Boussoufa kiest voor Marokko en kan naar PSV & AZ

Gisteren in België door zijn collega's verkozen tot "profvoetballer van het jaar", grof wild op de transfermarkt, vrijwel onbekend in Nederland en gegeerd door de Marokkaanse bondscoach. Dat is de 21-jarige Mbark Boussoufa. De Marokkaanse Nederlander, momenteel in België actief voor AA Gent.

En in de 'nasleep' van het "Gala van de Profvoetballer van het jaar" in België liet Boussoufa ook weten dat hij allicht ingaat op die uitnodiging van de Marokkaanse bondscoach voor de interland tegen de VS einde mei. Waarmee hij dus definitief voor Marokko kiest, want naast zijn liefde voor het land van zijn 'roots' ontving hij nog steeds geen uitnodiging van Van Basten of De Haan. "In Marokko kom ik blijkbaar wel in beeld voor het nationale team, dus kan ik voor de keuze van mijn hart kiezen" aldus Mbark.

Boussoufa, 21 jaar en sinds dit seizoen actief voor het Belgische AA Gent (4de uit de afgelopen Jupiler League) werd geboren en groeide op in Amsterdam Oost. Daar werd hij op de pleintjes ontdekt door Ajax waar hij vijf jaar de jeugdreeksen doorliep. Tot hij er weggeplukt werd door het Londense Chelsea waar met de komst van Abramovich het Belgische AA Gent hem kon wegplukken waarbij hij dit seizoen dé grote smaakmaker werd.

Dat is ook de topploegen niet ontgaan, zowel Club Brugge, Anderlecht als AZ en PSV zouden verregaande interesse hebben voor de jonge balvirtuoos. Net als het Franse Lens. Maar bij AA Gent wil men hun sterkhouder voorlopig absoluut nog een jaar behouden ...