Drie dagen in een reuzenrad voor kankerbestrijding

Icoon OpmerkelijkVier mannen en twee vrouwen hebben sinds maandagmiddag 72 uur lang in een reuzenrad gezeten. Dit deden ze omdat ze geld in wilden zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het zestal is gehuldigd in Walibi World, waar ze ook in het reuzenrad zaten.

Maandag zijn de zes rond een uur of 5 's middags met de eerste rondjes begonnen. Ze hebben het drie dagen en nachten volgehouden. Ze mochten een keer in de twee uur het rad uit om even naar het toilet te gaan, en er was twee keer per dag een wat langere pauze van 20 minuten. Na de drie dagen kwamen de zes er nog "stralend" uit, aldus een woordvoerdster van Walibi World.

De deelnemers hadden helaas het weer niet zo mee. "Maar een van de deelnemers had huishoudfolie meegenomen, daarmee heeft hij de bakjes afgeschermd voor de regen", vertelde de woordvoerdster. De bakjes waar de zes verbleven waren wel van alle luxe voorzien. "Er is een minibar gecreëerd en op de laatste dag hebben we de bakjes volgehangen met ballonnen, lampjes en luxaflex."

De deelnemers hadden collectebussen meegekregen waarmee ze geld inzamelden bij bezoekers die overdag een rondje meedraaide. In het pretpark zelf stonden ook nog zo'n 25 collectebussen, en op internet kon ook nog gedoneerd worden. Helaas is nog niet bekend hoeveel er is opgehaald, maar dat is minimaal 5500 euro, omdat het park 3500 euro doneerde en er gisteren een veiling was die ook nog eens 2000 euro opleverde.

Met dank aan Longmen voor de submit.