FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 mei 2006

Castlevania: Portrait of Ruin footage

Castlevania: Dawn of Sorrow voor de Nintendo DS scoorde hoge ogen. Konami komt nu met een tweede deel voor Nintendo's handheld, Castlevania: Portrait of Ruin, welke zich afspeelt ten tijde van de WO II. Tijdens de E3 hebben we al het een en ander mogen aanschouwen, nu is er nog meer voer voor het oog vrijgegeven. Zoals in de filmpjes is te zien is het mogelijk om tijdens het spelen van personage te verwisselen om zodoende de vijanden op andere manieren te kunnen bestrijden. De game staat gepland voor november dit jaar.

Filmpje 1
Filmpje 2

Promotie voor Reggie

Voormalig president van Nintendo of America Tatsumi Kimishima is gepromoveerd tot voorzitter van de CEO raad. Dit betekent dat deze belangrijke functie open staat, gelukkig niet voor lang want niemand minder dan Reggie Fils-Aime mag hem op gaan vullen. De forse Nintendo-man promoveert namelijk na drie jaar dienst als Vice President of Sales and Marketing tot president en COO van Nintendo. Wel blijft hij nog steeds een oogje in het zeil houden wat betreft sales en marketing, daar is hij immers groot door geworden.

Submitted by: Ruzbeh

EK: Jong Oranje gelijk tegen Denemarken

Icoon Nederlands ElftalJong Oranje heeft ook zijn tweede poulewedstrijd op het EK voor spelers jonger dan 21 niet winnend kunnen afsluiten. In het Portugese Aveiro speelde Nederland gelijk tegen Denemarken: 1-1. Kort voor het einde van de eerste helft zag het er even zonnig uit, toen spits Klaas Jan Huntelaar doel trof na een voorzet van Daniël de Ridder.

Vlak na rust scoorde de Deen Kahlenberg echter de gelijkmaker. De Scandinaviërs hadden in de tweede helft een aantal kansen om de winst binnen te slepen, maar verzuimden daarin. Door het verlies woensdag tegen Oekraïne en het gelijke spel tegen de Denen heeft Jong Oranje na twee wedstrijden één punt, en zal het in de derde wedstrijd tegen Italië (aanstaande maandag) moeten winnen om eventueel nog uit te kunnen komen in de halve finale.

--
Zie FOK!sport voor een uitgebreid verslag van de wedstrijd!

Verstoppertje

"Vroeger, toen je nog gewoon oorlog voerde in de jungle, dat waren nog eens tijden. De vijand kon overal verscholen zitten. Als je een keer met je ogen knipperde, had je al een kogel door je hoofd. Nu is het allemaal niks meer. Speciale verrekijkers, speciale kogelwerende kleding wat niks meer weegt, noem maar op... Nee vroeger, dat waren nog eens tijden."
Aldus een of andere veteraan die in een ver verleden ergens in Nieuw-Guinea met pistooltjes heeft gespeelt.

Alsof oorlog voeren nu zo'n pretje is. De vijand verstopt zich nu op plekken, waar de meest moderne gasmasker geen nut heeft.

Met dank aan Vassili_Z voor de submit

Jan Marijnissen wordt een 'bookie'

Marijnissen is al in wk-stemmingJan Marijnissen wordt een heuse bookmaker. Tijdens het WK voetbal zal het mogelijk zijn om op de website van de SP-politicus te gokken op de uitslagen van de voetbalwedstrijden. Geld is er echter niet direct mee te verdienen; de SP stort weliswaar 1 euro per deelnemer in een pot, maar de beste voorspellers dienen het gewonnen bedrag te schenken aan een goed doel naar keuze.

"Miljoenen bondscoaches vullen deze dagen poules in met voorspellingen, in de vriendenkring, op het werk, op school of in de sportkantine. Soms kun je er een paar tientjes mee winnen, maar de meeste mensen spelen vooral voor het plezier. Het leek mij mooi om deze lol te combineren met een goed doel. Scoor eens voor een ander, zeg maar", verklaart mister bookie himself. De poule staat voor iedereen open. De prijzenpot kan oplopen tot een maximum van 5.000 euro. De winnaar mag daarvan de helft uitgeven, de nummers twee en drie respectievelijk 30 en 20 procent. Die hebben daarbij overigens niet een geheel vrije keuze; het goede doel moet voorkomen op de lijst van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Met dank aan Tha_BlonT en LechtsRinks voor de submit.

Weekend Fun

Het weer voor het weekend ziet er slecht uit. De kroeg in duiken lijkt de enige optie.
Bijna iedereen heeft zijn loon weer binnen en het vakantiegeld brandt alweer in de zakken. Het moet er uit.

Ons advies is, hou het geld lekker in je zak en geniet er van zolang je het hebt. Sluit deuren en ramen. Doe de gordijnen dicht en met je broek op de enkels kan je genieten met dit GRATIS vermaak.

43 Films gratis te bekijken (even de url aanpassen van 001 tot 043). Een ware filmmarathon is wat we je hier bieden. Zo bespaar je een hoop geld wat je anders in de kroeg had uitgegeven.

Graag gedaan.

EK onder-21: Uitslag Nederland - Denemarken

Jong Oranje heeft ook zijn tweede poulewedstrijd op het EK onder-21 niet winnend kunnen afsluiten. In Aveiro speelde Nederland gelijk tegen Denemarken: 1-1.

Bondscoach Foppe de Haan voerde in vergelijking met de nederlaag tegen Oekraïne (1-2) een aantal wijzigingen door. Zo was er nu wel een basisplaats weggelegd voor Ramon Zomer, Ismail Aissati en Patrick Gerritsen. Laatstgenoemde verving de geblesseerde Romeo Castelen. Daardoor begon Daniël de Ridder ditmaal vanaf de rechterflank.

Jong Oranje liet aanvankelijk nauwelijks verbeteringen zien ten opzichte van het eerste duel. Lang in balbezit bleven de in het wit gestoken mannen van De Haan niet; de lange bal bood als surrogaat geen soelaas. Omdat ook Denemarken weinig kon klaarspelen, ontspon zich een gezapig duel. Halverwege de eerste helft ontstond er meer ruimte. Denemarken stichtte wat gevaar via Bendtner en handenbinder Kahlenberg. Een keer moest Vermeer handelend optreden.

In de 38e minuut vond Huntelaar opeens het net. De topscorer van de Eredivisie trof glijdend doel na een klassieke aanval over de rechterflank, waarbij De Ridder de assist leverde en Hofs verantwoordelijk was voor de opzet van de aanval. Daarvoor fungeerde een schot van Verhaegh als enige wapenfeit van Jong Oranje. Nederland leek even door te drukken, maar ging rusten met de 1-0.

Bijna direct na rust tekende Kahlenberg voor de gelijkmaker. De kale aanvaller stond helemaal vrij na een mislukte voorzet van Kamper, doordat de buitenspelval niet werkte. Nederland voetbalde aangeslagen verder en verloor het elan van de fase vlak voor de pauze. Bovendien had de ploeg pech: Huntelaar werd zeer twijfelachtig teruggefloten voor buitenspel, anders zou hij oog in oog hebben gestaan met doelman Ellegaard. Even daarvoor kwam Andreasen met de schrik vrij door net niet in eigen doel te koppen.

Denemarken kreeg de meer tastbare mogelijkheden in de vorm van vrije schietkansen voor Bergvold en Rasmussen. Het Scandinavische offensiefje luwde en al snel was de partij weer in balans. De puntendeling leek Denemarken te bekoren en ook Nederland drong niet echt aan. Pas in de slotfase nam De Haan enig risico door Medunjanin te brengen in plaats van Zomer. Mogelijkheden kreeg Nederland niet meer. Later vanavond kruisen Italië en Oekraïne de degens in poule B.


Karakteristiek:

Nederland – Denemarken 1-1
37. Huntelaar 1-0
47. Kahlenberg 1-1

Scheidsrechter: Gumienny (Bel)
Geel: Verhaegh, Schaars (Nederland), Kahlenberg, Rasmussen (Denemarken)

Opstellingen

Nederland Vermeer, Verhaegh, Zomer ( 86. Medunjanin), Luirink, Emanuelson, Hofs, Schaars, Aissati, Gerritsen ( 46. John), Huntelaar, De Ridder ( 68. De Zeeuw).

Denemarken Ellegaard, Jakobsen ( 46. Pedersen), Agger ( 68. Kildentoft), Andreasen, Troest, Kamper, Würtz, Bergvold, Sörensen, Kahlenberg, Bendtner ( 60. Rasmussen).

Pirelli terug in Formule 1?

Vanaf 2007 zal er maar één bandenfabrikant actief zijn in de Formule 1. De meest voor de hand liggende naam van die leverancier is Bridgestone. Maar er is een kaper op de kust: Pirelli overweegt een terugkeer in de Formule 1.

"We denken er serieus aan om in de Formule 1 te stappen als er maar één leverancier toegestaan is," aldus het hoofd van de afdeling motorsport van Pirelli, Paul Hembery. "Daarnaast kijken we ook naar Le Mans-prototypes en rally's."

"Er is geen tijdsdruk, we kijken gewoon naar onze opties. Het maakt mij niet uit wat we doen, zolang we het maar goed doen."

Wat is Dit: Opgave 25 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Shevchenko weg bij AC Milan

Na zeven jaar vertrekt voetballer Andri Shevchenko bij AC Milan. Naar eigen zeggen doet hij dit vanwege familieomstandigheden.

"Ik ga weg vanwege familieomstandigheden. Mijn besluit heeft niets te maken met de trainer, met de spelers of met geld", aldus de Oekraïner. De 29-jarige spits hoopt op een transfer naar Chelsea, die waarschijnlijk tussen de 20 en 25 miljoen euro moeten neertellen voor de spits.

In 1999 kwam Shevchenko naar de Italiaanse club en scoorde in zijn eerste seizoen daar 24 doelpunten. De Oekraïner groeide bij Milan uit tot één van de beste spitsen in de wereld en werd in 2004 gekozen tot Europees Voetballer van het Jaar. In de Serie A wist hij in totaal 127 doelpunten te scoren in 208 wedstrijden.

In 2003 veroverde hij met Milan de Champions League. Shevchenko benutte in de finale in de strafschoppenserie tegen Juventus de beslissende strafschop. Twee jaar later stond hij met de club opnieuw in de finale van de Champions League, tegen Liverpool, alleen toen miste hij de beslissende strafschop in de penaltyreeks.

Stand van zaken in Ronde van België

Op de derde dag van de Ronde van België vond een tijdrit en een etappe plaats. De strijd tegen het uurwerk werd gewonnen door Stijn Devolder, de korte etappe door Tom Boonen.

De top 3 van de tijdrit was geheel Discovery-Channel gekleurd. Stijn Devolder bleef zijn Belgische ploegmakkers Leif Hoste en Jurgen van den Broeck voor. De rit in lijn was een prooi voor Tom Boonen.

In zware regen zorgde de Quickstep-ploeg voor diverse breuken in het peloton in de laatste kilometers van de etappe. In de sprint bleef Boonen weer van Heeswijk vrij gemakkelijk voor. In het algemeen klassement blijft Maarten Tjallingii de leider. Hij beëindigde de tijdrit knap als achtste en bleef in de etappe eveneens voor in de kop van de koers.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Maarten Tjallingii (Ned)SKS11:03.03
2.Tom Boonen (Bel)QSI0.15
3.Sebastien Rosseler (Bel)QSI0.26
4.Nico Eeckhout (Bel)JAC0.54
5.Max van Heeswijk (Ned)DSC0.55

Krajicek ten onder tegen Myskina

Michaëlla Krajicek heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het tennistoernooi in Istanbul. De 17-jarige Nederlandse ging in de halve finale met 2-6 en 6-7 onderuit tegen de als eerste geplaatste Anastasia Myskina.

De afgelopen dagen maakte Krajicek een erg sterke indruk, ze won onder meer van het Indiase talent Mirza en gunde in de kwartfinales haar Wit-Russische opponente Jakimova slechts één game. Tegen Myskina duurde het even voor ze in haar ritme kwam. In de eerste set gaf ze echter te veel punten weg.

In de tweede set ging het gelijk op en de tiebreak moest de beslissing gaan brengen. Die won de nummer twaalf van de wereldranglijst met 7-5.

Ullrich uit de Giro

Jan Ullrich heeft de Giro vandaag verlaten. De Duitser kreeg teveel last van rugklachten en is daardoor uit voorzorg afgestapt tijdens de negentiende etappe.

Der Jan baarde tijdens deze Giro opzien door de tijdrit in Pontedera te winnen. De overige koersdagen beschouwde hij als trainingsdagen, maar hij kreeg nu toch teveel last van zijn rug. Voor Jan is het het beste de Giro te verlaten, nu de twee zware Dolomietenetappes zijn aangebroken. Hij is nog lang niet klaar voor deze stunt en gaat een paar dagen rusten alvorens er vol tegenaan te gaan op stage, meldde zijn ploeg T-Mobile.

Bomenzager actief in Zuidlaren

Icoon OpmerkelijkIn het Drentse dorp Zuidlaren is al enige tijd een heuse bomenzager aan het werk. De politie heeft inmiddels al meer dan tien aangiftes binnengekregen van dorpsbewoners die plots een omgezaagde boom in hun tuin aantroffen.

Een woordvoerder van de politie noemde de gebeurtenissen 'een apart fenomeen'. De zaak wordt op dit moment verder onderzocht, maar de politie tast tot nu toe in het duister. "Er zit geen patroon in. Ook is de zager niet kieskeurig. Coniferen zijn omgezaagd, maar ook een dure apenbroodboom lag op een ochtend tegen de vlakte", aldus de politiewoordvoerder. Ook beperken de vernielingen zich niet tot één bepaalde buurt: de gedupeerden komen uit heel Zuidlaren.

Voor de webmeesters

Als je als meester van HTML, CSS en Javascript na een briljante ingeving een domeintje hebt geregistreerd (meer in de reacties) kan je lekker aan de slag met het programmeren in je eigen stijltje kan het soms toch best van pas komen om iets goed te jatten in plaats van slecht te bedenken. Hier volgen dus een paar handige mogelijkheden voor de webdevvers onder jullie:

Allereerst verschilt het natuurlijk veel in welke taal je bezig bent. Een beetje website gebruikt tegenwoordig een willekeurige combinatie van HTML, XML, CSS, Javascript, PHP/ASP/Ruby on Rails, plus een database en webserver die allemaal andersoortige commando's verstaan. Als je door de bomen het bos even niet meer ziet is hier een handige site die de de verschillende API's heeft geïndexeerd en ze presenteert in een handige en overzichtelijke AJAX-interface. Ook een aantal niet-webtalen staan erbij trouwens.

Daar zo'n 60% van de webservermakt beheerst wordt door Apache zullen veel mensen wel eens te maken hebben gehad met .htaccess bestanden. Je kan er veel mee, maar je moet het wel allemaal weten en het kan voor behoorlijk wat hoofdpijn zorgen om iets voor elkaar te krijgen. Vreest niet langer, er bestaat namelijk zoiets als een .htaccess generator die de verschillende opties samenvat en begrijpelijk maakt, en ook opties heeft om veelvoorkomende functies (als anti-leech of custom errorpages) met een klik in te stellen.

Als je een site maakt waar mensen op mogen reageren en je hebt weinig vertrouwen in de spellingscapaciteiten van je gemiddelde gebruiker, dan is hier een Google-achtige spellchecker (met een demootje) die te implementeren is door middel van 3 regels code in je pagina. Hij maakt standaard gebruik van de server van Google, de Zembla-kijkers onder ons kunnen dit dus beter even laten voor wat het is.

Nog niet genoeg gehad? Alsjeblieft. Verwacht niet veel slaap vannacht.

De mensen die hier niks van snappen maar wel graag een site willen maken verwijs ik hierheen.

Drie dagen in een reuzenrad voor kankerbestrijding

Icoon OpmerkelijkVier mannen en twee vrouwen hebben sinds maandagmiddag 72 uur lang in een reuzenrad gezeten. Dit deden ze omdat ze geld in wilden zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het zestal is gehuldigd in Walibi World, waar ze ook in het reuzenrad zaten.

Maandag zijn de zes rond een uur of 5 's middags met de eerste rondjes begonnen. Ze hebben het drie dagen en nachten volgehouden. Ze mochten een keer in de twee uur het rad uit om even naar het toilet te gaan, en er was twee keer per dag een wat langere pauze van 20 minuten. Na de drie dagen kwamen de zes er nog "stralend" uit, aldus een woordvoerdster van Walibi World.

De deelnemers hadden helaas het weer niet zo mee. "Maar een van de deelnemers had huishoudfolie meegenomen, daarmee heeft hij de bakjes afgeschermd voor de regen", vertelde de woordvoerdster. De bakjes waar de zes verbleven waren wel van alle luxe voorzien. "Er is een minibar gecreëerd en op de laatste dag hebben we de bakjes volgehangen met ballonnen, lampjes en luxaflex."

De deelnemers hadden collectebussen meegekregen waarmee ze geld inzamelden bij bezoekers die overdag een rondje meedraaide. In het pretpark zelf stonden ook nog zo'n 25 collectebussen, en op internet kon ook nog gedoneerd worden. Helaas is nog niet bekend hoeveel er is opgehaald, maar dat is minimaal 5500 euro, omdat het park 3500 euro doneerde en er gisteren een veiling was die ook nog eens 2000 euro opleverde.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Garate krijgt etappezege cadeau

De koninginnerit van de Giro d'Italia is gewonnen door Juan Manuel Garate. Na ruim zeven uur koers kreeg de Spanjaard de rit cadeau van Jens Voigt, met wie hij samen aankwam op de slotklim Passo di San Pellegrino.

De rit van vandaag was loodzwaar te noemen met vier beklimmingen, waarbij in totaal zo'n 4000 hoogtemeters overbrugd moest worden. Al vrij vlot ontstond er een omvangrijke ontsnapping van zo'n twintig coureurs tijdens deze etappe. Hierin namen onder andere deel Di Luca, Garate, Julich, en de paarse trui-drager Bettini.

De Nederlanders Theo Eltink en Addy Engels waren eveneens vertegenwoordigd in de kopgroep, maar moesten telkens al vrij vlot lossen wanneer het klimwerk zich aandiende. Op de Passo Fedaia was het Paolo Bettini die het tempo bepaalde. Op de derde col van de dag ging Fortunato Baliani aan kop met als doel zoveel mogelijk punten te verzamelen voor de groene bergtrui. Met zo'n zeven minuten voorsprong op de groep der favorieten kwamen zij aan op de top.

In de afdaling probeerde Saunier Duval de achterstand goed te maken op de inmiddels uitgedunde vluchtersgroep. Erg effectief was de jacht op hen niet, want maar een klein minuutje werd van de voorsprong afgeknibbeld. De laatste slotklim Passo di San Pellegrino van zo'n 18 kilometer lang diende zich vervolgens aan voor de vluchters. Met grote waarschijnlijkheid zou één van hen deze koninginnerit op zijn naam schrijven.

De ploeg Lampre, die goed vertegenwoordigd was in de vlucht, opende het vuur met een uitval van Valjavec. Niet veel later sprong ook Vila weg met in zijn kielzog Jens Voigt. Juan Manuel Garate was enkele posities later gepositioneerd, maar liep op een gegeven moment op hen in. Halverwege de klim zou hij voorop blijven met Jens Voigt tot de eindstreep. Achterin de groep van de favorieten was er eveneens een boeiende strijd zichtbaar: Simoni deed een aanval op de tweede plaats in het klassement en Gutierrez kreeg het zo nu en dan erg lastig, maar verloor nooit veel tijd.

In het zicht van de haven maakte Voigt met enkele gebaren aan Garate duidelijk dat hij de rit mocht winnen. Tijdens de klim had de Spanjaard het meeste werk verricht en Voigt kon vrijwel alleen maar volgen. Dolgelukkig kwam de Spaans kampioen over de streep en bedankte de stoemper van Team CSC voor dit cadeau. In het algemeen klassement vinden nauwelijks verschuivingen plaats. Morgen zal Ivan Basso, die vandaag kersverse vader is geworden van een zoon, in het roze vertrekken in de laatste bergetappe.

Uitslag 19e etappe Pordenone - Passo Di San Pellegrino (220 km):

#CoureurPloegTijd
1.Juan Manuel Garate (Spa)QSI7:13.36
2.Jens Voigt (Dui)CSC0.04
3.Francisco Vila (Spa)LAM1.21
4.Tadej Valjavec (Slv)LAM1.55
5.Emanuele Sella (Ita)PAN2.06
6.Ivan Parra (Col)COFz.t.
7.Gilberto Simoni (Ita)SDV2.15
8.Ivan Basso (Ita)CSCz.t.
9.Johan Tschopp (Zwi)PHOz.t.
10.Danilo Di Luca (Ita)LIQ2.19

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Ivan Basso (Ita)CSC80:46.38
2.José Enrique GutierrezPHO6.07
3.Gilberto Simoni (Ita)SDV10.34
4.Paolo Savoldelli (Ita)DSC12.59
5.Damiano Cunego (Ita)LAM15.13
6.Franco Pellizotti (Ita)LIQ15.26
7.Sandy Casar (Fra)FDJ16.07
8.Juan Manuel Garate (Spa)QSI16.40
9.Wladimir Belli (Ita)COL17.23
10.Danilo di Luca (Ita)LIQ18.31

Vele Wii domeinnamen geregistreerd

Nintendo heeft een fiks aantal Wii gerelateerde domeinnamen geregistreerd. Soms worden domeinnamen enkele en alleen geregistreerd om misbruik door derden te voorkomen. Tegelijkertijd hebben sommige namen betrekking op projecten die in het verschiet kunnen liggen.

We berichtten jullie vanochtend al over een mogelijke karaoke game aan de hand van een geregisteerde domeinnaam. Er is nu een complete lijst met daarin vele domeinnamen waaruit we wellicht al kunnen speculeren over enkele nieuwe projecten van Nintendo.

http://wii-channel.com
http://wiiCooking.com
http://wiiMusic.com
http://wiiMagazine.com
http://wiiKaraoke.com
http://wiimagazine.com
http://wiicommunication.com
http://wiigettogether.com
http://wiigeneration.com
http://wiichallenger.com
http://wiimanagement.com
http://wiianimation.com
http://wiiconnect24.com
http://wiiexecutive.com
http://wiilanguages.com
http://wiiactive24.com
http://wiibreeding.com
http://wiiscenario.com
http://wiialive24.com
http://wiicountry.com
http://wiicreator.com
http://wiiparents.com
http://wiiculture.com
http://wiijourney.com
http://wiistudent.com
http://wiiventure.com
http://wiifitness.com
http://wiihistory.com
http://wiiscience.com
http://wiipuzzle.com
http://wiischool.com
http://wiifamily.com
http://wiibeauty.com
http://wiiareone.com
http://wiisenior.com
http://shallwii.com
http://wiigirls.com
http://wiidiary.com
http://wiiearth.com
http://wiihappy.com
http://wiimoney.com
http://wiipower.com
http://wiiwords.com
http://wiiworld.com
http://wiistory.com
http://wiiboys.com
http://wiikids.com
http://wiilife.com
http://wiilove.com
http://wiinews.com
http://wiimap.com
http://wiivc.com

FIFA regelt het warmlopen van de spelers

Reservespelers die zich tijdens het wereldkampioenschap voetbal tijdens een wedstrijd willen warmlopen ,mogen dat niet zomaar doen ergens langs de zijlijn. De FIFA heeft bepaald dat dat achter de doelen moet gebeuren.

Op die plek moeten de spelers de gelegenheid worden geboden zich warm te lopen. De reservespelers moeten dat doen achter het doel dat het dichtst bij hun spelersbank is.

Er is echter wel een klein probleem, niet in alle stadions blijkt daar ruimte voor. In Dortmund, Gelsenkirchen, Keulen, Hamburg, Kaiserslautern en München zal toch de ruimte achter de zijlijn moeten worden gebruikt. In die stadions mogen de spelers op een speciale strook warmlopen.

Details Dark Messiah Multiplay

In tegenstelling tot vorige Might and Magic games, wordt het nieuwste deel, Dark Messiah of Might and Magic, een soort Fantasy First Person "Shooter". De game richt zich voornamelijk op knokken, je zal dan ook weinig NPC's tegenkomen. De game verloochent zijn RPG verleden echter niet door je verschillende mogelijkheden te geven je character te ontwikkelen.

Naast een singleplayer campaign zullen er ook verschillende mogelijkheden zijn voor multiplayer. De multiplay zal team-based zijn, met verschillende klassen om uit te kiezen. De klassen zijn: Assassin, Warrior, Priest, Mage en Archer. Deze nemen het tegen elkaar op in de klassieke multiplayer modes als deathmatch en capture the flag. Interessanter is echter de "dynamic campaign", waarin verschillende maps achter elkaar gespeeld worden. Het resultaat van een ronde heeft gevolgen voor de volgende ronde. Dit gaat zo door totdat een van de teams de hele campaign heeft gewonnen. Het leuke is dat de skills en de items die de karakters verkrijgen tijdens het spelen meegaan naar de volgende ronde.

Van Basten toont voorkeur voor 'van'-namen

Icoon Nederlands ElftalOranje-coach Marco van Basten blijkt een opvallende voorkeur aan de dag te leggen voor voetballers waarvan de achternaam begint met het voorvoegsel 'van'. In de vermoedelijke basisopstelling voor de oefenwedstrijd morgen tegen Kameroen geldt dit voor maar liefst zes van de elf spelers. Van Basten liet deze week weten de wedstrijd in De Kuip te willen beginnen met de basis die hij ook voor het WK in gedachten heeft.

Op basis van de trainingen deze week kan worden geconstateerd dat de bondscoach en zijn assistent John van 't Schip zullen gaan starten met Van der Sar, Van Bronckhorst, Van Bommel, Van der Vaart, Van Nistelrooij en Van Persie. De laatste naam is de meest opvallende. De Arsenal-speler sloot zich pas maandag aan bij de selectie maar lijkt door zijn goede vorm tijdens de trainingen Feyenoord-aanvaller Dirk Kuyt, die tijdens de kwalificatie nog een vaste kracht was in Oranje, uit het elftal te spelen.

De keuze voor de zes 'vannen' in de basiself is des te opmerkelijker aangezien bij de rest van de 23-koppige selectie geen enkele speler te vinden is met een dergelijke achternaam. Ook bij de elf afvallers uit de voorselectie heeft niemand het betreffende voorvoegsel.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar,
Kromkamp, Mathijsen, Ooijer en Van Bronckhorst,
Van Bommel, Van der Vaart en Cocu,
Van Persie, Van Nistelrooij en Robben.

Met dank aan 7th_wave, die hierover een topic opende in het WK-forum van FOK!.

Univ. Leiden: Geen selectie aan de poort

Icoon Onderwijs De Universiteit Leiden heeft besloten de komende drie jaar niet te selecteren aan de poort. Dat betekent dat alle eerstejaarsstudenten niet worden uitgekozen op basis van hun eindexamengemiddelde op het vwo. De universiteit probeerde door middel van selectie het niveau van de studenten te verhogen.

De Universiteit Leiden heeft een proef gedaan bij de studies Frans, Duits, Italiaans, geschiedenis en rechten. De universiteit heeft fictieve selectie aan de poort toegepast. Dat wil zeggen dat iedereen toegelaten werd tot de studies, maar dat daarbij een groep is gevormd van studenten die toegelaten waren als er werkelijk selectie aan de poort was geweest. De resultaten van degenen die selectie overleefd zouden hebben zijn vergeleken met de resultaten van degenen die niet door de selectie gekomen zouden zijn. Een hoog eindexamenresultaat zorgt inderdaad voor goede studenten, maar heel veel studenten zonder een goed eindexamenresultaat bleken ook zeer goed te scoren op de universiteit.

De Universiteit Leiden kwam hiermee tot de conclusie dat als de universiteit nu selectie zou toepassen, dat veel goede studenten ten onrechte zouden worden afgewezen. De universiteit probeerde de goede studenten eruit te kunnen halen met een motivatietoets, maar die blijkt door studenten makkelijk gemanipuleerd te worden. Daarbij waren er meer plaatsen dan dat er studenten waren, dus had het selecteren van studenten toch niet zoveel nut.

Sinds april 2004 is het voor bepaalde universiteiten toegestaan om studenten uit te kiezen op basis van hun eindexamengemiddelde. Dit geldt alleen voor studies met 'een erkende en evidente meerwaarde'. Voorlopig is een vwo-diploma genoeg voor toelating tot de meeste studies. Wel is er bij sommige studies sprake van een loting.

Met dank aan eSSe voor de submit.

Medunjanin kiest definitief voor Nederland

Middenvelder Haris Medunjanin van AZ kiest definitief voor Nederland. Onlangs kreeg de geboren Bosniër een aanbod om voor Bosnië te spelen.

"Ik heb nog veel familie in Bosnië wonen, maar ik heb de directeur van de Bosnische bond verteld dat ze te laat waren”, aldus Medunjanin. De middenvelder kwam als vluchteling naar ons land toe, en doorliep daarna een groot deel van de jeugdopleiding van AZ.

Hiddink coach van het jaar

Guus Hiddink heeft de Rinus Michels Award gewonnen voor beste coach in het Nederlands betaald voetbal. De beste coach bij de amateurs was Jack van den Berg van ASWH. Ajax en AFC kregen de prijzen voor de beste jeugdopleidingen.

De uitreiking van de Awards is een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en het wordt ondersteund door de beide trainersbonden in Nederland, de CBV en de VVON. De KNVB bepaalt wie de Award voor de beste jeugdopleiding uit het amateurvoetbal wint.

38 hoofdtrainers uit het betaald voetbal kiezen de 'Coach van het jaar'. Het was voor de tweede achtereenvolgende keer dat Hiddink de prijs won. De andere kandidaten dit jaar waren Ron Jans, Erwin Koeman en Louis van Gaal.

CDA-jongeren ageren tegen 65+ korting

Icoon PolitiekHet is niet eerlijk dat 65-plussers korting krijgen in de bus, zwembaden en musea. Dat stellen de jongeren van het CDA. CDJA-voorzitter Ronald van Bruchem wil de ngspassen voor ouderen afschaffen omdat de bejaarden in Nederland toch al steeds rijker worden. "Maar ouderen met een laag inkomen moeten natuurlijk wel hun korting houden", meent Van Bruchem.

Het CDJA onderzoekt momenteel hoeveel de overheid zou besparen indien de kortingen voor rijkere ouderen zouden verdwijnen. Van Bruchem hoopt met de discussie over de kortingspas voor 65-plussers het debat over de gevolgen van de vergrijzing verbreden. Hij vindt dat de nadruk te veel wordt gelegd op de aanpak van de oplopende kosten door het stijgende aantal AOW-uitkeringen.

'Internetporno noopt tot rauwere filmseks'

FilmDoor de vele vrij beschikbare porno op internet moeten filmmakers overgaan tot een ''veel rauwer gebruik'' van seks in hun films. Dat meldt persbureau Reuters, dat gesprekken voerde met regisseurs op het Filmfestival van Cannes.

De manier waarop mensen naar films kijken is veranderd door ''extreme ervaringen met seks en porno op internet en tegelijkertijd veel latere reële ervaringen met seksualiteit'', meent regisseur Larry Clark. Hij maakte de film Destricted, een compilatie van expliciete seksverhaaltjes.

Ongeveer dezelfde motivatie geeft de Amerikaanse regisseur John Cameron Mitchell van 'Shortbus' op. Deze film ('a movie full of sex, nothing simulated') is zo gemaakt vanwege de compleet andere omgang met seks die mede het gevolg is van internet, aldus Mitchell. In een interview met Hollywoodreporter legt hij uitgebreid uit hoe en waarom deze film met seks van 'amateurs' tot stand is gekomen.

De Deense regisseur Anders Morgenthaler nam kinderporno als thema in zijn film Princess. Hij beeldt dat uit door middel van animatie. De film wordt overigens gezien als een aanval op de porno-industrie. ''Mede door internet wordt alles doortrokken van steeds meer porno die commercieel aantrekkelijk is'', aldus Morgenthaler.

Willem II haalt Deense verdediger

Willem II heeft een nieuwe verdediger gevonden in de persoon van Thomas Bælum. De 27-jarige Deen komt over van het gedegradeerde MSV Duisburg.

Bælum tekende een contract voor twee seizoenen bij de Tricolores, met een optie op nog eens twee jaar. Bij Duisburg kon Bælum de afgelopen 2,5 jaar rekenen op een basisplek. Daarvoor speelde hij in zijn geboorteland voor Aalborg aB. Hans Verbunt, voorzitter van Willem II, toont zich content met de nieuwste aanwinst: ”Thomas Bælum is de centrale verdediger die wij zochten. Een voetballer met de nodige ervaring die in staat is om de verdediging te leiden en het spel voorwaarts te verplaatsen. We zochten een goede centrumverdediger die vooral op links uit de voeten kan.”

Afkickklinieken gevuld met gamesverslaafden

Honderden gamers worden behandeld voor hun gamesverslaving. Maar liefst één op de drie patiënten in particuliere afkickklinieken is verslaafd aan videogames. Vaak gaat deze verslaving samen met een geestelijke of lichamelijke afhankelijkheid van cannabis of cocaïne. Dit meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

De afkickklinieken waarschuwen voor deze nieuwe groep verslaafden. Doordat ouders vaak weinig grip hebben op deze jongeren, wordt er pas aan de bel getrokken zodra het geëscaleerd is. De verslaafde gamers eten, slapen en drinken te weinig of ongezond, hebben weinig aandacht voor school en werk en verwaarlozen hun sociale contacten buiten de cirkel van andere gamers.

Afkickkliniek Smith & Jones in Amsterdam heeft een speciaal afkickprogramma in het leven geroepen voor deze groep probleemgamers. Directeur Keith Bakker: "De symptomen zijn hetzelfde als bij drugs, maar het wordt erg onderschat. Ze drinken alleen Red Bull, eten niet en zitten soms twaalf uur per dag achter de computer."

Volgens Bakker is de tijd die in games geïnvesteerd moet worden, één van de grootste risico's: "Het grootste gevaar is de verloren tijd. Je functioneert niet in de normale samenleving. Je mist sociale vaardigheden."

In Azië wordt gamesverslaving al langer als een probleem gezien. Zo is er in Peking een afkickkliniek voor gamers, die door middel van sport, bordspelen en stroomstootjes van 30 volt vrolijker moeten worden. In Thailand geldt een avondklok na 10 uur 's avonds, zodat gamers niet nachten lang door kunnen halen.

Zuid-Korea te sterk voor Bosnië

In de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland heeft Zuid-Korea een eenvoudige oefenzege geboekt op Bosnië. In Seoul won de ploeg van bondscoach Dick Advocaat met 2-0.

Pas in de laatste minuut van de wedstrijd namen de Zuid-Koreanen definitief afstand van Bosnië. Jae-Jin Cho maakte het tweede doelpunt, nadat Ki-Hyun Seol vijf minuten na rust de score had geopend.

Hordes vijanden in F.E.A.R.

F.E.A.R. is het alom bekende FPS-spel op de pc en scoorde hoge punten, zoals de 89% op FOK!games. Het is al enige tijd bekend dat F.E.A.R. ook zijn opwachting zal maken voor de console Xbox360.

Onlangs is bekend gemaakt dat F.E.A.R. op de Xbox360 wel wat andere opties zal hebben in vergelijking met de pc. De belangrijkste aanvulling is de 'instant-action' mode in de singleplayer.
Deze 'instant-action' mode houdt in dat je als gamer een level kan betreden waar je tegen hordes vijanden moet vechten. Heb je deze eerste golf overleefd, dan komt er weer een heel leger van sterkere vijanden!

Alle statistieken die je behaalt in de 'instant-action' mode zullen opgeslagen worden in Xbox Live en je zult een 'ranking' krijgen. Zo kun je precies zien hoeveel headshots je gemaakt hebt en hoeveel vijanden je in je sessies hebt weten te verslaan. Op Xbox Live is er dan ook een ranglijst te vinden waarin je kan zien hoe goed je bent in vergelijking met andere gamers.




F.E.A.R.

Afkickklinieken vol game-verslaafden

GamesDe particuliere afkickklinieken in Nederland zitten vol met cliënten die verslaafd zijn aan computerspelletjes op Playstation, Xbox en GameCube. Ze maken bijna 33% van het cliëntenbestand uit. In totaal gaat het om honderden gamers, onder wie jonge tieners. De obsessie voor computerspellen gaat meestal gepaard met cocaïne- of cannabisverslaving.

In het Algemeen Dagblad waarschuwen de klinieken vandaag voor de groeiende groep ''verborgen'' gameverslaafden. Deze jongeren zonderen zich af en zitten gevangen in de virtuele fantasiewereld op de spelcomputers. Ze eten, slapen en drinken te weinig, verwaarlozen school en werk en hebben weinig sociale contacten buiten hun netwerk van gamers. ''De symptomen zijn hetzelfde als bij drugs, maar het wordt erg onderschat. Ze drinken alleen Red Bull, eten niet en zitten soms twaalf uur per dag achter de computer'', aldus een deskundige. Ouders hebben vaak weinig grip op de gameverslaving. De omgeving herkent het pas als het geëscaleerd is.

Volgens een game-onderzoek van de Universiteit van Amsterdam speelt 80% van de jongens van 8 tot 18 jaar wel eens games. Circa 40% van hen is een intensieve gamer: gemiddeld 4,5 uur per dag. Een kleine groep kwetsbaren is echt verslaafd.

Meer game-nieuws vind je op FOK!games.

Met dank aan Psycho_Taz voor de submit.

Sluiter en Wessels op Siemens Open

Raemon Sluiter en Peter Wessels zullen van 10 tot en met 16 juli deelnemen aan het Siemens Open op de Mets Tennisbanen in Scheveningen. De organisatie van het challengertoernooi heeft dit vrijdag bekend gemaakt.

Sluiter bewaart goede herinneringen aan het toernooi, hij wist het toernooi twee maal te winnen. Wessels won één keer, dat was in 2004. Het prijzengeld voor het toernooi bedraagt 62.000 euro.

Voigt op proef bij SC Paderborn

Voetballer Daniël Voigt loopt momenteel stage bij SC Paderborn 07 uit de tweede Bundesliga. Daar is de Nederlander Jos Luhukay trainer. Afgelopen seizoen speelde Voigt nog bij Helmond Sport, maar daar liep zijn contract af.

De linksbenige verdediger doorliep de jeugdopleiding van PSV. Voigt, die sinds 2000 voor Helmond Sport speelde, kwam eerder uit voor De Graafschap en FC Den Bosch.

Tunnel Rush (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Tunnel Rush" en hier bestuur je een draak die met hoge snelheid door een 'tunnel' vliegt. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden en raak niet de zijkant want anders ben je af. Hoe lang hebben jullie het vol gehouden en wat is de daarbij horende score?

Gerritsen vervangt Castelen

Jong Oranje moet het vrijdagavond in de wedstrijd tegen Denemarken op het Europees kampioenschap doen zonder Romeo Castelen. De Feyenoorder heeft nog teveel last van een blessure aan zijn bovenbeen die hij woensdag opliep in het duel tegen Oekraïne.

Door de afwezigheid van Castelen zal Daniël de Ridder van de linker- naar de rechterflank verhuizen. Patrick Gerritsen van FC Twente zal als linkerspits beginnen. Nederland moet vrijdagavond van Denemarken winnen om een reëel uitzicht te houden op een plaats in de halve finales.

'Moord op Blair te rechtvaardigen'

Het omstreden Britse parlementslid George Galloway heeft in een interview met het tijdschrift GQ gezegd dat het vermoorden van premier Tony Blair te rechtvaardigen is. Wel moeten er dan volgens Galloway geen andere slachtoffers bij vallen.

Volgens de voormalige Labour-politicus zou een moordaanslag op Blair ''een verdedigbare respons'' zijn op de oorlog in Irak. ''Blair gaf immers bevelen die leidden tot de dood van duizenden onschuldige Irakezen'', aldus Galloway.

De parlementariër zegt overigens dat zijn uitlating niet moet worden gezien als een oproep tot moord. Bovendien voegde hij er aan toe dat hij de politie zou inlichten, als hij van een dreigende aanslag op de hoogte zou zijn. Galloway werd indertijd uit de Labour-partij gezet omdat hij Britse soldaten in Irak had opgeroepen om niet te vechten. Vorig jaar haalde hij op persoonlijke titel een parlementszetel.

In juli 2005 zorgde Galloway voor ophef door te verklaren dat de Britten de zelfmoordaanslagen in Londen aan zichzelf te danken hadden. Een maand later noemde hij Bush en Blair grote terroristen.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Waag eens een gokje met Jan Marijnissen

We hadden onlangs al geconstateerd dat de oranjegekte langzaam op gang komt.

De nieuwste oranje actie waarop we geattendeerd werden door Tha_BlonT via de submit is de WK-poule van de Socialistische Partij. Ja! U leest het goed, die partij die er altijd op hamert dat de overheid vooral een terughoudend beleid moet voeren, want gokken is namelijk geen spelletje!

Gelukkig is deze actie een gokje voor het goede doel. Er valt persoonlijk niks mee te winnen.
De SP doneert namelijk per deelnemer aan de WK-poule 1 euro. De winnaars van de poule mogen na het WK bepalen aan welke erkende goede doelen het geld besteed moet gaan worden. De SP is voor de zekerheid wel zo verstandig geweest om het maximum bedrag wat gedoneerd kan worden vast te stellen op 5000 euro.
Op zich een leuk initiatief.

Nu maar hopen dat Jan zich goed heeft laten informeren en dat voor deze 'sportprijsvraag' geen vergunning benodigd is, want voor dat je het weet krijg je het namelijk aan de stok met Donner van Jus-ti-tie.

Aanmelden kun je je hier. Alvast een beetje oefenen? Gokjes voor de oefeninterland tegen Kameroen kun je kwijt in de reacties!

Rooney niet in groepsduels op WK

Wayne Rooney zal tijdens de groepswedstrijden van Engeland op het WK voetbal niet in actie komen. Uit de scan, die gisteren werd gemaakt, is gebleken dat hij nog zeker twee weken nodig heeft om geheel te zijn hersteld van zijn gebroken voet.

Pas op 14 juni zal duidelijk worden of de aanvaller van Manchester United daarna wel kan spelen op het WK. Engelse media suggereerden vorige week nog dat Rooney wel fit zou zijn voor 10 juni, dan speelt Engeland zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Paraguay.

Soccer Challenge (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Soccer Challenge" en hier draait het allemaal natuurlijk om een voetbal, maar dan wel net even anders. Laat in de reacties zien hoeveel punten je hebt gescoord voor elke 'challenge'.

Inter vervangt Galatasaray op Amsterdam Tournament

Het Italiaanse Internazionale zal Galatasaray vervangen op het Amsterdam Tournament. Galatasaray moest voor het toernooi afzeggen omdat de Turkse voetbalbond besloot de start van de competitie een week te vervroegen.

Het complete programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 4 augustus
19.00 uur Manchester United - FC Porto
21.15 uur Ajax - Internazionale

Zaterdag 5 augustus
19.00 uur FC Porto - Internazionale
21.15 uur Ajax - Manchester United

Korte broek kost tennissers het leven

Icoon OpmerkelijkDe spelers Nasser Ali Hatem en Wissam Adel Odah en coach Ahmed Rachid van het tennisteam van Irak zijn doodgeschoten omdat ze een korte broek droegen. Dat heeft het Iraaks Olympisch Comité bekend gemaakt. De drie mannen zaten in een auto die werd tegengehouden door een aantal gewapende mannen. Ze werden ter plekke doodgeschoten.

Enkele dagen geleden zou een militante soennitische groepering al hebben gewaarschuwd dat het dragen van een korte broek onacceptabel is.

Het is niet de eerste keer dat sporters in Irak het doelwit van acties zijn. Anderhalve week geleden werden vijftien leden van het nationale taekwondoteam ontvoerd.

Iraakse tennissers doodgeschoten om korte broek

Twee Iraakse tennissers en hun coach zijn doodgeschoten. Volgens ooggetuigen was de aanleiding het dragen van een korte broek.

De secretaris van het Olympisch comité verklaarde dat het om Nasser Ali Hatem, Wissam Adel Odah en coach Ahmed Rachid ging. De schietpartij vond plaats toen het drietal in een auto zat en een groep gewapende mannen hen tot stoppen dwongen. Twee kregen direct op straat een kogel in het hoofd, de derde terwijl hij nog in de auto zat. Zijn lijk werd vervolgens op straat op dat van de anderen gegooid.

Enkele dagen geleden voor dit incident zou een militante soennitische groepering hebben gewaarschuwd dat het dragen van een korte broek niet getolereerd zou worden. Al eerder zijn er Iraakse sporters op zo'n wijze om het leven gekomen. Zo werd de voormalige bokskampioen Jasseb Rahma eind februari vermoord.

Indiana Jones (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Indiana Jones in Odd-World" en dit is een Indiana Jones spelletje, maar dan een beetje vreemd. Indy in de Death Star bijvoorbeeld, of in een Duits-Schlager-Wald. Hoeveel diamanten hebben jullie in totaal verzameld?

Met dank aan TARAraboemdijee voor de submit.

Screens en info Xbox 360 Dashboard update

Joystiq heeft screenshots weten te bemachtigen van de Xbox 360 Dashboard update die volgens Major Nelson volgende week uitkomt. Te zien is de downloadqueue waar je maximaal zes downloads in de rij kan zetten. Ook is het mogelijk om op de achtergrond dingen te downloaden. Ondertussen kan je alles met je console doen wat normaal ook kan. Tijdens online gamen worden de downloads gepauseerd.

Er is nu ook een optie om direct naar het dashboard op te starten in plaats van naar een game of DVD die al in de console zit. Xbox Live Marketplace is volledig opnieuw ingericht; er is een media and entertainment categorie en trailers heten nu game videos. Een andere kleine toevoeging is de mogelijkheid om trailers die je hebt gedownload te pauzeren. Het is ook mogelijk om een USB-toetsenbord aan te sluiten. Of dit ook in games gebruikt kan worden is niet bekend.







Brawn ontkent geruchten

Verschillende geruchten zeggen dat Ferrari’s technisch directeur Ross Brawn van team zou gaan ruilen. Maar Brawn zelf zegt dat dat onzin is, en dat hij het nog steeds erg naar zin heeft bij de Italiaanse renstal.

Één van de verhalen die rondgaat in de paddock is dat Brawn erg graag de rol van Ferrari-teambaas Jean Todt zou willen overnemen. Dit zou kunnen gebeuren als Todt, die nu gedeeltelijk belangen heeft in de straatauto’s van Ferrari, zich helemaal zou gaan storten op de praalbolide’s uit Maranello.

Brawn ontkent de geruchten allemaal, al blijkt uit zijn reactie dat er mogelijk een verandering zal optreden in de toekomst. "Ik ben erg gelukkig bij Ferrari. Ik wil geen commentaar geven op dit moment. Alles wat ik kan zeggen is dat ik niet bij een ander Formule 1-team aan de slag zal gaan."

Zijn uitspraken sluiten niet uit dat de Engelsman misschien wel een kleine pauze zal inlassen voordat hij zich weer helemaal op de Italiaanse renstal zal storten. Zijn beslissing lijkt wel invloed te hebben op de beslissing van Michael Schumacher over zijn eigen toekomst.

In totaal heeft Schumacher 86 races gewonnen, allemaal met Benneton en Ferrari. Bij beide teams werkte Brawn en de Duitser samen, alleen in 1996 werkten ze niet bij hetzelfde team. Hierdoor won het duo Schumacher/Brawn 83 Grands prix, en is daarmee één van de beste rijder/engineer-combinaties aller tijden.

'Verwoestende komeetinslag vandaag pas'

Icoon X-factorDe verwoestende komeetinslag die voor gisteren voorzien was, vindt mogelijk vandaag alsnog plaats. Dat zegt de voorspeller van de inslag, de Fransman Eric Julien van het ExoPolitics Institute. Volgens Julien zullen brokstukken van de komeet 73P Schwassman-Wachmann 3-B terechtkomen in de Atlantische Oceaan, ten zuiden van de Azoren. De inslag zal een enorme tsunami veroorzaken, die onder andere Nederland zal treffen.

Volgens Julien ligt er een tijdsframe van 48 uur rond de eerder genoemde datum 25 mei. "Als voorzorgsmaatregel denk ik dat de autoriteiten het best mogelijke doen om de bevolking aan de Atlantische kustlijnen veilig te stellen, zonder ze in paniek te laten raken", stelt de Fransman. Nederland zal te maken krijgen met de gevolgen, hoewel de vloedgolf hier niet verwoestend zal zijn. "Doordat de zeespiegel wel stijgt, zullen alle gebieden lager dan 5 meter NAP vanavond onder water komen te staan", waarschuwt Julien. Hij raadt mensen aan de nieuwszenders in de gaten te houden, zodat men op tijd naar veiliger oorden kan trekken. Toeval of niet, maar het Amerikaanse congres heeft woensdag juist een grootscheepse evacuatieoefening in werking gesteld, zo melden althans verschillende obscure websites.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Kuijt neemt pas na het WK een beslissing

Dirk Kuyt wil voorlopig nog niet nadenken over zijn toekomst. Pas na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zal de aanvaller van Feyenoord een beslissing nemen. Verschillende Engelse clubs hebben interesse in de spits.

"Ik heb mijn toekomstperikelen nu bewust opzij geschoven. Ik heb mijn management ook gezegd dat ik in deze WK-periode niets hoef te weten van eventueel geïnteresseerde clubs. Alleen Oranje telt", aldus Kuyt.

De aanvaller is blij dat hij zich nu even op het wereldkampioenschap kan concentreren. "Achteraf kun je zeggen dat de druk op mij bij Feyenoord dit seizoen wel heel groot is geweest. Hier bij Oranje kan ik me ook eens aan andere jongens optrekken. Ik merk bovendien dat ik in deze omgeving weer keihard aan de bak moet op de trainingen."

'Belgen en Fransen hypocriet over drugs'

Icoon WietDe Belgische en Franse overheden moeten stoppen de oorzaak van het drugstoerisme alleen aan het Nederlandse gedoogbeleid toe te schrijven. Dat stelt burgemeester Jan Lonink van Terneuzen tijdens een internationale studie- en discussiebijeenkomst over drugstoerisme in het Belgische Gent. Lonink, die van plan is om op de grens met België een coffeeshop te laten openen, wees zijn gehoor erop dat het drugsgebruik in België er niet om liegt.

Door de schuld bij Nederland neer te leggen, exporteren de Franse en Belgische overheden hun drugsprobleem, en draait Nederland ervoor op. "Dat is hypocriet", betoogde Lonink. "Als België en Frankrijk hun zaakjes beter zouden regelen, zou het snel gedaan zijn met het drugstoerisme." De burgemeester wees er op dat ondanks strengere wetgeving het drugsgebruik nauwelijks onder controle te brengen is. Zo werden er in Gent de afgelopen maanden tientallen illegale drugspanden ontdekt en gesloten. "Met andere woorden: er is sprake van illegaliteit. Voor mijn part lost u dat op door een coffeeshop in Zelzate zelf neer te zetten. Dan zijn wij ervan af."

Lonink wil dat de drie landen hun beleid beter op elkaar afstemmen. Ook zouden lokale overheden meer instrumenten in handen moeten krijgen om de problematiek grensoverschrijdend aan te pakken. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael riep op de bijeenkomst eveneens op tot meer samenwerking tegen de drugscriminaliteit.

Zware loting Krajicek, Sluiter

Michaëlla Krajicek stuit in de eerste ronde van Roland Garros op de als zevende geplaatste Patty Schnyder, terwijl Raemon Sluiter de degens kruist met Jarkko Nieminen, de nummer zestien van de plaatsingslijst.

Krajicek zal het dus lastig krijgen om voor het eerst de tweede ronde in Parijs te halen. Schnyder nam al acht maal deel aan Garros en behaalde in 1998 haar beste prestatie met een kwartfinalestek. Sluiter treft in Nieminen een stugge opponent, die aardig op de voeten kan op het gemalen baksteen. Indien Melle van Gemerden zijn laatste kwalificatieronde winnend afsluit, doet ook hij mee aan het hoofdtoernooi.

Bij de mannen kende Roger Federer een lastige loting. De Zwitser treft Arnaud Clement. In de kwartfinale wacht eventueel Tommy Robredo, in de halve finale David Nalbandian of Nikolai Davydenko. Rafael Nadal opent tegen Robin Söderling. Mocht Nadal winnen, dan heeft hij het record aangesloten zeges op gravel in zijn bezit.

Loting Heren - Geplaatste Spelers:
Federer (Zwi/1) – Clement (Fra)
Massu (Chi/32) – Malisse (Bel)
Berdych (Tsj/20) – Lopez (Spa)
Kiefer (Dui/13) – Melzer (Oos)
Ancic (Kro/12) – Healey (Aus)
Ginepri (USA/17) – Montanes (Spa)
Acasuso (Arg/26) – Santoro (Fra)
Robredo (Spa/7) – Zib (Tsj)
Nalbandian (Arg/3) – Wawrinka (Zwi)
Tursunov (Rus/31) – Novak (Tsj)
Grosjean (Fra/21) – Pavel (Roe)
Nieminen (Fin/16) – Sluiter (Ned)
Gaudio (Arg/10) – Qualifier
Ferrero (Spa/24) – Qualifier
Moya (Spa/30) – Marin (Crc)
Davydenko (Rus/6) – Spadea (USA)
Roddick (USA/5) – Martin (Spa)
O. Rochus (Bel/27) – Faurel (Fra)
Baghdatis (Cyp/19) – Portas (Spa)
Stepanek (Tsj/11) – Llodra (Fra)
Ferrer (Spa/15) – Garcia-Lopez (Spa)
T. Johansson (Zwe/18) – C. Rochus
Verdasco (Spa/28) – Chela (Arg)
Ljubicic (Kro/4) – Berloco (Arg)
Blake (USA/8) – Srichaphan (Tha)
Monfils (Fra/25) – Murray (Sch)
Haas (Dui/23) – Schüttler (Dui)
Gonzalez (Chi/9) – Safin (Rus)
Hewitt (Aus/14) – Hernych (Tsj)
Hrbaty (Slw/22) – Qualifier
Mathieu (Fra/29) – Phau (Dui)
Nadal (Spa/2) – Söderling (Zwe)

Loting Dames – Geplaatste Spelers:
Mauresmo (Fra/1) – Shaughnessy (USA)
Bartoli (Ita/25) – Vedy (Fra)
Sugiyama (Jap/22) – Daniilidou (Gri)
Vaidisova (Tsj/16) – Domachowska (Pol)
V. Williams (USA/11) – Bammer (Oos)
Likhovtseva (Rus/18) – Sprem (Kro)
Arvidsson (Zwe/29) – Vento-Kabchi (Ven)
Schnyder (Zwi/7) – Krajicek (Ned)
Sharapova (Rus/4) – Washington (USA)
Safarova (Tsj/28) – Qualifier
Srebotnik (Slo/24) – Smashnova (Isr)
Safina (Rus/14) – Zvonareva (Rus)
Schiavone (Ita/9) – Bondarenko (Oek)
Pennetta (Ita/17) – Mattek (USA)
Chakvetadze (Rus/27) – Qualifier
Kuznetsova (Rus/8) – Granville (USA)
Henin-Hardenne (Bel/5) – Ani (Est)
Koukalova (Tsj/30) – Garbin (Ita)
Ivanovic (SeM/19) – Stosur (Aus)
Myskina (Rus/10) – Mirza (Ind)
Grönefeld (Dui/13) – Pin (Fra)
Kirilenko (Rus/20) – Bremond (Fra)
Dulko (Arg/32) – Qualifier
Petrova (Rus/3) – Morigami (Jap)
Dementieva (Rus/6) – Sucha (Slw)
Peer (Isr/31) – Savchuk (Oek)
Golovin (Fra/23) – Zheng (Chi)
Hingis (Zwi/12) – Raymond (USA)
Hantuchova (Slw/15) – Dominguez Lino (Spa)
Dechy (Fra/21) – Foretz (Fra)
Medina (Spa/26) – Qualifier
Clijsters (Bel/2) – Razzano (Fra)

Brawn:"Wij hebben geen voordeel in 2007"

De technisch directeur van het team van Scuderia Ferrari, Ross Brawn, heeft gezegd dat zijn team niet in het voordeel is als Bridgestone in 2007 de enige bandenleverancier is. Eerder deze maand zei Renault F1-teambaas Flavio Briatore dat de huidige Bridgestone-partners wel een voorsprong hebben.

Vandaag zei Brawn dat alle F1 teams volgend jaar zullen moeten wennen aan een nieuwe, gestandaardiseerde band en dat Bridgestone geen voorkeursbehandelingen zal geven. "Ik vermoed dat Bridgestone een paar stappen terug zal doen, omdat de huidige banden erg duur zijn om te produceren. Voor Bridgestone is het absoluut geen noodzaak om de huidige banden te blijven gebruiken als zij de enige leverancier zijn," aldus Brawn.

"De teams die al met Bridgestone samenwerken, hebben alleen het voordeel dat ze de ingenieurs en de werkwijze van Bridgestone kennen. Ik vind dat niet oneerlijk. De situatie die we in 2007 krijgen, is ontstaan doordat Michelin heeft besloten om zich terug te trekken uit de Formule 1. De teams die daar niet blij mee zijn, moeten hun beklag maar doen bij Michelin en niet bij ons".

Vanaf 2007 zal er maar één bandenfabrikant toegestaan zijn in de Formule 1. In juli zal bekend worden gemaakt welke dat zal zijn.

Iran krijgt luchtdoelraketten van Rusland

Icoon BuitenlandsOndanks bezwaren van de Verenigde Staten, blijft Rusland vastbesloten 29 luchtdoelraketten te verkopen aan Iran. De overeenkomst met Iran gaat absoluut door, zei de Russische Defensieminister Sergej Ivanov, tenzij er zich 'uitzonderlijke omstandigheden' voordoen. Er is een half miljard euro mee gemoeid.

De Verenigde Staten zouden liever geen wapenuitwisselingen met Iran zien, althans niet voordat het Islamitische land stopt met het verrijken van uranium. Teheran beweert al jaren dat het nucleaire programma slechts gehanteerd wordt om kernenergie op te wekken, maar onder meer de VS vermoeden dat Iran achter gesloten deuren kernwapens produceert. Minister Ivanov beroept zich op internationale wapenverdragen, die hem de overeenkomst niet verbieden.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Pierce zegt af voor Roland Garros

Mary Pierce (31) doet niet mee aan Roland Garros. De Française heeft last van een voetblessure en kampt met liesklachten.

Afgelopen jaar bereikte Pierce nog de eindstrijd, maar daarin was Justin Henin-Hardenne veel te sterk. In 2000 pakte de Française wel de titel. Dit seizoen speelde Pierce slechts twee toernooien: de Australian Open en een indoorevenement in Parijs. In Melbourne moest ze al na twee rondes het toneel verlaten.

Venezuela niet blij met Mercenaries 2

Volgens berichten van Associated Press, Pandemic Studios en LucasArts zijn de loyale aanhangers van de Venezuelaanse president Hugo Chavez niet blij met de aankomende game Mercenaries: World in Flames. Volgens deze aanhangers is dit de eerste zet van Amerika in een poging om Chavez van zijn plek af te krijgen.



De game draait namelijk om een olie-conflict dat leidt tot de invasie van Venezuela. Volgens Ismael Garcia wil Amerika met deze game hun bevolking voorbereiden op de psychologische terreur waaraan zij later blootgesteld kunnen worden als er Venezuela echt in een oorlogsgebied wordt omgetoverd. Er gaan dus ook al stemmen op om het spel te weren in Venezuela, omdat het een verkeerde visie over de president en het land geeft.

De ontwikkelaar Pandemic ontkent dit natuurlijk in alle toonaarden en laat weten dat er absoluut geen politieke boodschap aan de game is gekoppeld.

'Nieuwe leiding voor AIVD'

Icoon Binnenlands Sybrand van Hulst, het hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), zal binnenkort vertrekken. Van Hulst geeft al sinds 1997 leiding aan de AIVD. Zijn opvolger is vermoedelijk Gerard Bouman, korpschef van de regiopolitie Haaglanden. Dat schrijft de Volkskrant vandaag op gezag van 'betrouwbare bronnen'. Zowel de AIVD als de regiopolitie Haaglanden willen niets loslaten.

De keuze voor Bouman zou opmerkelijk zijn, aangezien hij eerder felle kritiek uitte op de AIVD. Bouman deed dit naar aanleiding van de inval in een pand met terreurverdachten in het Haagse Laakkwartier, in 2004. Daarbij raakten drie leden van het arrestatieteam gewond. Volgens Bouman had de AIVD veel te weinig informatie doorgegeven.

Vier doden bij eenzijdig verkeersongeval

Icoon Ongeluk Bij een eenzijdig verkeersongeval in het Friese Oostrum zijn vier mannen om het leven gekomen. Ze zaten in een auto die door nog onbekende oorzaak te water is geraakt. Dat heeft de politie vandaag gemeld. De slachtoffers zijn een 19-jarige man uit Jouswier, een 24-jarige man uit Ee en twee 28-jarige mannen uit dezelfde plaats.

Een oplettende voorbijganger ontdekte vanochtend rond 05.30 uur sporen van het voertuig langs de rand van het Dokkumergrootdiep. Hij waarschuwde daarop de politie, die samen met de brandweer het autowrak vond. Drie van de mannen zaten nog in de auto, een vierde werd vlakbij gevonden.


Foto: Radio Noordoost-Friesland


Met dank aan TerrorTimm, Mr.Dre en Mediaman voor de submit.

Basso en Ullrich ontkennen contact met Fuentes

In de geruchtmakende Spaanse dopingzaak zijn al enkele malen de namen Ivan Basso en Jan Ullrich gevallen. Beiden ontkennen contact te hebben gehad met dokter Fuentes.

Eufamiano Fuentes is één van de hoofdrolspelers in deze dopingzaak en zou aan vele sporters doping geleverd hebben. De leider van de Giro d'Italia Ivan Basso ontkent dat hij contact heeft gehad met hem, terwijl Jan Ullrich eveneens meldt dat hij nooit met hem heeft samengewerkt.

Sinds eerdergisteren is deze zaak aan het rollen gebracht, toen de Guardia Civil Manolo Saiz, ploegleider van Liberty Seguros, oppakte. Er werd bekend dat maar liefst 200 sporters min of meer betrokken zouden zijn in deze zaak.

Unibet.com wil met Vino naar de Tour

Nu Liberty Seguros per direct stopt met het sponsoren van de wielerploeg, staat Unibet.com meteen in de rij om zich aan te melden voor de Tour. Het liefst nog met Alexander Vinokourov.

De Belgische continentalploeg zet ambitieus in. Manager Koen Terryn vertelt: "Zelfs als Liberty niet meteen stopt en het gerecht kan dopinggebruik bij Liberty en Valenciana niet bewijzen, dan moet de Tour besluiten dat die teams geen plaats hebben in de koers. Als we uitgenodigd worden, dan gaan wij nog twee renners aantrekken. Waarom zou iemand als Alexander Vinokoerov niet bij ons terechtkunnen? Ik wil snel duidelijkheid."

Qua financiën zit het ook in orde meldt Terryn: "Geld is geen probleem, ik heb een budget van acht miljoen voor de komende vier seizoenen."

Explosie tankwagen kost 38 mensen het leven

Icoon BuitenlandsBij een explosie van een tankwagen in het Afrikaanse land Benin zijn 38 doden gevallen. De slachtoffers zijn vooral omstanders die zich nadat de wagen in een ravijn reed naar de plek des onheils spoedden om de benzine, die uit de tankwagen vloeide, af te tappen. Toen de benzine echter in contact kwam met de verhitte motor ontplofte de tank.

Behalve de doden vielen er zo'n tachtig gewonden, die door zware brandwonden er veelal slecht aan toe zijn. Het drama gebeurde volgens de nationale radio van Benin niet ver van de grens met Burkina Faso. In het Afrikaanse land is brandstof voor velen onbetaalbaar geworden.

Gijzelnemer Beslan krijgt levenslang

Icoon Terrorisme De enige nog levende gijzelnemer van het drama op een school in Beslan is door de rechter veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Bij het meerdaagse gijzelingsdrama - en bij de gewelddadige beëindiging - kwamen in september 2004 331 mensen om het leven, het merendeel kinderen. De rechter gaf aan dat hij liever de doodstraf had gegeven. Dat kon echter niet, omdat die in Rusland opgeschort is.

De 26-jarige Tsjetsjeen Noer-Pasji Koelajev heeft volgens de rechter een bom laten ontploffen die veel levens heeft geëist. Zelf heeft Koelajev altijd ontkend iemand te hebben omgebracht. Koelajev is de enige gijzelnemer die nog in leven is; de anderen kwamen tijdens de bestorming van de school door het Russische leger om.

Van Basten laat spelers als straf mop vertellen

Icoon Nederlands ElftalDe bondscoach van het Nederlands elftal, Marco van Basten, heeft een opmerkelijke sanctie gezet op een overtreding van de door de bondscoach opgestelde regels.

Mocht één van de internationals in de fout gaan, dan moeten ze geen boete betalen, maar ten overstaan van de gehele selectie een mop vertellen. "Het heeft geen zin om jongens met die salarissen een geldboete te geven. Ze vinden het erger om voor de groep een mop te vertellen. Niemand is nog in de fout gegaan" , aldus de bondscoach.

---
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Van Basten laat spelers als straf mop vertellen

De bondscoach van het Nederlands elftal, Marco van Basten, heeft een opmerkelijke sanctie gezet op een overtreding van de door de bondscoach opgestelde regels.

Mocht één van de internationals in de fout gaan, dan moeten ze geen boete betalen, maar ten overstaan van de gehele selectie een mop vertellen. "Het heeft geen zin om jongens met die salarissen een geldboete te geven. Ze vinden het erger om voor de groep een mop te vertellen. Niemand is nog in de fout gegaan" , aldus de bondscoach.

Gratis demo Perfect Dark Zero

Het is een beetje laat, ongeveer zes maanden te laat, maar er is nu een speelbare demo beschikbaar voor Perfect Dark Zero, de demo staat online op de Xbox Live Marketplace.


Het bevat de “Outpost” missie, welke alleen of co-op kan worden gespeeld m.b.v. split-screen of via Xbox Live. De download bevat ook een multiplayer map “Plaza” voor het betere knal- en schietwerk. De demo is met 860 MB niet de kleinste, maar hij is wel lekker gratis.

Gibbs niet naar WK

Cory Gibbs doet niet mee aan het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Tijdens het trainingskamp van het Amerikaanse nationale team liep de voormalig speler van Feyenoord en ADO Den Haag een blessure op aan zijn knie.

Gibbs zal op het WK nu worden vervangen door Greg Berhalter, die ook een verleden heeft in de Nederlandse eredivisie. Berhalter voetbalde het afgelopen seizoen voor de Duitse club Energie Cottbus.

In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Marokko speelde de verdediger 90 minuten mee, maar na afloop bleek dat Gibbs een blessure had opgelopen en die houdt hem een paar weken aan de kant. Na Frankie Hejduk is Gibbs de tweede verdediger bij de Amerikanen die moet afhaken.

Boek: Lorraine Thomas - De opvoedcoach

Een nieuwe trend. Nouja, nieuw? Het is meer een trend van de laatste jaren waar een grote behoefte aan lijkt te bestaan die dezelfde trend staande houdt. Vroeger had met een boek natuurlijk bevallen , maar kijk nu eens rond. De leeftijd waar de boeken van nu zich op richten gaan minimaal tot de opvoeding van een kind van twaalf. Tegenwoordig word je met dat soort boeken haast doodgeslagen. Met teksten word je om je oren gewapperd, door collega ouders alsof het de nieuwetijdse bijbels zijn. Toch lijkt het erop dat ouders gestrester zijn dan ooit tevoren. Opvoeden is niet iets wat je tussen neus en lippen doet. Hoe het moet leer je niet van tevoren, maar daarvoor hebben we nu dus boekjes. Programma's op de televisie als De opvoedpolitie, Eerste Hulp Bij Opvoeding, De supernanny blijken zeer goed bekeken te worden. We zitten als ouders met de handen in het haar, we weten niet meer waar we het moeten zoeken, en iedere dag komt het weer terug. Opvoedvragen, schuldgevoelens, stress omdat Mientje een prachtige wandschildering heeft gemaakt van poep, Keesje deed het spelletje "boodschappen doen" maar kwam onderweg de zandbak tegen, dus je portemonnee ligt ergens ondergegraven en je hebt maar 10 minuten de tijd voordat je bezoek op de stoep hebt staan. Je moet nog echt die koffie gaan kopen.


Servische topcrimineel op borgtocht vrij

Sreten JocićDe beruchte Servische topcrimineel Sreten Jocić is door een rechtbank in zijn land op borgtocht vrijgelaten. 'Jotsa' zat tot maart in een Nederlandse gevangenis voor het schieten op een politieman en voor drugshandel. Na het uitzitten van die straf werd hij uitgeleverd aan Servië, waar hij verdacht wordt van een dubbele moord. Een getuige zou echter zijn verklaring hebben gewijzigd, waarna de Servische justitie Jocić vrijliet.

Volgens de radiozender B92 heeft Jocić een borgsom van 300.000 euro betaald. Hij mag zijn huis voorlopig niet zonder toestemming verlaten, en zal zich desgevraagd moeten melden bij de rechtbank. De Servische crimineel geldt als één van de leiders van de 'Joegoslavische maffia' in Nederland. Zijn naam wordt in verband gebracht met topcriminelen als Willem Holleeder. Jocić wordt verdacht van een reeks liquidaties, waaronder die van Sam Klepper en Jan Femer. Tevens zou hij betrokken zijn geweest bij het beramen van een moord op officier van justitie Koos Plooy. De Nederlandse justitie heeft deze criminele feiten echter nooit kunnen bewijzen. Ook Duitsland, België, Thailand en een aantal andere landen zouden Jocić voor het gerecht willen slepen wegens drugssmokkel.

Man gewond door tractorband

Icoon OpmerkelijkEen bewoner van het Brabantse dorpje Dussen is gistermiddag ernstig gewond geraakt toen hij probeerde een tractorband op te pompen.

Het oppompen van de band, die hij net van zijn tractor had gehaald, lukte niet helemaal, want de band onplofte. De man vloog naar achteren en kreeg een metalen deel van de band tegen zijn hoofd. Hij is met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd

Met dank aan YubYub voor de submit.

Enkelblessure voor Ballack

Het loodzware voetbalseizoen begint voor de meeste internationals zijn tol te eisen. De aanvoerder van het Duitse nationale team, Michael Ballack, is de volgende die met een blessure kampt.

Tijdens de oefenwedstrijd van die Mannschaft tegen de A-junioren van Servette moest de middenvelder na 26 minuten het veld verlaten. Een eerste onderzoek wees uit dat Ballack een band in het gewricht heeft verrekt. De kwetsuur is niet ernstig, het is echter nog onduidelijk of hij aankomende zaterdag aan kan treden in het oefenduel tegen Luxemburg.

Stand NHL-playoffs per 26 mei

Voor Anaheim startte Sebastien Giguere voor het eerst sinds een kleine maand. Het bleek een goede zet, want voor de 3-1 tussenstand in de serie en een thuiswedstrijd in het verschiet wonnen de Mighty Ducks met 6-3 van Edmonton.

Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres1-2
CarolinaBuffalo2-3
CarolinaBuffalo4-3
BuffaloCarolina4-3
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers1-3
AnaheimEdmonton1-3
AnaheimEdmonton1-3
EdmontonAnaheim5-4
EdmontonAnaheim3-6

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Heerlenaar gewond bij merkwaardig ongeval

Icoon PolitieBij een merkwaardig ongeval in Heerlen is in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige man ernstig gewond geraakt. De Heerlenaar stond te wachten bij een bushalte, toen hij een auto zag die hij schreeuwend achterna rende. De man was ten onrechte in de veronderstelling met een taxi te maken te hebben. De bestuurder stopte en reed achteruit, volgens de politie om te zien wie hem geroepen had.

Op datzelfde moment struikelde de 22-jarige, waardoor hij onder de achteruitrijdende auto belandde. De man liep bij het ongeval zware inwendige verwondingen op, en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het incident trok massale aandacht van het uitgaanspubliek in de stad. Een 19-jarige inwoner van Brunssum, die toe stond te kijken hoe de hulpverleners het slachtoffer onder de auto vandaan probeerden te krijgen, werd gearresteerd nadat hij ondanks herhaalde waarschuwingen verwensingen naar het hoofd van de aanwezige agenten bleef slingeren.

Met dank aan DuchessX voor de submit.

Tientallen jongeren vernielen trein

Icoon PolitieOp het centraal station in Schiedam heeft de politie vanochtend vroeg tientallen jongeren opgepakt voor het vernielen van een trein. Het interieur van het voertuig en enkele treindeuren zijn vernield. De arrestanten zijn vooral minderjarige jongens. Zij waren waarschijnlijk uitgeweest in Rotterdam en zaten in de trein naar Delft.

De precieze omvang van de schade is nog niet duidelijk. De ongeveer 50 arrestanten zijn overgebracht naar de rechtbank in Rotterdam. Het is niet zeker of de jongeren onder invloed waren van alcohol of drugs.

Bush en Blair trekken boetekleed aan

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president Bush en de Britse premier Blair hebben opnieuw toegegeven dat er fouten zijn gemaakt rondom de invasie in Irak. De twee leiders gaven een gezamenlijke persconferentie na overleg op het Witte Huis. Blair komt net uit Irak en praatte zijn collega bij.

Irak werd binnengevallen omdat het land massavernietigingswapens zou hebben, maar dat bleek niet zo te zijn. "Dat roept de vraag op of de offers die zijn gebracht het wel waard waren", zei Bush. "Ondanks tegenslagen en misstappen, geloof ik sterk dat we het goede deden en doen."

Bush en Blair gingen niet in op vragen over terugtrekking van de troepen uit Irak. De Amerikaanse president gaf wel toe dat hij soms domme dingen zegt. "Ik heb geleerd me beter uit te drukken. 'Wanted, dead or alive', van die uitdrukkingen. In sommige delen van de wereld is dat verkeerd uitgelegd."

Met dank aan Jootje90 voor de submit.

TCA in beroep om zwijgplicht chauffeurs af te dwingen

Icoon MisdaadDe directie van Taxicentrale Amsterdam gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Lelystad. Die bepaalde woensdag dat er geen reden was de chauffeurs een spreekverbod op te leggen. De directie zei donderdag verbaasd en verontwaardigd over die uitspraak te zijn."De rechtbank is kennelijk van mening dat als iedereen iets roept het wel waar moet zijn."

Het loopt al jaren niet lekker tussen de chauffeurs C. Meester uit Lelystad en W. Goedkoop uit Amsterdam en de directie van de Taxicentrale Amsterdam. Volgens het duo maakt het bestuur zich schuldig aan intimidatie, maffiapraktijken en bedreigingen. In een tv-uitzending van Nova legde Meester een verband tussen de directie en de georganiseerde misdaad waarbij ook Holleeder ter sprake werd gebracht.

De rechter vond dat de uitspraken van de chauffeurs hard en kort door de bocht waren, maar dat dit gespierde taalgebruik ook bij de Amsterdamse taxiwereld hoort. Volgens de rechter kwamen die beschuldigingen over de TCA-top ook niet uit de lucht vallen, want de directie is al jarenlang het onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek.

Lifestyle: Crate-Mate

Welke fietser kent het niet? Klungelen met een grote hoeveelheid boodschappen of een kratje bier op de fiets. Tassen aan je stuur wordt afgeraden en om zo'n plastic tas in je vingers te laten snijden is ook niet erg prettig. Speciaal voor iedereen die dit probleem voor eens en altijd opgelost wil hebben, heeft PQ & R een speciale uitvinding gedaan: de Crate-Mate. Een handig tooltje waarmee je (bier-)kratten met een simpele handeling op je bagagedrager bevestigt. Makkelijk of een onding?

Blessures Del Horno, Vucinic

Asier del Horno (Spanje) en Mirko Vucinic (Servië en Montenegro) moeten vrezen voor hun WK-deelname. Beide spelers wacht vermoedelijk een race tegen de klok.

Del Horno kampt met een kwetsuur aan zijn linkervoet. Uit een scan bleek dat het gebied rond zijn achillespees is beschadigd. Genaro Borras, teamarts van Spanje, is niet erg positief: ”Dinsdag kijken we opnieuw. We moeten realistisch zijn. Ik hoop dat het geneest, maar ik heb zo mijn twijfels. Zijn deelname aan het WK kan in gevaar zijn.”

Vucinic heeft een band beschadigd in zijn knie. De aanvaller liep deze blessure op tijdens het EK onder-21. De spits van Lecce moest gisteren het duel tegen de Portugezen missen en het is de vraag of hij tijdig hersteld is wanneer Servië haar WK opent tegen Nederland.

Valverde nieuwe coach Espanyol

Ernesto Valverde is de nieuwe trainer van Espanyol. Valverde volgt Miguel Angel Lotina op, die eerder deze maand opstapte.

Espanyol beleefde een teleurstellende competitie, maar maakte het seizoen helemaal goed door de Copa del Rey te veroveren. Desondanks gooide Lotina de handdoek. Valverde kwam als speler liefst achttien seizoenen uit voor Espanyol. In de hoedanigheid van trainer werkte hij eerder voor Athletic de Bilbao. Espanyol benoemde en passant Paco Herrera tot nieuwe technische directeur. Herrera beschikt over ruime ervaring in Spanje en komt over van Liverpool, waar hij als scout fungeerde.

'Engeland B' verliest van Wit-Rusland

Engeland B heeft in Reading een vriendschappelijk duel tegen Wit-Rusland met 1-2 verloren. De avond werd overschaduwd door het uitvallen van keeper Robert Green.

Eriksson startte onder andere met Hargreaves, Campbell, Carragher, Ashley Cole en Michael Owen, zodat het etiket ‘B’ nauwelijks van toepassing was op de ploeg. Engeland zette Wit-Rusland snel onder druk en vooral Aaron Lennon blonk uit. Owen miste al na vijf minuten een uitgelezen kans. Ruim een half uur later tekende Jermain Jenas wel voor de 1-0. Een vrije trap van Downing werd door Owen op de lat gekopt, waarna Jenas binnentikte.

In het tweede bedrijf verving doelman Green zijn collega James. Green raakte niet veel later geblesseerd bij een uittrap en stortte kermend ten aarde. Vitaly Koetoezov profiteerde en schoot binnen: 1-1. Met een liesblessure ging Green van het veld en naar alle waarschijnlijkheid mist hij de mondiale eindronde. Scott Carson verving Green en kon niet voorkomen dat Wit-Rusland met de winst ging lopen. Sergej Kornilenko trof negen minuten voor tijd doel. Op dat moment speelden de Oost-Europeanen met tien man wegens de uitsluiting van Sergei Omeliantsjoek.

Opstelling ‘Engeland B’
James (Green 45/ Carson 53), Hargreaves, Campbell, Carragher, Ashley Cole, Lennon, Jenas (Walcott 62), Carrick, Downing (Defoe 79), Owen (Joe Cole 61), Crouch (Dawson 79).

EK onder-21: Zeges Frankrijk, Servië

Poule A van het EK onder-21 ligt nog helemaal open. Toch lijkt Frankrijk zeker van de laatste vier, terwijl gastland Portugal de uitschakeling nadrukkelijk in de ogen kijkt.

Frankrijk leverde een knappe prestatie door Duitsland met 3-0 terug te wijzen. Beide coaches voerden een aantal wisselingen door; logisch gezien het drukke speelschema. Zo belandde Nando Rafael op de bank en begon Peter Niemeyer wél bij de Duitsers. Onze Oosterburen kwamen het beste uit de startblokken, zonder dat dit tot mogelijkheden leidde. Naarmate de eerste helft vorderde ging Frankrijk heersen. Met snel positiespel werd die Mannschaft naar achteren gedrukt. Bij het scheiden van de markt voor rust schoot Florent Sinama-Pongolle een vrije trap binnen, na een lichte aanraking.

Het tempo in de tweede bedrijf lag een stuk lager, wellicht vanwege de hitte. Niets bleef over van het vroege Duitse elan en Frankrijk voetbalde het duel rustig uit. Yohann Gouffran – op zijn twintigste verjaardag – en Antonio Mavuba legden de eindstand vast. De laatste goal was overigens prachtig: de aanvoerder stuurde twee opponenten het bos in en rondde koel af.

’s Avonds won Servië en Montenegro met 2-0 van Portugal. Opnieuw verdedigden de Serviërs uitmuntend, al kregen Lourenço en Hugo Almeida kansen. Met enig fortuin pakte Servië de voorsprong: Zé Castro passeerde per abuis zijn eigen doelman. Halverwege de tweede helft zag Semedo de rode kaart wegens het neerhalen van een gebroken tegenstander. Nenad Milijas miste de hierop toegekende strafschop, maar nog geen minuut later trof Branislav Ivanovic koppend doel.

Uitslagen 2e Speelronde Poule A:
Frankrijk – Duitsland 3-0
Portugal – Servië en Montenegro 0-2

Stand:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Frankrijk264 - 0
2Servië en Montenegro232 - 1
3Duitsland231 - 3
4Portugal200 - 3

Eerdere uitslagen:
Duitsland – Servië en Montenegro 1-0
Frankrijk – Portugal 1-0


Vanavond in Poule B:
Denemarken – Nederland
Oekraïne – Italië

Stand:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Oekraïne132 - 1
2Denemarken113 - 3
2Italië113 - 3
4Nederland101 - 2

Super Smash Bros. Brawl screens

Er zijn een aantal nieuwe screens verschenen van de Super Smash Bros. game voor de Nintendo Wii, Super Smash Bros. Brawl.

In de vecht-game nemen bekende Nintendo figuren als Mario en Pikachu het tegen elkaar op. Zoals vanouds zul je het spel met vrienden op de bank kunnen spelen, maar deze nieuwe Smash Bros. zal ook een online multiplayer bevatten.

Super Smash Bros. Brawl zal in 2007 op de Wii verschijnen.





Harry Potter wellicht werkelijkheid

Icoon WetenschapAltijd al een beetje als Harry Potter willen zijn? Nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen brengen je een stap dichterbij in je queeste naar het magische, want wetenschappers denken dat zij een soort onzichtbaarheidsmantel kunnen creëren. Net ontdekte materialen zouden gebruikt kunnen worden om het licht te buigen, zodat objecten, of zelfs mensen, onzichtbaar kunnen zijn.

Dit indiceert dat voorheen onwaarschijnlijke taferelen als in Star Trek en Harry Potter toch werkelijkheid kunnen worden. Niettemin zal het moeilijker zijn om onzichtbaarheid perfect na te bootsen, doordat de materialen in een dikke huls zitten.

De basis van de werking ligt in de refractie; een lichtvorm waarbij de golven de snelste, maar niet noodzakelijk de kortste weg nemen. Dit is vergelijkbaar met een potlood dat gebroken lijkt wanneer je het achter een glas water houdt. Verder draait het er voornamelijk om licht rond een hoek te leiden. Hierdoor zal de onzichtbaarheid gecreëerd worden.


De schaduw van een passerende door tralies gezien

Wii-Mote Karaoke

Nintendo heeft tijdens de E3 al veel laten zien van de Wii console, maar Nintendo was nog een beetje geheimzinnig over enkele 'hardware secrets' die nog niet bekend zijn gemaakt. Hoewel er nog steeds niets officieel bekend is, lijken er toch wat aanwijzingen te zijn die wijzen naar een eventuele hardware uitbreiding.
Nadat het duidelijk werd dat de Wii-mote een ingebouwde speaker heeft ingebouwd, lijkt de meest logische stap een ingebouwde microfoon. Nintendo heeft dit concept al eerder gebruikt, op de N64, de Gamecube en zelfs de originele Famicom waren er microfoons beschikbaar zodat de speler met geluid de game kon beïnvloeden. Een karaoke set is al beschikbaar voor de Gamecube, namelijk de multi-platform "Karaoke Revolution".

Het meest overtuigende bewijs komt misschien wel van een nieuwe website die Nintendo heeft geregistreerd: wiikaraoke.com. Hoewel de site nu nog redirect naar de officiële Nintendo site, is het een aanwijzing dat Nintendo binnenkort iets wil gaan doen met de Wii, en het in Japan zeer populaire karaoke concept.

Nintendo heeft altijd gezegd dat de Wii is gemaakt om aantrekkelijk te zijn voor non-gamers, in een leuke 'party friendly' omgeving. Karaoke past perfect in deze denkwijze.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.