Wii-Mote Karaoke

Nintendo heeft tijdens de E3 al veel laten zien van de Wii console, maar Nintendo was nog een beetje geheimzinnig over enkele 'hardware secrets' die nog niet bekend zijn gemaakt. Hoewel er nog steeds niets officieel bekend is, lijken er toch wat aanwijzingen te zijn die wijzen naar een eventuele hardware uitbreiding.
Nadat het duidelijk werd dat de Wii-mote een ingebouwde speaker heeft ingebouwd, lijkt de meest logische stap een ingebouwde microfoon. Nintendo heeft dit concept al eerder gebruikt, op de N64, de Gamecube en zelfs de originele Famicom waren er microfoons beschikbaar zodat de speler met geluid de game kon beïnvloeden. Een karaoke set is al beschikbaar voor de Gamecube, namelijk de multi-platform "Karaoke Revolution".

Het meest overtuigende bewijs komt misschien wel van een nieuwe website die Nintendo heeft geregistreerd: wiikaraoke.com. Hoewel de site nu nog redirect naar de officiële Nintendo site, is het een aanwijzing dat Nintendo binnenkort iets wil gaan doen met de Wii, en het in Japan zeer populaire karaoke concept.

Nintendo heeft altijd gezegd dat de Wii is gemaakt om aantrekkelijk te zijn voor non-gamers, in een leuke 'party friendly' omgeving. Karaoke past perfect in deze denkwijze.