Brawn ontkent geruchten

Verschillende geruchten zeggen dat Ferrari’s technisch directeur Ross Brawn van team zou gaan ruilen. Maar Brawn zelf zegt dat dat onzin is, en dat hij het nog steeds erg naar zin heeft bij de Italiaanse renstal.

Één van de verhalen die rondgaat in de paddock is dat Brawn erg graag de rol van Ferrari-teambaas Jean Todt zou willen overnemen. Dit zou kunnen gebeuren als Todt, die nu gedeeltelijk belangen heeft in de straatauto’s van Ferrari, zich helemaal zou gaan storten op de praalbolide’s uit Maranello.

Brawn ontkent de geruchten allemaal, al blijkt uit zijn reactie dat er mogelijk een verandering zal optreden in de toekomst. "Ik ben erg gelukkig bij Ferrari. Ik wil geen commentaar geven op dit moment. Alles wat ik kan zeggen is dat ik niet bij een ander Formule 1-team aan de slag zal gaan."

Zijn uitspraken sluiten niet uit dat de Engelsman misschien wel een kleine pauze zal inlassen voordat hij zich weer helemaal op de Italiaanse renstal zal storten. Zijn beslissing lijkt wel invloed te hebben op de beslissing van Michael Schumacher over zijn eigen toekomst.

In totaal heeft Schumacher 86 races gewonnen, allemaal met Benneton en Ferrari. Bij beide teams werkte Brawn en de Duitser samen, alleen in 1996 werkten ze niet bij hetzelfde team. Hierdoor won het duo Schumacher/Brawn 83 Grands prix, en is daarmee één van de beste rijder/engineer-combinaties aller tijden.