Etappe en roze trui voor Schumacher

Coria
Stefan Schumacher heeft de derde etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De Duitser neemt door zijn zege ook de roze leiderstrui over.

Aanvankelijk hadden de renners in de etappe van Perwez naar Namur weinig motivatie om te koersen. Er waren dan ook vrijwel geen benoemenswaardige gebeurtenissen. Na een uur kwam er de ontsnapping van de dag. Aldape Chavez was de man die het initiatief nam voor de demarrage. Met hem kwamen Moinard, Irizar en Illiano. Het peloton liet het groepje lang begaan, zonder dat de voorsprong uit de hand liep.

Na 157 kilometer was er plots de valpartij van Alessandro Petacchi. Het zag er slecht uit voor de Italiaan, maar met behulp van ploegmaten hervatte hij de koers. Het is nog onduidelijk of hij ook morgen aan de start zal verschijnen.

Twintig kilometer voor het einde was het gedaan met het groepje, dat een maximale voorsprong had van bijna vijf minuten. Het peloton maakte zich op voor de laatste twee kilometer, die steil naar het citadel van Namur liepen. Onderweg daar naartoe was het chaos troef, vooral door het natte wegdek en de vele haarspeldbochten in het parcours.

Het was dan ook op twee kilometer voor de finish dat de demarrages weer op gang kwamen. Eerst was het de sprinter Alberto Loddo die het probeerde, maar hij werd gecounterd door José Luis Rubiera. Daarachter kwamen Stefan Schumacher en Paolo Bettini in de achtervolging. Het was alleen Schumacher die het gat kon dichten en Bettini en de rest achterliet. De Duitser trok hard door en Rubiera had moeite hem te volgen. Schumacher kwam dan ook als eerste aan in Namur en won hield twee seconden over op Rubiera. Een groepje met Bettini en de klassementsrenners volgde op zes tellen.

Uitslag 3e etappe – Perwez – Namur (202 km):

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1S. SchumacherDUIGER10.14,04
2J. Rubiera SPADSC0.02”
3 D. Rebellin ITAGER0.06”
4P. BettiniITAQUI0’06”
5P. GilbertBELFDJ0’06”


Stand na 3e etappe:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1S. SchumacherDUIGER12.39,40
2P. SavoldelliITADSC0.13”
3D. RebellinITAGER0.23”
4J. GutierrezSPACAI0’29”
5J. RubieraSPADSC0’31”