Federer met moeite verder op RG

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Zwitserse nummer één van de wereld speelde niet goed tegen de Argentijn Hartfield, maar won wel in drie sets: 7-5 7-6 (2) 6-2.

De Argentijnse qualifier Hartfield leek totaal geen angst te hebben tegen Federer. Hij brak de nummer één van de wereld meteen twee keer en kwam 3-0 voor in de eerste set. Dit liet Federer zich echter niet gebeuren: hij brak terug naar 3-1. Op 5-4 voor de Argentijn wist de Zwitser nog een keer te breken en ook op 5-6 voor Federer wist de sterk spelende Hartfield zijn service niet te houden. Dit betekende op het tweede setpunt de eerste set voor Federer met 7-5.

Ook in de tweede set maakte Hartfield het Federer lastig, beide spelers hadden in hun eerste servicegame breekpunten tegen, maar het werd 1-1. In de daarop volgende servicegame van Hartfield wist de Argentijn zijn service niet te houden: 3-1. Hartfield liet zich echter niet uit het veld slaan en wist meteen een re-break te forceren. Het werd 4-4 en vervolgens 5-4 voor Federer. Op deze stand kreeg de als nummer één geplaatste Federer drie setpunten, maar deze werkte de qualifier allemaal weg. Uiteindelijk moest een tie-break een beslissing brengen over de tweede set. Daarin liet Federer zien dat hij de beste was door eenvoudig met 7-2 te winnen.

Het verweer van Hartfield was in de derde set gebroken, in de derde en vijfde game brak Federer zijn service, waardoor hij op 5-2 de wedstrijd na ruim 2,5 uur tennis kon uit gaan serveren. Daar had de Zwitser geen problemen mee, in de tweede ronde speelt Federer tegen de winnaar van de partij tussen Gimelstob en Falla.