Simoni haalt uit naar Basso

Gilberto Simoni heeft verbaal uitgehaald naar Ivan Basso na de koninginnerit van gisteren. Hij vindt de leider in de Giro geen echte vent.

"Hij is geen man van zijn woord. Tijdens de afdaling hadden we gepraat. Hij zei me dat we samen de slotklim zouden oprijden en het in de sprint zouden uitmaken wie deze koninginnenrit won. Op vier kilometer van het einde demarreerde hij dan slinks, zogezegd voor zijn zoontje. Ach, ach, kleinzerig. De Basso die ik hier de voorbije weken zag, fietste buitenaards. Als mens heb ik na vandaag mijn eigen mening", was het commentaar van Simoni.

Ivan Basso, die als eerste finishte met een foto van zijn pasgeboren zoontje Santiago boven zijn hoofd, vindt het onzin dat hij 'buitenaards' genoemd wordt. "Ik heb in deze Giro van niemand iets gestolen. Ik hou er ook niet van dat men mij buitenaards noemt. Ik wil er toch even aan herinneren dat ik al twee keer in de Tour op het podium heb gestaan en er zelfs een paar keer Lance Armstrong behoorlijk pijn heb gedaan. Dat mensen mijn prestaties in twijfel trekken of me een kannibaal noemen, zint me helemaal niet."