Van Basten toont voorkeur voor 'van'-namen

Icoon Nederlands ElftalOranje-coach Marco van Basten blijkt een opvallende voorkeur aan de dag te leggen voor voetballers waarvan de achternaam begint met het voorvoegsel 'van'. In de vermoedelijke basisopstelling voor de oefenwedstrijd morgen tegen Kameroen geldt dit voor maar liefst zes van de elf spelers. Van Basten liet deze week weten de wedstrijd in De Kuip te willen beginnen met de basis die hij ook voor het WK in gedachten heeft.

Op basis van de trainingen deze week kan worden geconstateerd dat de bondscoach en zijn assistent John van 't Schip zullen gaan starten met Van der Sar, Van Bronckhorst, Van Bommel, Van der Vaart, Van Nistelrooij en Van Persie. De laatste naam is de meest opvallende. De Arsenal-speler sloot zich pas maandag aan bij de selectie maar lijkt door zijn goede vorm tijdens de trainingen Feyenoord-aanvaller Dirk Kuyt, die tijdens de kwalificatie nog een vaste kracht was in Oranje, uit het elftal te spelen.

De keuze voor de zes 'vannen' in de basiself is des te opmerkelijker aangezien bij de rest van de 23-koppige selectie geen enkele speler te vinden is met een dergelijke achternaam. Ook bij de elf afvallers uit de voorselectie heeft niemand het betreffende voorvoegsel.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar,
Kromkamp, Mathijsen, Ooijer en Van Bronckhorst,
Van Bommel, Van der Vaart en Cocu,
Van Persie, Van Nistelrooij en Robben.

Met dank aan 7th_wave, die hierover een topic opende in het WK-forum van FOK!.