Brawn:"Wij hebben geen voordeel in 2007"

Olga (Nuongirl)
De technisch directeur van het team van Scuderia Ferrari, Ross Brawn, heeft gezegd dat zijn team niet in het voordeel is als Bridgestone in 2007 de enige bandenleverancier is. Eerder deze maand zei Renault F1-teambaas Flavio Briatore dat de huidige Bridgestone-partners wel een voorsprong hebben.

Vandaag zei Brawn dat alle F1 teams volgend jaar zullen moeten wennen aan een nieuwe, gestandaardiseerde band en dat Bridgestone geen voorkeursbehandelingen zal geven. "Ik vermoed dat Bridgestone een paar stappen terug zal doen, omdat de huidige banden erg duur zijn om te produceren. Voor Bridgestone is het absoluut geen noodzaak om de huidige banden te blijven gebruiken als zij de enige leverancier zijn," aldus Brawn.

"De teams die al met Bridgestone samenwerken, hebben alleen het voordeel dat ze de ingenieurs en de werkwijze van Bridgestone kennen. Ik vind dat niet oneerlijk. De situatie die we in 2007 krijgen, is ontstaan doordat Michelin heeft besloten om zich terug te trekken uit de Formule 1. De teams die daar niet blij mee zijn, moeten hun beklag maar doen bij Michelin en niet bij ons".

Vanaf 2007 zal er maar één bandenfabrikant toegestaan zijn in de Formule 1. In juli zal bekend worden gemaakt welke dat zal zijn.