Brain Age: Train Your Brain

Na de non-game Nintendogs kunnen de DS-bezitters aan de gang met eenzelfde soort \'game\' genaamd Brain Age: Train Your Brain. Volgens één of andere lijpe Japanse geleerde veroudert ons brein nadat we de twintig jaar zijn gepasseerd. Zodoende zul je elke dag moeten trainen om je brein jong en fit te houden en dat kan uiteraard alleen met deze software.

10x2=?
In Brain Age: Train Your Brain komen diverse methoden aan bod om je brein te trainen. In de ene oefening zul je een hele rits sommen te zien krijgen die je zo snel mogelijk op moet lossen. De uitkomst van de sommen moet je op het touch screen tekenen. In een andere zul je een stuk literair werk moeten voorlezen en in weer een andere moet je zoveel mogelijk woorden onthouden en later weer opschrijven. Deze tests kun je dus gewoon oefenen of ze komen aan bod als de leeftijd van je brein wordt gemeten. Hoe jonger, hoe beter.

Uiteindelijk is het zo dat elke uitslag wordt opgenomen in een grafiek. Als je elke dag een paar oefeningen doet, zie je dus na een tijdje of je beter of slechter wordt. Niet alle oefeningen zijn echter direct beschikbaar, die zul je moeten vrijspelen door elke dag te trainen. Bepaalde oefeningen komen in een normale modus. Zodra die genoeg gespeeld wordt kun je ook de \'hard\' mode nog vrijspelen.

De software zal je ook regelmatig vragen om iets te tekenen, zoals een neushoorn of een continent. Het spel wil hiermee een punt zetten door je te laten concentreren op de hoofdkenmerken van de dingen die je moet tekenen. Ook wordt er regelmatig gevraagd wat je gisteren hebt gegeten of wat er op de televisie te zien was. Na een week krijg je die vraag weer terug en of je dan nog weet wat je toen hebt opgeschreven is een goede tweede.

Een jammerlijk punt aan Brain Age: Train Your Brain is zowel de stem- als de handschriftherkenning. Mensen met een brak handschrift zullen regelmatig \'foute\' antwoorden tekenen, omdat de software niet weet of je nu een \'1\' of een \'7\' hebt opgeschreven. Ook als je bij sommige oefeningen iets moet zeggen, krijg je te zien dat het antwoord fout is terwijl dat niet het geval is. Aangezien veel oefeningen zo snel mogelijk opgelost moeten worden en je straftijd krijgt voor foutieve antwoorden, kan dit je uitslagengrafiek lichtelijk beïnvloeden of een aankomend record verpesten.

Sudoku
Amerikaanse en Europese Brain Trainers krijgen een gratis setje sudoku-puzzels bij Brain Age: Train Your Brain. Hierin is het de bedoeling om de cijfers 1 tot 9 in een 9x9 kubus (die weer onderverdeeld is in 3x3 kubussen) in te vullen, zonder dat er zich een dubbel cijfer in een rij bevindt. Dit is echt uitstekend uitgewerkt. Je kunt op een vakje klikken om het cijfer in te vullen. Als je het niet zeker weet kun je ook meerdere kleine cijfers tekenen. Met alle sudoku-puzzels ben je in ieder geval vele uren zoet.