TCA in beroep om zwijgplicht chauffeurs af te dwingen

Icoon MisdaadDe directie van Taxicentrale Amsterdam gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Lelystad. Die bepaalde woensdag dat er geen reden was de chauffeurs een spreekverbod op te leggen. De directie zei donderdag verbaasd en verontwaardigd over die uitspraak te zijn."De rechtbank is kennelijk van mening dat als iedereen iets roept het wel waar moet zijn."

Het loopt al jaren niet lekker tussen de chauffeurs C. Meester uit Lelystad en W. Goedkoop uit Amsterdam en de directie van de Taxicentrale Amsterdam. Volgens het duo maakt het bestuur zich schuldig aan intimidatie, maffiapraktijken en bedreigingen. In een tv-uitzending van Nova legde Meester een verband tussen de directie en de georganiseerde misdaad waarbij ook Holleeder ter sprake werd gebracht.

De rechter vond dat de uitspraken van de chauffeurs hard en kort door de bocht waren, maar dat dit gespierde taalgebruik ook bij de Amsterdamse taxiwereld hoort. Volgens de rechter kwamen die beschuldigingen over de TCA-top ook niet uit de lucht vallen, want de directie is al jarenlang het onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek.