EK: Jong Oranje gelijk tegen Denemarken

Icoon Nederlands ElftalJong Oranje heeft ook zijn tweede poulewedstrijd op het EK voor spelers jonger dan 21 niet winnend kunnen afsluiten. In het Portugese Aveiro speelde Nederland gelijk tegen Denemarken: 1-1. Kort voor het einde van de eerste helft zag het er even zonnig uit, toen spits Klaas Jan Huntelaar doel trof na een voorzet van Daniël de Ridder.

Vlak na rust scoorde de Deen Kahlenberg echter de gelijkmaker. De Scandinaviërs hadden in de tweede helft een aantal kansen om de winst binnen te slepen, maar verzuimden daarin. Door het verlies woensdag tegen Oekraïne en het gelijke spel tegen de Denen heeft Jong Oranje na twee wedstrijden één punt, en zal het in de derde wedstrijd tegen Italië (aanstaande maandag) moeten winnen om eventueel nog uit te kunnen komen in de halve finale.