FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 8 mei 2006

Column: Een gebroken droom

Ik snap 't wel. Ik kan het me namelijk heel goed voorstellen hoe dat ongeveer gegaan moet zijn.

Je bent een jonge jongen. Pienter ook. Een jonge, pientere jongen met bloed dat bruist van het temperament. Als je elf bent ga je voor het eerst karten, en hoewel je niet direct succesvol bent, klim je langzaam maar gestaag door de rangen omhoog en tegen je twintigste begin je indruk te maken in de internationale formule-racerij. Je doet zoals het hoort Formule 3, en hoewel je niet direct succes hebt, ben je in het tweede jaar al vice-kampioen en het jaar daarna win je vrijwel alles wat er te winnen valt. Je zit op rozen.

Maar om één of andere reden staan de Formule 1 teams niet te dringen om je handtekening. Je mag testen voor Minardi, maar je bloed wil meer: racen, strijd, winnen. Je kiest er dus voor om naast je testwerk wat toerwagenraces te doen. Maar ook daar geldt: niet onverdienstelijk, maar ook niet direct indrukwekkend. Toch mag je na een jaar instappen bij Minardi. Het is niet veel, maar het is wel Formule 1.

Dat eerste jaar moet je zelfs de cockpit nog delen met twee andere rijders, maar in tegenstelling tot hen kwalificeer jij je wel iedere race, meestal zelfs nog voor je ervaren teamgenoot ook. Het is niet voor iedereen duidelijk, maar je wordt wel binnengehaald door een groot manager, die je parkeert bij Jordan. Een stap vooruit, maar je dromen over Ferrari moeten nog even de koelkast in. Desondanks gaat je carrière, zoals altijd al, gestaag de goede kant op. Volhouden en je komt er wel.

Zoals je gewend bent gaat het tweede seizoen alweer veel beter dan het eerste. Wederom versla je overtuigend een zeer gewaardeerd teamgenoot, en je stapt over naar een team dat enkele jaren eerder nog dominant was. In de jaren daar kun je je prestaties echter niet meer overtreffen, maar het team waar je vandaan komt stijgt als een raket door richting de top. Voor het eerst in je carrière is de opmars gestuit, en hoewel het jaar daarna iets meer succes brengt, blijkt het weer eens dat stilstand achteruitgang is.

De twee jaar erna zak je als een baksteen door het klassement. Je bent een pientere jongen, altijd al geweest, en je weet dat de Formule 1 weinig op heeft met uitgebluste talenten die hun beloftes niet waar hebben kunnen maken. Je werkt keihard, je verslaat je teamgenoten keer op keer op keer en pakt zelfs een gelukkige overwinning met inferieur materiaal. Je kunt beter geluk hebben dan goed zijn, wordt er wel eens gezegd, en het is waar. Mede dankzij die gelukkige overwinning gaat je carrière weer de goede kant op.

De echte topteams zijn nog niet in zicht, maar je mag wel rijden bij Sauber, en met die Ferrari motor achterin waan je je soms wel dicht bij je droom. Je verslaat je teamgenoot weer eens genadeloos, en je mag naar een topteam. En daar win je meteen de eerste race van het jaar. Ok, dat je op pole stond was een beetje een mazzeltje, maar je reed er onbedreigd mee naar de finish. Het is dan wel in een poepgele en pisblauwe auto in plaats van de scharlaken rode bolide van je dromen (die in je dromen trouwens ook wat donkerder rood is dan op het circuit), maar de titel lijkt desondanks binnen bereik.

Het gaat echter allemaal weer niet zoals gepland. Je teamgenoot, die al Formule 1 reed op een leeftijd dat jij net begon met Formule 3, en al bij een topteam zat op de leeftijd dat jij eindelijk de F3 titel wist te winnen, verslaat je bij iedere race daarna. Het is beter om gelukkig te zijn dan goed, maar die onuitstaanbare klier is en beter en heeft meer geluk. En hij is ook nog het lievelingetje van de baas. Wonder boven wonder, misschien als compensatie voor je pech, of misschien omdat je opvolger nog niet klaar is, mag je nog een jaar blijven.

Zoals altijd werk je hard, maar in de allereerste race van het nieuwe jaar wordt je niet alleen verslagen, maar kapt je auto er ook maar weer eens mee, terwijl die van je teamgenoot soepel naar de overwinning rijdt. De race erna heeft je teamgenoot een keer pech en kun je hem ternauwernood voorblijven, maar daarna gaat het weer hopeloos mis. Twee races op rij finish je bijna veertig seconden achter je teamgenoot, en de race daarna wordt je kwalificatie ook nog eens verprutst door een mede coureur.

Ik neem het je niet kwalijk Giancarlo. Ik snap het heel goed. Je bent niet jong meer, maar wel nog steeds een pientere jongen met bloed dat bruist van het temperament. Ik zou 'm in jouw plaats waarschijnlijk ook op z'n bek hebben willen slaan. Maar nu je wat afgekoeld bent, snap je toch wel dat het niet allemaal Jacques z'n schuld is, he?

Maaskant in beeld bij NAC Breda

Hoewel hij dit seizoen met zijn club RBC Roosendaal degradeerde naar de Gouden Gids Divisie, lijkt het erop dat Robert Maaskant volgend seizoen toch in de Eredivisie actief zal zijn. NAC Breda is geïnteresseerd in de diensten van de 37-jarige trainer.

“Voor het imago van de club zou een vertrek van Maaskant een aderlating zijn, maar financieel een meevaller”, zei RBC-voorzitter Jan Pollemans eerder deze week in Voetbal International. Maaskant was vorig seizoen ook trainer van Willem II, waar hij in de winterstop gedwongen moest vertrekken. Willem II eindigde met 19 punten voorsprong één plaats voor RBC op de zeventiende plaats. NAC, dat zich vanavond handhaafte in de Eredivisie eindigde op de zestiende plek. Mocht Maaskant de nieuwe trainer worden heeft hij dus de gehele degradatiezone van dit seizoen onder zijn hoede gehad.

Blind heeft twee aanbiedingen op zak

Hoewel zijn vertrek bij Ajax nog niet officieel is, hebben er al twee clubs laten weten interesse in trainer Danny Blind te hebben.

De oud-international heeft al enkele weken het gevoel dat hem zeer binnenkort de wacht wordt aangezegd, deze week krijgt hij uitsluitsel van het bestuur. Hoewel Blind met Ajax dit seizoen de Gatorade Cup won en zich plaatste voor de voorronde van de Champions League lijkt het eind voor de Zeeuw in zicht.

Blind wil niet zeggen om welke clubs het gaat.

Rellen om positie Blind na huldiging Ajax

Icoon Voetbal Na de huldiging van Ajax op het Leidseplein in Amsterdam zijn vanavond relletjes uitgebroken. De relschoppers zouden het oneens zijn met het in de lucht hangende ontslag van trainer Danny Blind. Uiteindelijk moest de Mobiele Eenheid (ME) om 22.00 uur het plein schoonvegen met een waterkanon. Ajax werd gehuldigd vanwege het winnen van de Gatorade Cup gisteren.

De politie heeft een aantal 'supporters' aangehouden, maar een precies aantal kon een woordvoerder nog niet noemen. Volgens diverse berichten zouden er enkele gewonden zijn gevallen. Bij een steekpartij bij Paradiso zou één persoon zwaargewond geraakt zijn, maar het is nog onduidelijk of dit iets met de rellen te maken had.

De huldiging zelf, die om 19.45 begon, verliep rustig. Ongeveer tienduizend mensen vierden feest voor hun ploeg. Daarna werd de sfeer echter al snel grimmig, en ontstonden er knokpartijen. Ook werd er met stenen en 'andere attributen' naar de ME gegooid.

De relschoppers zouden duidelijkheid van het bestuur willen over de positie van Danny Blind. De trainer van Ajax dreigt ontslagen te worden, maar veel supporters zijn het daar niet mee eens. Op de website Dannymoetblijven.nl zijn op dit moment dan ook al meer dan 18.000 steunbetuigingen aan de trainer achtergelaten.

Bij het bestuur van Ajax is het tevens onrustig. Volgens supportersvereniging A.F.C.A. zou het bestuur van de Amsterdamse club opstappen vanwege de commotie om Blind, maar dit is nog niet bevestigd.

Met dank aan paultjuhhh en -dS- voor de submits over de rellen en het Ajax-bestuur respectievelijk.

Tweede teasertrailer Assasin's Creed online

Vandaag is het tweede teaserfilmpje van Ubi Softs Assasin's Creed online gekomen. De middeleeuwse sfeer die kenmerkend voor de game zal zijn, is nu al in grote mate aanwezig. Aan de hand van het filmpje lijkt het erop dat de game een mix tussen acrobatische actie en snelle dodelijke aanvallen zal bevatten, net zoals Ubi Softs andere paradepaardje: Prince of Persia.

De indrukwekkende trailer van het spel is hier te bekijken.Mission: Impossible III overtuigt nog niet

Tom Cruise' kruistocht in het teken van de scientology-sekte lijkt hem eindelijk parten te gaan spelen: Mission: Impossible III scoort het eerste weekend slechts matig. Ondanks wel op één in de Amerikaanse boxoffice, haalt de actiefilm niet meer dan 38 miljoen euro binnen. In vergelijking met zijn voorganger die 7 miljoen meer binnensleepte, is dat niet een superhoog aantal voor het openingsweekend.

De oorzaak hiervan ligt vermoedelijk niet bij de film zelf; critici zijn er lovend over. Eerder ligt het aan Cruise zelf, die met zijn tot aan waanzin grenzende affectie voor de Scientology-kerk niet veel respect ontvangt bij het grote publiek. Weinigen waarderen bijvoorbeeld zijn publieke optreden bij Oprah Winfrey, toen hij springend op de bank uitzinnig zijn liefde aan Katie Holmes betoog.


Tom Cruise

Uitslag NAC Breda - FC Volendam

Vanavond stonden NAC Breda en FC Volendam tegenover elkaar in de strijd om een ticket voor de Eredivisie 2006/2007. Hieronder vind je de uitslag.


NAC Breda – FC Volendam 0-0

Scheidsrechter: Bossen
Geel: Diba (NAC Breda), Chaiat, Wijker (FC Volendam)
Rood: Derijck (56. NAC Breda/2X geel)

Eerste wedstrijd, 1-2, NAC Breda handhaaft zich

Morgen is de confrontatie tussen Willem II en De Graafschap. Op de Vijverberg eindigde het treffen in een 0-1 zege voor de Tricolores. Zsombor Kerekes maakte in de 87e minuut het enige doelpunt.

Ayatollah Khamenei verbiedt stadionbezoek voor vrouwen.

Icoon BuitenlandsPresident Mahmoud Ahmadinejad, die recentelijk een order wilde geven het stadionverbod voor vrouwen op te heffen, staat met lege handen. De Iraanse regering maakte bekend dat ayatollah Ali Khamenei maandag zijn veto heeft uitgesproken tegen de order.

Een zegsman van de regering in Teheran verklaarde dat de opperste leider van Iran Ayatollah Khamenei, die zich al vaker tegen het voornemen van Ahmadinejad had gekeerd, altijd het laatste woord heeft in alle Iraanse zaken. De president zal dan ook handelen naar de uitspraken van de geestelijk leider. Het stadionverbod voor vrouwen zal dan ook van kracht blijven in het streng-islamitische land.

Falende assistent nekt Mejuto

Mejuto Gonzalez zal niet als arbiter fungeren tijdens het WK. De Spaanse topscheidsrechter heeft dat te danken aan zijn een van z’n assistenten die de fitheidstest niet doorstond. Hetzelfde lot is Kyros Vassaras beschoren.

Vanaf dit seizoen werkt de FIFA met vaste arbitrale trio’s, uit hetzelfde land of continent. Wanneer één lid afvalt, is het voor alledrie voorbij. Mejuto Gonzalez en Kyros Vassaras slaagden zelf wél voor de test; een van hun assistenten niet. Naast de genoemde scheidsrechters, zal ook Carlos Batres niet fluiten op de mondiale. De man uit Guatemala is geblesseerd. De FIFA heeft Luis Medina Cantalejo (Spanje), Roberto Rosetti (Italie) en Marco Rodriguez (Mexico) benoemd als vervangers.

Belgische skinheads vast na brute aftuiging

MisdaadBelgië is wederom in de greep van een - vermoedelijk racistische - misdaad. Dit keer betreft het een zwarte Parijzenaar en zijn Belgische vriend met rastakapsel uit Ichtegem, die door een aantal skinheads total loss werden gemept in Brugge. Dat gebeurde zaterdagnacht bij een beruchte kroeg die een verzamelplaats is van extreem-rechtse skinheads, café De Kastelein.

De man uit Parijs verkeerde na het gebeuren in levensgevaar en de Belg met het rastakapsel raakte zwaargewond. Beiden waren gisteren nog niet in staat een verklaring af te leggen. De Belgische teletekst meldt vanavond dat de Parijzenaar nog immer in coma ligt en de Vlaming aan geheugenverlies lijdt.

Direct na het incident arresteerde de politie vijf skinheads. Drie van hen, twintigers, zijn in voorlopige hechtenis genomen. Wat de reden is voor de brute mishandeling, is nog niet bekend. Mogelijk zouden de twee slachtoffers de skins hebben uitgemaakt voor 'kletskoppen' (Vlaams voor kaalkop), maar of dat ook echt zo was, moet nog blijken. De verklaringen van de daders komen in ieder geval niet overeen. Bij de mishandeling zouden geen wapens zijn gebruikt.

Dom

Ik had gisteren een verhitte discussie met mijn zus. Het ging over domheid. Ik zei dat ik niet keek naar de reality show met Jean Marie Pfaff in de hoofdrol, ik erger me mateloos aan die man en ik vind hem dom.

Zij vloog op en zei op een zeer strenge en corrigerende manier tegen mij: domme mensen hebben ook rechten.

Onthutst keek ik haar aan, natuurlijk hebben die rechten, ik heb er geen moment over nagedacht om domme mensen uit te roeien, wel misschien heel even dan.

Ze begon verder te tieren over het mooie huis, hoe hij dingen voor elkaar krijgt en alle aandacht die hij krijgt

Dat brengt me toch wel tot nadenken, want ze heeft toch wel een punt.

Kijk naar Frans Bauer (wel een lieve jongen), Rene Froger, Paris Hilton, Tom Cruise, dom, maar het schip met geld is daar wel binnengevaren.

Misschien bekijkt de rest van de maatschappij ook verkeerd, hoeven we ons geen zorgen te maken over de drop outs, domheid levert geld op.

Ze worden filmster, zanger of bekende Nederlander en heel heel misschien, als je erg dom bent, kun je nog minister president worden.

Petacchi vanwege blessure uit de Giro

De Italiaan Alessandro Petacchi heeft de Giro d'Italia verlaten. Na een valpartij in de tweede etappe liep de topsprinter een breuk in zijn knieschijf op.

Op het eerste gezicht leek de blessure mee te vallen. Petacchi fietste de etappe uit en verklaarde kort na de finish dat hij hoopte dat zijn kwetsuur niets ergs zou zijn. Na verder onderzoek blijkt de Italiaan een scheur in zijn linkerknieschijf te hebben opgelopen.

Ale Jet won al 36 etappes in grote rondes, waarvan 15 in de Giro. In de Giro van 2004 won hij er zelfs negen. "De conditie was goed, en dat wilde ik bewijzen met enkele ritzeges. Helaas zit dat er nu niet meer in", aldus de ontgoochelde sprinter uit de Milram-ploeg.

Dode Emmeloorder geen slachtoffer misdrijf

Icoon PolitieDe Emmeloorder, wiens levensloze lichaam afgelopen zondagochtend werd gevonden, blijkt niet door geweld om het leven te zijn gekomen. Sectie op het lichaam van de 21-jarige man heeft dit uitgewezen.

Aanvankelijk dacht de politie dat de man door een misdrijf is omgekomen, maar bij de sectie konden geen sporen van geweld worden gevonden op het lichaam. Ook had de man geen inwendige kwetsuren die op een gewelddadige dood zouden kunnen duiden. De politie denkt nu dat de man ongelukkig ten val is gekomen. Hij werd gevonden naast zijn fiets op een fietspad langs de Urkerweg in Emmeloord. Er wordt nog onderzocht of er alcohol in het spel is geweest.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Vermist Frans meisje (5) dood gevonden

MisdaadHet vijfjarige Franse meisje Madison dat sedert zaterdagmorgen in haar woonplaats Eyguiéres (in Bouches-du-Rhône) werd vermist, is dood aangetroffen in een huis aan de rand van het dorp. Het slachtoffertje verdween dit weekend 's nachts spoorloos uit haar ouderlijke woning. Haar pyjamajasje lag nog op het bed, en de achterdeur van het huis stond op een kier.

De vermoedelijke ontvoerder van het meisje is aangehouden vlak na een mislukte zelfmoordpoging. Het gaat om een 40-jarige man die zichzelf had toegetakeld met een mes. Hij is in een ziekenhuis te Marseille opgenomen.

Wat de doodsoorzaak is van het meisje, is nog niet bekend.


Madison dood aangetroffen

Ljubicic strandt vroeg in Rome

De eerste dag van het Masterstoernooi in Rome had meteen een aantal verrassingen in petto. Ivan Ljubicic en David Ferrer kunnen hun koffers al pakken.

Ljubicic verloor in een aantrekkelijk duel met 7-5, 6-7 (4) en 4-6 van de Slowaak Dominik Hrbaty. In de eerste set liet Hrbaty zich kennen als een ware Houdini door op ongelooflijke wijze vele breakkansen weg te werken. Uiteindelijk was zijn geluk echter uitgewerkt. De tweede set liet een heel ander beeld zien: beide spelers wonnen eenvoudig hun servicegames. In de tiebreak miste Ljubicic, de nummer drie van de wereld, een eenvoudige smash. Het bleek de ommekeer.

In de beslissende set kraakte Hrbaty op 5-5 de opslag van zijn opponent en het uitserveren bleek een koud kunstje. ”Hrbaty speelde goed vanaf de baseline en aan het net. Ik ben momenteel ook niet in mijn beste conditie”, zei Ljubicic na afloop. Ook David Ferrer en James Blake werden geëlimineerd. Ferrer was ruimschoots de mindere van José Acasuso: 5-7, 0-6. Blake delfde het onderspit in een gelijkopgaand duel tegen Florent Serra.

Roger Federer overleefde zijn moeilijke eerste horde. Juan Ignacio Chela, toch een erkend gravelbijter, pakte slechts drie games: 6-2, 6-1. Afgelopen jaar deed Federer niet mee in Rome, dus kan hij uitmuntende zaken doen voor de ATP-ranking. ”De uitslag vertelt het hele verhaal. Het is fijn hier na twee jaar terug te keren met zo’n zege. Tijdens de training ging het al erg goed”, verklaarde Federer.


Uitslagen Monte Carlo – 1e Ronde:
Federer (Zwi/1) – Chela (Arg) 6-2, 6-1
Acasuso (Arg) – Ferrer (Spa/11) 7-5, 6-0
Almagro (Spa) – Massu (Chi) 7-5, 6-4
Serra (Fra) – Blake (USA/7) 6-4, 7-6
Galvani (Ita) – Novak (Tsj) 6-3, 6-4
Santoro (Fra) – Monaco (Arg) 4-6, 6-2, 6-3
Hrbaty (Slw) – Ljubicic (Kro/3) 5-7, 7-6, 6-4
Youzhny (Rus) – Seppi (Ita) 6-2, 7-6
Gonzalez (Chi/10) – Wawrinka (Zwi) 6-4, 6-4
Ancic (Kro) – Horna (Per) 6-4, 6-4
Ginepri (USA/16) – Mirnyi (WRU) 3-6, 6-2, 6-3
Kiefer (Dui/13) – Bracciali (Ita) 4-6, 6-2, 6-4
Monfils (Fra) – Haas (Dui) 6-2, 3-6, 6-4

Overige eerste rondepartijen worden morgen afgewerkt

Punten vijfde ronde

Gisteren is de Grand Prix van Europa verreden op de Nürburgring. Zojuist zijn de punten van deze vijfde ronde in de F1manager verdeeld.

Weekwinnaar was dit keer RemC met 293 punten. Hij wordt gevolgd door Baans en GotenSSJ, beiden met 288 punten. Op een gedeelde vierde plaats staan JaapB en Milly, die ieder 279 punten hebben gescoord.

In het klassement blijft kingtee koploper, met 1140 punten. Arhan en Grooviee17 stijgen naar een gedeelde tweede plaats, met 1128 punten.

Bij de subleagues heeft Twijzel boppe goede zaken gedaan door met 258 punten deze ronde te winnen. De GP van Leiden is tweede geworden met 248 punten, gevolgd door TLJ met 238 punten en Leiden Racing met 234 punten.

In het subleagueklassement betekent dat dat Twijzel boppe met 1041 punten van een derde plaats naar de kop van het klassement stijgt. R.I.P. Ferrari zakt naar de tweede plaats met 1009 punten en ook Cold Feet, vorige keer nog nummer twee, moet een plaats prijsgeven met 995 punten.

De volgende ronde is de Grand Prix van Spanje, die al komend weekend wordt verreden. Voor deze wedstrijd kan je tot 13 mei 00:01 uur wisselen.

Flossen is goed voor je tanden.

Flossen moet. Flossen is goed. De ruimte tussen de kiezen en tanden, zijn met de tandenborstel moeilijk te bereiken. Hierdoor kan er tandplak ontstaan en dat moet je weghalen. Anders kunnen bacteriën die in de tandplak leven, tandvleesontsteking en gaatjes veroorzaken.

Deze jongen neemt het zekere voor het onzekere. Hij wil geen tandplak, of überhaupt geen plak.

Met dank aan Tarak voor de submit

Knuffels

Als je vroeger (of nog steeds) naar bed gaat met je knuffels, dan is dat op zich niet zo vreemd. Toch?
Als je dan wat ouder wordt, moet je je wel een beetje aanpassen. Dan ga je niet meer slapen met knuffels. Nee dan doe je hele andere dingen.
Of je doet dit, of je gaat even lekker uit je dak op zo'n manier. Niks is ons vreemd. Nee, wij kijken nergens meer van op.

Mocht je nou medelijden krijgen en denken dat knuffels ook gevoel hebben, dan kon je nog wel eens gelijk krijgen.

En woeeiiii wordt bedankt voor de submit van het eerste filmpje.

Tom Hanks grapt over controverse Da Vinci Code

Icoon ShowbizzTom Hanks kan wel lachen om de hectiek die zich rond zijn nieuwste film The Da Vinci Code afspeelt. In zijn rol als gastheer van de Amerikaanse show Saturday Night Live liet hij acteurs verkleed als norse priesters, kardinalen, nonnen, de Paus en zelfs Jezus Christus, hem betuttelen over zijn deelname aan de controversiële film.

De Katholieke kerk is tegen het boek The Da Vinci Code en alle theorieën die daaruit ontsprongen zijn. Zelf is hoofdrolspeler Tom Hanks ervan overtuigd dat de beruchte theorie over Jezus niet alleen misère oplevert; volgens hem stimuleert het juist het aantal mensen dat de kerk bezoekt. De acteur weet het spelletje handig te spelen door in de comedyshow mensen verkleed als geestelijken aan hem vragen te laten stellen.

Iemand in de outfit van een kardinaal vroeg hem: "Ik vroeg me af of u, op het moment dat u de film maakte en de producers en scriptschrijvers en regisseurs ontmoette, zich ooit hebt afgevraagd hoe het zou voelen om voor altijd in de hel te branden?" Hanks veinsde een quasi-zorgelijk gezicht, en zei heel nadrukkelijk dat regisseur Ron Howard volledig verantwoordelijk voor de film en haar boodschap is.

Het hoogtepunt was echter een man verkleed als de miskende profeet Jezus Christus. Hij balkte: "Mr. Hanks, ik heb zojuist uw film gezien en ik wil even zeggen dat ik het je vergeef." Doch, toen Hanks doorvroeg of Jezus The Da Vinci Code wel helemaal had gezien, grapte de messias: "Díé film heb ik niet gezien. Ik vergaf het u dat u The Terminal hebt gemaakt... Ik heb dat gedrocht in een vliegtuig gekeken en nog steeds liepen mensen de deur uit!"


filmeditie The Da Vinci Code

Nederlanders doen het rustig aan

Icoon OpmerkelijkNederlandse mannen nemen ten opzichte van andere mannen ruim de tijd voor een vrijpartij. Gemiddeld heeft een Nederlander er, gerekend vanaf het begin van het voorspel, 22,42 minuten voor nodig om tot een hoogtepunt te komen. Alleen de Mexicanen doen nog langer over het liefdesspel: 23,17 minuten. Dat blijkt uit een onderzoek van het magazine Men's Health.

Het blad publiceerde in haar 35 internationale edities een vragenlijst over het seksleven welke in totaal door zo'n 40.000 lezers werd ingevuld, waaronder 1.500 uit Nederland. Behalve de Mexicanen en Nederlanders doen ook Spanjaarden, Fransen en Brazilianen het lekker rustig aan tijdens de daad.

Seksuologe Achsa Visser denkt dat Nederlandse mannen bij een vrijpartij minder geremd zijn dan hun seksegenoten elders."Nederlanders kennen geen seksuele belemmeringen", aldus Visser. "Jonge mensen kunnen in alle vrijheid experimenteren en hoeven niet, zoals in veel andere landen, stiekem te vrijen met hun vriendinnetje omdat ze bang zijn te worden betrapt door haar ouders."
Met dank aan Bob-B voor de submit.

Site update en screenies World in Conflict

World in Conflict was al een tijdje aangekondigd en de site was al enige tijd online. Nu is er echter wat meer informatie te vinden, inclusief enkele screenshots en trailer. Check de site hier.

De game wordt gemaakt door Massive Entertainment, bekend van de Ground Control games. Hoewel WiC niet een officieel vervolg is, wordt duidelijk dat Massive weinig aan de Ground Control formule gaat veranderen. Dat betekent weer een vlotte RTS met veel focus op knokken en weinig op basebuilden. De game werkt met een soort puntensysteem; hoe meer objectives je onder controle hebt, hoe sneller je punten binnenkomen. Als je spaarkaart vol is, kan je deze besteden aan nieuwe units. Deze zullen dan, na een bepaalde tijd, de battle betreden om nog meer vijanden in mootjes te hakken en objectives te veroveren, om nog meer punten te verkrijgen, enzovoorts.

De setting waar al deze RTS pret zich af moet gaan spelen: nu, naja 1988 om precies te zijn. Om te voorkomen dat de Sovjetunie in elkaar stort, besluiten de Sovjets Europa binnen te vallen. Logisch. Alsof dat nog niet genoeg is vallen ze ook, ter afleiding, Amerika zelf aan. Dit verhaal is gebaseerd op een boek van Larry Bond. Naast boeken heeft de beste man ook gewerkt aan games als Harpoon.


Helaas gaat het nog even duren alvorens je aan de slag kan met deze game. Hij staat gepland voor begin 2007.

Wat is Dit: Opgave 19 - Uitslag

Dit maal hebben jullie het niet kunnen raden. Geen van de antwoorden kwam ook in de buurt dus helaas zijn er ook geen punten verdiend deze keer.
Het juist antwoord was: een "sit and reach" of "Body Flex Unit". Dit is een apparaat dat door fysiotherapeuten wordt gebruikt om hamstring danwel rug lengte/mobiliteit te meten.

De volgende "Wat is Dit" zal zijn dinsdagmiddag om 12.00 uur.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De uitslag, een sit and reach

Tot dinsdag, tot WiD!

NBA: Goede start voor de Spurs en Pistons

De Detroit Pistons en de San Antonio Spurs hebben beiden hun eerste thuiswedstrijd in de halve finales gewonnen. San Antonio versloeg Dallas met 87-85 terwijl Detroit veel te sterk was voor Cleveland, 113-86.

Detroit liet er geen twijfel over bestaan wie er topfavoriet in het oosten is. De Cleveland Caveliers, met superster LeBron James in de gelederen, werden op alle fronten overklast. Al in de eerste helft keken de Cavs tegen een achterstand aan van 21 punten. In de eerste helft werden van de elf driepunt-pogingen er maar liefst 10 geraakt. "We got our behinds kicked..." Aldus coach Mike Brown van de Cleveland Caveliers. De volgende wedstrijd in de best-of-seven serie is opnieuw in Detroit.

San Antonio had aanzienlijk meer moeite hun thuiswedstrijd winnend af te sluiten. De wedstrijd, die lange tijd gelijk op ging, werd pas in de laatste minuten beslist. Bij een gelijke stand van 84-84 kwamen de Spurs door een driepunter van Bruce Bowen op een voorsprong van drie punten die niet meer werd weggegeven. In de laatste seconden hadden de Mavericks nog een kans op de winst, maar door de goede defensie van de Spurs werd deze gemist. Tim Duncan was wederom belangrijk voor de Spurs met 31 punten en 14 rebounds. De tweede wedstrijd is ook in San Antonio.

Ronald Koeman nieuwe trainer PSV

Er is een eind gekomen aan de moeizame zoektocht naar een nieuwe trainer voor PSV: Na één seizoen neemt Ronald Koeman alweer afscheid van Benfica, en daarmee is de weg vrij voor een terugkeer bij PSV, als opvolger van de vertrekkende Guus Hiddink.

Benfica maakte op een speciaal belegde persconferentie, die nu aan de gang is, bekend dat de Portugese club met PSV een akkoord heeft bereikt over het afkopen van het contract van Koeman. De Eindhovense club is er met de voormalig international zelf al zo goed als uit.

Zaterdag zei Koeman nog dat hij zijn contract bij Benfica respecteerde en niet van plan was om te vertrekken. Maar daar is Koeman, die voor twee jaar bij de Eindhovenaren tekende, op teruggekomen. Één van de voornaamste redenen dat hij terugkomt naar Nederland is dat zijn gezin naar Nederland terug wilde.

Voor Koeman is de overgang naar PSV een terugkeer op de Nederlandse velden na veertien maanden. Eind februari 2005 stapte hij op als trainer bij Ajax.

Koeman speelde in de periode van 1986 tot en met 1989 bij PSV, waarmee hij in 1988 de Europa Cup 1 veroverde.

Ronald Koeman nieuwe trainer van PSV

Icoon VoetbalRonald Koeman wordt de opvolger van Guus Hiddink als trainer van PSV. Koeman neemt na één seizoen alweer afscheid van Benfica. De Portugese club zal straks op een persconferentie melden dat er een akkoord is bereikt met PSV over het afkopen van Koemans contract. Sneeuwvlokje heeft een contract voor twee jaar getekend bij PSV.

Hetgeen de stap van Koeman zeer opvallend maakt, is het feit dat hij gisteren nog ontkende te zullen vertrekken bij Benfica. "Ik sta onder contract bij Benfica tot in 2007 en ik denk dit uit te dienen. Punt uit", aldus Koeman, die geïrriteerd was door de geruchten over een op handen zijnde transfer naar PSV. Vandaag gaf de trainer aan dat zijn besluit mede ingegeven werd doordat zijn gezin graag naar Nederland wilde terugkeren.

De overgang van Koeman betekent een snellere terugkeer naar Nederland dan verwacht. Koeman was vorig seizoen nog trainer bij Ajax, maar hield het er eind februari 2005 voor gezien, omdat hij geen perspectieven meer zag in Amsterdam. De oud-international, die eind jaren tachtig als speler bij PSV actief was, krijgt in Eindhoven in ieder geval Jan Wouters als assistent.

--
Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Met dank aan mkodde78, kamstra en Bigl-mo voor de submit.

SiN Episodes: Emergence E3 2006 trailer

De E3 2006 trailer van SiN Episodes is vrijgegeven door Ritual Entertainment. Dit eerste deel van SiN heeft de ondertitel Emergence meegekregen en belooft nog nooit vertoonde wapens, characters en omgevingen. SiN Episode 1: Emergence zal morgen in de winkel liggen en zal worden uitgegeven door Electronic Arts in Europa. De delen van SiN kunnen ook via Steam worden aangeschaft.

De trailer is hier te downloaden.

FOK!radio: nieuwe forumadmin Jump stelt zich voor

FOK!RadioMoet je mod zijn van DIG om kans te maken om Forum-Admin te worden? De centrale vraag vanavond in een verse uitzending van FOK!radio. De nieuwe FA Jump stelt zich namelijk uitgebreid aan iedereen voor. Hoe was zijn eerste week achter de schermen? Blijf je toch nog veel in DIG kijken en natuurlijk ook: is het toevallig dat er al twee mods uit DIG FA zijn geworden? En: hoe kijken Belgen eigenlijk tegen FOK! aan? Want Jump is een echte Vlaming. Allemaal vragen die we vanavond vanaf 20:00 uur aan hem gaan stellen. Wil je ook wat weten? Kom dan naar ons irc-kanaal of bel even in via Skype.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username ActionradioLive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Ook bellen we met Nikky, de FA die met ons haar week op het forum doorneemt. Yvonne gaat weer met ons roddelen.

Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Nieuw is de stream via AAC+. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat je met lage bandbreedte toch nog goede kwaliteit kunt horen. Het enige wat je nodig hebt is een recente versie van Winamp! Ook Realplayer speelt AAC+ af. Probeer het zelf door hier te klikken.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Time Journalist speelt met Nintendo's Wii

Time journalist Lev Grossman heeft onder toeziend oog van Nintendo god Shigeru Miyamoto mogen spelen met de Nintendo Wii, en de achterliggende gedachte van de console met hem besproken.

Volgens Miyamoto is het doel van de console om vooral niet-gamers aan te spreken, omdat huidige consoles met hun vele knoppen en mogelijkheden veel te moeilijk zijn om als niet-gamer onder de knie te krijgen.

De journalist speelt de nieuwe WarioWare en prijst de intensiviteit die het spelen van een spel met zich meebrengt: door de motion-sensor worden alle bewegingen perfect opgepikt en in 1 minuut plet hij een vlieg, vangt een vis, doet aan gewichtheffen en danst de hula-hoep. Maar interessanter: hij speelt Zelda: Twilight Princess met de controller! Eerst is het een zwaard, dan een hengel, dan een pijl en boog! De vele mogelijkheden van de controller en het gemak lijken perfect uitgewerkt.

Miyamoto voegde nog toe dat zij vooral geluisterd hebben naar de non-gamers, in plaats van de hardcore-gamers, en dat zij daardoor een toegankelijk maar ook uitdagend systeem hebben kunnen bouwen. Afgezien van de hardware, is er ook nagedacht over de software: specifieke vroeger onbereikbare doelgroepen werden succesvol benaderd, zoals het Brain Training dat op ouderen gericht was, en Animal Crossing welke origineel voor mannen van 30 a 40 ontwikkeld was, maar net als Nintendogs veel niet-gamende meisjes overhaalde zich in de wondere wereld van games te begeven.

Tenslotte laat Nintendo zien dat design belangrijker is dan technologie. Met hun looks weten zij (net als de Ipod, welke technisch gezien ook niet de beste mp3-speler is) iedereen ervan te overtuigen dat wat zij bieden beter is dan de graphics.

Hopelijk binnnenkort op de E3 meer!

Lava blijft uit krater Merapi stromen

De Merapi-vulkaan - welke wordt gezien als één van de actiefste ter wereld - op het drukbevolkte Indonesische eiland Java, spoot gisteren en vandaag grote wolken rook en lava de krater uit. Vulkanologen op een observatiepost niet ver van de krater waarschuwden de bewoners die binnen de gevarenzones leven zich bewust moeten zijn van de gevaren van de vulkaan als deze hete en giftige wolken gas of lavastromen gaat uitstuwen.

Triyani, een vertegenwoordigster van de observatiepost voor Merapi zei dat visuele monitors en seismische apparatuur laten zien dat de lava-berg op de top van de vulkaan significant aan het groeien is omdat er meer gesmolten materiaal zich aan het ophopen is bij de krater. Lava stroomt inmiddels zo'n 100 meter de krater uit, zei Triyani. Tevens spuwt de vulkaan dikke witte rookwolken uit die wel 800 meter hoog kunnen worden.

De Merapi-vulkaan is al meer dan drie weken aan het 'opwarmen', vulkanologen hebben op 12 april de status van de vulkaan dan ook verhoogd naar status 3, dat is nog 1 stapje onder een verplichte evacuatie van de ongeveer 30.000 dorpelingen die in het gebied wonen. "We hebben de status nog niet verder verhoogd, maar we zitten er wel bovenop sinds de vulkaan steeds actiever is gaan worden," zei Triyani.

Vulkanologen zeggen dat de frequentie van de aardschokken in en rond de vulkaan flink schommelt maar dat er nog altijd erg veel schokken plaatsvonden. Vulkanische uitbarstingen worden vaak vooraf gegaan door een verhoogd aantal aardbevingen, aldus experts. Die lieten ook weten dat het uitstromen van lava, tezamen met het ontstaan van brandjes op de vulkaan, duidelijke tekenen waren van een op handen zijnde uitbarsting.

Vulkanologen waarschuwden dat het ineenstorten van een lava-berg zou kunnen leiden tot een pyroclastische wolk die de vulkaan af zal denderen. De aanstaande uitbarsting zou tevens een van de grootste worden in de recente geschiedenis. In 1994 kwamen nog ruim 60 mensen om het leven toen er super-hete wolken gas de berg af kwamen rollen. Deze wolken kunnen een snelheid van meer dan 100 km per uur halen en de gassen kunnen wel zo'n 600 graden heet zijn.

Merapi vulkaanMet dank aan indahnesia.com voor de submit, herschrijven en foto's

Räikkönen niet tevreden

Kimi Räikkönen heeft voor het eerst openlijk uitgehaald naar McLaren Mercedes. Of de Fin hiermee een breuk wil forceren of alleen problemen wil aankaarten is niet duidelijk. Gisteren kwam hij niet verder dan de vierde stek.

Alonso, de leider in de titelstrijd, heeft inmiddels 21 punten voorsprong op Räikkönen. "We zijn telkens te langzaam om een echte rol van betekenis te spelen. We zijn de afgelopen races niet stabiel en snel genoeg gebleken om een regelmatige podiumklant te worden. Je kunt dus concluderen dat we gewoon te traag zijn, ten opzichte van de absolute koplopers," aldus de Fin.

De vice-wereldkampioen van vorig jaar ontkent schuld te hebben aan de slechte prestaties. "Ik heb zo hard gereden als ik kon. De auto wil gewoon niet harder. Ik denk dat we ongeveer in het groepje bij Honda zitten, want de afstand op Renault en Ferrari is te groot. Toen ik gisteren Button passeerde, was de snelheid er niet om dichterbij de rest te komen. Op het eind kwam ik wel wat dichter bij Massa en Alonso, maar dat kwam doordat Alonso wat problemen met zijn tempo had."

Kimi Räikkönen is afgelopen tijd vaak met Ferrari in verband gebracht. Zelf zegt The Iceman te kunnen kiezen uit drie topteams, waarvan gesuggereerd word dat het om Ferrari, Renault en zijn huidig team Mclaren gaat.

Toch licentie voor Lierse SK

Lierse SK heeft definitief een licentie gekregen voor het komend Belgische voetbalseizoen. Maandag heeft de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond dit besloten. Vorige week kreeg de club, die nog nacompetitie moet spelen om in de hoogste klasse te blijven, een licentie onder voorwaarden.

Lierse moest eerst nog bankgaranties afgeven, onder meer door een geschil met de Nederlandse ex-speler Jack de Gier. De club, die onlangs drie spelers ontsloeg rond een grootscheeps omkoopschandaal, heeft inmiddels aan alle voorwaarden, die de licentiecommissie eiste, voldaan.

De problemen zijn nog niet voorbij voor Lierse: De club is is nog wel in een juridisch gevecht verwikkeld met ex-trainer Paul Put. Put wil dat de licentie wordt afgenomen omdat hij nog drie maanden loon te goed zou hebben van de Belgische voetbalclub.

Test Drive Unlimited demo, en veel nieuwe trailers op XBLM

Op Xbox Live Marketplace is er een demo van Test Drive: Unlimited verschenen.
Deze Massively Multiplayer Online Racing Game van Atari, die een van de launchtitels van de Xbox 360 had moeten worden, zal je online laten racen tegen andere Xbox Live abonnees. Ook zal je je auto helemaal naar wens kunnen tunen.

Ook zijn er op de Marketplace trailers beschikbaar van de volgende games:

NCAA Football 07
Bullet Witch
DDR
Rain
Sonic
Stranglehold
Brothers in Arms 3
LOTR Battle for Middle Earth 2
Dead Rising
Battlestations
NCAA College Hoops 2K7

Atari en Bandai sluiten Europese publishing deal

Atari zal zes handheld titels van Namco/Bandai in Europa uit gaan brengen. Deze games zijn eerder al in Japan en de Verenigde Staten uitgebracht, maar door deze deal zullen ook Europese gamers in de zomer aan de slag kunnen gaan met de games.

De volgende vijf GBA titels zullen deze zomer hier verschijnen:
Ace Combat Advance
Atomic Betty
Popeye: Rush for Spinach
Sigma Star Saga
Rebelstar: Tactical Command

Voor de Nintendo DS zal Dig Dug Digging Strike in Europa uitkomen. Dit spel zal een combinatie van de twee originele Dig Dug games, aangevuld met de extra mogelijkheden die de DS biedt.Wat is Dit: Opgave 19 - Laatste Ronde

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Square-Enix registreert twee namen

Square-Enix (bekend van onder andere Final Fantasy) heeft twee nieuwe namen geregistreerd. De twee namen zijn THE CRYSTAL BEARERS en RING OF FATES. Wat het precies zijn is nog onbekend, maar het zijn waarschijnlijk twee nieuwe games.

The Crystal Bearers is volgens de geruchten Final Fantasy Crystal Chronicles 2 voor de Wii. Ring of Fates is waarschijnlijk een MMO game voor een onbekend platform.

Meer info volgt als vanavond de Square-Enix E3 conferentie is geweest.

Etappe en roze trui voor Schumacher

Stefan Schumacher heeft de derde etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De Duitser neemt door zijn zege ook de roze leiderstrui over.

Aanvankelijk hadden de renners in de etappe van Perwez naar Namur weinig motivatie om te koersen. Er waren dan ook vrijwel geen benoemenswaardige gebeurtenissen. Na een uur kwam er de ontsnapping van de dag. Aldape Chavez was de man die het initiatief nam voor de demarrage. Met hem kwamen Moinard, Irizar en Illiano. Het peloton liet het groepje lang begaan, zonder dat de voorsprong uit de hand liep.

Na 157 kilometer was er plots de valpartij van Alessandro Petacchi. Het zag er slecht uit voor de Italiaan, maar met behulp van ploegmaten hervatte hij de koers. Het is nog onduidelijk of hij ook morgen aan de start zal verschijnen.

Twintig kilometer voor het einde was het gedaan met het groepje, dat een maximale voorsprong had van bijna vijf minuten. Het peloton maakte zich op voor de laatste twee kilometer, die steil naar het citadel van Namur liepen. Onderweg daar naartoe was het chaos troef, vooral door het natte wegdek en de vele haarspeldbochten in het parcours.

Het was dan ook op twee kilometer voor de finish dat de demarrages weer op gang kwamen. Eerst was het de sprinter Alberto Loddo die het probeerde, maar hij werd gecounterd door José Luis Rubiera. Daarachter kwamen Stefan Schumacher en Paolo Bettini in de achtervolging. Het was alleen Schumacher die het gat kon dichten en Bettini en de rest achterliet. De Duitser trok hard door en Rubiera had moeite hem te volgen. Schumacher kwam dan ook als eerste aan in Namur en won hield twee seconden over op Rubiera. Een groepje met Bettini en de klassementsrenners volgde op zes tellen.

Uitslag 3e etappe – Perwez – Namur (202 km):

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1S. SchumacherDUIGER10.14,04
2J. Rubiera SPADSC0.02”
3 D. Rebellin ITAGER0.06”
4P. BettiniITAQUI0’06”
5P. GilbertBELFDJ0’06”


Stand na 3e etappe:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1S. SchumacherDUIGER12.39,40
2P. SavoldelliITADSC0.13”
3D. RebellinITAGER0.23”
4J. GutierrezSPACAI0’29”
5J. RubieraSPADSC0’31”

Uitslagen NFL Europe Ronde 8

In het warme weekend zijn er weer NFL Europe wedstrijden gespeeld. In week acht gingen de Cologne Centurions uit Keulen op bezoek bij Amsterdam. Rhein Fire uit Düsseldorf reisden af naar Frankfurt en Berlijn ontving de Hamburgse Sea Devils.

In de Amsterdam Arena was het de taak aan Jared Allen om de uitgeschakelde quarterback Gibran Hamdan te vervangen. Hamdan had een enkelblesurre opgelopen na de wedstrijd tegen de Hamburg Sea Devils vorige week. De wedstrijd begon matig voor de kersverse quarterback. In de eerste helft werd Allen naar de grond gebracht voordat hij een pass kon werpen, gelukkig voor de quarterback leden de Amsterdamers geen terreinverlies. Toch wist Amsterdam de eerste punten te maken. Kicker Ryan Kileen wist een field goal over 37 yards goed te benutten. Keulen kwam goed terug, met twee field goals en een touchdown wist zij een voorsprong van tien punten te nemen. De Amsterdammers kwamen niet goed in het spel tijdens de tweede helft. De Centurions wisten door een touchdown hun voorsprong te vergroten van tien naar zeventien punten. De Admirals kwamen nog wel terug, maar wisten de score niet meer gelijk te trekken. De eindstand werd uiteindelijk 20 tegen 13 in het voordeel van Keulen.

32,000 mensen waren in de Commerzbank Arena in Frankfurt voor de wedstrijd van hun ploeg tegen het Düsseldorfse Rhein Fire. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd door middel van twee field goals en leek de tweede helft in te gaan met een voorsprong. Helaas bleek deze voorsprong niets waard te zijn. Wide receiver Kendrick Starling van Rhein Fire scoorde een touchdown en bracht hiermee zijn ploeg aan de leiding met een verschil van één punt. In de tweede helft kwam Frankfurt terug met een touchdown die werd gepareerd door Rhein Fire met ook een touchdown. De wedstrijd leek al gespeeld te zijn toen het einde van de wedstrijd naderde. Rhein Fire had nog steeds een voorsprong van één punt toen in de laatste vijf seconden van de wedstrijd de ploeg uit Frankfurt nog een scoringskans kreeg. Kicker David Kimball wist deze kans te benutten en haalde hiermee de overwinning voor Frankfurt Galaxy binnen met nog twee seconden op de klok. De eindstand in Frankfurt werd uiteindelijk 14 tegen 16 voor Frankfurt dat nipt wist te winnen.

In het Olympia Stadion te Berlijn kreeg de thuisploeg, Berlin Thunder, de Hamburg Sea Devils op bezoek. De nummer laatst in het klassement had al zes nederlagen te verduren, maar gelukkig werd gisteren het tij gekeerd. Het was Hamburg die de score opende met een touchdown, Berlijn kwam goed terug met een wederzijdse touchdown. Daarna ging Hamburg los, in de eerste helft scoorde de Hamburgse ploeg nog tweemaal een touchdown zonder enige weerstand van de Duitse hoofdstedelingen. Het feest was nog niet over in de tweede helft, aan het begin van deze helft wist Hamburg haar voorsprong te vergroten naar zeventien punten door een field goal over 37 yards die goed benut werd. In de laatste vijftien minuten werd de voorsprong nog groter door wederom twee touchdowns van Hamburg. Toen de Sea Devils klaar waren met scoren kwam Berlijn terug met een enkele touchdown die de achterstand lichtelijk liet krimpen. Uiteindelijk ging Hamburg met haar eerste overwinning naar huis in een wedstrijd die overduidelijk gewonnen was door de Sea Devils. De eindstand in Berlijn werd uiteindelijk 38 tegen 14 voor Hamburg.

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Cologne Centurions13 - 20
Frankfurt Galaxy - Rhein Fire16 - 14
Berlin Thunder - Hamburg Sea Devils14 - 38


Stand na acht speelrondes

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Amsterdam Admirals8620
Frankfurt Galaxy8620
Rhein Fire8530
Cologne Centurions8350
Berlin Thunder8251
Hamburg Sea Devils8161

Regisseur van Blade II en Hellboy werkt aan game

De filmregisseur Del Toro (bekend van Blade II en Hellboy) gaat samenwerken met de developers van Bloodrayne om een game genaamd Sundown te ontwikkelen.

De game Sundown zal voor de next-gen consoles verschijnen en zal een 'zombie'-game worden; een survival-horror.
De regisseur Del Toro speelt zelf ook wel eens games en kijkt er dus naar uit om mee te werken aan een game als Sundown. Er zijn vooralsnog niet veel feitjes bekend over de game maar Del Toro kondigde aan dat de game een creepy-sfeer gaat krijgen.

Gerucht: Shadowrun voor Xbox 360 en PC

FASA's sci-fi thriller Shadowrun komt naar de Xbox 360 en de PC, zo schrijft GameSpot. De gelijknamige tabletop rpg werd in respectievelijk 1993 en 1994 ook al uitgebracht als RPG voor de Snes en Megadrive, waar het spel destijds een cultstatus kreeg. Een sequel werd aangekondigd tijdens het eindfilmpje, maar werd nooit gemaakt tijdens het 16 bit-tijdperk. De nieuwste editie wordt overigens een FPS.

Het gerucht dat een nieuwe editie van het spel op E3 wordt getoond, is niet alleen goed nieuws voor fans van de 16 bit-game en het bordspel, maar ook voor liefhebbers van de Matrix-trilogie, waar Shadowrun destijds een inspiratie voor was.

The timing of FASA's teaser campaign make it almost assured that Shadowrun will be unveiled at E3 for the Xbox 360. However, an informed source told GameSpot this week that the game won't be exclusive to the console. According to the source, Microsoft will also use E3 to unveil Shadowrun as part of its reinvigorated push for PC gaming.

De nieuwe Shadowrun wordt, volgens de geruchtenmachine, verwacht in het eerste kwartaal van 2007.

Foto's van de E3:
Jade Empire komt naar de PC

Het is lang wachten geweest voor de PC gamers onder ons, maar Bioware brengt dan eindelijk de RPG Jade Empire naar het PC platform. Jade Empire verscheen in eerste instantie op de Xbox en kreeg een goede ontvangst.

De PC versie zal ruwweg hetzelfde zijn als de Xbox versie met een paar veranderingen. Zo biedt de game op de PC logischerwijs de mogelijkheid voor het gebruiken van toetsenbord en muis, is er ondersteuning voor hogere resoluties en nieuwe visuele effecten en is er een nieuwe world map interface. Verder heeft Bioware nieuwe monsters, vijanden, vechtstijlen, een verbeterde AI en nieuwe moeilijkheidsgraden toegevoegd.

Een releasedatum is nog niet bekend. Wel zijn er al vast drie low-res screenshots vrijgegeven door Bioware.
'Barthez eerste keeper op WK'

De plaats onder de lat in het Franse nationale elftal tijdens het WK in Duitsland is een prooi geworden voor Fabien Barthez. Het Franse dagblad Le Parisien meldt dat bondscoach Raymond Domenech zijn keuze heeft gemaakt.

De keuze van Barthez is opvallend omdat de algemene verwachting was dat de sluitpost van Olympique Lyon, Grégory Coupet , als eerste keeper op het WK aan de bak zou gaan. Coupet maakte een sterk seizoen door, terwijl Barthez het hele seizoen al niet in topvorm bleek. Ook raakte hij verwikkeld in een spuugincident, waardoor de goalie van Olympique Marseille een half jaar werd geschorst.

Volgens Le Parisien is de ervaring van Barthez op een grote eindronde van doorslaggevend belang geweest bij de keuze van Domench. De kale doelman verdedigde het doel tijdens het WK van 1998 en 2002 en tijdens het EK in 2000 en 2004 was Barthez actief. In 1998 en 2000 sloten de Fransen de toernooien winnend af.

Vuurgevecht Hamas en Fatah eist levens

Icoon Israël/PalestinaIn het dorp Abassan in de Gazastrook ten oosten van Khan Younis, zijn tijdens een vuurgevecht maandagochtend drie doden gevallen. Dit gebeurde nadat drie leden van de Fatah ontvoerd waren door Hamas, waarna vervolgens de Fatah vier Hamas-activisten gijzelden. Bij uitwisseling van de ontvoerde leden kwam het tot een vuurgevecht. Hierbij werden één Hamas-activist en twee Fatah-leden gedood.

De gespannen situatie tussen de beide Palestijnse bewegingen duurt al maanden en zorgde vorige maand al voor twintig gewonden. Het conflict gaat onder meer om de controle over de veiligheidsdiensten die Fatah-president Abbas aan de Hamas-regering onttrokken heeft. Ook een gesprek met premier Haniyeh zaterdag leverde niets op.

Top 10 spellen...

Helaas komt het nogal eens voor dat spellen niet uitgebracht mogen worden en dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld te geweldadig zijn of ze zijn politiek niet correct. Gelukkig komt dit in Nederland niet zo vaak voor.

Wat jullie zomeeteen voorgeschoteld krijgen is een lijstje van tien spellen die nooit het daglicht zullen halen. Toch wel jammer eigenlijk, want er zitten leuke titels tussen. Bekijk ze zelf maar even in deze top 10.

Verrassende selectie Engeland

De pas zeventienjarige Theo Walcott is de meest verrassende naam in de Engelse selectie voor het WK. Shaun Wright-Phillips, Ledley King en Jermain Defoe werden gepasseerd door bondscoach Eriksson.

Walcott komt uit voor Arsenal en staat te boek als een groot talent. Hij heeft echter nog geen officiële wedstrijd gespeeld voor The Gunners sinds zijn overstap van Southampton. Michael Owen en Wayne Rooney maken ondanks blessures ook deel uit van het keurkorps. Shaun Wright-Phillips (niet eens op de reservelijst) en Jermain Defoe zijn de grootste afwezigen.

Van de 23 spelers komen er 21 uit in de Engelse Premier League. De enige ‘buitenlanders’ zijn David Beckham (Real Madrid) en Owen Hargreaves (Bayern Munchen). Opvallend is het grote contingent van Tottenham Hotspur, ondanks de non-selectie van King en Defoe. De equipe van Martin Jol vaardigt Aaron Lennon, Jermain Jenas, Michael Carrick en Paul Robinson af.


De selectie:

Doel: Paul Robinson (Tottenham Hotspur), David James (Manchester City), Robert Green (Norwich City)

Verdediging: Gary Neville (Manchester United), John Terry (Chelsea), Sol Campbell (Arsenal), Rio Ferdinand (Manchester United), Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Arsenal), Wayne Bridge (Chelsea)

Middenveld: David Beckham (Real Madrid), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Michael Carrick (Tottenham Hotspur), Joe Cole (Chelsea), Stuart Downing (Middlesbrough), Owen Hargreaves (Bayern München), Jermaine Jenas (Tottenham Hotspur)

Aanval: Wayne Rooney (Manchester United), Michael Owen (Newcastle United), Peter Crouch (Liverpool), Theo Walcott (Arsenal)


Reserves:
Scott Carson (Liverpool)
Andy Johnson (Crystal Palace)
Nigel Reo-Coker (West Ham United)
Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)
Luke Young (Charlton Athletic)

Gibbs naar Charlton Athletic

De Amerikaan Cory Gibbs vervolgt zijn voetbalcarriére in Engeland. Vanaf aankomend seizoen zal de 26-jarige verdediger uitkomen voor Charlton Athletic.

Ook clubs als Middlesbrough, Bolton Wanderers en Reading hadden interesse in Gibbs, die transfervrij bij Feyenoord vertrekt. "Het is altijd een droom van me geweest om in Engeland te spelen. Ik was gevleid door alle belangstelling, maar nog het meest onder de indruk van de vertegenwoordigers van Charlton en de plannen van voorzitter Richard voor de verdere ontwikkeling van deze club. Ik ben er van overtuigd dat ik teken voor een ambitieuze club met honger naar succes," aldus de Amerikaan.

Xbox Live Marketplace planning voor de E3

Microsoft had al aangekondigd dat we met de E3 een grote lading nieuwe content mochten verwachten op Xbox Live Marketplace. Vandaag is de officiële lijst verschenen met trailers, demo's en andere content die te downloaden zal zijn. De aangekondigde planning is geldig voor Noord Amerika; er zitten wellicht wijzigingen in het Europese schema.

8 mei

Trailers van LotR: Battle for Middle-Earth II en 'vele anderen'.
Test Drive Unlimited demo
Trailer van de film Poseidon
Adidas en X-men picture packs

9 mei

Veel Xbox 360 trailers (geen titels bekend)
Lost Planet demo
UNO - nieuwe Xbox Live Arcade game
Adidas dashboard theme

10 mei

Veel trailers, waaronder WWE Smackdown Vs. Raw 2007
Eén gratis CoD2 map-pack en Skirmish Pack met twee nieuwe maps voor 400 Microsoft Points (5 euro).
Trailer van de film A Scanner Darkly
Silver en Gold Picture Pack
X-men dashboard theme
Adidas dashboard theme

11 mei

Trailer van Dead or Alive Extreme 2
MotoGP '06 demo
Live versie van het nummer 'S. O. S.' van Rihanna
Silver en Gold dashboard themes
X-Men picture pack
Adidas dashboard theme

12 mei

Trailer van Saint's Row
Drie live-nummers van Chris Brown
X-Men dashboard themes

13 mei

Trailer van de film The Promise
X-Men picture pack

Krajicek snel klaar in Berlijn

Michaëlla Krajicek is, met Roland Garros in aantocht, nog niet in goeden doen op gravel. Onze landgenote struikelde al over haar eerste horde in Berlijn.

Krajicek legde het met 3-6, 2-6 af tegen de Oostenrijkse Sybille Bammer. In het eerste bedrijf was er nagenoeg geen kwaliteitsverschil. Bammer dankte haar setwinst aan de inefficiëntie (slechts één van de zeven breakkansen werd omgezet) en matige service van Krajicek. Bammer drukte door aan het begin van de tweede set en die klap kwam de Nederlandse niet meer te boven. Afgelopen week haalde Krajicek in Warschau niet eens het hoofdtoernooi.

Juninho Speler van het Jaar in Frankrijk

Juninho Pernambucano is, zoals eigenlijk wel werd verwacht, door zijn collega's uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Franse competitie.

De 31-jarige Braziliaanse middenvelder van Olympique Lyon liet ploeggenoten Florent Malouda, Sylvain Wiltord en Paris Saint-Germain-spits Pedro Pauleta achter zich. Juninho volgt Michael Essien op die vorig seizoen de prijs wist te winnen.

Sinds 2001 speelt de spelverdeler bij de Franse landskampioen, en sindsdien werd hij ook elk jaar kampioen van Frankrijk met de club.

Apple wint van Apple

Icoon DigitalApple Computer mag haar logo blijven gebruiken bij de verkoop van muziek via het internet. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof vandaag bepaald. De muzikale erven van The Beatles, Apple Corps, hadden het proces aangespannen. Volgens de ex-Beatles Paul McCartney, Ringo Starr en de weduwen van John Lennon en George Harrison heeft Apple een afspraak uit 1991 geschonden.

Die afspraak werd gemaakt omdat beide partijen dezelfde merknaam voerden. Er stond in dat Apple Computers zich niet zou bezighouden met de verkoop van muziek. Beide partijen hadden toen afgesproken dat het werkterrein zich beperkte tot computers, telecommunicatie en dataverwerking. Apple Corps kreeg naar eigen zeggen de exclusieve merkrechten voor de verkoop van muziek.

Toch kwam Apple Computers tien jaar later met de iPod en daaraan gekoppeld iTunes. Volgens Apple Computer is van schending van het akkoord uit 1991 geen sprake omdat het alleen digitale muziekbestanden verspreidt en geen cd's en cassettebandjes, zoals toen nog gebruikelijk was en ook was vastgelegd.

Volgens rechter Edward Mann heeft Apple Computer de regels niet overtreden omdat het zijn logo gebruikt in associatie met zijn winkel en niet met de verkoop van iTunes.

Xbox 360 HD-DVD add-on via USB aan te sluiten

De aangekondigde HD-DVD add-on voor de Xbox 360 zal via de USB poort van de console aan te sluiten zijn heeft Microsoft bekend gemaakt. Over HDMI en DVI support liet men niks los.

In het verleden heeft Toshiba (één van de meest prominente HD-DVD ontwikkelaars) laten weten dat eigenaren van TV's zonder HDMI of DVI aansluiting niet van HD-DVD zouden kunnen genieten. Component video, daar waar de Xbox 360 gebruik van maakt, zou namelijk niet bruikbaar zijn voor HD-DVD om piraterij tegen te gaan. Microsoft heeft laatst echter laten weten dat Xbox 360 gebruikers gewoon kunnen genieten van de films op maximale resolutie. Het is nu dus nog steeds niet duidelijk of HD-DVD wel via component te bekijken is of dat de Xbox 360 toch met een HDMI en/of DVI output komt.

Eerste details Bomberman Land

De tweede Bomberman game voor de DS, Bomberman Land, heeft in Japan een definitieve naam gekregen: Touch! Bomberman Land. De geplande releasedatum voor Japan is 20 juli 2006.

Bomberman Land is volledig met de stylus speelbaar en zal zwaar op de multiplayer hangen. Via de Nintendo Wi-Fi connection is het spel met vier spelers te spelen. Lokaal kan je met acht spelers tegelijkertijd gamen.

E3 line-up Buena Vista

Als één van de laatsten komt Buena Vista met hun E3 line-up:

- Turok (PS3, Xbox 360): 2007
- Lumines Plus (PS2): Herfst 2006
- Disney's Meet The Robinsons (Wii, PS2, NDS, GBA): 2007
- Disney's Chicken Little: Ace in Action (Wii, PS2, NDS): Herfst 2006
- Disney's Kim Possible: What's the Switch? (PS2): Herfst 2006
- Spectrobes (NDS): TBA
- Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (PSP, NDS, GBA): 27.06.06
- Lumines II (PSP): Herfst 2006
- Every Extend Extra (PSP): Herfst 2006
- Meteos: Disney Edition (NDS, Herfst 2006)
- Disney's American Dragon: Jake Long, Attack of the Dark Dragon (NDS)
- Disney's Kim Possible: Global Gemini (NDS)
- Hannah Montana (NDS)
- That's So Raven: Psychic on the Scene (NDS)
- Disney's The Little Mermaid: Ariel's Undersea Adventure (NDS)
- The Suite Life of Zack & Cody: Tipton Trouble (NDS)
- The Cheetah Girls (GBA)
- Phil of the Future (GBA)
- W.I.T.C.H. (GBA)
- Disney-Pixar Cars (Xbox 360, Wii, PS2, Xbox, GC, NDS, PSP, GBA): Juni 2006 (Xbox 360 + Wii in Herfst 2006)
- Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow (PS2): Zomer 2006)

Duitser fluit UEFA Cup-finale

De UEFA Cup-finale tussen Middlesbrough en Sevilla FC in Eindhoven zal onder leiding staan van van Herbert Fandel. Hij zal in het Philips-stadion worden geassisteerd door grensrechters Carsten Kadach en Volker Wezel. Florian Meyer is de vierde official.

In 1989 begon de 42-jarige Fandel met fluiten en in 1996 debuteerde hij in de Bundesliga. Hij was voor het laatst Europees actief tijdens de Champions League-wedstrijd Juventus - Arsenal (0-0) op 5 april van dit jaar.

Registratie eerwraak is nauwelijks haalbaar

Icoon MisdaadHet in kaart brengen van strafzaken waarbij eerwraak een rol speelt is tot nu toe niet gelukt. De eerwraak-specialist Willem Timmer geeft aan dat de problematiek rond eerwraak zich meer leent voor kwalitatief dan voor kwantitatief onderzoek. Timmer legt maandag in Trouw uit waarom het onverstandig is eerwraak als apart kenmerk in te voeren in de database.

Afgelopen maanden heeft het korps Haaglanden, waar Timmer deel van uitmaakt, een pilotproject gedraaid. Het korps behandelde 241 zaken waarin eerwraak een rol speelde. In negentien gevallen was dit met dodelijke afloop. Volgens Timmer zou iedere politieregio één of meerdere medewerkers moeten hebben die in deze gevallen kunnen monitoren, zodat binnen het korps kennis kan worden opgedaan over deze materie.

"Wat eerst een heroïne-ripdeal lijkt, kan later eergerelateerd blijken.", aldus Timmer. Volgens hem is eerwraak dan ook niet altijd als zodanig te herkennen. De ervaringen die het korps Haaglanden opgedaan heeft met het pilotproject zal niet gebruikt kunnen worden om een landelijk beeld te schetsen.

In de toekomst zal het herkennen en behandelen van zaken waarin eerwraak een rol speelt deel uitmaken van de opleiding van nieuwe agenten.

Schorsingen voor Lamey, Ball en Huntelaar

Zowel PSV als Ajax zullen in de eerste bekerwedstrijd van volgend seizoen door schorsingen spelers moeten missen. Landskampioen PSV moet het stellen zonder de verdedigers Michael Ball en Michael Lamey, terwijl bekerwinnaar Ajax Klaas-Jan Huntelaar niet mag opstellen. Ook Tomas Galasek kreeg een wedstrijd schorsing van de KNVB, maar de Tsjech verlaat de Amsterdammers.

Galasek en Lamey kregen gisteren beiden twee keer geel in de bekerfinale tussen Ajax en PSV. Huntelaar en Ball kregen beiden eenmaal geel, maar stonden voor de wedstrijd al 'op scherp', zodat ze beiden automatisch voor één wedstrijd geschorst zijn.

Albers tevreden over Nürburgring

Midland-coureur Christijan Albers is gisteren dertiende geworden in de Grand Prix van Europa. In het eerste gedeelte van de race bleef de Nederlander even steken achter Takuma Sato, maar eenmaal Sato voorbij wist Albers het gat naar zijn teamgenoot snel te dichten.

In de slotfase van de wedstrijd was Albers in gevecht met teamgenoot Tiago Monteiro, maar moest de Portugees iets uit laten lopen na enige mysterieuze vibraties in zijn wagen. Albers kon op de Nürburgring profiteren van vele uitvallers en wist zo toch een goed resultaat te behalen.

Albers vertelde na afloop: "Mijn start was goed, dus daar ben ik erg blij mee. Dat was een punt waar we het de eerste vier races erg moeilijk mee hadden. Ik zag in de eerste bocht Coulthard en Liuzzi op elkaar botsen en ik verloor veel plaatsen toen ik moest remmen om hen te ontwijken. Ik kon Montagny vervolgens inhalen, waarna ik bleef steken achter Monteiro, die op zijn beurt vast zat achter Sato. Gelukkig maakte Sato een foutje, waardoor Tiago hem snel kon passeren. Sato maakte het mij echter een stuk lastiger. Ik kon hem na een paar ronden wel inhalen, maar Tiago was er toen al vandoor. De auto deed het daarna erg goed en ik kon weer bij hem komen. Tegen het einde van race kwam er mysterieuze vibratie in de achterkant van de auto. Dat moeten we nog even analyseren. Het was gewoon pech dat ik vandaag niet hoger heb kunnen eindigen."

Standen MLB per 8 mei

New York, New York. De Big Apple leidt in zowel de American als National League East Division. De Central Divisions worden geleid door de traditierijke Cincinnati Reds en Chicago White Sox, terwijl het westen het met jonkies als de Texas Rangers en Colorado Rockies moeten doen.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Yankees291811.6218-2W5
Boston Red Sox311912.6136-4W4
Toronto Blue Jays301614.5335-5W1
Baltimore Orioles331419.4242-8L5
Tampa Bay Devil Rays321319.4064-6W1
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Chicago White Sox31229.7108-2W2
Detroit Tigers322012.6257-3L2
Cleveland Indians321715.5315-5W1
Minnesota Twins311318.4194-6W2
Kansas City Royals29722.2412-8L2
West DivisionPWLPCTL10STRK
Texas Rangers321715.5316-4L3
Oakland Athletics311615.5167-3L1
Los Angeles Angels321418.4382-8L1
Seattle Mariners331320.3944-6L1
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets312110.6777-3L1
Philadelphia Phillies311714.5488-2W8
Atlanta Braves311318.4194-6W1
Washington Nationals321121.3444-6W1
Florida Marlins29821.2762-8L3
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Cincinnati Reds322111.6566-4W1
St. Louis Cardinals322012.6255-5W3
Houston Astros311912.6134-6L3
Milwaukee Brewers321616.5004-6L3
Chicago Cubs301416.4672-8L6
Pittsburgh Pirates33924.2734-6L1
West DivisionPWLPCTL10STRK
Colorado Rockies321913.5947-3W3
Arizona Diamondbacks321814.5637-3L1
San Diego Padres311615.5168-2W8
Los Angeles Dodgers321517.4695-5W3
San Francisco Giants311417.4523-7L4

Duizendste zege Torre bij Yankees

Joe Torre bereikte gisteren een mijlpaal in zijn carrière. Met een 8-5 overwinning op de Texas Rangers behaalde hij als vierde trainer ooit duizend zeges met de New York Yankees. Hiertegenover zette hij 645 nederlagen.

Torre dient nu nog Joe McCarthy, Casey Stengel en Miller Huggins voor zich te dulden met respectievelijk 1460, 1149 en 1067 overwinningen. Na dit seizoen zou Huggins mogelijk al gepasseerd zijn en het aantal van Stengel zou halverwege het volgende seizoen voorbijgestreefd kunnen worden.

Torre is ook de op een na langst zittende trainer van de Yankees. Alleen Stengel was van 1949 tot 1960 langer aaneengesloten in dienst van de Pinstripes. Het eerste contract van Torre bij de club uit de Bronx tekende hij in 1996, en had een duur van slechts twee jaar. Daarvoor was hij actief voor de New York Mets, Atlanta Braves en St. Louis Cardinals, waar hij gezamenlijk 894 overwinningen behaalde tegen 1003 nederlagen.

Boussoufa kiest voor Marokko en kan naar PSV & AZ

Gisteren in België door zijn collega's verkozen tot "profvoetballer van het jaar", grof wild op de transfermarkt, vrijwel onbekend in Nederland en gegeerd door de Marokkaanse bondscoach. Dat is de 21-jarige Mbark Boussoufa. De Marokkaanse Nederlander, momenteel in België actief voor AA Gent.

En in de 'nasleep' van het "Gala van de Profvoetballer van het jaar" in België liet Boussoufa ook weten dat hij allicht ingaat op die uitnodiging van de Marokkaanse bondscoach voor de interland tegen de VS einde mei. Waarmee hij dus definitief voor Marokko kiest, want naast zijn liefde voor het land van zijn 'roots' ontving hij nog steeds geen uitnodiging van Van Basten of De Haan. "In Marokko kom ik blijkbaar wel in beeld voor het nationale team, dus kan ik voor de keuze van mijn hart kiezen" aldus Mbark.

Boussoufa, 21 jaar en sinds dit seizoen actief voor het Belgische AA Gent (4de uit de afgelopen Jupiler League) werd geboren en groeide op in Amsterdam Oost. Daar werd hij op de pleintjes ontdekt door Ajax waar hij vijf jaar de jeugdreeksen doorliep. Tot hij er weggeplukt werd door het Londense Chelsea waar met de komst van Abramovich het Belgische AA Gent hem kon wegplukken waarbij hij dit seizoen dé grote smaakmaker werd.

Dat is ook de topploegen niet ontgaan, zowel Club Brugge, Anderlecht als AZ en PSV zouden verregaande interesse hebben voor de jonge balvirtuoos. Net als het Franse Lens. Maar bij AA Gent wil men hun sterkhouder voorlopig absoluut nog een jaar behouden ...

Shevchenko maand aan de kant

Andrei Shevchenko kan een maand niet voetballen. De Oekraïnse spits raakte zondag geblesseerd aan zijn knie.

De aanvaller liep de blessure op in de wedstrijd van AC Milan tegen Parma. Hierdoor mist hij de allesbepalende laatste wedstrijd van de Rossoneri tegen AS Roma. Bij winst van Milan en een nederlaag van Juventus staan de twee ploegen samen bovenaan. Ook moet Shevchenko waarschijnlijk de hele voorbereiding op het WK van de Oekraïnse ploeg aan zich voorbij laten gaan. De verwachting is dat Sheva wel op tijd fit is voor de eerste wedstrijd van Oekraïne op het WK. Op 14 juni staat het duel met Spanje op het programma.

FOK! Prijswinnaars week 18

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! 5x2 kaarten weg voor de voorstelling African Mama's! De winnaars krijgen z.s.m. bericht over de tijd, datum en de kaarten. Het goede antwoord was: "Bloemendaal" en de winnaars zijn geworden:

Batman2k
Yoni
Terjacq
knudeltje
Ryankn


Ook gaven we drie keer de DVD van Flightplan weg, en elke winnaar krijgt er ook nog een cap van de film bij. Om op deze prijs kans te maken had je het volgende antwoord moeten geven: "Berlijn". De winnaars zijn:

GoodspeeD
ArtyShock
flyguy


Tot slot gaven we maar liefst tien keer het nieuwe album van Ray J weg, Raydiation. Allereerst het goede antwoord: "Centerview" en nu de winnaars:

Johanneman
xman
redsu
wivd
rena
hilde79
pnoob
gommie
Predatorrr
Anna311


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Battlefield 2142 laat zich zien in nieuwe trailer

Van de multiplayer first person shooter Battlefield 2142 is een nieuwe trailer verschenen. De trailer, die ongeveer 2 minuten lang is, laat de nieuwe Titan gamemode zien. In deze gamemode is het als doel om met je team een enorm ruimteschip van binnen uit op te blazen, het andere team heeft als taak dit te voorkomen.

Battlefield 2142 zal zich afspelen in de toekomst in een wereld die wordt geteisterd door een nieuwe ijstijd. Om de paar overgebleven leefbare gebieden wordt nu oorlog gevoerd. Je kunt dit keer met twee facties spelen, namelijk de EU/VS of China/Rusland. Het wapentuig zal uit van alles samengesteld worden; van achtervolgende mijnen tot cloaking devices waarmee je onzichtbaar kunt worden. Net als in Battlefield 2 valt er straks met 64 man tegelijk te spelen en zullen er weer uitgebreide statistieken aan bod komen. Het spel moet dit jaar nog uitkomen.

De trailer is hier te vinden in zowel normaal als HD-formaat.

Met dank aan BMH voor het melden van dit bericht via IRC

'De Goey in gesprek met Sparta'

Sparta Rotterdam heeft voor de functie van reservedoelman zijn oog laten vallen op Ed De Goey. RTV Rijnmond meldt dat de club en de speler binnenkort om de tafel gaan zitten.

Sparta zoekt nog een opvolger voor Frank Kooiman die vertrekt naar FC Dordrecht. De mogelijkheid bestaat ook dat De Goey bij zijn oude club aan de slag gaat als keeperstrainer.

De in Gouda geboren doelman vertrekt zeker bij zijn huidige werkgever het Engelse Stoke City. Zaakwaarnemer Ger Langendijk liet weten dat de 39-jarige goalie zich richt op een carrière als keeperstrainer en eventueel ook wel te paaien is om als reservedoelman aan de slag te gaan.

Voor Sparta is De Goey geen onbekende. De 31-voudig international begon zijn loopbaan op Het Kasteel. Na vijf seizoenen verkaste hij naar stadsgenoot Feyenoord. Via Chelsea belandde De Goey in de zomer van 2003 bij Stoke City.

Van der Vaart toch nog in actie voor HSV

Hamburger SV hoopt komende zaterdag in het allesbeslissende duel met Werder Bremen een beroep te kunnen doen op Rafael van der Vaart. De middenvelder zegt zelf alleen in actie te komen als het WK niet in gevaar komt.

" De wedstrijd is superbelangrijk voor directe kwalificatie voor de Champions League", aldus de oud Ajax-speler."Mijn herstel gaat sneller dan verwacht, maar als het WK enigszins in gevaar dreigt te komt, speel ik niet."

Twee weken geleden moest Van der Vaart onder het mes om een pin uit zijn enkel te laten verwijderen. HSV meldde vervolgens dat de middenvelder niet meer in actie zou komen.

Door een 4-2 nederlaag afgelopen weekend bij Hertha BSC is de nood hoog bij de club waar Khalid Boulahrouz en Nigel de Jong ook spelen. HSV verdedigt in het onderlinge duel met Bremen een voorsprong van één punt en heeft dus aan een gelijkspel genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League.

Nigel de Jong is zeker niet van de partij in de laatste wedstrijd van het seizoen. De middenvelder onderging een knieoperatie. Over de inzetbaarheid van Khalid Boulahrouz bestaat onzekerheid. De verdediger moest zich tegen Hertha laten vervangen met een buikblessure.

Design Gadgets

Je neemt een stel gekke ontwerpers en je laat deze een serie USB-sticks maken. Wat je dan krijgt zijn leuke hebbedingetjes. De USB-sticks worden namelijk groter naar mate je er meer data op zet.
Er staan ook nog andere leuke gadgets op die site.

Ook toetsenborden en muizen moet je niet laten ontwerpen door gekke ontwerpers want ze kunnen die dingen niet uit elkaar houden en wat je dan dus krijgt is een combimouse. Een toetsenbord op een muis, of een muis in een toetsenbord? Jullie mogen het zeggen...

[NASCAR] Uitslag Royal Crown 400

Dale Earnhardt Jr. maakte optimaal gebruik van een fout van Kevin Harvick om de Crown Royal 400 op de Richmond Internation Raceway te winnen. Het was zijn eerste overwinning sinds juli 2005.

Earnhardt Jr.'s overwinning was de eerste sinds 27 wedstrijden. Zijn vorige winst was in Chicago vorig jaar, toen hij met meer geluk dan wijsheid aan de leiding kwam terwijl de kopmannen zonder benzine kwamen testaan en die winst was tevens de enige in het hele seizoen. Hij eindigde 2005 op een negentiende plaats in het klassement, maar staat op dit moment op positie zes.

Rookie Denny Hamlin finishte op de tweede plaats in Richmond. Hamlin raakte eerder deze week gewond en reed met negentien hechtingen in zijn hand, maar was gebrand op een goed resultaat in zijn thuisrace.

Derde werd Kevin Harvick, die het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding had gereden. Een fout in zijn pitstopstrategie kostte hem echter de koppositie, die in de 349e ronde werd overgenomen door Kyle Busch. Deze kon echter de aanstormende Earnhardt Jr. en Hamlin niet achter zich houden en zakte uiteindelijk terug naar een vijfde plaats.

De laatste fase van de wedstrijd werd geplaagd door crashes en gele vlaggen. Slechts vijftien ronden voor de finish raakten Brian Vickers en Scott Riggs elkaar, maar beiden konden doorrijden. Vijf ronden later werd de herstart gegeven, maar minder dan één ronde later ramde Ken Schrader de achterkant van Jeff Burton, wat opnieuw voor een enutralisatie zorgde.

Matt Kenseth, die de race begon met een tweede positie in het puntenklassement, was al vroeg in de race uitgeschakeld toen zijn olietank stuk ging. Na uitgebreide reparaties voegde Kenseth zich wel weer in de wedstrijd, maar hij had vijftig ronden achterstand en finishte op een 39e plaats. Hij zakt naar een derde plaats in het kampioenschap, dat nog steeds wordt aangevoerd door Jimmie Johnson.

Op dit moment zijn er nog twaalf coureurs die voldoende punten hebben voor de zogenaamde Chase for the Nextel Cup, de shootout van tien races die op 17 september van start gaat. In de Chase wordt de uiteindelijke kampioen bepaald en deelname aan deze fase van het seizoen is voorbehouden aan alle coureurs met een achterstand van minder dan vierhonderd punten op de nummer één, met een minimum van tien coureurs.

Uitslag Crown Royal 400

posstartcoureurwagenpunten + bonusronden
110Dale Earnhardt Jr. Chevrolet180 + 5400
27Denny Hamlin (R)Chevrolet170 + 5400
38Kevin Harvick Chevrolet165 + 10400
41Greg Biffle Ford160 + 5400
521Kyle Busch Chevrolet155 + 5400
618Tony Stewart Chevrolet150400
79Carl Edwards Ford146400
814Ryan Newman Dodge142400
932Sterling Marlin Chevrolet138400
1020Clint Bowyer (R)Chevrolet134400
112Mark Martin Ford130 + 5400
125Jimmie Johnson Chevrolet127400
1337Elliott Sadler Ford124400
1423Scott Riggs Dodge121400
1515Jeff Burton Chevrolet118399
1628Ken Schrader Ford115399
173Casey Mears Dodge112399
1825Jeff Green Chevrolet109399
1931Jamie McMurray Ford106399
2019Dave Blaney Dodge103399
2126Dale Jarrett Ford100399
2234J.J. Yeley (R)Chevrolet97399
2324Reed Sorenson (R)Dodge94399
2435Bobby Labonte Dodge91399
2542Kenny Wallace Chevrolet88398
2612Kyle Petty Dodge85398
2736Travis Kvapil Chevrolet82398
2817Joe Nemechek Chevrolet79398
2913Kurt Busch Dodge76397
3027Tony Raines Chevrolet73397
3130Michael Waltrip Dodge70397
3238Jeremy Mayfield Dodge67397
3329David Stremme (R)Dodge64397
346Kasey Kahne Dodge61396
3543Mike Wallace Dodge58395
3633Scott Wimmer Chevrolet55389
DNF4Brian Vickers Chevrolet52387
3811Matt Kenseth Ford49351
DNF39Robby Gordon Chevrolet46345
DNF16Jeff Gordon Chevrolet43286
DNF22Martin Truex Jr. (R)Chevrolet40285
DNF40Kevin Lepage Dodge3790
DNF41Derrike Cope Dodge3411

Top 10 puntenklassement

posvorige poscoureurpuntenachterstandstartspoleswins
11Jimmie Johnson1521 1013
23Tony Stewart1466-551001
32Matt Kenseth1422-991001
45Mark Martin1345-1761000
57Kevin Harvick1313-2081001
68Dale Earnhardt Jr.1305-2161001
74Kasey Kahne1274-2471022
89Kyle Busch1237-2841010
96Jeff Gordon1216-3051000
1011Casey Mears1168-3531000

Autosportnieuws weer weg van F1manager

De afgelopen drie weken hebben we een proef gedraaid waarbij al het autosportnieuws op de Formule 1 manager werd geplaatst. Lezers van FOK!sport werden uitgenodigd om via reacties hun commentaar te geven op deze werkwijze en tevens is er een poll aan het onderwerp gewijd.

De overgrote meerderheid van de lezers had een voorkeur voor de oude situatie, waarbij de niet-Formule 1 berichten op de algemene sportpagina kwamen te staan, tenzij er een aparte autosporttracker werd gemaakt. Een extra tracker hiervoor is op korte termijn niet te realiseren, vandaar dat vanaf vandaag weer terug wordt gegaan naar het oude systeem. We bedanken iedereen voor de input en de feedback op dit onderwerp.

Plan voor uitbreiding BKR registratie

Icoon FinancieelWanbetalers zullen binnenkort sneller bij het BKR geregistreerd komen te staan, zo blijkt uit een woensdag opgestelde intentieverklaring. De intentieverklaring is een initiatief van enkele overkoepelende brancheorganisaties van branches die regelmatig met wanbetalers te maken krijgen zoals woningcorporaties, energiebedrijven en banken, en het BKR.

Het doel van het initiatief is te voorkomen dat mensen zich te ver in de schulden kunnen steken. Nu gaat dat relatief makkelijk omdat veel schuldsoorten niet aangemeld worden en de invloed van het BKR daarom beperkt is. Een energiebedrijf kan in de huidige situatie bijvoorbeeld niet controleren of iemand nog een forse huurschuld open heeft staan. In de voorgestelde situatie kan dat wel en zo kan een bedrijf bijvoorbeeld vooruitbetaling eisen. Op die manier kan voorkomen worden dat situaties verder uit de hand lopen en mensen te maken krijgen met huisuitzettingen en schuldsaneringtrajecten.

Het BKR registreert op dit moment ook al schuldgegevens van personen maar daarbij gaat het om schulden op het gebied van consumptief krediet en gsm-abonnementen. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe registratie in werking zal treden. Eerst moeten nog een aantal knopen worden doorgehakt zoals bijvoorbeeld hoe ernstig een schuld moet zijn om geregistreerd te worden.

Hiddink teleurgesteld in PSV

Scheidend trainer Guus Hiddink is teleurgesteld dat PSV hem niet over de toekomst van de club wil informeren.

"Ik heb via Stan Valckx te horen gekregen dat ze liever niet hebben dat ik op de hoogte word gehouden van ontwikkelingen op spelers- en trainersgebied. Dat doet pijn, temeer daar ik PSV graag van goede adviezen had willen dienen", aldus Hiddink.

Hiddink kreeg afgelopen week op sportpark De Herdgang bezoek van Chelsea-voorzitter Roman Abramovich. Het bezoek, dat niet aangekondigd was, ging over het feit dat Hiddink graag enkele toptalenten uit Oost-Europa bij PSV wil laten rijpen.

[TTT] Zoek een plaatje bij de (sluit)post.

In Onzin voor je Leven hebben we naast TTT's ook een hoop bagger. Wij mods sluiten die topics met sterke bewoordingen als "Bagger", "Kuttopic" en het onvolprezen "Tyf op".
Maar heel af en toe wijken wij van die standaard af bij het sluiten van bagger en daar heeft Swami_Twelvinchalami dan weer een TTT van gemaakt. Logisch.
In ieder geval, zoek een sluitpost van een mod en zet er een plaatje bij. Even simpel als geniaal. En hilarisch.
Zoek een plaatje bij de (sluit)post.

CellFactor: Combat Training technology demo beschikbaar

AGEIA heeft een speelbare tech-demo beschikbaar gesteld om te downloaden. De demo bevat het level wat ook gebruikt is voor de meest recente trailers en is offline tegen bots te spelen of over een LAN. Hier is de 464MB grote demo te downloaden.

Om deze demo te kunnen spelen is een AGEIA PhysX-insteekkaart verplicht.


Min. Requirements:

AGEIA PhysX Accelerator
Windows XP
Intel or AMD CPU 2 GHz +
1 GB RAM
DirectX 9 compliant Graphics Card

Robotic Parking

De Amerikanen hebben weer wat nieuws. Nou ja ... "nieuw" ... Eigenlijk is het een heel oud concept zoals Jeremy Clarkson jaaaren geleden liet zien (ga naar 5m50s). Wat de Amerikanen hebben gedaan is het kopieren en verbeteren.

Als je tegenwoordig in een bepaalde parkeergarage in Hoboken, NJ je auto neer wilt zetten doen één mederwerker en een robot-gebouw het voor je. En zie hier maar eens een radio te jatten.

Baby ontwaakt tijdens eigen begrafenis

Icoon BizarIn India heeft een bizarre gebeurtenis plaatsgevonden. Een baby, die volgens artsen van het ziekenhuis Safdarjung in de hoofdstad New Delhi dood geboren was, gaf net voor de begrafenis tekenen van leven. Toen de vader na het begrafenisritueel de verbanden rond het gezicht van zijn kindje losmaakte, begon de baby te bewegen en te huilen.

De familie heeft een klacht ingediend tegen het ziekenhuis Safdarjung dat tot nu toe over een goede reputatie beschikte. Het ziekenhuis heeft daarop een onderzoekscommissie opgericht om dit voorval onder de loep te nemen.


Met dank aan No-Zem voor de submit.

John Howett: "Trulli komt terug"

"IcoonDe teambaas van Toyota F1, John Howett, heeft gezegd dat Jarno Trulli nog steeds terug naar de top kan komen, ondanks zijn slechte start van dit seizoen.

Dit seizoen wordt de Italiaan veelvuldig geplaagd door technische mankementen en scoorde nog geen punten, terwijl teamgenoot Ralf Schumacher al eens op het podium stond. "Ik denk dat Jarno bijzonder veel pech heeft gehad, Hij heeft een moeilijk jaar, maar volgens mij heeft hij nog steeds de potentie. Hij reed een goede ronde met veel brandstof op zaterdag, dus ik denk zeker dat hij terug zal komen," aldus Howett.

"In de race hadden we problemen met de balans van de auto en dat zullen we moeten onderzoeken. Hij is gemotiveerd en wij ook."

Verdonk stoort zich aan 'negatieve' Rutte

Rita Verdonk heeft moeite met de harde lijn die haar belangrijkste opponent Mark Rutte volgens haar voert in de strijd om het leiderschap van de VVD. Dat stelde de minister gisteren voor de camera van RTL Nieuws. In een interview dat plaatsvond tijdens een boottochtje van Muiden naar Almere laakte ze de 'negatieve toon' waarmee ze in de afgelopen weken bejegend is.

Verdonk memoreerde de campagne voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen, waarin de VVD vol in de aanval ging op de PvdA. "Je ziet het nu weer gebeuren met een negatieve lijn naar mij toe", stelde Verdonk. De harde toon in de gemeenteraadscampagne werd gekozen onder leiding van Rutte, die toen campagneleider was. De staatssecretaris van Onderwijs viel de afgelopen weken Verdonk aan op haar vermeende onduidelijkheid over onderwerpen als hypotheekrenteaftrek en vrijheid van onderwijs. Afgelopen zaterdag wreef Rutte Verdonk nog in dat zij bij de verkiezingen van 1994, nadat de toenmalige VVD-leider Bolkestein de minderhedenproblematiek op de politieke agenda had gezet, nog op de 'PvdA van Kok en Melkert' had gestemd.

De 40.000 VVD-leden mogen vanaf aanstaande woensdag bepalen wie bij de Tweede-Kamerverkiezingen van mei 2007 de lijsttrekker zal worden. Behalve Verdonk en Rutte is ook Kamerlid Jelleke Veenendaal kandidaat. Op 1 juni zal bekend worden gemaakt wie de winnaar is van de ledenraadpleging.

Real life game

Als je je verveelt kun je de hele dag op de bank gaan hangen om lekker met je spelcomputer aan de gang te gaan. Maar wat je ook kunt doen is die spelen tot 'leven' laten komen.

Je vraagt een vriend of hij zin heeft om mee te doen. En je maakt twee mooie pakjes. Het ene pakje maak je helemaal geel en het andere pakje maak je rood en vervolgens ga je door kantoren heen rennen en het resultaat dat je krijgt is dat iedereen je na kijkt.

'Vinnie Jones gemeenste speler ooit'

Volgens de Fok!ers uit het voetbalforum is Vinnie Jones zonder twijfel de gemeenste speler ooit. Uit een lijst met 173 gemene spelers won Jones in de finale van Marco Materazzi.

In de eerste ronde ontmoette Jones twee spelers. Henk Fräser en Patrick Vieira, met respectievelijk vier en geen stemmen, moesten het keihard ontgelden tegen de Brit. Materazzi schakelde Ruud Heus en Ivan Desloover uit. In de tweede ronde versloeg Jones Iván Cordoba met 35-6. Cordoba's clubgenoot Materazzi was met 40-1 veel te sterk voor Berry van Aerle.

In ronde drie gingen de beide gemenerikken gewoon door met domineren. Jones versloeg Eric Cantona met maar liefst 34 tegen 2. De verdediger van Inter won ook weer gemakkelijk, 26 stemmen tegenover 6 voor Robbie Savage. Ook in de achste finales was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de beide kemphanen. Jones-Wise werd 26-1 en Esnaider-Materazzi werd 3-24.

Bij de laatste acht schakelde Materazzi Fernando Couto uit met 24 stemmen tegenover 9 voor Couto. Jones ontmoette het scheermes, Antonio Camacho. Met 27-5 was het echter een koud kunstje om ook hem te vloeren. Ook in de halve finales gingen de twee favorieten door met winnen. Jones versloeg de Duitser Norbert Siegmann met 24 stemmen tegen 6. IJzeren Rinus, ofwel Rinus Israël kwam slechts tot een derde van de stemmen tegen Marco Materazzi (10-20).

In een zinderende finale, waarin het lange tijd gelijk opging, trok de Britse acteur uiteindelijk toch aan het langste eind. Na een sprint van tien stemmen op rij was hij niet meer in te halen, en won de ex-Welsh international de finale met 29 - 16.

De gemeenste Nederlander was dus Rinus Israël, die strandde in de halve finales tegen Materazzi. De gemeenste Nederlanders die nog actief zijn (of afgelopen seizoen actief waren), zijn Anthony Lurling, Patrick Zwaanswijk, Barry van Galen en Rachid Bouaouzan. Zij strandden alleen al in ronde twee, dus het is maar de vraag of er nog echt hele gemene Nederlanders zijn.

Opmerkelijk is dat Norbert Siegmann, vrij onbekend, toch de halve finales haalde. De Duitse oud-speler van Werder Bremen werd berucht vanwege zijn tackle op Ewald Lienen, die Lienen een vleeswond van dertig centimeter opleverde. Volgens Lienen moest Siegmann dit doen van diens toenmalige coach, Otto Rehhagel.


Vinnie Jones bij zijn beroemde actie, waarbij hij Paul Gascoigne in zijn testikels grijpt om hem af te leiden

Vonlanthen misschien niet in basis

Johan Vonlanthen zal maandag tegen FC Volendam misschien op de bank moeten plaatsnemen. De Zwitserse aanvaller verscheen zondag te laat op de training.

Interim-trainer John Karelse neemt de aanvaller wel op in zijn selectie voor het tweede play-offduel tegen Volendam. Tijdens het eerste duel, dat NAC Breda afgelopen vrijdag met 2-1 won, werd de huurling van PSV na 55 minuten vervangen door Arne Slot.

NAC heeft in het eigen Rat Verlegh Stadion genoeg aan een gelijkspel om in de Eredivisie te blijven.


Hitler geen ereburger meer

Icoon OpmerkelijkDe gemeenteraad van de stad Achersleben, in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt, heeft besloten dat Adolf Hitler zich geen ereburger van Achersleben meer mag noemen. Na 73 jaar is hem deze titel ontnomen.

Dat de stad nu pas besloten heeft om Hitler het ereburgerschap te ontnemen, komt simpelweg doordat eigenlijk niet bekend was dat hij überhaupt deze titel gekregen had. Een oplettende medewerker ontdekte onlangs in het archief dat men op 4 april 1933 de grote populaire leider van toen ereburger gemaakt had. Al die tijd was men vergeten dat dat zo was. Dat is dan ook de reden dat het niet veel eerder gebeurd is. Een woordvoerder van de stad bevestigt dit: "Na de omwenteling waren we met belangrijker zaken bezig." Dat Hitler ereburger was, wil dus niet zeggen dat hij in de stad nog een grote aanhang had.

'Talpa ontbeert duidelijk profiel'

'Talpa ontbeert duidelijk profiel'Mediadeskundigen noemen vandaag in het Algemeen Dagblad het ontbreken van een profiel de grootste makke van tv-zender Talpa. ''Ze brengen de kijker voortdurend in verwarring'', zegt Leo van der Goot, jarenlang succesvol programmaleider van RTL4. Volgens Ruud de Langen, mediastrateeg van mediabureau Starcom, is er ''voortdurend kortsluiting op de zender, alles loopt door elkaar.'' RTL-topman Fons van Westerloo zegt dat Talpa tot nog toe 140 miljoen euro kostte en hooguit 50 miljoen euro opleverde.

John de Mol zei bij aanvang van zijn tv-zender dat hij 12% procent marktaandeel wilde scoren in de doelgroep 20-49 jaar; de zender komt nu niet verder dan gemiddeld 7,8%. Groots aangekondigde programma's als 'NSE', 'Thuis' en 'Samen' zijn reeds geflopt en voor 'Entertainment Live' en '7 Plagen' dreigt hetzelfde. Sterren als Jack Spijkerman, Bridget Maasland, Caroline Tensen, Barend en Van Dorp, Ivo Niehe en Beau van Erven Dorens, halen nog slechts een fractie van het aantal kijkers dat ze bij hun oude omroep scoorden.

Van der Goot gelooft ook niet in het profiel van een zender voor iedereen, dat Talpa wil zijn: ''Met een op zich aardige serie als Boks en de poging Henny Huisman te reanimeren appelleren ze aan het RTL 4-gevoel, maar een comedy als Lieve Lust is weer typisch Net 5 en een quiz als De Slimste past weer op Nederland 1. En dan hadden ze natuurlijk ook nog eens pornoster Kim Holland. Het publiek eist helderheid. Een zender voor iedereen, daar geloof ik niet in.''

Tevreden
Ton F. van Dijk, momenteel bezig Nederland 1, 2 en 3 van een helder profiel te voorzien, zegt dat het heden ten dage ook erg moeilijk is om er tussen te komen: ''Er is geen gat in de markt zoals in 1989 toen RTL begon. Ga nu maar eens in de vooravond kijkers wegsnoepen bij RTL Boulevard. Waarom zouden mensen naar Talpa zappen als ze tevreden zijn met dat programma? Dan moet je echt iets toevoegen. Dat is ze nog niet gelukt. En als je dan ook nog eens onder knop 17 van de afstandsbediening zit, heb je echt een probleem.''

Talpa zegt in een reactie tevreden te zijn met wat in de afgelopen negen maanden is bereikt en wijst op successen als 'Gooische Vrouwen' en 'Lotte'. Ook van een imago-probleem zou geen sprake zijn. Het kan wel beter, maar daar wordt hard aan gewerkt, aldus een woordvoerder.

Met dank aan woessie voor de submit.

Stand NHL-playoffs per 8 mei

Drie shutouts op rij, in de playoffs, tweemaal tegen Colorado: het is niet veel teams gegeven, maar Anaheim wist het voor elkaar te krijgen. Opvallend is dat niet Jean-Sebastien Giguere het Zuid-Californische doel heeft schoongehouden, maar rookie Ilja Bryzgalov.

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres0-1
OttawaBuffalo6-7, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils1-0
CarolinaNew Jersey6-0
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers1-0
San JoseEdmonton2-1
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche2-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Nederlandse marine pakt drugsbaas op

Afgelopen vrijdag heeft een Nederlands marineschip de Colombiaanse drugsbaas Amilkar Barros Gómez weten aan te houden. Dat gebeurde in de internationale wateren buiten Aruba. Gómez wordt zowel door de Verenigde Staten als door Nederland gezocht wegens grootschalige cocaïnesmokkel.

De Colombiaan is inmiddels al door het Nederlandse marineschip overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten. Hij zal in Florida worden voorgeleid en aangeklaagd wegens drugssmokkel.

Barros Gómez zou minstens achter twee smokkelpartijen zitten van 5.000 en 2.400 kilo cocaïne naar de VS. Die laatste vracht werd afgelopen vrijdag op 200 kilometer van de Arubaanse kust door een Nederlands marineschip onderschept. Dat zou volgens de Amerikaanse autoriteiten één van de grootste partijen drugs zijn die ooit is onderschept.

Virtua Fighter 5 exclusief voor PS3 + screens

SEGA heeft aangekondigd dat Virtua Fighter 5 exclusief zal verschijnen op de PlayStation 3. Eerdere geruchten dat de game voor de Xbox 360 zou verschijnen zijn hiermee dus uit de wereld geholpen. De game zal 720p resolutie ondersteunen en komt in de lente van 2007 naar Amerika. Of dit tegelijk is met de release van de PS3 zelf is uiteraard nog niet bekend.

Virtua Fighter 5 zal meer dan vijftien characters bevatten waarvan een boel uit de vorige games van de serie. Er zitten twee nieuwe characters in de game: Eileen, dochter van een kung-fu meester en El Blaze, een Mexicaanse worstelaar. Of de game online gaat is nog niet bekend; wel heeft Sega aangekondigd dat je in-game geld kan winnen om nieuwe dingen van te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld je vechter 'pimpen' met nieuwe kleren. Er zijn zes screenshots vrijgegeven.

Strijd in Turkije nog steeds spannend

De strijd om het landskampioenschap in Turkije blijft spannend. Zowel Fenerbahçe als Galatasaray wist hun wedstrijd dit weekend te winnen.

Fenerbahçe versloeg Erciyesspor met 4-2. De Braziliaan Alex opende de score, waarna de Ghanees Stephen Appiah er nog twee maakte.

Galatasaray verspeelde tegen Besiktas bijna de titel. Besiktas kwam op een 1-0 voorsprong, maar dankzij twee treffers van Hasan Kabze, waarvan één in blessuretijd, pakte Galatasaray alsnog de winst.

Aankomende vrijdag is de laatste speelronde, Fenerbahçe moet uit naar laagvlieger Denizlispor. Galatasaray ontvangt nummer vier Kayserispor. Fenerbahçe en Galatasaray hebben allebei 80 punten.

Als de twee clubs in punten gelijk eindigen na de laatste speeldag, dan gaat de titel naar Fenerbahçe. Het onderlinge resultaat is in dat geval beslissend, en Fenerbahçe wist beide wedstrijden tegen Galatasaray dit seizoen te winnen.

Klachten na optreden politie Pijnacker

PolitieIn de nacht van zaterdag op zondag zijn in Pijnacker diverse bezoekers en politiemensen gewond geraakt bij een massale kloppartij. Dat gebeurde bij een feesttent na een slotfeest van de lokale Oranjevereniging, met onder meer een optreden van rapper Ali B en dj Jean. Na het feest ontstonden buiten enkele knokpartijen. Toen de politie ingreep, keerden zo'n 50 bezoekers zich tegen de politie en bekogelden de agenten met onder meer flessen en stenen. De politie arresteerde 16 feestgangers.

Gisteren ontving burgemeester Rik Buddenberg van Pijnacker-Nootdorp tientallen klachten over het politieoptreden. Agenten zouden er op los gehakt hebben. Tientallen mensen kwamen gisteravond zelfs verhaal halen bij het politiebureau.

Buddenberg had voor het feest al een peloton politie met een hondenbrigade paraat gezet. Dit omdat hij aanwijzingen had ontvangen dat groepen alloch- en autochtone jongeren op het feest met elkaar op de vuist wilden gaan. De rijksrecherche is gevraagd een onderzoek in te stellen naar het vermeende harde optreden van de politie.

Veel meer info vind je op het Pijnackercity weblog.

Met dank aan Geertsema voor de submit.

Uitslagen Dag 2 Darts League

De tweede dag van de International Darts League was een goede dag voor de Nederlandse darters. Raymond van Barneveld, Roland Scholten en Michael van Gerwen boekten kapitale zeges.

Voor Van Barneveld was de opdracht simpel. De Hagenaar moest winnen van Mervyn King. Dat gebeurde dan ook met 6-3, voor King het einde van het toernooi. Naast Van Barneveld gaat ook Gary Robson in poule A naar de volgende ronde. In poule B was er de zure uitschakeling van Albertino Essers. Hij won twee van zijn drie duels, maar door zijn 1-6 nederlaag tegen Scholten kan hij alsnog inpakken. Met Scholten gaat Whitlock mee naar de tweede ronde.

Phil Taylor kwam zondag twee keer in actie. In zijn partij tegen de Schot Paul Hanvidge kwam The Power met 5-3 achter, maar Taylor wist drie legs op rij te winnen. In zijn avondpartij vernederde hij Co Stompé door hem met 6-0 te verslaan. Darryl Fitton gaat door zijn overwinning op Hanvidge mee naar de volgende poulefase. In poule D was er goed nieuws voor het talent Michael van Gerwen. Ondanks een nederlaag tegen Tony Eccles gaat hij door zijn overwinning op Colin Lloyd door. Ook Jaws wist zich te plaatsen.

In poule E was er de verrassende nederlaag van Ted Hankey tegen Niels de Ruiter. Hankey moet winnen van John Walton om nog aanspraak te kunnen maken op de volgende ronde. In poule H is de beslissing ook al gevallen. Door twee gewonnen wedstrijden van zowel Jelle Klaasen als Martin Adams zijn die twee zeker van plaatsing. Dit betekent de uitschakeling voor Andy Fordham en Dick van Dijk.

Uitslagen Dag 1:

Poule A:
King (Eng) – Van Barneveld (Ned)* 3-6
Robson (Eng)* - Van der Voort (Ned) 6-3

Poule B:
Whitlock* (Aus) – Nijs (Ned) 6-4
Essers (Ned) – Scholten* (Ned) 1-6

Poule C:
Hanvidge (Sch) – Taylor (Eng) 5-6
Stompé (Ned) – Fitton (Eng) 4-6
Hanvidge (Sch) – Fitton (Eng)* 2-6
Taylor (Eng)* – Stompé (Ned) 6-0

Poule D:
Eccles (Eng) – Van Gerwen (Ned) 6-3
Lloyd (Eng) – Atkins (Eng) 6-2
Eccles (Eng) – Atkins (Eng) 6-1
Van Gerwen (Ned)* – Lloyd (Eng)* 6-3

Poule E:
De Ruiter (Ned) – Hankey (Eng) 6-5
Walton (Eng) – Baxter (Eng) 5-6

Poule F:
Anderson (Sch) – Sörensen (Den) 6-3
Hogan (Eng) – Laursen (Den) 3-6

Poule G:
Martin (Eng) – Greatbatch (Eng) 6-1
O’Shea (Eng) – Michels (Ned) 6-3

Poule H:
Adams (Eng)* – Fordham (Eng) 6-3
Van Dijk (Ned) – Klaasen (Ned)* 3-6

* = naar tweede ronde

Ferguson vindt Van Nistelrooy een stoorzender

De dagen van Ruud van Nistelrooij bij Manchester United lijken geteld. De Nederlandse spits vertrok zondag drie uur voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen Charlton Athletic met ferme stappen uit het stadion van zijn club.

"Het was een belangrijke dag voor de club. Ik vond dat ik Ruud niet moest opstellen," aldus Ferguson.

Na afloop van de wedstrijd, waarin Manchester zich wist te plaatsen voor de Champions League, zei Ferguson in bedekte termen dat zijn ooit zo voorbeeldige spits tot stoorzender is verworden. "Er zijn deze weken enkele dingen voorgevallen. Ik begon me druk te maken over de teamgeest. Ik ga maandag en dinsdag met de clubleiding hierover praten. Dat zullen we uitgebreid doen. Meer wil ik er niet over kwijt", sloot de Schotse trainer van United af.

Sinds de finale om de League Cup, toen Ferguson hem passeerde ten faveure van Louis Saha, is VanTheMan zijn plek niet meer zeker.

De spits zou komende week nog meespelen in de 'testimonial' voor Keane tegen Celtic. Hij zal zich echter dinsdag als achttiende speler melden bij de extra trainingsstage van het Nederlands elftal.

Rankings: Federer, Mauresmo leiden nog steeds

Roger Federer staat nog steeds eerste op de ATP-ranking. Bij de dames leidt Amelie Mauresmo nog altijd de dans.

De Argentijn Nalbandian en de Kroaat Ljubicic wisselden van plek, Nalbandian staat nu derde, achter Federer en Nadal. Nieuw in de top 10 is de Spanjaard Tommy Robredo. Beste Nederlander is nog steeds Raemon Sluiter, die van de 108e naar de 111e plaats zakte.

Justine Henin zakte bij de vrouwen van de vijfde naar de zevende plaats. Jelena Dementieva zakte een plekje en staat nu negende. Michaella Krajicek is nog altijd beste Nederlandse, Krajicek steeg twee plekjes en bezet nu de 54e plaats.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1 (1)R. FedererZWI7160
2 (2)R. NadalSPA4135
3 (4)D. NalbandianARG2845
4 (3)I. LjubicicKRO2665
5 (5)A. RoddickUSA2515
6 (6)N. DavydenkoRUS2495
7 (7)J. BlakeUSA1910
8 (8)G. GaudioArg1800
9 (10)F. GonzálezChl1640
10 (12)T. RobredoSpa1630
111 (108)R. SluiterNED388
115 (122)M. van GemerdenNED374
180 (174)P. WesselsNED224

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1 (1)A. MauresmoFRA3437
2 (2)K. ClijstersBEL3048
3 (3)M. SharapovaRUS2678
4 (4)N. PetrovaRus2369
5 (6)M. PierceFra2344
6 (7)L. DavenportUSA2254
7 (5)J. HeninBel2198
8 (9)J. DementievaRus1964
9 (8)P. SchnyderZwi1888
10 (10)S. KuznetsovaRUS1503
54 (56)M. KrajicekNED417
143 (146)E. TamaëlaNED188

CD: Semifinalists - Semifinalists

"Semifinalist may sound psychedelic pop/folk weirdness schizophrenia, but they are punk as shit" staat er in de persinformatie. Een paniekaanval komt op als ik enkel de laatste drie woorden lees. Ik bekijk het artwork en het wordt alleen maar erger. Het lijkt wel op de hoes van een nieuw Offspring album. Punk was toch dood? Ik sta op het punt om de cd linea recta het raam uit te flikkeren, maar moedig als ik ben, besluit ik om het eerste nummer aan te horen.


Oudste overlevende Titanic-ramp overleden

Lilian Asplund, de laatste overlevende die de ramp met de Titanic bewust heeft meegemaakt, is zaterdag op 99-jarige leeftijd in haar woonplaats Worchester (Massachusetts) overleden. Ze was ten tijde van de ramp vijf jaar. Er zijn nu nog twee andere passagiers in leven maar die waren destijds nog baby's en hebben de ondergang dus niet bewust meegemaakt.

Hoewel Lilian destijds zelf de 'onzinkbare' Titanic overleefd heeft, is haar leven wel door de nacht getekend. Ze verloor haar vader en haar drie broers, waaronder haar tweelingbroer. Omdat haar moeder de klap nooit heeft kunnen verwerken, is Lilian in 1971 vervroegd met pensioen gegaan om voor haar te zorgen. De uitvaart vindt aanstaande woensdag plaats.

De 'onzinkbare' Titanic
De 'onzinkbare' Titanic


Met dank aan Del_Toro voor de submit.

CD: Blackmail - Aerial View

Heerlijk is het als je op een stralende, maar kille zondagmorgen met je versgezette koffie op de bank ploft en een nieuwe CD opzet van een voor jou onbekende band die je in positieve zin totaal verrast. Dit overkwam mij ook met Blackmail en hun nieuwe plaat Aerial view. In het kort samengevat: een lekkere frisse en originele rockplaat met zeer veel goede gitaarstukken. Blackmail's nieuwe album is in zekere zin te vergelijken met het geluid van Placebo, Foo Fighters, Mintzkov Luna en Kashmir.

Van Basten noemt namen waarschijnlijke afvallers

Icoon VoetbalMarco van Basten heeft zondagavond in het programma Studio Voetbal van de NOS de namen genoemd van spelers die deze zomer waarschijnlijk niet meegaan naar het WK. Voor Edgar Davids, Urby Emanuelson, Ron Vlaar, Patrick Lodewijks, Martijn Meerdink en Wilfred Bouma ziet het er niet goed uit.

"De kans is aanzienlijk minder, maar helemaal definitief is het nog niet," aldus de bondscoach. Van Basten zei daarbij dat Edgar Davids 'not amused' was door het voornemen van Van Basten.

Het zestal behoorde tot de voorlopige selectie van 33 spelers, maar zijn niet opgeroepen voor de trainingsstage van 9 tot en met 12 mei. Johnny Heitinga hoorde aanvankelijk niet bij de 33 geselecteerden, maar ontving alsnog een invitatie voor het trainingskamp.

Kijk voor al het voetbalnieuws, de wekelijkse donderdagcolumn en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Van Basten noemt namen waarschijnlijke afvallers

Marco van Basten heeft zondagavond in het programma Studio Voetbal van de NOS de namen genoemd van spelers die deze zomer waarschijnlijk niet meegaan naar het WK. Voor Edgar Davids, Urby Emanuelson, Ron Vlaar, Patrick Lodewijks, Martijn Meerdink en Wilfred Bouma ziet het er niet goed uit.

"De kans is aanzienlijk minder, maar helemaal definitief is het nog niet," aldus de bondscoach. Van Basten zei daarbij dat Edgar Davids 'not amused' was door het voornemen van Van Basten.

Het zestal behoorde tot de voorlopige selectie van 33 spelers, maar zijn niet opgeroepen voor de trainingsstage van 9 tot en met 12 mei. Johnny Heitinga hoorde aanvankelijk niet bij de 33 geselecteerden, maar ontving alsnog een invitatie voor het trainingskamp.

'Geen marsmannetjes op aarde'

Icoon X-factorDe meeste mensen wisten het al wel, maar nu is het ook bewezen door het Britse ministerie van defensie: er zijn géén buitenaardse wezens op aarde. Tot die conclusie komt het ministerie in een rapport dat het resultaat is van een groot onderzoek naar de aanwezigheid van ufo's op aarde.

Het rapport schrijft dat mensen die ufo's zien, die niet echt zien, maar gewoon dénken dat ze een ufo zien. Meestal is het dan een meteoriet of een magnetisch verschijnsel. Of natuurlijk gewoon een vliegtuig. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat buitenaardse wezens zich in de buurt van de aarde bevinden.

Het onderzoek is overigens al zes jaar oud, maar al die tijd geheim gebleven. Door een juridische procedure heeft een wetenschapper van buitenaf het nu alsnog in handen gekregen.

Cunego: "Ik verlies 4 minuten in de tijdrit"

Één van de favorieten voor de eindoverwinning in de Giro, Damiano Cunego, heeft gezegd dat hij in de 50 kilometer lange tijdrit meer dan vier minuten zal verliezen op Basso. Deze tijdrit is tijdens de 15de etappe rond Pontedera.

Cunego heeft geen problemen met de laatste week, waarin er veel geklommen moet worden. "Ik zal nooit klagen dat we te veel moeten klimmen. Ik kan misschien beter klagen dat er te veel tegen de klok moet gereden worden. In de 40km lange tijdrit van Pontadera verlies ik zeker vier minuten op Basso. Het is mij voorlopig een raadsel waar ik dat zal goedmaken", aldus Cunego.

Huntelaar is trots en blij

Met twee doelpunten in de bekerfinale gaf spits Klaas-Jan Huntelaar zijn toch al mooie seizoen zondagavond nog wat meer glans. In blessuretijd scoorde de spits de beslissende 2-1 tegen PSV en bezorgde Ajax daarmee de Gatorade Cup.

"Dit is mijn eerste prijs. Ik ben trots en blij en we gaan het nu lekker vieren met zijn allen." Het deed Huntelaar weinig dat hij de treffers tegen uitgerekend PSV maakte, de club waar hij zijn opleiding kreeg. "Natuurlijk is het mooi om tegen PSV te spelen, Het is altijd leuk om tegen oude clubs te voetballen. Ik ken er veel mensen. Maar echt speciaal is het niet. Ik wil altijd goed spelen en scoren."

Komende week krijgt de topscorer van de Eredivisie de kans ook bondscoach Marco van Basten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Deze week staat bij Oranje een trainingskamp op het programma en daar is Huntelaar ook voor uitgenodigd.

"Dat is leuk. Ik zie wel hoe het gaat. Ik wil nu eerst deze prijs vieren en daarna kijk ik wel weer verder. Het klopt dat ik me nu bij Nederland moet melden, maar ik raak daar niet van in paniek. Ik leef van dag tot dag en kijk wel wat er gaat gebeuren."

Van Basten wist Stam niet over te halen

Bondscoach Marco van Basten heeft een serieuze poging ondernomen om Jaap Stam weer bij het Nederlands elftal te halen. Van Basten zei dit zondagavond in het programma Studio Voetbal.

"Ik heb hem gebeld rond de wedstrijden tegen Barcelona en toen vroeg hij bedenktijd".

"Ik had toen hoop, maar hij heeft uiteindelijk toch aangegeven bij zijn besluit van twee jaar geleden te blijven om te stoppen als international," aldus Van Basten.

Overigens kampt Stam nu met een blessure aan zijn schouder, die hij vorige week opliep en waaraan hij inmiddels geopereerd is. Bij AC Milan komt hij daardoor niet meer in actie, de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Ajax loopt geen gevaar.

Hans geeft er weer een slinger aan

Als het aan Hans van der Togt ligt komt die weer terug op TV en dan wel met zijn uberwrede rad van Fortuin, immers hij geeft zelf aan in de Volkskrant dat dat zijn enige idee is. Omdat we allemaal reuze benieuwd zijn of Hans weer eens een flinke slinger aan het rad mag geven wordt dit zeer waarschijnlijk in beeld gebracht bij Talpa. Hans zegt er zelf het volgende over:
quote:
Inhoudelijk wil, of liever mag ik er niet te veel over zeggen. Het hangt in tussen een spelletje en een real life soap. Maar het is geen klassieke Bauer of Jan Smit-soap. Dat zou ook bijzonder saai worden: ik woon alleen, met mijn twee hondjes, die ik elke dag anderhalf uur uitlaat. Verder lees ik graag een boek. Dat wil toch niemand zien?

[...]

Ik ga kijken of ik met mijn Rad van Fortuin, want nieuwe ideeën heb ik niet, terug kan keren op tv. En daarbij wordt ik gevolgd door een cameraploeg die filmt wat ik allemaal voor een comeback over heb, en dat is heel veel.

(Via)

[update] Ten Cate niet nieuwe trainer Ajax

Icoon VoetbalHenk ten Cate zal bij Ajax de opvolger worden van Danny Blind als hoofdcoach. Ondanks de bekerwinst en plaatsing voor de voorronde van de Champions League moet Blind vertrekken. Dit meldde SBS 6 vanavond.

De geruchten deden al langer de ronde dat Ten Cate volgend seizoen de touwtjes in handen zou hebben in de ArenA. De laatste twee seizoenen werkte de Amsterdammer als assistent-trainer bij FC Barcelona. Met die club werd hij twee keer kampioen. Verder werkte Ten Cate onder meer bij Vitesse, Sparta en NAC Breda.

Naast Blind zal ook de rest van de technische staf vervangen worden.

Update 00.56 uur
De website van Ajax meldt dat de berichten van SBS 6 onjuist zijn en dat er door de clubleiding geen mededelingen zijn gedaan omtrent de opvolging van Blind. Volgens Ajax biedt SBS haar excuses aan voor de incorrecte berichtgeving.

Met dank aan -dS- voor de submit.
Kijk voor al het voetbalnieuws, de wekelijkse donderdagcolumn en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

[Upd] Ten Cate niet nieuwe trainer Ajax

Henk ten Cate zal bij Ajax de opvolger worden van Danny Blind als hoofdcoach. Ondanks de bekerwinst en plaatsing voor de voorronde van de Champions Leauge moet Blind vertrekken.

De geruchten deden al langer de ronde dat Ten Cate volgend seizoen de touwtjes in handen zou hebben in de ArenA. De laatste twee seizoenen werkte de Amsterdammer als assistent-trainer bij FC Barcelona. Met die club werd hij twee keer kampioen. Verder werkte Ten Cate o.a. bij Vitesse, Sparta en NAC Breda.

Naast Blind zal ook de rest van de technische staf vervangen worden.

Update @ 00:52:
De website van Ajax meldt dat de berichten van SBS 6 onjuist zijn en dat er door de clubleiding geen mededelingen zijn gedaan omtrent de opvolging van Blind. Volgens Ajax biedt SBS haar excuses aan voor de incorrecte berichtgeving.

Honderden op zoek naar vermist Frans meisje

SubheaderToen de moeder van het vijfjarige Franse meisje Madison zaterdagmorgen haar dochtertje wilde wekken, kwam ze tot de ontdekking dat deze niet meer in bed lag. Het pyjamajasje lag op het bed, en de achterdeur van het huis stond op een kier. Daarop is een massale zoekactie ondernomen.

Honderden dorpsbewoners gingen, nadat ze in groepen waren verdeeld, bijgestaan door agenten en brandweer gezamenlijk op pad om de streek rond Eyguiéres (in Bouches-du-Rhône) uit te kammen. Duikers inspecteerden de talrijke kanalen in die streek.

Volgens de politie kan er niets uitgesloten worden. Het meisje kan weggelopen of ontvoerd zijn. Procureur André Paganelli meldde op radio en tv dat er in ieder geval voor ontvoering een celstraf van tien jaar geëist zal worden tegen de dader mits die het meisje onmiddellijk laat gaan. De normale straf voor kinderontvoering in Frankrijk is twintig jaar.

De eerste zoektochten naar de vijfjarige Madison leverden niets op.

CD: Secret Machines - Ten Silver Drops

Jarenlang vroeg ik mij af waarom op zo'n beetje elke stereo de belachelijke optie zat om de cd te laten klinken alsof jij als luisteraar je in de Arena, Gelredome of ander groot stadion bevindt. Waarom zou je in godsnaam een album verpesten door het geluid te laten galmen zonder de sfeer van duizenden uitzinnige fans om je heen? Sinds een kleine week heeft echter ook deze functie betekenis gekregen, dankzij het tweede album van Secret Machines; Ten Silver Drops. Progrock stevig beïnvloedt door Led Zeppelin en Pink Floyd dus, ideaal voor in grote stadions. Helaas zal Secret Machines nooit zo'n status als bijvoorbeeld Led Zep bereiken, daarvoor zijn ze te experimenteel en niet mainstream genoeg voor. Er zit dus niks anders op dan de speciale stadionfunctie te gebruiken om toch optimaal te genieten van de Secret Machines.


Asielzoekers België naar huisjesmelkers doorverwezen

Icoon BuitenlandsUit een reportage van Panorama die de VRT zondag uitzendt, blijkt dat de Vlaamse OCMW's (Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn) soms zelf hun asielzoekers doorsturen naar huisjesmelkers. De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens wil dan ook voorstellen de vrijheid van vestiging te beperken.

Nadat de reportageploeg van Panorama een kamer huurde voor 300 euro die door de woninginspectie ongeschikt was verklaard als woonruimte, boden de reportagemakers de kamer opnieuw te huur aan. Uit heel Vlaanderen kwamen reacties van OCMW's die de kamer wilden huren om er asielzoekers in te huisvesten.

Dat bepaalde gemeenten liever een sanctie krijgen dan de asielzoekers op hun eigen grondgebied te huisvesten erkent Janssens. "Ik begrijp dat men de vrijheid van vestiging hoog in het vaandel draagt, maar ik ga er ook van uit dat mensen die politiek asiel zoeken bedreigd zijn in het eigen land en geneigd zullen zijn om een aantal beperkingen te accepteren. Ik zie niet in waarom je niet voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld twee jaar, mensen een woonplaats zou kunnen opleggen in ruil voor de veiligheid die ze hier krijgen", aldus de Antwerpse burgemeester.

Asielzoekers worden soms in krakkemikkige kamers ondergebracht
Asielzoekers worden soms in krakkemikkige kamers ondergebracht

Nintendo ontwikkelt nieuwe Warioware en tennis game

Tijdens een bezoek aan Nintendo heeft TIME magazine te horen gekregen dat Nintendo bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe Warioware en een tennis game. Beide voor de Wii.

Warioware zal weer een verzameling worden van minigames. Warioware zal uiteraard volop gebruik maken van de mogelijkheden die de controller biedt. Zo zul je ermee in het rond zwaaien als met een vliegenmepper om beestjes uit de lucht te slaan en even later zal je er deuren mee openen door hem als een klink te gebruiken.

Daarnaast zul je gaan vissen, autoracen, balanceren op een bezem en degengevechten houden. Je zult zelfs gaan hoelahoepen

In de nog naamloze tennis game -Zou het Mario Tennis gaan worden?- gebruik je de controller uiteraard als racket; Je zult, net als in het echt, fore- en backhands slaan en uiteraard lobs.

Wanneer beide games uitkomen en of ze nog getoond gaan worden op de E3 is niet bekend, maar aangezien het niet is aangekondigd onwaarschijnlijk.

Laatste reviews en specials
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
©FOK.nl e.a.