FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 29 mei 2006

EK-21: OekraÔne naast Nederland ook door

Naast Nederland heeft ook OekraÔne zich weten te plaatsen voor de halve finales. Tegen de Denen wonnen zij met 2-1.

Na de eerste helft stond er een gelijkstand van 1-1 op het scorebord. Ruslan Fomin zorgde na een goed half uur voor de openingstreffer. Thomas Kahlenberg zorgde nog voor de gelijkmaker in de 43e minuut, waardoor hij zijn teller op drie doelpunten in het toernooi bracht.

De Deense hoop om de halve finales te halen werd teniet gedaan door Artem Milevksi. Hij schoot zijn land vijf minuten voor tijd naar de halve finales. Als groepswinnaar zullen zij ServiŽ en Montenegro gaan treffen.

Eindstand Poule B:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1OekraÔne364 - 3
2Nederland343 - 3
3ItaliŽ344 - 4
4Denemarken325 - 6

Programma halve finales:

Donderdag 1 juni
Nederland - Frankrijk
OekraÔne - ServiŽ en Montenegro

Taylor wint Premier League Darts

Phil Taylor is de winnaar van de Premier League Darts. De Engelsman was een maatje te groot voor Roland Scholten in een eenzijdige finale: 16-6.

Scholten startte sterk en wist goed bij te blijven in de beginfase. The Tripod kwam weliswaar met 3-1 achter, maar via een elfdarter plaatste Scholten meteen de rebreak. Zijn dubbels liepen aanvankelijk even goed als eerder op de avond. Op 4-5 noteerde de Hagenaar enkele lage scores, waardoor Taylor de pauze inging met een break in de pocket. Taylor had opvallend veel problemen met het finishen, terwijl Scholten wisselvallig scoorde.

Doordat Scholten er niet in slaagde zijn niveau op te trekken, denderde Taylor door. Binnen een mum van tijd was het pleit eigenlijk beslecht: van 6-4 ging het naar 11-4. Scholten wist deze reeks te doorbreken en pakte nog enkele legs, onder andere dankzij een 136 finish. Nooit kwam de zege van The Power echter in gevaar: via dubbel 20 kroonde Taylor zich tot Premier League koning.

Taylor was onstuitbaar in deze Premier League. Al in de poulefase stelde hij zijn kandidatuur voor de titel door slechts ťťn remise toe te staan, tegen Raymond van Barneveld, maar ook toen kreeg hij een matchdart. Gerekend over twee jaar is Taylor nog altijd ongeslagen in de Premier League, na liefst 28 wedstrijden tegen de beste spelers van de PDC.


Halve Finales:
Colin Lloyd – Phil Taylor 3-11
Raymond van Barneveld – Roland Scholten 3-11

Finale:
Scholten – Taylor 6-16


Eindstand Poulefase:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor122395 - 45
2.Raymond van Barneveld122193 - 49
3.Roland Scholten121071 - 78
4.Colin Lloyd12967 - 83
5.Ronnie Baxter12863 - 86
6.Peter Manley12851 - 78
7.Wayne Mardle12561 - 90

Voetbal: Jong Oranje naar halve finale EK

Icoon VoetbalJong Oranje heeft zich geplaatst voor de halve finales van het EK voor spelers onder 21 jaar in Portugal. Het won vanavond in Aveiro het laatste groepsduel met 1-0 van ItaliŽ. Matchwinnaar werd invaller Daniel de Ridder, die zijn eerste balcontact promoveerde tot doelpunt.

Jong Oranje startte met onder andere Romeo Castelen, die weer in de basis stond na een blessure. In de eerste helft was de eerste kans voor de Italiaan Palladino die het doel van Vermeer hoog miste. Daarna was het Jong Oranje dat goed begon te spelen, uiteindelijk kwam een pass van Castelen aan bij Huntelaar die net miste. Huntelaar kreeg een mooie kans na een fout van het Italiaanse middenveld, maar het werd een corner nadat Huntelaar deze kans niet kon benutten. In de vijftiende minuut wist Vermeer het Nederlandse doel vrij te houden met de voet op een schot van Foggia. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Oranje steeds sterker in haar schoenen te staan door onder andere De Zeeuw die continu aanspeelbaar leek. De scheidsrechter kreeg een spontaan fluitconcert nadat de hij een overtreding op Castelen niet bestrafte.

In de 26ste minuut was het Bianchi die een corner mooi op het hoofd krijgt, maar net het Nederlandse doel miste. In de 28ste minuut kreeg Huntelaar een mooie kans na de mooie pass van Aissati, maar Huntelaar bleek buitenspel te staan. De Italiaan Sammarco was de eerste die het boekje in ging met een gele kaart door een overtreding op de Zeeuw in de 38ste minuut. In de 45ste minuut kreeg Nederland nog een vrije trap nadat Nicky Hofs een elleboog kreeg van de Italiaan Rosina, maar deze schoot Huntelaar mis, waarna de scheidsrechter voor de rust floot.

In het begin van de tweede helft kreeg Nederland een vrije trap, maar deze werd te snel genomen waardoor er geen scoringskans ontstond. Aissati wist na tien minuten een corner te versieren, deze werd niet benut. De Italiaanse keeper Curci werd wel geraakt door Vlaar en kreeg een vrije trap mee. Even later zag Emanuelson zijn schot op het doel in de handen van Curci verdwijnen. Na een uur kwam Oranje met haar eerste wissel, Emanuelson ging van het veld om plaats te maken voor Braafheid. Een minuut later ging de Italiaan Rosina van het veld en werd vervangen door Defendi. Het was diezelfde Defendi die over het hoofd werd gezien door de Nederlandse verdediging. De Italiaan kwam tot een kans, maar hij zag de bal in de boarding naast het doel gaan.

Met nog 22 minuten te spelen bleef Tiendalli lang liggen op de grond na een elleboog van de tegenstander. Even later kon hij het veld toch weer betreden. In de 71ste minuut kreeg Bianchi een mooie bal van Bovo, maar deze kans kwam boven op het doel van de Nederlanders te liggen. Twee minuten later was het de net ingevallen Daniel de Ridder die op aangeven van Romeo Castelen bij zijn eerste balcontact met een knappe kopbal de 1-0 maakte. Canini kwam met nog vijftien minuten te spelen slecht terecht na een kopduel en moest het strijdtoneel verlaten.

Na de 1-0 van De Ridder kreeg Nederland toch meer kansen, maar onder meer Huntelaar zag zijn inzet eindigen bij Curci. Na het Nederlandse doelpunt ging ItaliŽ steeds aanvallender spelen om toch het ene punt te bemachtigen dat zij nodig hadden voor de halve finale. De Ridder kreeg in de 83ste minuut op aangeven van Vermeer een kans, maar zijn schot miste doel. Nederland kwam vier minuten voor het einde met de schrik vrij nadat Aisatti voor het doel de bal nog van richting veranderde, deze belandde in de handen van Vermeer.

In de blessuretijd kreeg ItaliŽ nog een vrije trap na een overtreding van Braafheid. De vrije trap en de corner daarna gingen beiden mis. Na vier minuten blessuretijd floot Hansson af en was Jong Oranje als nummer twee in de poule zeker van de halve finale. Jong OekraÔne werd dankzij een 2-1 zege op Jong Denemarken poulewinnaar.

Oranje komt nu in de halve finale, aanstaande donderdag, uit tegen Frankrijk. OekraÔne treft op dezelfde dag ServiŽ en Montenegro.

Meer sportnieuws op FOK!sport!

Jong Oranje wint van ItaliŽ

Zojuist is de laatste poulewedstrijd tussen Jong Oranje en Jong ItaliŽ gespeeld. Oranje was door een doelpunt van Daniel de Ridder met 1-0 te sterk voor ItaliŽ en wist zich hiermee te plaatsen voor de halve finale van het EK in Portugal.

In Aveiro startte Oranje met onder andere Romeo Castelen, die na een blessure weer in de basis stond. In de eerste helft was de eerste kans voor de Italiaan Palladino die het doel van Vermeer hoog miste. Daarna was het Jong Oranje dat goed begon te spelen, uiteindelijk kwam een pass van Castelen aan bij Huntelaar die net miste. Huntelaar kreeg een mooie kans na een fout van het Italiaanse middenveld, maar het werd een corner nadat Huntelaar deze kans niet kon benutten. In de vijftiende minuut wist Vermeer met de voet het Nederlandse doel vrij te houden op een schot van Foggia.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Oranje steeds sterker in haar schoenen te staan door onder andere Demy de Zeeuw, die continu aanspeelbaar leek. De scheidsrechter kreeg een snerpend fluitconcert nadat hij een overtreding op Castelen niet bestrafte. In de 26ste minuut was het Bianchi die een corner mooi op het hoofd kreeg, maar net het Nederlandse doel miste. In de 28ste minuut kreeg Huntelaar een mooie kans na een mooie pass van Aissati maar de Hunter bleek buitenspel te staan. De Italiaan Sammarco was de eerste die het boekje in ging met een gele kaart door een overtreding op de Zeeuw in de 38ste minuut. In de 45ste minuut kreeg Nederland nog een vrije trap nadat Nicky Hofs een elleboog kreeg van de Italiaan Rosina, maar deze schoot Huntelaar mis, waarna de scheidsrechter voor de rust floot.

In het begin van de tweede helft kreeg Nederland een vrije trap, maar deze werd te snel genomen waardoor er geen scoringskans ontstond. Aissati wist na tien minuten een corner te versieren, deze werd niet benut. De Italiaanse keeper Curci werd wel geraakt door Vlaar en kreeg een vrije trap mee. Even later zag Emanuelson zijn schot op doel in de handen van Curci verdwijnen. Na een uur kwam Oranje met haar eerste wissel, Emanuelson ging van het veld om plaats te maken voor Braafheid. Een minuut later ging de Italiaan Rosina van het veld en werd vervangen door Defendi. Het was diezelfde Defendi die over het hoofd werd gezien door de Nederlandse verdediging. De Italiaan kwam tot een kans, maar hij zag de bal in de boarding naast het doel gaan. Met nog 22 minuten te spelen bleef Tiendalli lang op de grond liggen na een elleboog van de tegenstander. Even later kon hij het veld toch weer betreden. In de 71ste minuut kreeg Bianchi een mooie bal van Bovo maar deze kans kwam boven op het doel van de Nederlanders te liggen. Twee minuten later was het Daniel de Ridder die met zijn eerste balcontact, op aangeven van Romeo Castelen, de 1-0 binnenkopte. Canini kwam met nog vijftien minuten te spelen slecht terecht na een kopduel en moest het strijdtoneel verlaten.

Na de 1-0 van De Ridder kreeg Nederland toch meer kansen zoals Huntelaar die een kopbal kreeg, maar deze zag eindigen bij Curci. Na het Nederlandse doelpunt ging ItaliŽ steeds aanvallender spelen om toch het ene punt te bemachtigen dat zij nodig hadden voor de halve finale. De Ridder kreeg in de 83ste minuut op aangeven van Vermeer een kans, maar zijn schot miste doel. Nederland kwam vier minuten voor het einde met de schrik vrij nadat Aissati voor het doel de bal nog van richting veranderde, deze belandde in de handen van Vermeer. In de blessuretijd kreeg ItaliŽ nog een vrije trap na een overtreding van Braafheid. De vrije trap en de corner daarna gingen beiden mis. Na vier minuten blessuretijd floot Hansson af en was Jong Oranje als nummer twee in de poule zeker van de halve finale.

Broedplaatsen terrorisme in kaart gebracht

Icoon Terrorisme Op de hele wereld zijn er 41 gebieden waar terroristen vrij hun gang kunnen gaan. Dat vindt Rem Korteweg, promovendus bij het Clingendael Centrum voor Strategische Studies. Hij heeft de gebieden in kaart gebracht met behulp van lijsten van terroristische organisaties van de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Broedplaatsen van terrorisme moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo moet er wetteloosheid zijn, terroristen moeten er trainingsplaatsen kunnen bouwen, mensen kunnen rekruteren en hun financiŽle zaken kunnen regelen. Ook moet er een bevolkingsgroep zijn die in ieder geval niet vijandig staat tegenover de terroristen.

Enkele bekende broedplaatsen van terrorisme zijn SomaliŽ, Sri Lanka en TsjetjeniŽ. Irak en Afghanistan zijn naast 'mislukte staten' ook bekende broedplaatsen van terrorisme. In Europa zijn AlbaniŽ en delen van BosniŽ ideale plaatsen voor terroristen. Maar er zijn ook opvallende gebieden. Toen eind jaren zeventig een groep Libanezen zich vestigden op het drielandenpunt van BraziliŽ, ArgentiniŽ en Paraguay ontdekte Hezbollah dat dit een ideale plaats is om te schuilen. Daarnaast is er zelfs een kleine regio in Japan aangemerkt als broedplaats van terrorisme.

Broedplaatsen van terrorisme
Broedplaatsen van terrorisme. Klik hier voor een grotere afbeelding

Vliegtuig geraakt door bliksem boven Groningen Airport

Icoon BinnenlandsEen toestel met negentig passagiers aan boord is vanmiddag tijdens de landing op het Groningse vliegveld Eelde door de bliksem getroffen. Passagiers en bemanning van het vliegtuig van Transavia kwamen gelukkig met de schrik vrij.

Het toestel was uitgerust met een bliksemafleider, maar toch wordt het toestel voor de zekerheid opnieuw gecontroleerd. Er zijn technici vanuit Schiphol gekomen om de Boeing 737 helemaal na te kijken. Als de technici het uit Turkije afkomstige vliegtuig goedkeuren, is het maandag weer bezig aan de terugreis.

Peter R. de Vries met dood bedreigd

Icoon MisdaadDe ex-Hells Angel Louis Hageman heeft een prijs van 50.000 euro gezet op het hoofd van de misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hageman is dankzij de inspanningen van de misdaadverslaggever veroordeeld tot levenslang. Hij neemt de misdaadjournalist kwalijk dat deze het toch voor elkaar gekregen heeft om hem achter tralies te krijgen voor de moord op Corinne Bolhaar en haar twee kinderen.

De Hells Angel zou een bekende crimineel benaderd hebben voor de klus. Hij gaf de crimineel instructies over een wapen en de plek waar hij De Vries uit zou kunnen schakelen, namelijk de sportschool die hij regelmatig bezoekt.

Peter kreeg een tip over deze opdracht en nam die zo serieus dat hij aangifte deed bij de politie. Advocaat Van Oosten, die de belangen behartigt van Hageman, ontkent dat zijn cliŽnt De Vries wilde laten vermoorden. Hij deed dit via de website van onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink, die de plannen voor de moord heeft onthuld.
Met dank aan static voor de submit.

Uitslagen Dag 2 Roland Garros

De tweede dag van Roland Garros leverde voor Nederland succes en verdriet. Ramon Sluiter wist zich wel te plaatsen voor de tweede ronde, terwijl Michaella Krajicek dat, net als vorg jaar, niet lukte.

Krajicek was kansloos tegen de als zevende geplaatste Zwitserse Patty Schnyder. In beide sets was Schnyder, die de vorige twee ontmoetingen ook won, verreweg de beste. Raemon Sluiter bereikte de tweede ronde nadat zijn tegenstander, de als zestiende geplaatste Fin Nieminen, in de derde set geblesseerd moest opgeven. Sluiter had toen de eerste twee sets gewonnen en stond in de derde met 2-1 voor.

De Argentijn Gaston Gaudio bereikte vrij eenvoudig de tweede ronde. De kampioen van 2004 was met 6-2, 6-2, 6-2 veel te sterk voor de Kroatische qualifier Roko Karanusic. De Spanjaard Rafael Nadal boekte zijn 54e overwinning op rij op gravel, wat een record betekende. Robin Soderling werd met 6-2 7-5 en 6-1 aan de kant geschoven.


Ook Kim Clijsters plaatste zich voor de volgende ronde. De Belgische begon haar partij tegen Razzano sterk, maar liet in de tweede set wel wat steekjes vallen. Nathalie Dechy wist zich ten koste van haar landgenote Stephanie Foretz te plaatsen: 6-2, 3-6, 6-3. Ook de Chinese Shuai Peng plaatste zich voor de tweede ronde. Peng was met 6-2, 6-2 te sterk voor de Russische Elena Vesnina.


Eerste Ronde

Mannen

Sebastien Grosjean (Fra/21) - Andrei Pavel (Roe) 6-3 6-2 6-3
Jose Acasuso (Arg/26) - Fabrice Santoro (Fra) 6-3 6-1 3-6 1-6 11-9
Robin Soderling (Zwe) - Rafael Nadal (Spa/2) 2-6 5-7 1-6
Gaston Gaudio (Arg/10) - Roko Karanusic (Kro) 6-2 6-2 6-2
Richard Gasquet (Fra) - Yeu-Tzuoo Wang (Tpe) 6-4 6-1 7-5
Michael Llodra (Fra) - Radek Stepanek (Tsj/11) 4-6 4-6 2-6
James Blake (Usa/8) - Paradorn Srichaphan (Tha) 6-0 6-4 7-6
Juan Martin Del Potro (Arg) - Juan Carlos Ferrero (Spa/24) 3-6 6-2 2-6 4-6
Vincent Spadea (Usa) - Nikolay Davydenko (Rus/6) 5-7 4-6 4-6
Xavier Malisse (Bel) - Nicolas Massu (Chl/32) 1-6 5-7 6-1 6-4 7-9
Tomas Berdych (Tsj/20) - Feliciano Lopez (Spa) 6-2 6-4 6-3
Kristian Pless (Den) - Filippo Volandri (Ita) 4-6 6-7 4-6
Florian Mayer (Dui) - Stefano Galvani (Ita) 6-4 0-6 6-7 6-3 5-7
Andreas Seppi (Ita) - Evgeny Korolev (Rus) 4-6 6-2 6-3 5-7 1-6
Nicolas Almagro (Spa) - Wayne Arthurs (Aus) 7-5 6-2 6-2
Sasa Tuksar (Kro) - Mikhail Youzhny (Rus) 3-6 3-6 6-3 0-6
Boris Pashanski (Scg) - Ilia Bozoljac (Scg) 4-6 3-6 4-6
Alejandro Falla (Col) - Justin Gimelstob (Usa) 6-4 6-4 6-2
Raemon Sluiter (NED) - Jarkko Nieminen (Fin/16) 6-2 7-6 2-1 opg.
Jurgen Melzer (Oos) - Nicolas Kiefer (Dui/13) 6-7 3-6 1-6
Marc Gicquel (Fra) - Alessio Di Mauro (Ita) 1-5 7-6 6-3
Albert Montanes (Spa) - Robby Ginepri (Usa/17) 6-3 3-7 6-1 3-0 Opg.
Martin Vassallo Arguello (Arg) - Paul Goldstein (Usa) 6-2 6-0 6-3
Flavio Saretta (Bra) - Potito Starace (Ita) 6-7 2-6 6-4 7-6 6-3
Oliver Marach (Oos) - Philipp Kohlschreiber (Dui) 3-6 5-7 7-6 2-6
Gilles Muller (Lux) - Max Mirnyi (Wru) 3-6 1-6 6-7
Wesley Moodie (Zaf) - Nicolas Lapentti (Ecu) 6-4 6-7 6-7 7-6 2-6
Lukas Dlouhy (Tsj) - Kristof Vliegen (Bel) 4-6 6-4 3-6 7-6 6-2
Paul Capdeville (Chi) - Greg Rusedski (Gbr) 6-3 6-1 4-6 7-6
Jiri Novak (Tsj) - Dmitry Tursunov (Rus/31) 2-6 3-6 2-6
Mario Ancic (Kro/12) - Nathan Healey (Aus) 6-3 4-6 7-6 6-1
Daniele Bracciali (Ita) - Davide Sanguinetti (Ita) 6-3 6-7 Opg.

Vrouwen

Michaella Krajicek (NED) - Patty Schnyder (Zwi/7) 1-6 2-6
Virginie Razzano (Fra) - Kim Clijsters (Bel/2) 0-6 6-7
Stephanie Foretz (Fra) - Nathalie Dechy (Fra/21) 2-6 6-3 3-6
Venus Williams (Usa/11) - Sybille Bammer (Oos) 6-4 6-3
Jarmila Gajdosova (Svk) - Stephanie Cohen-Aloro (Fra) 6-2 5-7 6-3
Marta Domachowska (Pol) - Nicole Vaidisova (Tsj/16) 1-6 3-6
Laura Pous Tio (Spa) - Jelena Jankovic (Scg) 5-7 4-6
Elena Dementieva (Rus/6) - Martina Sucha (Svk) 7-6 6-2
Aravane Rezai (Fra) - Alberta Brianti (Ita) 6-4 7-6
Laura Granville (Usa) - Svetlana Kuznetsova (Rus/8) 4-6 0-6
Alicia Molik (Aus) - Antonella Serra Zanetti (Ita) 7-5 7-6
Sofia Arvidsson (Zwe/29) - Maria Vento-Kabchi (Ven) 6-4 6-2
Anda Perianu (Roe) - Lucie Safarova (Tsj/28) 6-1 7-6
Mariana Diaz-Oliva (Arg) - C. Martinez Granados (Spa) 4-6 6-3 1-6
Catalina Castano (Col) - Aiko Nakamura (Jpn) 4-6 6-3 6-1
Bethanie Mattek (Usa) - Flavia Pennetta (Ita/17) 3-6 1-6
Karolina Sprem (Kro) - Elena Likhovtseva (Rus/18) 6-1 6-1
Anastassia Rodionova (Rus) - Vera Dushevina (Rus) 3-6 2-6
Francesca Schiavone (Ita/9) - Alona Bondarenko (Oek) 6-3 6-4
Na Li (Chn) - Amy Frazier (Usa) 7-6 4-6 6-1
Youlia Fedossova (Fra) - Emma Laine (Fin) 6-4 6-7 2-6
Shuai Peng (Chn) - Elena Vesnina (Rus) 6-2 6-2
Anna Chakvetadze (Rus/27) - Eva Birnerova (Tsj) 7-5 6-4
Nathalie Vierin (Ita) - Martina Muller (Dui) 6-4 4-6 0-3 Opg.
Jelena Kostanic (Kro) - Ashley Harkleroad (Usa) 5-7 6-2 5-7
Viktoriya Kutuzova (Oek) - Vania King (Usa) 1-6 6-2
Meng Yuan (Chn) - Julia Vakulenko (Oek) 1-6 2-6
Tiantian Sun (Chn) - Ekaterina Bychkova (Rus) 6-2 7-5
Hana Sromova (Tsj) - Roberta Vinci (Ita) 6-1 7-5
Katarina Srebotnik (Slo/24) - Anna Smashnova (Isr) 6-4 4-6 6-2
Virginie Pichet (Fra) - Kirsten Flipkens (Bel) 2-6 3-6

The Guild 2: 4 nieuwe screens

De RPG met simulation-elementen The Guild 2 laat al een tijdje op zich wachten. Af en toe verschijnen er wat nieuwe screens van deze PC-game die helemaal draait om de Middeleeuwen.

In het spel zul je een character helemaal kunnen volgen in zijn leven. Alles is in realtime en zal de gamer dus ook echt een life-simulation gevoel geven.
In het spel kun je je begeven in de politiek, handel en ook in het geloof. Hiermee kun je zelfs de verloop van Middeleeuwen beÔnvloeden.

De nieuwe screensshots die onlangs uitgegeven zijn:
The Guild 2

Impotente patiŽnt schiet dokter neer

Icoon Bizar In India heeft een impotente man op brute wijze zijn ongenoegen geuit over de behandeling van zijn arts. De 21-jarige man doorzeefde zijn arts met dertien kogels. De man vond dat de arts te weinig deed tegen de problemen met zijn gereedschap.

Volgens een woordvoerder van de politie in de hoofdstad New Delhi was de seksuoloog waarschijnlijk een kwakzalver die zijn patiŽnten nepmedicijnen voorschreef. "Die medicijnen ruÔneerden de man zijn leven en namen zelfs zijn laatste seksuele mogelijkheden weg", zo zei hij. Afgelopen zondag werd de man gearresteerd.

Naar schatting lopen er in New Delhi zeker 40.000 kwakzalvers rond. Ze geven aan hun patiŽnten verkeerde en gevaarlijke medicijnen.

Met dank aan deliberator voor de submit.

Al drie eisers voor honderdduizend euro

Icoon MisdaadEr hebben zich tot nu toe drie mensen bij de politie gemeld die de rechtmatige eigenaar beweren te zijn van de 100 duizend euro die vorige week door een man in Breda op straat gevonden werd. De politie heeft al laten weten dat geen van alle daadwerkelijk recht heeft op het geld, maar heeft sterke aanwijzingen dat de ton aan euro's van criminelen is.

De politie gaat niet in op de geruchten dat zij al weten van wie het geld precies is. Wel hebben ze laten weten dat de inhoud van de tas geen valse bankbiljetten bevat. Volgens een woordvoerder van de politie is het onderzoek in volle gang en doet zij in het belang daarvan geen verdere mededelingen over de zaak.

Punten zevende ronde

De Grand Prix van Monaco is gisteren verreden en heeft voor een hoop vragen gezorgd wat betreft de puntentelling. Voor alle duidelijkheid: de punten worden pas op maandagavond verdeeld en alle puntentellingen die daarvůůr zichtbaar zijn, zijn voorlopig en kunnen nog wijzigen.

Deze zevende ronde zorgde voor andere namen aan de top in het rondeklassement. Weekwinnaar is rick--man met 331 punten. De tweede plaats is voor bugslife met 319 punten. De derde plaats wordt gedeeld door twee spelers met 312 punten, namelijk Flem en loesje0305. Dracar en Fulcrum_X scoren beiden 302 punten en delen de vijfde plaats.

Voor het algemeen klassement betekent dat een nieuwe leider: rick--man, met 1565 punten. Tee_F1 stijgt naar de tweede plaats met 1541 punten, de derde plaats wordt gedeeld door Dracar en Fulcrum_X, ieder met 1503 punten.

Bij de subleagues is Twijzel boppe overtuigend weekwinnaar, met 302 punten. Op de tweede plaats komt Dodo club met 263 punten, gevolgd door Bazen, met 236 punten. WHcZ 9 rijders komt op de vierde plaats met 233 punten en DVD.NL staat met 232 punten op de vijfde plaats.

In het totaalklassement voor de subleagues blijft Twijzel boppe leider met 1503 punten. De GP van Leiden stijgt naar de tweede plaats, maar moet deze delen met R.I.P. Ferrari, die ook 1360 punten heeft.

De volgende ronde is de Grand Prix van Engeland. Wisselen voor deze ronde kan tot 10 juni 00.01u.

Meest gespeelde games op Live de afgelopen week

Er is een nieuw overzichtje verschenen van de meest gespeelde games op Live deze week. Deze keer is er per platform gekeken welke tien games het meest gespeeld zijn. Opvallend is dat de Arcade kaartgame UNO in het Xbox 360 lijstje terug te vinden is. Bij het Xbox lijstje zijn er geen grote verrassingen, Halo 2 voert nog altijd het lijstje aan.

Xbox 360
1 Call of Duty 2
2 Ghost Recon 3
3 Oblivion
4 Battlefield 2: Modern Combat
5 Final Fantasy XI
6 Project Gotham Racing 3
7 Fight Night Round 3
8 UNO
9 Perfect Dark Zero
10 DEAD OR ALIVE 4

Xbox
1 Halo 2
2 Battlefield 2: Modern Combat
3 Counter-Strike
4 Pro Evolution Soccer 5
5 Splinter Cell Chaos
6 Madden NFL 2006
7 Rainbow Six 3: Black Arrow
8 Star Wars: Battlefront 2
9 Forza Motorsport
10 Ghost Recon 2: Summit Strike

Vla gevecht

Dat wij niet vies zijn van een ranzig filmpje waar een stel redelijk aantrekkelijke dames elkaar even flink onderspuiten en insmeren, dat was allang bekend.
Zo heeft Fok! de primeur weten te bemachtigen van het Vla gevecht tussen Dido en Nathalie.

Dit volgde nadat Naat tijdens een interview met The love Factory had laten weten het wel jammer te vinden niet met het vla gevecht tijdens BB mee te hebben gedaan.

Dido is toch al niet vies van vieze spelletjes, dus hier wil ze zich gerust voor lenen.
Nathalie, ons donker harige kakkertje, gaat nu door het leven als een blondje, genaamd Nana Love.
Allemaal details waar we niet op zitten te wachten. Gewoon kijken.

Ik ben trouwens wel benieuwd hoe onze jaloerse pisnicht van een Roel hier over denkt.

Spelers volgend seizoen minder snel geschorst

Spelers uit de Eredivisie en de Jupiler League (de nieuwe naam van de Gouden Gids Divisie) zullen komend seizoen minder snel tegen een schorsing aan lopen.

Pas bij de vijfde, zevende en negende gele kaart zal een voetballer in het seizoen 2006/2007 worden geschorst. Het afgelopen seizoen moest een speler na vier en zes gele kaarten een duel toekijken. Daarna volgde bij elke kaart een schorsing. In het nieuwe voetbalseizoen zal een speler pas vanaf elf gele kaarten bij elke nieuwe kaart weer worden geschorst.

Bill Gates ziet niets in motion-sensitive controllers

Bill Gates ziet niets in een motion-sensitive controller zo bleek uit een interview dat MTV met de topman van Microsoft had. Het interview vond een dag na de pre-E3 persconferentie van Sony plaats, waarin het bedrijf aankondigde om Nintendo te volgen door een motion-sensitive controller voor de PlayStation 3 aan te kondigen.

"There's room for innovation here, but moving that controller around ó it's something that's not mainstream for most games," aldus Gates over de motion-sensitive controller. "It's tough because sometimes you move the controller, and you don't [mean] to fly into the ground. You just want to put the controller down. People aren't that good at totally standing still. Even pilots actually sit in a chair when they do their flying. So there's a lot to be learned about these controllers."

Het mag dus duidelijk zijn dat Gates' bedrijf Nintendo en Sony niet zal volgen door een motion-sensitive controller uit te brengen voor de Xbox 360. Een verslag van het gehele interview kun je hier lezen.Bill Gates

Zanardi gaat testen voor BMW

Voormalig Formule 1-coureur Alex Zanardi gaat aan het einde van dit jaar testen in een F1-wagen van het team van BMW-Sauber. Zanardi verloor zijn beide benen in een ongeluk tijdens een Champ Car-race in 2001, maar dat weerhoudt de Italiaan er niet van om gewoon door te blijven racen.

In het begin van de jaren negentig reed Zanardi al Formule 1, onder andere bij de teams van Jordan en Lotus. In 1996 maakte hij de overstap naar de Champ Car-series, waar hij in 1997 en 1998 het kampioenschap won. In 1999 probeerde Zanardi het opnieuw in de Formule 1 bij het team van Williams, maar dat werd geen succes.

In 2001 maakte Zanardi zijn comeback in de Champ Cars, wat in het begin niet makkelijk ging, maar langzaam ging het beter. Tijdens de race op de Lausitzring in Duitsland streed hij mee om de zege, totdat hij na een pitstop plotseling spinde en dwars op de baan kwam te staan. Alex Tagliani kon hem niet meer ontwijken en ramde met hoge snelheid de auto van Zanardi.

Zanardi overleefde de crash, maar verloor beide benen. Al snel maakte hij bekend dat hij opnieuw wilde racen en inmiddels rijdt hij in het WTCC voor het team van BMW, voor wiens F1-team hij dus gaat testen.

Darts: Scholten veegt Barney

Roland Scholten staat in de finale van de Premier League Darts. In een Haags onderonsje vermorzelde hij Raymond van Barneveld: 11-3.

Scholten speelde ongelooflijk sterk: zijn gemiddelde schommelde rond de 35 per dart en pas naar het einde toe miste hij enkele dubbels. Van Barneveld presteerde ondermaats: met name zijn scores liepen niet, doordat zijn eerste pijl continu boven de triple belandde. Pas op 0-5 pakte Barney, die eerder dit jaar driemaal royaal won van Scholten, zijn eerste leg.

Via 2-5 werd het binnen een mum van tijd 2-10, waarna Van Barneveld voor de eer nog een leg meepakte. Onderweg noteerde Scholten checkouts van 124, 140 en 141. Opvallend was dat het duel aan het begin werd onderbroken, vanwege een verkeerd afgestelde airconditioning. Na een kwartier werd de clash hervat.

Later vanavond treffen Lloyd en Taylor elkaar in de andere halve eindstrijd. Daarna is de finale.

BB Nathalie en Dido houden vlagevecht

Wie destijds Big Brother heeft gevolgd, kan het zich wellicht nog herinneren. De makers van het Talpa-programma organiseerden een vlagevecht voor de bewoners. Bewoonster Nathalie kon echter niet meedoen vanwege een gekneusde voet. Nu, een half jaar later, duikt Nathalie alsnog de vla in. FOK! heeft de exclusieve primeur voor wat betreft de beelden.

In een interview met de website TheLoveFactory.nl liet Nathalie zich ontvallen het jammer te vinden dat ze destijds niet aan het gevecht kon deelnemen. De mensen achter The Love Factory, waaraan Nathalie onder de naam Nana Love zelf ook verbonden is als presentatrice, regelde een bad met vla ťn Dido, mede-Big Brother-bewoonster.

De twee vriendinnen doken samen het bad met vla in. Beelden van dit vlagevecht tussen Nathalie en Dido vind je hier. Het daadwerkelijke vlagevecht start op ongeveer tweederde deel van het filmpje.

Dido en Nathalie (foto: Erwin de Leeuw)
Dido en Nathalie (foto: Erwin de Leeuw)

RG: Nadal naar record door winst

Rafael Nadal heeft zijn 54e overwinning op rij op gravel geboekt. In de eerste ronde van Roland Garros was was Robin Soderling het slachtoffer met 6-2 7-5 6-1.

Nadal had de mogelijkheid om alleen recordhouder te worden met de meeste winstpartijen op rij op gravel. Tot Roland Garros 2006 had de Spanjaard er 53 gewonnen, net zoveel als de Argentijn Guillermo Vilas. De titelverdediger begon meteen sterk door de Zweed Soderling in de derde game te breken. Later in de set deed Nadal dit nog een keer, waardoor hij de eerste set won met 6-2.

In de tweede set revancheerde Soderling zich enigszins, hij kwam 4-2 voor. Nadal kreeg kansen om een re-break te maken, bij zijn vijfde kans was het pas raak. Daarna forceerde Nadal nog een break: 4-5. De Spanjaard kreeg op eigen service vervolgens breakkansen tegen. Het zesde breakpunt voor Soderling was raak, daardoor werd het 5-5. Nadal liet zich echter niet van de wijs brengen en ging opnieuw door de opslag van de Zweed. Dit keer serveerde de als tweede geplaatste Nadal wel de set uit: 7-5.

Al in de eerste game van de derde set leek Soderling geknakt. Nadal verzilverde bij de vijfde kans een breakpunt, twee games later deed hij dit nog eens: 3-0. Op 5-1 kreeg Nadal twee matchpoints op de service van de Zweed. Het tweede was raak, waardoor Nadal recordhouder is met het grootste aantal zeges op rij op gravel. Het was zijn 54e zege op de rode ondergrond, ťťn meer dan Guillermo Vilas er ooit haalde.

Wanneer leren die Duitsers het nou eens?

Die gekke Duitsers toch. De maker van deze website, beschrijft wel zo'n beetje hoe het gevoel tussen beide landen is als er weer een potje gevoetbald moet worden.
Zoals al op de site staat dat "Van Breukelen wŁnschte seinem Kontrahenten Lothar Matthšus einen "tierischen Tod" wordt dat ook goed weergegeven. Lekker sfeertje. .
Ook komt de speciale Rijkaard Gel, waar je haar VŲller van gaat zitten weer ter sprake.
Ik hoop dat we dit jaar leukere taferelen mogen aanschouwen.

Waar het eigenlijk allemaal om draait op deze website is dat de Duitsers graag een bevestiging willen hebben van hun kunnen. Welk land de meeste steun krijgt. Tja, het aantal kliks laat weinig te raden over, maar wij kunnen ze best nog wel even over het randje duwen. Mochten ze nog iets van zelfvertrouwen hebben, dan zijn ze die straks wel kwijt.

Met dank aan Mattt voor de submit

FOK! cartoonist in halve finale Stripstrijd

De oplettende FOK!games-bezoeker heeft het misschien al gezien in de laatste Manus-strip van deze week. Onze Floris, de cartoonist die iedere week FOK!games voorziet van een kleurige cartoon, doet mee aan de Stripstrijd van Het Parool. Hij is met Swamp Thing doorgedrongen tot de halve finale en heeft dit keer de strijd aangebonden met Van Zanten.

Wil je onze Floris een handje helpen om vaste cartoonist te worden in Het Parool, of heb je juist zin om eindelijk Van Zanten eens een handje te helpen, neem dan even een kijkje op de site van Stripstrijd.

FOK!radio: Voorzitter PerspectieF over GeenStijl en Juiced

FOK!RadioVoicemails, sms'jes en telefoontjes. En geen fijne, maar hele vervelende. Die ontving voorzitter Rogier Havelaar van Perspectief, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Allemaal na een paar publicaties op GeenStijl. In de reacties daaronder werd Havelaar al flink uitgescholden, maar daarna volgden dus ook telefoontjes. Zo werd hij 's nachts gebeld met de woorden ''hť christenhond''. Hij deed aangifte bij de politie, waarna het helemaal los ging. Wat is er nou eigenlijk allemaal precies gebeurd en wat gaat Havelaar verder nog doen? Dat gaan we hem vanavond zelf vragen, want hij zit in de uitzending. Het begint allemaal om 20:00 uur.

En vanavond weer iemand in de studio. User Juiced komt langs, bekend van de sinaasappel als icon. Hij zit veel in het subforum Onzin. We spreken ook nog met Koewam. Die wilde graag gebeld worden, en dat kunnen we dan regelen natuurlijk.

Verder legt Blinky weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. En deze week heeft Yvonne als het goed is vijf minuten aan briljante roddels voor ons voorbereid. We gaan het van haar horen! Nikky neemt als vanouds het forum met ons door.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Nieuw is de stream via AAC+. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat je met lage bandbreedte toch nog goede kwaliteit kunt horen. Het enige wat je nodig hebt is een recente versie van Winamp! Ook Realplayer speelt AAC+ af. Probeer het zelf door hier te klikken.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Simoni: "Basso wou rit verkopen"

De Italiaanse wielerbond wil Gilberto Simoni horen. De nummer drie uit de Giro beweert dat Ivan Basso de koninginnerit naar Aprica wou verkopen aan hem.

De twee Italianen reden vanaf de Mortirolo samen aan de leiding. Uiteindelijk snelde Basso in zijn eentje ervandoor om zo in de voorlaatste etappe te zegevieren. "Op 5 km van de aankomst vroeg hij (Basso) me geld om te mogen winnen. Ik heb dat geweigerd", aldus Simoni op de Italiaanse televisiezender RAI. Het zou hier gaan om een bedrag van 10.000 euro.

De versie van Ivan Basso is anders: "Ik heb hem enkel gevraagd om in de afdaling van de Mortirolo samen te blijven. De rest is onzin." De Italiaanse wielerbond wil nu achterhalen wie de waarheid spreekt. Op 5 juni zal Gilberto Simoni voor een juridische commissie verschijnen.

Geen examens tijdens WK in Bangladesh

Ook al heeft Bangladesh, de nummer 140 op de FIFA-ranglijst, zich niet voor het WK gekwalificeerd, de WK-gekte beÔvloedt ook daar het dagelijks leven.

Zo heeft de universiteit van Bangladesh alle examens uitgesteld tot na de finale van het WK. Enkele honderden studenten hadden het hoofdkantoor van de vice-rector bezet, nadat een verzoek tot uitstel eerder was afgewezen. Uiteindelijk is men toch overstag gegaan en hebben de studenten nu extra veel tijd om hun examens goed voor te bereiden; of te kunnen genieten van het WK voetbal.

Robben, Cocu trainen apart

Phillip Cocu en Arjen Robben trainden vandaag apart van de groep. Het duo kampt met lichte pijntjes na het oefenduel tegen Kameroen (1-0).

Cocu en Robben bleven in het hotel achter en trainden op de fiets. Ook Kew Jaliens, nog altijd herstellende van een vleeswond in zijn bovenbeen, moest de groepsoefeningen laten schieten.

Deze week wacht het Nederlands elftal zware sessies tijdens het trainingskamp in Hoenderloo. Vanaf dinsdag vinden er twee trainingen per dag plaats. Op donderdag en zondag oefent Oranje tegen respectievelijk Mexico en AustraliŽ. Daarna verkast het gezelschap naar Hinterzarten, waar men gedurende de mondiale domicilie houdt.

Johnson verhuist naar Everton

Everton heeft het gevecht om de handtekening van Andy Johnson winnend afgesloten. De 25-jarige aanvaller tekent later deze week een vierjarig contract op Goodison Park.

Everton betaalt zo’n elf miljoen euro voor Johnson, die in 140 wedstrijden liefst 85 doelpunten maakte voor Crystal Palace. Tijdens het afgelopen seizoen speelde Palace niet op het hoogste niveau en promotie bleek ook onhaalbaar, zodat Johnson niet te behouden viel voor The Eagles. Johnson is tweevoudig international en maakt deel uit van de reservelijst van de Engelse WK-selectie.

”Het was voor mij onmogelijk de lokroep van een van de grootste Engelse clubs te weerstaan. Bij Everton kan ik mijn ambities waarmaken”, aldus Johnson, die ook werd begeerd door Wigan Athletic en Bolton Wanderers.

Kluivert wil blijven bij Valencia

Patrick Kluivert ziet zichzelf ook volgend seizoen spelen in het shirt van Valencia. De aanvaller zei dit tijdens de presentatie van zijn biografie.

Valencia legde afgelopen week Fernando Morientes vast en heeft in David Villa en Mista twee andere aanvallers die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend. Desondanks denkt Kluivert niet aan een vertrek: ”Ik begin volgend seizoen gewoon bij Valencia. Het belangrijkste is dat ik bij de start van komend seizoen honderd procent fit ben.” Afgelopen seizoen speelde Kluivert slechts tien competitieduels, waarvan het gros als invaller. Slechts eenmaal liet hij zich fÍteren als doelpuntenmaker.

Kluivert, die deze zomer zijn dertigste verjaardag viert, weigert te bedanken voor het Nederlands elftal: ”Ik wil ervoor vechten om terug te komen in Oranje.” Marco van Basten lijkt niet erg gesteld te zijn op de aanvaller: sinds zijn bondscoachschap wordt Kluivert buiten de selectie gelaten.

Stroomstoring Amsterdam

Icoon AlgemeenAmsterdam is vandaag aan het begin van de middag getroffen door een grootschalige stroomstoring. In het centrum kwamen er meldingen van "geen stroom" uit onder andere de Kalverstraat, Utrechtsestraat en Wibautstraat. Ook de regionale zender AT5 ging een tijdje plat.

De omgeving rond de President Kennedylaan, omgeving Oosterpark en omgeving Javaplein zaten allemaal zonder stroom. Er stond zelfs personeel op straat, en trams konden ook niet verder rijden. Het euvel was rond de klok van half drie weer verholpen.

Met dank aan tazmanian, Rio, Blinker en persooneel voor de submit.

Fernandez nieuwe coach Auxerre

Jean Fernandez (51) traint komend seizoen AJ Auxerre. De Fransman volgt de ontslagen Jacques Santini op.

Fernandez was de afgelopen jaargang werkzaam voor Olympique Marseille. Na een dramatische seizoensstart bracht hij L’OM nog naar de vijfde plaats, maar onlangs gooide Fernandez toch de handdoek in de ring. Ook Auxerre boekte wisselvallige resultaten en finishte als zesde. ”We zijn zeer verheugd dat we tot een akkoord zijn gekomen met Fernandez. We hebben met meer mensen gesproken maar hij was de nummer ťťn. Hij heeft oog voor de eigen opleiding en dat is belangrijk voor onze club”, aldus Auxerre-voorzitter Jean-Claude Hamel.

RG: Clijsters in twee sets door

Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Belgische begon tegen Razzano sterk, maar speelde zwakker in de tweede set: 6-0 7-6 (3).

Clijsters begon voortvarend aan haar eerste rondepartij. De Belgische brak in de eerste set drie keer de opslag van Razzano en behield net zo vaak haar eigen service: 6-0.

In de tweede set herpakte Razzano zich, ze brak Clijsters zelfs, waardoor ze met 0-3 voorkwam. Op 2-5 kreeg ze zelfs een setpunt, maar dit werd weggewerkt door de nummer twee van de wereld. Clijsters brak daarop de service van Razzano, waardoor het 4-5 werd. Op de service van Clijsters kreeg Razzano nog twee kansen om de set te winnen, opnieuw slaagde ze hier niet in. De twee volgende games gingen volgens service, waardoor er een tie-break volgde. Daarin had Clijsters geen problemen: 7-3. Ze speelt in de tweede ronde tegen de winnares van de partij tussen Diaz-Olivia en Martinez Granados.

SBS zendt Veenendaal - Veenendaal uit

SBS6 wil meer sport gaan uitzenden naast de gebruikelijke sporten die het momenteel al verzorgt. De zender zal hier op 7 juni mee starten, dan wordt de eendagswedstrijd Veenendaal-Veenendaal uitgezonden.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat SBS6 wielrennen gaat uitzenden. Naast vier cameramotoren en twee helikopters zal het deskundige commentaar verzorgd worden door Danny Nelissen en Jeroen Blijlevens. Nelissen en Blijlevens waren tijdens de Giro dagelijks te horen op Eurosport.

Pechtold: niet-NL'ers stemmen voor Kamer

D66Minister Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing wil dat niet-Nederlanders voortaan mogen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Tot nu toe mochten mensen zonder de Nederlandse nationaliteit in Nederland alleen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar als de plannen van de minister doorgaan, zullen vreemdelingen die langer dan vijf jaar in Nederland wonen ook gerechtigd zijn de volksvertegenwoordiging in de Tweede Kamer te kiezen.

Vanaf 16 jaar
Ook wil de minister, die zich kandidaat gesteld heeft als lijsttrekker van D66 voor de komende Kamerverkiezingen, gaan sleutelen aan de stemgerechtigde leeftijd. Vanaf zestien jaar zou stemmen voortaan toegestaan moeten zijn, vindt hij. Hiermee hoopt hij de Nederlandse jongeren meer bij de politiek te kunnen betrekken.

Het idee van stemrecht voor jongeren is overigens niet nieuw. In de Verenigde staten waren er al experimenten met stemrecht voor veertienjarigen, dat voor een kwart meetelde, en de Partij van de Arbeid heeft ook al eens onderzocht of zestienjarigen stemrecht zouden kunnen krijgen. Dat idee is toen een stille dood gestorven.

Halo 2 wordt geen directe port

De PC-versie van Halo 2 zal net iets anders zijn dan zijn gelijknamige Xbox broertje, zo heeft developer Bungie bekend gemaakt. Hoewel alle ogen momenteel gericht zijn op Halo 3 voor de 360 wordt het tweede deel in de Halo-serie ook nog aangepast voor een release op de PC. Deze PC-versie zal enkele nieuwe dingen bevatten zoals een map editor en nieuwe maps.

Halo 2 is een van de eerste games die enkel zal draaien op Microsofts nog te verschijnen besturingssysteem Windows Vista. De PC-versie zal zowel de originele versie van Halo 2 als het later verschenen mappack bevatten.

Er is nog geen releasedatum bekend van het spel, maar het is te verwachten dat we Halo 2 voor de PC kunnen verwachten rond dezelfde tijd als Vista, wat ergens eind dit jaar zal zijn.De Xbox-versie van Halo 2

Friezen in geweer tegen oranje nazi-helm

Nazi-helmpieAls het aan de leden van Groep fan Auwerk ligt zal de veelbesproken oranje nazi-helm tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal op het WK Voetbal in Duitsland op de tribunes schitteren door afwezigheid. De vereniging, bestaande uit leden uit Noord-, Oost- en West-Friesland, pleit voor een boycot van het omstreden hoofddeksel tijdens het evenement dat op 9 juni begint.

"Hiermee willen wij een statement afgeven tegen deze helmen, die ons aan de Tweede Wereldoorlog doet denken. In onze ogen is deze helm kwetsend en provocerend", zo legt Siwert Reinarda van de groep het doel van de actie uit, "wij willen hiermee duidelijk maken dat een ieder respect zou moeten hebben voor alle volkeren in Europa en dit ook belangrijk te vinden."

De Friezen zijn van mening dat normen en waarden worden overschreden als het dragen van de helm op de tribunes wordt toegelaten tijdens de wedstrijden. De groep roept dan ook zowel de nationale bond KNVB, bondscoach Marco van Basten als de mondiale voetbalbond FIFA op om de helm uit de stadions te weren. Om de actie kracht bij te zetten heeft men voormalig Sterkste Man van Nederland Wout Zijlstra ingeschakeld. Hij heeft op symbolische wijze de eerste nazi-helm kapot geslagen.

Zijlstra aan de slag
Zijlstra aan de slag

Scan Rooney week vervroegd

De scan die artsen maken van de rechtervoet van Wayne Rooney zal niet worden gemaakt op 14 juni, maar is vervroegd naar een week eerder. Dat is besloten na hoopvolle berichten over een snel herstel van de spits van Manchester United.

Op 9 juni loopt de deadline van de wereldvoetbalbond FIFA af, voor die datum kunnen de deelnemende landen aan het wereldkampioenschap voetbal vervangers van spelers opgeven. Als uit de scan van Rooney's gekwetste voet blijkt dat spelen tijdens het WK onmogelijk of onwaarschijnlijk is, dan kan bondscoach Eriksson alsnog iemand anders meenemen.

Willem II zoekt naar versterking in BelgiŽ

Willem II blijft op de Belgische voetbalvelden op zoek naar versterkingen. Eerder werd Dennis van Wijk al aangetrokken als trainer en nu zouden de Tilburgers belangstelling hebben in Wim de Deckger van Germinal Beerschot en in Ibrahim Kargbo van FC Brussels.

Op aanvallend gebied willen de Tilburgers zich versterken met Mo Messoudi van Germinal Beerschot, en ook Pieroni wordt genoemd als eventuele opvolger van Dembele.

Paris Hilton boycot filmpremiŤre in Cannes

Icoon ShowbizzParisParis Hilton, de populairste actrice in de categorie c-film en lager, heeft de premiŤre van haar eigen nieuwe film in Cannes geboycot, omdat zij voor de verandering weer eens verwikkeld raakte in een ruzie, ditmaal met haar producenten.

Hilton was woedend omdat de producenten zonder haar medeweten extra naaktscŤnes hadden toegevoegd aan de film. Voor de film "National Lampoon's Pledge This!" vond Paris het helemaal niet erg om diverse sexy scŤnes te spelen, maar dat er opeens allerlei naakte dames in de film werden toegevoegd kon de hotelerfgename niet slikken. Overigens valt de film in de categorie komisch.

De blondine was zo ontzettend boos op de producenten van de film dat ze de premiŤre van de film boycotte.

China bouwt weg voor reuzenpanda

Icoon OpmerkelijkIn China, in het Qinling-gebergte, is men begonnen aan de bouw van een ecologische verbindingsweg voor reuzenpanda's. De verbindingsweg zal worden gemaakt van bamboebos en moet er voor zorgen dat de panda veilig kan oversteken.

De lange "gang" zal een brug gaan vormen tussen twee gebieden die rond 1985 van elkaar werden gescheiden, omdat er een snelweg werd gebouwd in het gebied. Het Wereld Natuur Fonds zal in het gebied bijna negentig hectare nieuw bamboebos planten op de weg, die eerder al werd vervangen door een tunnel omdat het verkeer de natuur en dieren in het gebied ernstig verstoorde.

Met de nieuwe verbindingsweg zal het voor de reuzenpanda's weer makkelijker worden om voedsel en mogelijke partners te vinden. De reuzenpanda's staan momenteel op de lijst van meest bedreigde diersoorten op de wereld. In het wild leven er nog slechts 1590 panda's, in gevangenschap nog 180.

Panda

Verdonk overtrad wet met Taida

Taida PasicIn de strijd tussen Rita Verdonk en Taida Pasic, heeft de minister de wet overtreden. Verdonk had niet de gegevens van Taida openbaar mogen maken in De Telegraaf; dit is in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens en bovendien onzorgvuldig. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft dit vandaag bepaald.

Begin dit jaar kwam de Winterswijkse Taida Pasic in het nieuws omdat haar medescholieren het niet eens waren dat zij het land uitgebonjourd werd, net voordat ze haar vwo-examens kon afleggen. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken zocht eveneens de media op, en probeerde haar standpunten kracht bij te zetten door persoonlijke gegevens van Taida naar De Telegraaf te sturen.

Het CBP meldt dat een minister alleen dergelijke privťgegevens openbaar mag maken als de uitvoering van haar beleid gevaar loopt. Verdonk houdt vol dat dit het geval is, maar het CBP is het daar niet mee eens. Het College vindt daarom dat zij in strijd is met de wet. Verder was de openbaarmaking een "disproportionele inbreuk op de levenssfeer van de scholiere". Ook waren de gegevens niet volledig, aldus het CBP.

Amerikaanse tieners overleven val 60 meter met auto

Icoon BizarEen val van zestig meter met een auto is in de regel fataal voor de inzittenden van het voertuig. Zo niet in het geval van een groep van acht tieners uit de Amerikaanse staat CaliforniŽ: zij overleefden allen een dergelijke val. Wel raakten twee van hen zwaargewond.

De tieners reden rond met de auto, toen de bestuurder in een bocht de macht over het stuur verloor. Via een telefoonpaal belandde de auto in een ravijn van zestig meter diep, waarbij de auto meermaals over de kop sloeg. Desondanks slaagden twee tieners erin uit het wrak te kruipen en naar boven te klimmen. Van bovenaf leidden ze de inmiddels ingeschakelde hulpverleners vervolgens naar het wrak, waar de overige zes tieners konden worden bevrijd uit hun benarde positie.

Ecuador maakt zich zorgen om Carlos Tenorio

Het was al pijnlijk dat Ecuador de oefenwedstrijd tegen MacedoniŽ met 2-1 verloor, maar de blessure van Carlos Tenorio zorgde voor meer zorgen in het kamp van het Zuid-Amerikaanse land.

Halverwege de eerste helft moest Tenorio geblesseerd afhaken, een onwillige kuitspier maakte doorspelen onmogelijk. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is. "Ik kan alleen maar hopen en bidden dat hij de start van het WK haalt", zei bondscoach LuŪs Fernando SuŠrez.

ANWB verwacht drukte rondom Pinksteren

Icoon FileDe komende pinksterdagen verwacht de ANWB een enorme drukte op de Nederlandse wegen. De ANWB verwacht dat zeker 900.000 Nederlanders het komende weekeinde op vakantie zullen gaan.

Op de A1 (tussen Amsterdam en Hengelo), de A2 (Amsterdam-Maastricht, de A16 (van Rotterdam naar Breda), de A28 (Utrecht-Zwolle) en de N57 (Rotterdam-Zierikzee) verwacht de ANWB al een drukte vanaf vrijdagmiddag twaalf uur.

Ongeveer 550.000 mensen zullen dit Pinksterweekend in eigen land blijven. Zij zullen vooral overnachten in (sta)caravans, vouwagens, tenten en bungalows. In trek zijn met name de Veluwe, de kust en de Friese meren. De rest van de vakantiegangers besteed zijn Pinksterdagen over de grens.

Amerikaanse Defensie wil snel aanvalswapen

Icoon BuitenlandsHet ministerie van Defensie van Amerika wil een al bestaande kernraket laten ombouwen zodat deze geschikt wordt om op een snelle en veilige manier een aanval te plegen op een verafgelegen doel. In het Amerikaanse Congres gingen meteen veel stemmen van protest op, zo meldt de New York Times vandaag.

Voor het plan van het Amerikaanse ministerie van Defensie moet de Trident II worden gebruikt. Het Pentagon wil het wapen zo aanpassen dat het met een niet-nucleaire lading kan worden gebruikt om terroristenkampen, geheime bergplaatsen van massavernietigingswapens en raketbases te vernietigen. Het wapen moet gebruikt worden op plaatsen waar Amerika geen basissen heeft of het te moeilijk is om boten en vliegtuigen in stelling te brengen.

De raket zou moeten worden afgevuurd, net als de wel nucleaire versie van de Trident II, vanaf onderzeeŽrs. Diverse Congresleden zijn bang dat andere landen de raket echter zullen aanzien als een nucleaire aanval, en daarop zullen reageren met nucleaire wapens, zodat een kernoorlog ontketend wordt.

De ontwikkeling van het nieuwe wapen zal een kleine half miljard dollar gaan bedragen. Met de komst van het nieuwe wapen zou de Amerikaanse president een troef in handen krijgen waarmee op een snelle manier een doelwit enkele duizenden kilometers verderop vernietigd kan worden. Hoewel het Pentagon zou willen dat het nieuwe raketsysteem al binnen twee jaar actief zou moeten zijn werken sommige parlementariŽrs niet mee. "Er is grote bezorgdheid dat het destabiliserend kan werken waar het gaat om afschrikking of nucleair beleid", aldus senator Jack Reed (Democraat) en lid van de Senaatscommissie voor de Strijdkrachten. Volgens veel Congresleden moet er eerst een plan komen waarmee de risico's worden geminimaliseerd.

Jamaicaanse scheidsrechter vertrekt uit Duitsland

De Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast kan niet fluiten op het WK. Maandag heeft hij het hoofdkwartier van de arbiters in Neu-Isenburg verlaten met een blessure aan zijn knie. Ook zijn twee assistenten, landgenoot Anthony Garwood en Joseph Taylor uit Trinidad & Tobago zullen vertrekken.

Door het afhaken van Prendergast zullen er woensdag 21 arbiterstrio's een laatste fitheidstest ondergaan. Pas donderdag zal de FIFA bekend maken of ze een vervangend trio aanstelt.

RG: Gaudio vrij eenvoudig door

De Argentijn Gaston Gaudio heeft vrij eenvoudig de tweede ronde weten te bereiken op Roland Garros. De kampioen van 2004 was met 6-2, 6-2, 6-2 veel te sterk voor de Kroatische qualifier Roko Karanusic.

Gaudio, als tiende geplaatst in Parijs, kan in de kwartfinale zijn als derde geplaatste landgenoot David Nalbandian treffen. Twee jaar geleden was Gaudio in de halve finale nog de sterkste van de twee.

ECB ziet spanningen in de eurozone

Icoon Euro Enkele landen in de eurozone hebben aan concurrentiekracht ingeleverd door stijgende loonkosten. Hierdoor zitten de landen in een zwakkere internationale concurrentiepositie, waardoor spanningen in het eurogebied kunnen ontstaan. Dit zegt Otmar Issing, chefeconoom bij de Europese Centrale Bank (ECB).

De politiek in de betrokken landen moeten er alles aan doen om hun concurrentiepositie te verbeteren. Issing wil niet nadrukkelijk zeggen welke landen hij bedoelt, maar deskundigen gaan uit van Spanje, ItaliŽ, Portugal en Griekenland. Issing heeft er alle vertrouwen in dat de politiek in deze landen de problemen oplost die ze zelf veroorzaakt hebben. Dit is de eerste keer dat de ECB melding maakt over toenemende verschillen in concurrentiekracht tussen de eurolanden. Issing zegt dat de monetaire unie geen gevaar loopt. "De onafhankelijke positie van de ECB vormt een stabiele basis", zo zegt hij.

Issing legt deze week zijn functie als directielid bij de ECB neer. Hij is de laatste van de oorspronkelijke eerste groep directieleden van de ECB. Issing noemt zichzelf daarom "de laatste der Mohikanen". JŁrgen Stark, nu nog tweede man bij de centrale bank van Duitsland, zal hem opvolgen.

HSV aast nog steeds op FarfŠn

Hamburger SV heeft nog interesse om Jefferson FarfŠn aan te trekken. De Peruaanse aanvaller van PSV kan bijtekenen bij de Nederlandse kampioen, maar hij zou de voorkeur geven aan een vertrek uit Eindhoven.

Er zullen deze week vertegenwoordigers van Hamburger SV met PSV om de tafel gaan zitten om tot een akkoord te kunnen komen. Maar het lijkt er vooralsnog op dat HSV niet kan voldoen aan de hoge vraagprijs. PSV vraagt een bedrag tussen de 10 en 15 miljoen euro voor FarfŠn.

Flavio Briatore trots op Webber

Renault F1 Formule 1-baas Flavio Briatore was na afloop van de Grand Prix van Monaco vol lof over Williams-rijder Mark Webber. De Australier reed daarin lange tijd op een knappe derde plaats, maar viel uit nadat zijn motor het begaf.

"Webber was de grootste verrassing. Vandaag zijn zijn aandelen in waarde gestegen. Het is net zoals op de beurs. Zijn aandelen waren omlaag gegaan maar gaan nu weer omhoog," aldus Briator

"Frank Williams heeft een optie op zijn contract. Ik weet zeker dat Webber een goede rijder is. Hij moet alleen wel de goede auto krijgen. Zondag heeft hij het gewoon erg goed gedaan en ik ben dan ook trots op hem," aldus Briatore die de manager van Webber is.

Aan het eind van dit seizoen loopt het contract van Webber bij Williams af. Briatore zoekt voor Renault nog een opvolger voor Alonso die aan het einde van het seizoen naar McLaren vertrekt. Mocht Webber goed blijven presteren, dan zou een overgang naar Renault niet eens zo'n gek idee zijn.

Edah verdwijnt uit het straatbeeld

Icoon EconomieDe 223 Edah-winkels worden deels omgebouwd tot 'EM-TE' en 'Golff' en deels tot 'Plus Markt'. Een laatste deel heeft nog een onbekende bestemming. Eigenaar Laurus heeft de Edah-winkels verkocht aan Sligro en Sperwer voor 221 miljoen Euro. Na 90 jaar komt er dus een einde aan de Edah.

Laurus moest de Edah-winkels verkopen van de banken omdat het bedrijf grote schulden en aanhoudene verliezen heeft. Het voltallige winkelpersoneel en veel andere Edah-medewerkers gaan mee over. Het winkelbedrijf heeft een jaaromzet van 880 miljoen euro.

Sligro zet zijn deel van de winkels om in de formules EM-TE en Golff en Sperwer in Plus. Winkels die zich niet lenen voor ombouw, worden doorverkocht. Om hoeveel filialen het hier gaat, is niet bekend. Vijftig Edah-franchisers zijn bovendien nog niet bij de transactie inbegrepen. "Met hen wordt nog gesproken", zegt Huub van Rozendaal, financieel directeur van de Sligro Food Group.

Laurus raakt overigens nog een formule kwijt. Ook de Konmar moet nog worden verkocht van de banken. Alleen Super de Boer blijft behouden.

Met dank aan snietmanen, jeldrik en ruffian voor de submit.

Inkomens topambtenaren fors gestegen

Icoon BinnenlandsOndanks de eerdere ophef over de stijgende inkomens van de top, zijn deze in de publieke sector vorig jaar toch weer fors gestegen. Vooral de bestuurders van universiteiten, energiebedrijven en de grote zorginstellingen zagen hun salaris flink stijgen, terwijl die van de lagere ambtenaren op de nullijn bleven. Dat bleek maandag uit onderzoek van het weekblad Intermediair.

Vice-voorzitter Rienk van Splunder van de vakcentrale CNV vindt dat het kabinet nu actie moet ondernemen. "Dit is wel heel erg wrang, want er zijn steeds minder handen aan het bed en meer managers. Personeelstekorten in de zorg en onderwijs zijn een groot probleem aan het worden, terwijl het geld met sloten de deur uit gaat via de top", aldus Van Splunder. Topman Thijs WŲltgens van de Open Universiteit zag zijn inkomen met twintig procent stijgen naar 230.000 euro. Jan Schnerr van de Zorggroep Utrecht-West verdiende in 2005 225.000 euro, 40.000 meer dan het jaar ervoor.

Volgens Edith Snoey van Abvakabo FNV is er sprake van onfatsoenlijke zakkenvullerij aan de top. Als het aan haar ligt komt het kabinet met een wet die ervoor zorgt dat loonstijgingen van topbestuurders niet verder stijgen dan die van het gewone personeel:"anders gaan wij inzetten op antigraai-clausules in cao's".

"Dat schrťťuwt om ingrijpen", aldus PvdA-kamerlid Jan Boelhouwer in Intermediair. Zijn collega-Kamerlid Bert Bakker van D66 vindt de uitkomsten van het onderzoek "walgelijk" en "een absolute schande". Bakker wil opheldering van de minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst, maar gaf aan weinig vertrouwen te hebben in het kabinet als het gaat om het witwassen van salarisuitwassen. "Balkenende sprak er vorig jaar schande van maar doet nu niets, bang als hij is voor de boze reacties van zijn CDA-achterban", aldus Bakker, die vindt dat de salarissen van topbestuurders in de publieke sector alleen nog in bijzondere gevallen hoger mogen zijn dan die van de premier. SP-Kamerlid Ewout Irrgang vindt ook dat het kabinet nu echt in moet grijpen: "Dit voortdurende gegraai is funest voor het vertrouwen in de politiek en bestuurders."


Met dank aan Geertsema voor de submit.

Groep witte kinderen naar zwarte school

OnderwijsIn de Amsterdamse wijk Bos en Lommer gaat een groep van 25 hoogopgeleide blanke ouders, hun kinderen naar een zwarte school sturen. De ouders, die zich verenigd hebben in 'Samen naar school' vinden het onzin om de hele stad door te rijden om hun kinderen - 48 in totaal - naar een witte school te kunnen laten gaan, zoals veel andere blanke ouders wel doen.

Volgens initiatiefnemer Frank van Schaik zijn er hele leuke scholen in Bos en Lommer, maar alleen zwart. Zo wordt de school die de groep heeft uitgekozen nu voor maar liefst 89% bevolkt door kinderen van laagopgeleide ouders van Turkse en Marokkaanse komaf. In totaal is 95% van de leerlingen op de school allochtoon.

Een blanke ouder die daar komt kijken, is meestal niet snel genegen om zijn of haar 'blonde' kindje daar op school te doen. Vandaar dat men het nu in een groep doet. Miriam Lugtenberg, adjunct-directeur van de Multatulischool die de ouders hebben uitgekozen, is blij met het initiatief.

Huth hoeft niet te vrezen voor WK

Robert Huth zal niet hoeven te vrezen dat hij deelname aan het WK misloopt. De Duitse verdediger heeft tegen Luxemburg zijn enkelbanden niet gescheurd, iets waar wel eerst voor werd gevreest.

"Een scan heeft niets dramatisch uitgewezen", aldus assistent Joachim LŲw. "Gelukkig is er niets gescheurd." Huth verzwikte zaterdag in het oefenduel met Luxemburg (7-0 winst) zijn enkel. Het vriendschappelijke duel tegen Japan komt voor Huth waarschijnlijk wel te vroeg.

Zweed fluit Nederland - Mexico

De 43-jarige Zweed Peter FrŲjdfeldt leidt aankomende donderdag in Eindhoven de oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Mexico. Zijn landgenoten Kenneth Petersson en Stefan Wittberg zullen hem assisteren. De Nederlander Pol van Boekel is vierde official.

FrŲjdfeldt floot Oranje twee maal eerder. Tijdens de kwalificatiereeks voor het WK floot hij de uitwedstrijd van Oranje tegen MacedoniŽ (2-2). Toen gaf hij Khalid Boulahrouz en Dirk Kuyt een gele kaart. Op 9 februari 2005 floot FrŲjdfeldt Oranje voor de tweede maal, dat was de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Engeland in Birmingham (0-0). Toen hield de Zweed de kaarten op zak.

Boer vindt gruwelijk afgeslacht lammetje

ShockingIn Pijnacker heeft een boer zaterdagochtend een opengesneden lammetje in zijn weiland aangetroffen. De boer vermoedt dat de dader een soort getand Rambo-mes heeft gebruikt bij zijn brute slachtpartij.

Volgens de politie is het lammetje zonder aanleiding gruwelijk verminkt. Het jonge dier was compleet opengereten en op beestachtige wijze geslacht.

De onverlaat ging te werk in een weiland aan de Zuidweg in Pijnacker. De politie hoopt dat iemands iets gezien heeft en dat wil melden.

Deschamps zegt nee tegen Olympique Marseille

Olympique Marseille zal verder moeten zoeken naar een nieuwe trainer. Didier Deschamps, de beoogde opvolger van de onlangs opgestapte Jean Fernandez, heeft gezegd dat hij niet ingaat op het aanbod van de Franse club.

Gernot Rohr, die nu trainer van het Zwitserse Young Boys is, wordt nu gezien als de belangrijkste gegadigde om als trainer in de havenstad aan de slag te gaan.

Beckenbauer ziet weer kansen voor 'die Mannschaft

Maandenlang was Franz Beckenbauer een kritisch volger van het Duitse nationale elftal. De prestaties van bondscoach JŁrgen Klinsmann konden steevast op scherpe commentaren rekenen van Der Kaiser. Maar in een column in de Duitse krant Bild bombardeert de voorzitter van het organisatiecomitť Duitsland plotseling tot een van de favorieten voor de wereldtitel.

"We zijn niet de favoriet op basis van wat we presteren, maar omdat we thuis spelen", aldus Beckenbauer. In het publiek ziet Der Kaiser een cruciale factor. Beckenbauer was erg onder de indruk van de Duitse aanhang afgelopen zaterdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Luxemburg.

"Het team speelt aanwijsbaar beter wanneer het thuispubliek hem aanmoedigt." Beckenbauer ontleedt de laatste dertien thuiswedstrijden: Acht overwinningen, vier gelijke spelen en een nederlaag tegen de Brazilianen. "Een vertrouwen inboezemende reeks."

Burgemeesters Europa beschermen Frans

Icoon EuropaDe burgemeesters van drie van de drie belangrijkste steden voor het bestuur van de Europese unie, namelijk Brussel, Straatsburg en Luxemburg, hebben afgelopen week een verdrag ondertekend waarin ze beloven om de Franse taal te beschermen. De heren Thielemans (Brussel) en Helminger (Luxemburg) en mevrouw Keller (Straatsburg) zullen eraan proberen bij te dragen dat er meer Frans gesproken zal worden, en dan met name binnen de Europese instanties die zich in hun steden bevinden. Ook Europese ambtenaren en woordvoerders moeten meer Frans gaan spreken, vinden ze.

Abdou Diouf, president van Senegal en secretaris-generaal van La Francophonie, die de initiatiefnemer is van het verdrag, legt uit dat het voornamelijk gaat om een "strijd voor meertaligheid". Het is zeker niet de bedoeling om het Engels te bestrijden, maar "het gebruik van het Frans in Europese instanties neemt op zeer zorgelijke wijze af." Vandaar dus dat er nu actie ondernomen moet worden.

Het is nog niet bekend op welke manier de burgemeesters het probleem aan willen pakken. Het is de heer Thielemans echter wel duidelijk dat het nu of nooit is en dat ze er hard tegenaan moeten. Er zal volgens hem geen enkele vooruitgang geboekt worden als er geen drastische maatregelen genomen worden.

Jongen (18) misbruikt hoogbejaarde (92)

Icoon Misdaad De politie heeft anderhalve week geleden een 18-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden omdat hij een 92-jarige vrouw seksueel misbruikt zou hebben. Dat heeft justitie in Utrecht vandaag bekendgemaakt. De jongen werkte in het verzorgingstehuis in Amersfoort waar de bejaarde vrouw woont.

Na het vermeende misbruik waarschuwde de vrouw direct de politie. Ze werd overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt voor onderzoek. Ze zou het redelijk maken 'gezien de omstandigheden'.

Met dank aan babbelbox en moremore voor de submit.

Klager over GeenStijl lastiggevallen

Rogier Benjamin Havelaar'Christenhond' Rogier Havelaar - voorzitter van PerspectieF (de jongerenorganisatie van de ChristenUnie) - is na zijn aangifte tegen weblog GeenStijl bestookt per telefoon, voice-mail en sms. Zijn vriendin kreeg expliciete sms'jes van onbekenden en ook leden van zijn religieuze band 'Restored' werden lastiggevallen. Zelf werd Havelaar 's nachts gebeld met de woorden ''hť christenhond''.

Ook op internet is Havelaar in reacties tot op het bot afgemaakt. Maar het bleef niet beperkt tot digitaal geweld, aldus de Brabander: ''Zelfs de basketbalclub waar ik al twee jaar geen lid meer van ben, kreeg reacties''. Havelaar probeert nu al zijn persoonlijke informatie van internet weg te halen. ''Vakantiefoto's, adressen, sites, niets is veilig'', aldus een getergde Havelaar.

Wat Havelaar nog het meest dwars zit is de manier van discussiŽren en het gebrek aan wetgeving: ''Toen ik aanvullend aangifte deed bij de Tilburgse politie tegen GeenStijl, zeiden agenten: 'reken er niet op dat je een zaak hebt'.'' Hij hoopt dat de politiek gaat nadenken over een juridisch systeem om dit 'digitale geweld' te kunnen aanpakken.

Namens Geenstijl zegt Dominique Weesie zich ''absoluut niet verantwoordelijk te voelen.'' Volgens Weesie heeft Havelaar ''er zelf om gevraagd, met zijn reli-terrorisme.'' Dat Havelaar privť last heeft, is aan hemzelf te wijten meent Weesie: ''omdat hij op internet makkelijk is te vinden.''


Het VARA tv-programma De Leugen Regeert besteedde afgelopen vrijdagavond ook aandacht aan de kwestie. Bert Brusse van GeenStijl ging daar in discussie met Harm Jan Vedder van PerspectieF. Hier te bekijken.

Met dank aan Petra76 voor de submit.

Roland Garros: Krajicek kansloos tegen Schnyder

Icoon Roland GarrosNet als vorig jaar heeft Michaella Krajicek de tweede ronde van Roland Garros niet weten te bereiken. De Nederlandse was in twee sets kansloos tegen de als zevende geplaatste Patty Schnyder: 1-6 en 2-6.

In de eerste set werd Krajicek, die ook de vorige twee ontmoetingen tegen de Zwitserse verloor, alle kanten opgestuurd. Schnyder was duidelijk de betere en liet in de eerste set 19 winners noteren.

Krajicek liep ook in de tweede helft achter de feiten aan. De Nederlandse leverde direct haar service in, ze vocht nog wel voor wat het waard was, maar Schnyder was duidelijk de beste.

Meer sportnieuws op FOK!sport!

RG: Krajicek kansloos tegen Schnyder

Net als vorig jaar heeft Michaella Krajicek de tweede ronde van Roland Garros niet weten te bereiken. De Nederlandse was in twee sets kansloos tegen de als zevende geplaatste Patty Schnyder: 1-6 en 2-6.

In de eerste set werd Krajicek, die ook de vorige twee ontmoetingen tegen de Zwitserse verloor, alle kanten opgestuurd. Schnyder was duidelijk de betere en liet in de eerste set 19 winners noteren.

Krajicek liep ook in de tweede helft achter de feiten aan. De Nederlandse leverde direct haar service in, ze vocht nog wel voor wat het waard was, maar Schnyder was duidelijk de beste.

Wat is Dit: Opgave 26 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

CD : Seeed - Next

John F. Kennedy zei het ruim veertig jaar geleden al in de Duitse hoofdstad: "Ich bin ein Berliner". Hoewel JFK hiermee onbedoeld suggereerde dat hij niet veel meer voorstelde dan een Berliner bol, hadden zijn woorden impact genoeg om de geschiedenisboeken te halen. En om geciteerd te worden door Seeed, een muzikaal elftal uit datzelfde Berlijn dat de afgelopen jaren al muzikale geschiedenis schreef door alle grote festivals in Europa af te gaan, en het publiek kennis te laten maken met strakke reggae en Łber-degelijke Duitse dancehall. Meest recente wapenfeit is het album Next, waarmee de Berlijners definitief willen toeslaan.

CD: Absent Minded - The Color Between Black And White

Vol verlangen zat ik uren bij de brievenbus te wachten. De nieuwe cd van de geweldige folkpop-band Absynthe Minded zou immers mijn kant op komen. Natuurlijk was de cd in BelgiŽ al lang uit, maar het komt wel vaker voor dat een album dan pas maanden later in ons landje wordt gereleased. Ik hoorde het kenmerkende geklepper en de plof op de mat, en haastte mij naar beneden. De envelop werd verscheurd, maar wat nu?


Van der Lem in beeld bij Vitesse

Nadat de komst van Jan Boskamp afketste, heeft Vitesse nu de aandacht verlegd naar de voormalig assistent van Danny Blind bij Ajax, Gerard van der Lem.

Van der Lem is, met Johan Neeskens, ook een kandidaat om de nieuwe assistent van Frank Rijkaard bij Barcelona te worden. De Amsterdammer heeft het voordeel dat hij al eerder in Barcelona samenwerkte, dat was toen met Louis van Gaal. Eerder sloeg Van der Lem een aanbieding, om in Colombia aan de slag te gaan als hoofdtrainer, af.

Je eigen gezicht in Wii-games

Tijdens de pre-e3persconferentie was te zien hoe de gezichten van Miyamoto, Iwata en Reggie gebruikt werden in Wii Sports. Gedacht werd dat de gezichten speciaal gemaakt waren voor deze gelegenheid, maar het lijkt erop dat dit voor iedereen mogelijk wordt. In een interview met MTV kondigde Miyamoto aan dat het mogelijk is om je eigen gezicht in ieder geval in Wii Sports te gebruiken, en dat het ook gebruikt zal worden in andere games. Hoe gezichten ingevoerd kunnen worden is nog niet bekend, maar het duidt op een camera voor de Wii.

Mol wil Midland overnemen

Michiel Mol, de eigenaar van Lost Boys, zou een bod hebben gedaan op Midland F1. Team-eigenaar Alex Schnaider twijfelt echter nog of hij op het bod moet ingaan.

Mol zou kort voor de GP van Barcelona een royaal overnamebod uitgebracht op het team van de in Rusland geboren Canadese miljardair Shnaider. De Rus maakte in december 2004 zijn entree in de Formule 1 na de koop van Jordan Grand Prix. Zondagavond hadden de twee een gesprek van een half uur. "Hij heeft me gezegd dat zijn besluit geen weken op zich laat wachten", zei Mol naderhand. "En dat wil ik ook niet."

De twijfels van Shnaider, die tot voor kort altijd ontkende ook maar te overwegen zijn renstal van de hand te willen doen, worden veroorzaakt door het royale aanbod van Mol. Shnaider kan in een klap winst maken op de in totaal 100 miljoen euro die hij tot dusver heeft geÔnvesteerd in het project.

"Ik worstel er hevig mee", verklaarde Shnaider tegenover FORMULE 1 RaceReport. "Als ik het met een puur zakelijk oog bekijk, is het niet moeilijk, want het is een interessant aanbod. Maar er is meer. Mijn hart weet het nog niet. Soms zou ik willen dat ik dit aanbod nooit had gehad."

Shnaider gaf toe dat trots een grote rol speelt in zijn overwegingen. Het bod van Mol komt op het moment dat Shnaider het idee heeft dat het team bezig is uit het dal te kruipen. "Als ik het bod accepteer, dan heb ik iets niet afgemaakt. Bovendien ben ik gepassioneerd Formule 1-fan", aldus Shnaider.

Mol zei zondagavond in Monaco begrip te hebben voor de twijfel van Shnaider. "Ik gun hem de tijd te wennen aan het proces", zei de internetondernemer, die ook de belangrijkste investeerder is in de loopbaan van Christijan Albers. "Maar ik moet ook toegeven dat ik niet precies kan inschatten wat hij wil. Dat komt omdat het voor hem geen puur rationele beslissing is."

[Column] Hoera, een prijs gewonnen !

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Bjoro die, in het veertiende deel van een serie columns, even het stokje van Da-Sandman overneemt die door omstandigheden niet in de gelegenheid was.

“Kijk, dit zijn nog eens berichten.” wijs ik mijn collega op een zojuist binnen gekomen emailtje. Als hij het bericht opent, ziet hij onze namen op de lijst staan.
De lijst van gelukkigen die op kosten van de zaak naar Nederland-Kameroen mogen. Allebei checken wij onze agenda en, alsof we het wisten, op die bewuste zaterdagavond staat er niets, dus zijn we erbij.

De website van de ANWB geeft aan dat het naar Rotterdam een minuut of 48 rijden is, maar omdat er waarschijnlijk meer mensen met de auto zullen gaan nemen we een marge van van 25%. We gaan ervanuit dat we de auto niet voor de deur kunnen parkeren, dus nemen we voor het zoeken van een plekje en het lopen naar het stadion ook nog eens twintig minuten. Persoonlijk vind ik het leuk om de warming-up in het stadion te kijken en zo een beetje in de sfeer te komen. De aftrap zal om 20:30 uur zijn dus als we alles een beetje terug rekenen is kwart voor zeven een mooie tijd om onze trip te beginnen.

Als we goed en wel op weg zijn, vraagt mijn collega of ik de kaartjes bij me heb. Ik voel al mijn zakken minimaal drie keer na en komt niet meer tegen dan mijn portemonee, mijn sleutels en mijn telefoon. Shit. Dus maar even naar huis bellen. Op de vraag of zij de kaartjes toevallig ziet liggen, grapt mijn vriendin: “Die liggen hier in de kamer, oen!” De toon is gezet.

Tot een kilometertje of vijftien voor Rotterdam verloopt de reis zeer voorspoedig en steeds meer medeweggebruikers betrappen wij op oranje kledingstukken en andere accessoires. We krijgen er echt al zin in. Borden langs de weg geven aan dat het beter is dat het verkeer naar de Kuip een andere route kiest en dus duurt het niet lang voordat we stil komen te staan. Gelukkig is dit oponthoud ingecalculeerd, dus druk maken heeft vooralsnog geen zin.

Rustig gaan we met de stroom mee en we rijden door plekken in Rotterdam waarbij je er niet eens van op zou kijken dat als je de weg naar de Kuip zou vragen, de mensen daar het je niet eens kunnen vertellen. Ondertussen wordt onze marge steeds kleiner en beginnen we zelfs al stukjes van de warming-up in te leveren. Als we op zoek gaan naar lichtmasten in de omgeving, zien we er links in de verte een paar, die zijn nog ver weg….maar deze branden niet en dus kan het de Kuip niet zijn.

Intussen beseffen we dat de warming-up geen haalbare kaart meer is en nemen we al genoegen met de volksliederen. Nog steeds geen lichtmasten aan de horizon en het is al kwart over acht, verdomme. Dan valt ons op dat er steeds meer auto’s in de berm geparkeerd staan, het zal toch niet zijn dat we hier al moeten parkeren vragen we ons hard op af. Wel dus, sommeert een bromsnor met een “verkeersregelaar-hesje” ons.
Vanaf hier kunnen we te voet verder en dat zal nog wel een kwartiertje duren, lacht het hesje ons toe, als we een beetje doorstappen tenminste. Dat besluiten we dus maar te doen.

9 Minuten staan er op de klok als we eindelijk onze zitplaatsen hebben ingenomen. We hebben schitterende plekken op de achtste rij en zitten op de hoogte van de strafschopgebied dat bij het doel hoort waar Oranje zou moeten scoren. Hetgeen ook lukt, na eerst twee grote mogelijkheden te hebben gemist. De blijdschap van het doelpunt doet de regendruppels even vergeten en we genieten verder totdat de scheidsrechter affluit voor de rust.

Een drankje en een hapje in de rust hebben we wel verdient, vinden we zelf maar dat schijnen meer mensen van zichzelf te vinden. Als we ruim acht-en-twintig-en-een-halve-gulden (ja sorry, ik reken nog een hoop dingen terug vanaf de euro) hebben afgerekend is de tweede helft al vier minuten oud. We hebben onszelf dan getrakteerd op ieder een kartonnen bekertje lauwe Bavaria-light en een droog broodje met ooit-eens-gekookte-worst. De mosterd was wel gratis, trouwens.

De tweede helft regent zich naar een einde, voor de zoveelste keer probeert iemand de wave in te zetten en dan vind de man in het geel het genoeg, we hebben gewonnen!
En dus kan onze terugreis beginnen. We wandelen, deze keer iets rustiger, naar de auto en we hopen dat we nog weten waar we die hadden geparkeerd. Ondertussen wordt de wedstrijd nog even doorgenomen natuurlijk, want wij zijn beide natuurlijk prima analysten. Sneijder deed het goed, Van Persie ook, de achterhoede had weinig weggegeven, Robben viel een beetje tegen maar was wel dreigend en Cocu was niet zo nadrukkelijk aanwezig als bij PSV. Ha, hier staat de auto dus.

Keurig wordt, door middel van “noodverkeersborden”, de ring al aangegeven dus sluiten we aan in de rij richting de snelweg. Mijn collega snapt niet dat in een oefenwedstrijd, niet een kwartier voor tijd stormram Vennegoor wordt ingebracht, puur om te oefenen en ik moet hem gelijk geven. Persoonlijk vind ik het ook vreemd dat als je de achterhoede de hele wedstrijd intact laat (wat wel goed is voor de onderlinge communicatie) dat de reserve keeper dan geen speelminuten krijgt. En zo bestoken we elkaar met kritische stellingen aangaande Oranje om de tijd maar een beetje te doden.

We zitten inmiddels een drie kwartier in de auto en nog niets dat lijkt op een snelweg. Staat Rotterdam bij mij als Ajacied al niet zo hoog aangeschreven, zo zal mijn mening dus nooit veranderen. Wat een ellende! Het is inmiddels zondag geworden en daar komen de eerste borden in zicht die iets van een snelweg aangeven, niet degene die wij moeten hebben, maar toch een begin. Het is uiteindelijk ver na enen als ik mijn bedje in duik. Om half zeven hoor ik mijn dochtertje huilen en als ik mijn bed uit wil kruipen, zegt mijn vriendin: “Blijf jij maar liggen, ik ga wel ff kijken!”
'Kijk dat zijn nog eens berichten!', denk ik en draai me nog even lekker om.

Denk jij dat we klaar zijn voor het WK, Da-Sandman ?

Stand MLB per 29 mei

Barry Bonds liet Babe Ruth achter zich met home run nummer 715. De Kansas City Royals braken hun verliesserie tegen de New York Yankees en de Atlanta Braves verbraken het clubrecord met acht homeruns in een wedstrijd.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
Boston Red Sox483018.6257-3W4
New York Yankees482820.5835-5W2
Toronto Blue Jays492722.5515-5L1
Baltimore Orioles512328.4514-6W1
Tampa Bay Devil Rays512130.4124-6L4
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers503515.7008-2L1
Chicago White Sox493217.6536-4W1
Cleveland Indians492425.4906-4W1
Minnesota Twins492326.4696-4W3
Kansas City Royals481137.2291-9L2
West DivisionPWLPCTL10STRK
Texas Rangers502624.5205-5W1
Oakland Athletics502327.4602-8L1
Seattle Mariners522230.4235-5L4
Los Angeles Angels502129.4204-6L1
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets493019.6126-4W2
Atlanta Braves502723.5407-3W4
Philadelphia Phillies492524.5103-7W1
Washington Nationals512130.4127-3W1
Florida Marlins481533.3134-6L2
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals503218.6407-3L1
Cincinnati Reds502822.5605-5W1
Milwaukee Brewers502624.5205-5L1
Houston Astros512625.5104-6W1
Chicago Cubs491831.3671-9L6
Pittsburgh Pirates501634.3203-7L1
West DivisionPWLPCTL10STRK
Arizona Diamondbacks492920.5927-3L1
Los Angeles Dodgers502822.5608-2L1
Colorado Rockies502624.5204-6W1
San Diego Padres502624.5204-6W1
San Francisco Giants502624.5206-4L1

Catania naar Serie A

Catania speelt aankomend seizoen in de Serie A. Zondag verzekerde de club zich in de laatste reguliere speelronde van de Serie B van de tweede plaats, die directe promotie oplevert.

Catania hield naaste concurrent Torino achter zich door met 2-1 te winnen van Albinoleffe. Gionatha Spinesi en Umberto del Core scoorden de doelpunten voor Catania.

Catania keert na lange tijd weer terug op het hoogste niveau. In het seizoen 1983/1984 was de Italiaanse club voor het laatst actief in de hoogste Italiaanse divisie.

Sony komt met PlayStation mode-items

Sony wil graag dat de naam PlayStation meer wordt dan enkel gameconsoles. De PSP is daar bijvoorbeeld al een voorbeeld van omdat ze het zien als compleet multi-media apparaat.

Het gaat echter verder, Sony gaat mode-items op de markt brengen met de naam 'PlayStation Signature'. Er zullen onder andere sweaters (105 euro), horloges (510 euro) en oordopjes (91 euro) komen.

Of de serie ook gepland staat voor een Europese release is nog niet bekend.

Joep Mesman Mister Gay Nederland

Gisteren is Joep Mesman (zie foto) uit Eindhoven gekozen tot de allereerste 'Mister Gay Netherlands'. Dat gebeurde tijdens de Mr. Gay Netherlands-verkiezing in een vol Odeon in Amsterdam. Tweede werd Jim Rijerse uit Heemskerk.

Bij het publiek was vooral de de badmoderonde populair. Deze zwembroekparade werd door de honderden bezoekers - lang niet allemaal homo - geestdriftig bejubeld. De jury lette echter vooral ook op (sociale) intelligentie, sympathie en presentatieskills. Zo werden in een dilemmaronde naast persoonlijke ook maatschappelijke kwesties aan de kaak gesteld. De dilemmaronde eindigde voor iedere kandidaat met een open kennisvraag.

De 24-jarige Mesman vertegenwoordigt in augustus Nederland op de Mister Gay Europe verkiezing, die ook wordt gehouden in Amsterdam. In de herfst kan hij meedingen naar de titel 'Mister Gay International'. Deze verkiezing wordt jaarlijks in oktober georganiseerd in het Amerikaanse Palm Beach. De reis daar naar toe krijgt hij cadeau.

Grotere foto van Joep op Gay.nl.

Griekse politie deelnemer Rally van Griekenland

Dat de politie ook zin heeft in crossen op de wegen die zij controleert, blijkt wel uit de deelnemerslijst van de Rally van Griekenland. De Griekse politie zal meedoen aan deze rally met maar liefst twee auto's.

Het hoofd van de Griekse politie zal opgelucht zijn dat het geen dienstauto's zijn. De rally van Griekenland staat namelijk bekend als een slopende rally en auto's die zonder schade de finish bereiken zijn vaak op een hand te tellen. Grigoris Nioras en Anastasios Goussetis starten in een Subaru Impreza aan de rally. Hun collega's Ioannis Plagos en Konstantinos Kakalis starten in een Nissan Micra aan de rally van Griekenland.

Stand NHL-playoffs per 29 mei

Nog een wedstrijd, en dan zou Carolina in de Stanley Cup-finale kunnen staan. De manier waarop de 4-3 overwinning van gisteren tot stand kwam geeft daar echter nog geen enkele zekerheid over.

Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres3-2
CarolinaBuffalo2-3
CarolinaBuffalo4-3
BuffaloCarolina4-3
BuffaloCarolina0-4
CarolinaBuffalo4-3, OT
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers1-4
AnaheimEdmonton1-3
AnaheimEdmonton1-3
EdmontonAnaheim5-4
EdmontonAnaheim3-6
AnaheimEdmonton1-2

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontrťal Canadiens4-2
CarolinaMontrťal1-6
CarolinaMontrťal5-6, 2OT
MontrťalCarolina1-2, OT
MontrťalCarolina2-3
CarolinaMontrťal2-1
MontrťalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

DS Lite rumble pack aangekondigd

De DS kan trillen met sommige games als je een rumble pack hebt. Onder andere Princess Peach en Metroid Pinball zijn compatible met de vibrator die je in het GBA slot schuift.

Als je echter een DS Lite hebt steekt de rumble pack een stuk uit omdat er minder ruimte is voor GBA games. Nintendo komt daarom met een speciale rumble pack voor de Lite. Deze kost net zoveel als een gewone rumble pack (losse verkoop, nog niet mogelijk in NL).


Links de gewone, rechts de Lite

Met dank aan Xrenity voor het melden van dit nieuws op het forum

Man gooit kinderen van 15 hoog uit raam

ShockingEen Amerikaan met huwelijksproblemen heeft zaterdag vanuit de 15de verdieping van een hotel in Miami Beach zijn twee kinderen van 4 en 8 jaar oud naar beneden gegooid. Zijn vrouw stormde de hotelkamer binnen toen ze het gegil hoorde. Ze zag toen net nog haar 43-jarige echtgenoot achter de kinderen aanspringen.

De drie vonden allen de dood. Onduidelijk is overigens wat het directe motief van de man is geweest. Het stel had namelijk geen ruzie gemaakt voordat het drama zich voltrok.

Met dank aan Vince_Taylor en YubYub voor de submit.

Interview met Naughty Dog

IGN heeft in een interview met Naughty Dog iets meer achtergrond-informatie over het nieuwe project weten los te weken. Zo vertelt de medewerker onder meer dat de titel nog niet eens bij Naughty Dog bekend is, de engine volledig door Naughty Dog-programmeurs ontwikkeld is, en dat ze ten opzichte van andere next-gen titels iets anders wilden, iets waarmee ze tegelijk op zouden vallen en een stijl vergt waar ze zelf enthousiast over waren.


IGN: The art style is actually pretty cool. It's definitely unique. What can you tell us about its origin and your decision for going after this kind of style?

Wells: It was a very conscious decision to head in this particular direction. Looking at the landscape of next-generation games being developed it was clear that there were a gluttony of titles that featured bald, buff space marines wearing body armor and fighting aliens. Fortunately for us, we didn't have much interest in heading in that direction and we felt that we could work in a style that really excited us and stand out from the crowd at the same time.

Lees de rest van het interview hier.

Schumacher biedt excuses aan

Michael Schumacher heeft zondag aan iedereen, die van mening was dat hij de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco in zijn voordeel wilde manipuleren, zijn excuses aangeboden. Dit ondanks dat de Duitser zelf nog steeds van mening is dat hij onschuldig is.

"Iemand die denkt dat ik expres de ronde van Alonso wilde verzieken is onjuist. En aan hen die dat denken kan ik alleen maar zeggen: ‘Het spijt me dat het gebeurd is’. Maar dat was zeker niet de bedoeling, want ik was niet eens op de hoogte van waar Alonso was. We hadden geen radioverbinding en ik had geen kennis van wie er aan het rijden was," aldus Schumacher.

Zaterdag vond de wedstrijdleiding dat de zevenvoudig wereldkampioen expres in een langzame bocht van het circuit tot stilstand was gekomen in de laatste seconden van de kwalificatie. Volgens hen wou hij daarmee voorkomen dat zijn rivalen zijn tijd konden verslaan. Als straf moest hij achteraan starten. "Ik ben er aan gewend om te leven met kritiek en op een gegeven moment zal je er gewoon mee moeten leven".

"Ik denk dat er toch vooroordeel in het spel is, want niemand zat echt in die wagen en wist hoe en waarom alles gebeurde zoals het gebeurde. Zonder te weten hoe de situatie was waar we mee te maken hadden en wat ik voelde, was niemand echt in een positie om precies van buitenaf te oordelen wat er gebeurde. Ik moet toegeven dat sommige dingen erg verdacht leken van buitenaf, maar daar waren redenen voor en ik wil er niet over door gaan. Het gaat niemand ook echt aan."

Willi Weber, manager van Schumi, had het eerder nog over vijanden, en hij verwacht nu dat die zich stil gaan houden. "Zij die hun mond hebben geopend en hun commentaar hebben geleverd zijn nu waarschijnlijk te bang om naar mij te komen om ťťn op ťťn te praten. De anderen die meer redelijk zijn, zijn naar me toe gekomen om me wel te spreken. Het is net als al het andere in het leven. Je kan niet alleen vrienden hebben. Je hebt altijd mensen die je niet mogen. Je moet daar mee leren leven. Waarom zou het anders zijn dan het echte leven?"

'Helft christenmannen seksverslaafd'

Not Safe For Work (NSFW)Naar schatting 50% van de christelijke mannen in Nederland is verslaafd aan seks. Dat stelt Ferdinand Bijzet, maatschappelijk werker bij De Driehoek, een gereformeerde instelling voor maatschappelijke dienstverlening. Daarom biedt hij via internet een cursus aan om seksverslaving tegen te gaan. Het is een uit het Engels vertaalde Amerikaanse christelijke cursus. Bijzet kan het hoge aantal seksverslaafden overigens niet staven met harde cijfers.

Dat maar liefst de helft van alle christelijke mannen aan seks verslaafd is, komt volgens de maatschappelijk werker vanwege ''de hoge morele standaard die christenen hanteren. Een gehuwde man die buiten de seks met zijn vrouw om masturbeert, is ook seksverslaafd.'' In zijn praktijk kreeg Bijzet christenmannen die volledig verslingerd waren aan pornografie en seks. Deze seksverslaafden vertelden hem het geheim van hun leven: dat ze dagelijks masturbeerden en dat ze stiekem naar porno keken via internet en televisie terwijl hun vrouw lag te slapen.

Televisie stuk slaan
De cursus tegen de seksverslaving is afkomstig van Setting Captives Free (SCF), een Amerikaanse organisatie die negen verschillende verslavingscursussen aanbiedt. De cursus 'The Way of Purity' voor seksverslaafden is dus in het Nederlands vertaald en wordt gratis via internet aangeboden. De eerste stap in de cursus is een radicale breuk met de zonde. Mannen die verslaafd zijn aan pornoblaadjes mogen niet meer in een krantenkiosk komen; internetverslaafden moeten een internetfilter plaatsen en mannen die vooral door pornobeelden op tv worden verleid, wordt aangeraden de tv uit huis te doen of kapot te slaan.

De Jong op de weg terug

Voetballer Nigel de Jong is weer op de weg terug. De middenvelder van het Duitse HSV is herstellende van een operatie aan zijn knie, die hem uiteindelijk deelname aan het WK met Oranje kostte.

Van Basten besloot geen risico te nemen en te veel geblesseerde spelers in zijn selectie op te nemen. De Jong houdt zich toch beschikbaar voor het Nederlands elftal. "Mocht Van Basten nog een beroep op me willen doen, dan kan ik zo inspringen", aldus de voormalig speler van Ajax.

De kans is echter klein dat hij alsnog zal worden opgroepen omdat de bondscoach alleen een vervanger mag oproepen in geval van een zware blessure.

Varkens-RTS Jagged Farm aangekondigd

Wat zou er gebeuren als er op een dag een varken slimmer zou worden? Developer GFI vroeg het zich ook af en Jagged Farm: Birth of a Hero is het resultaat.

Het slimme varken Pigius vindt dat zijn broers onderdrukt worden en in gevaar zijn. Hij besluit een opstand te leiden, en de varkens vallen de mensen aan. De menselijke troepen worden geleid door Gluk'Oza. Met behulp van mijnenvelden, luchtafweergeschut en geheime legers van bevers, beren, mollen en andere dieren begint de oorlog. Destroy the Schweine or they destroy you.

GFI belooft verder:
Graphical engine based on DirectX9;
Dynamic per-pixel lighting;
Dynamic shadows and self-shadowing;
9 heroes Ė each one has its unique abilities;
Over 20 exclusive units;
AI information support: hiding zones, opaque zones, impassable zones, relief and surface geometry, unitsí operation factors;
Unique architecture and buildings for each side;
Charactersí funny animation;
Original soundtrack.

Op de site van GFI is ook een teaser-trailer te vinden waarin je kennis kan maken met enkele personages uit het spel.


Venables zegt nee tegen Middlesbrough

Na lang twijfelen heeft Terry Venables toch besloten om niet in te gaan op het aanbod van Middlesbrough om daar aan de slag te gaan als opvolger van manager Steve McLaren.

"Ik denk dat mijn jaren als fulltime manager voorbij zijn. Ik kan die taak op 63-jarige leeftijd niet meer zo invullen als ik dat vijf of tien jaar geleden deed." aldus Venables.

Middlesbrough zal nu op zoek moeten naar een andere geschikte kandidaat om McLaren, die aan de slag gaat als bondscoach van Engeland, te vervangen.

Make Love, Not War

'The Real Da Vinci Code' beweert een actualiteitenprogramma op Discovery, gepresenteerd door Tony Robinson, een van de hoofdrolspelers uit de 'Blackadder'-reeks. Nog zo'n boek dat als pdf'je trots op me ligt te wachten, maar ik ga daar pas aan beginnen als ik zeker weet dat er geen musical van gemaakt wordt. Het 'cunning plan' dat Baldrick deze keer getrokken heeft behelst het onweerlegbare bewijs dat de Da Vinci Code een fictief verhaal is. Ik onderdruk een zapreflex, Tony Robinson heeft in een eerder tv-optreden onthuld diep in de Heere te zijn en die kudde wil doorgaans aardig nerveus worden van dit soort verhalen.

Lees verder

Screenshots Sherlock Holmes: Awaken

Er zijn nieuwe screenshots opgedoken van de derde Sherlock Holmes game die bij Frogwares in ontwikkeling is. Na Mystery of the Mummy en Secret of the Silver Earring gaat het derde deel 'Awaken' heten. Het spel zal nog dit jaar in de winkels liggen maar er is nog niet veel bekend gemaakt over het verhaal of de locaties waar het zich afspeelt. Wel is bekend dat Sherlock en Watson oude vijanden tegenkomen in Awaken en dat de sfeer een stuk donkerder zal zijn dan in Silver Earring.

Horner verliest weddenschap

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing moet zich even achter zijn oren hebben gekrabd toen David Coulthard gisteren als derde over de finish ging tijdens de Grand Prix van Monaco.

In een weddenschap die Horner had afgesloten had hij gezegd dat hij naakt in het zwembad van het Energy Station zou springen, als zijn team op het podium zou komen. Helemaal naakt ging de teambaas niet, hij maakte gebruik van een Superman cape.

A Tale In The Desert III van start

A Tale in the Desert is een MMO zonder combat, alles draait om het bouwen van een beschaving. De setting is het oude Egypte. De afgelopen twee weken is het derde deel grondig aan betatests onderworpen en het spel gaat nu van start.

Je begint het spel als simpele boer, en door aan bepaalde eisen te voldoen (bijvoorbeeld het leren maken van stenen messen, timmermanskunsten of vlasweeftechnieken) verkrijg je het burgerschap. Hiermee verdien je meteen toegang tot nieuwe technologiŽn en wetenschappen (Principles). Zo kan je je bijvoorbeeld gaan specialiseren in architectuur, leiderschap of medicijnen. Bij het bereiken van level 2 word je Initiate en kan je een nieuwe specialisatie kiezen. Bij ieder level krijg je niet alleen nieuwe mogelijkheden om verder te leren tot je beschikking, maar ook 'Tests' waarmee je jezelf kan bewijzen in de beschaving. Sommige skills en tests kunnen alleen door de community vrijgespeeld worden, bijvoorbeeld door hun oogst te doneren aan een universiteit voor onderzoek.

Deel III kent een flink aantal verbeteringen en vernieuwingen ten opzichte van het tweede deel. De belangrijkste op een rijtje:
Een 'Events System' waarin Tests, Laws, Developer Chat Sessions, wedstrijden en andere speciale gebeurtenissen zijn geÔntegreerd
Principles - mini-uitdagingen waarmee je je level kan verhogen en nieuwe mogelijkheden kan vrijspelen
Discipline of Harmony
Vrijspeelbare skills, technologiŽn en uitdagingen
Regionale chat

Het spel is beschikbaar voor Windows, Linux, en OSX. Je kunt de client **hier** downloaden om het gratis 24 uur uit te proberen. Als je daarna verder wil spelen betaal je 14 dollar per maand.Boek: D. Michie - Boeddhisme voor drukke mensen

Als men denkt aan boeddhisme komen er meestal beelden boven van mediterende monnikken, yoga oefeningen, Boeddhabeelden, rust en reinheid. Boeddhisme is echter veel meer,en wat veel mensen ook niet weten is dat er heel veel stromingen bestaan. De titel Boeddhisme voor drukke mensen klinkt misschien een beetje vreemd en wie ook maar een beetje bekend is met het boeddhisme zal dan ook beamen dat dit toch wel een rare titel is, omdat boeddhisme juist zo om leer, rust, etc gaat. Toch heeft D. Michie het boek Boeddhisme voor drukke mensen geschreven en als wij hem moeten geloven zou dit weleens de eerste stap naar ons geluk kunnen zijn.

Minimale zege VS op Letland

De Verenigde Staten hebben hun oefencampagne besloten met een 1-0 overwinning op Letland. Vlak voor rust tekende Brian McBride voor de enige treffer.

McBride kopte snoeihard raak op een afgemeten voorzet van Steve Cherundolo. Het was zijn dertigste doelpunt voor de nationale ploeg. Gedurende de complete eerste helft hing een treffer in de lucht. Letland kwam er niet aan te pas tegen het pressende Amerika. Een schot van Beasley vloog net over, en kopballen van Donovan en McBride werden gepareerd door doelman Kolinko.

Na rust verflauwden de aanvalsgolven en kwam Letland meer uit zijn schulp. Keller moest redding brengen op een inzet van Verpakovskis. Dit offensiefje bleek niet van lange duur en het laatste half uur bood weinig spektakel. Amerika heeft van zijn drie oefenwedstrijden er twee weten te winnen. Alleen tegen Marokko werd een 0-1 nederlaag geleden.

EK onder-21: Frankrijk, ServiŽ door

Ondanks twee nederlagen heeft ServiŽ en Montenegro zich geplaatst voor de halve finales van het EK onder-21. De ploeg verloor van Frankrijk, maar zag ook Duitsland ten onder gaan tegen Portugal.

Voorafgaand aan de laatste speelronde in poule A was in theorie alles nog mogelijk, al leek de strijd zich toe te spitsen op ServiŽ en Montenegro en Duitsland. Frankrijk verzekerde zich definitief van de laatste vier door eenvoudig ServiŽ en Montenegro te verslaan: 2-0. Opnieuw begonnen Les Bleus met een fiks aantal veranderingen ten opzichte van het voorgaande duel, maar voor het spelbeeld bleek het weinig uit te maken: Frankrijk domineerde en Bryan Bergougnoux ('33) en Jťrťmy Toulalan (’54) drukten het kwaliteitsverschil uit in doelpunten.

ServiŽ en Montenegro leek uitgeschakeld, doordat Duitsland – Portugal op 0-0 afkoerste. Daaraan zou Duitsland genoeg hebben. Die Mannschaft werd echter op dramatische wijze geŽlimineerd: Jo„o Moutinho volleyde binnen. Met drie ploegen op drie punten kwalificeert ServiŽ zich op doelsaldo. Via Nando Rafael, Polanski en Hilbert had Duitsland zich al snel in veilige haven kunnen schieten, al faalde ook Portugal meermaals in de afwerking.


Eindstand Poule A:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Frankrijk**396 - 0
2ServiŽ en Montenegro**332 - 3
3Portugal331 - 3
4Duitsland331 - 4


Stand Poule B:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1ItaliŽ244 - 3
2OekraÔne232 - 2
3Denemarken224 - 4
4Nederland212 - 3


Programma:

Vanavond:
Nederland – ItaliŽ
OekraÔne - Denemarken

Geen eigen plek, toch triest?

Ik kan hier wel compleet moralistische verhalen gaan ophangen maar het volgende verslag is toch te triest voor woorden. Nou vooruit ...

In het volgende filmpje maak je kennis met de gevaren dat je kind of jij zelf in de bibliotheek zit naast een sex-maniak in training. Kennelijk gaat het hier over mensen die gebruik maken van de sexy (ahem) inhoud van een bibliotheek (voor alsnog niets mis mee) maar niet de moeite nemen een stempeltje te laten zetten in de kaft, bij wijze van spreken.

De reaktie van de doorsnee Amerikaanse ouders is verbazingwekkend maar zal een verdedigings-instinct zijn ... ik kan het niet anders zien (of het is een family-flick, dat kan ook nog ). Oordeel zelf maar

Indy 500: de race

De negentigste editie van de Indianapolis 500 kende een spannende finale waar Sam Hornish Jr. als snelste uit kwam. Hij bleef de jongste deelnemer, Marco Andretti, nipt voor.

De race begon al meteen goed, na net een ronde spinde PJ Chesson en hij nam Jeff Bucknum mee. Dat zorgde meteen al voor de eerste gele vlag situatie. In ronde zeven werd het veld met Helio Castroneves op kop weer losgelaten.

Een paar ronden later nam Dan Wheldon de leiding over, en dat hield hij vol tot de eerste serie pitstops. Die werden onder groen gehouden. De leiding ging naar Sam Hornish Jr, een paar ronden later naar Tony Kanaan, en weer een ronde later reed Dan Wheldon weer op zijn favoriete plek.

Het veld reed door tot ronde 67. Toen kwam Tomas Scheckter in bocht 4 tegen de muur. Hij eindigde tegen de ingang van de pits. Voor die tijd hadden Thiago Medeiros, Larry Foyt, Stephan Gregoire en Arie Luyendyk Jr. hun wagens al definitief in de pits geparkeerd. De eerste had electrische problemen, de andere drie hadden problemen met de handling van de wagen.

Wheldon vermaakte zich wel aan de leiding maar bij een pitstop in ronde 108 moest hij zijn plaats afstaan aan Scott Dixon. Drie ronden later pakte Wheldon de leiding terug en kwamen Helio Castroneves en Buddy Rice met elkaar in botsing.

Castroneves wilde Rice op een ronde zetten, maar Rice had niet gezien dat Castroneves binnendoor kwam. Beiden eindigden tegen de muur, en er ontstond brand aan de auto van Rice. Rice vond het dan ook niet nodig om in de auto te wachten tot de safety crews ter plaatse waren.

Een paar ronden nadat de rommel was opgeruimd kwamen er wat snelle rijderswissels. Scott Dixon nam de leiding een paar ronden over van Dan Wheldon, die de leiding daarna aan Sam Hornish Jr. moest laten. Dat duurde 15 ronden, en nog eens negen ronden later raakte Al Unser Jr. de muur.

Hij reed over iets dat op de baan lag en was vervolgens de controle over zijn auto kwijt. Achter de safety car ging Jeff Simmons nog de fout in, hij miste een bocht. Vermoedelijk is eerder al iets van zijn wagen gevallen en is daardoor Al Unser gecrashed. Simmons ging al kort daarvoor, bij zijn pitstop, de fout in en reed weg terwijl de tankinstallatie nog vast zat.

Datzelfde overkwam ook Sam Hornish Jr. en Townsend Bell tijdens die gele vlag situatie. Dit leverde beide coureurs een drive-through op die ze onder groen moesten inlossen. Ze hebben gewacht tot de groene vlag en kwamen meteen de pits in. Bell lette hierbij niet goed op en raakte de wagen van Hornish. Hornish had er geen last van maar Bell kon zijn auto met een kapotte ophanging laten staan.

Tien ronden later, in ronde 171, kreeg Scott Dixon een drive-through vanwege het blokkeren van anderen. Negen ronden voor het einde, met inmiddels Tony Kanaan aan de leiding, kwam er nog een gele vlag omdat Felipe Giaffone zijn wagen niet goed op de baan wist te houden. De troep was snel opgeruimd en het werd een sprint van vijf ronden naar de finish. Door de pitstops wist Michael Andretti nog de leiding te pakken, maar twee ronden voor de streep bleek zoon Marco duidelijk sneller. In de laatste ronde wist Sam Hornish Jr. de eerste plek nog over te nemen. Hij deed dit vlak voor de streep, met slechts 0,0635 seconden voorsprong. Dat is de op een na kleinste voorsprong ooit bij de finish van de Indy 500.

De volledige uitslag:

PosSPCarCoureurC/E/TRA*Tijd achterVerstreken tijdGem. SnelheidRunning/ Reason Out
116Hornish Jr, SamD/H/F0003:10:58.7590157.085Running
2926Andretti, MarcoD/H/F00.063503:10:58.8225157.084Running
3131Andretti, MichaelD/H/F01.008703:10:59.7677157.071Running
4310Wheldon, DanD/H/F01.269203:11:00.0282157.068Running
5511Kanaan, TonyD/H/F01.645603:11:00.4046157.063Running
649Dixon, ScottD/H/F03.056603:11:01.8156157.043Running
71727Franchitti, DarioD/H/F05.624903:11:04.3839157.008Running
81016Patrick, DanicaP/H/F05.726303:11:04.4853157.007Running
988Sharp, ScottD/H/F011.125203:11:09.8842156.933Running
1064Meira, VitorD/H/F017.955403:11:16.7144156.839Running
111220Carpenter, EdD/H/F14.824103:11:03.5831156.234Running
12255Lazier, BuddyD/H/F18.948703:11:07.7077156.178Running
131951Cheever Jr, EddieD/H/F29.897203:11:08.6562155.38Running
141852Papis, MaxD/H/F317.598403:11:16.3574154.492Running
15755Matsuura, KosukeD/H/F4-03:11:38.7806153.408Running
162812Yasukawa, RogerP/H/F619.172203:11:17.9312152.118Running
172421Lazier, JaquesP/H/F711.917503:11:10.6765151.43Running
182988Dare, AirtonP/H/F726.315203:11:25.0742151.24Running
193298Jones, PJP/H/F1118.449203:11:17.2082148.207Running
20167Herta, BryanD/H/F124.776203:11:03.5352147.598Running
212114Giaffone, FelipeD/H/F23-02:59:22.5957148.013Running
221590Bell, TownsendD/H/F39-02:40:17.6209150.661Suspen- sion
232617Simmons, JeffP/H/F48-02:27:06.7482154.983Accident
242731Unser Jr, AlD/H/F55-02:13:42.1823162.674Accident
2523Castroneves, HelioD/H/F91-01:33:05.0079175.649Accident
261415Rice, BuddyP/H/F92-01:33:03.5114174.084Accident
27112Scheckter, TomasD/H/F135-00:52:15.3155186.584Accident
283161Luyendyk Jr, ArieP/H/F146-00:48:51.2477165.8Handling
293097Gregoire, StephanP/H/F151-00:44:35.1638164.85Handling
302341Foyt, LarryD/H/F157-00:38:50.8557166.033Handling
313318Medeiros, ThiagoP/H/F176-00:34:19.6436104.873Electrical
322292Bucknum, JeffD/H/F199-00:00:51.6271174.327Accident
332091Chesson, PJD/H/F199-00:00:52.6487170.944Accident

Toelichting:
RA: Rondes achter.

Make Love, Not War

'The Real Da Vinci Code' beweert een actualiteitenprogramma op Discovery, gepresenteerd door Tony Robinson, een van de hoofdrolspelers uit de 'Blackadder'-reeks. Nog zo'n boek dat als pdf'je trots op me ligt te wachten, maar ik ga daar pas aan beginnen als ik zeker weet dat er geen musical van gemaakt wordt. Het 'cunning plan' dat Baldrick deze keer getrokken heeft behelst het onweerlegbare bewijs dat de Da Vinci Code een fictief verhaal is. Ik onderdruk een zapreflex, Tony Robinson heeft in een eerder tv-optreden onthuld diep in de Heere te zijn en die kudde wil doorgaans aardig nerveus worden van dit soort verhalen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.