'Hooligans plannen veldslagen tijdens WK'

Gertjan (Kozzmic)
Icoon BuitenlandsEuropese hooligans zijn van plan om tijdens het wereldkampioenschap voetbal massaal met elkaar op de vuist te gaan. De Belgische krant Het Belang van Limburg zegt daar aanwijzingen voor te hebben. Supporters van verschillende Belgische clubs zouden afgelopen woensdag in Hasselt bijeen zijn gekomen, om te overleggen over een gezamenlijk front tegen hooligans uit andere landen.

Overigens is België als voetbalnatie niet eens vertegenwoordigd op het komende kampioenschap. Desondanks verzamelden supporters van een tiental Belgische clubs zich onder het mom van de oefenwedstrijd België-Turkije, die in een bruine kroeg gezamenlijk op televisie zou worden gevolgd. Kennelijk kwam het daarbij niet tot een akkoord; na de wedstrijd ging men alsnog met elkaar op de vuist, en liep een aanvankelijk klein opstootje uit op een grote knokpartij op een plein in Hasselt.

Toen de politie wilde ingrijpen vond de groep hooligans overigens alsnog de eensgezindheid. De vechtjassen keerden zich als één front tegen de wetsdienaren. Na de arrestatie van twaalf relschoppers keerde de rust uiteindelijk weer terug.