesse was er nooit een Gelredome geweest. Het Gelredome-bestuur moet beseffen dat het een voetbalstadion bestuurt, geen evenementencomplex zoals de Rijnhal."

Door de gang van zaken heeft de KNVB inmiddels al besloten om voorlopig geen interlands te plannen in het multifunctionele stadion.