Uitslagen NFL Europe Ronde 8

In het warme weekend zijn er weer NFL Europe wedstrijden gespeeld. In week acht gingen de Cologne Centurions uit Keulen op bezoek bij Amsterdam. Rhein Fire uit Düsseldorf reisden af naar Frankfurt en Berlijn ontving de Hamburgse Sea Devils.

In de Amsterdam Arena was het de taak aan Jared Allen om de uitgeschakelde quarterback Gibran Hamdan te vervangen. Hamdan had een enkelblesurre opgelopen na de wedstrijd tegen de Hamburg Sea Devils vorige week. De wedstrijd begon matig voor de kersverse quarterback. In de eerste helft werd Allen naar de grond gebracht voordat hij een pass kon werpen, gelukkig voor de quarterback leden de Amsterdamers geen terreinverlies. Toch wist Amsterdam de eerste punten te maken. Kicker Ryan Kileen wist een field goal over 37 yards goed te benutten. Keulen kwam goed terug, met twee field goals en een touchdown wist zij een voorsprong van tien punten te nemen. De Amsterdammers kwamen niet goed in het spel tijdens de tweede helft. De Centurions wisten door een touchdown hun voorsprong te vergroten van tien naar zeventien punten. De Admirals kwamen nog wel terug, maar wisten de score niet meer gelijk te trekken. De eindstand werd uiteindelijk 20 tegen 13 in het voordeel van Keulen.

32,000 mensen waren in de Commerzbank Arena in Frankfurt voor de wedstrijd van hun ploeg tegen het Düsseldorfse Rhein Fire. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd door middel van twee field goals en leek de tweede helft in te gaan met een voorsprong. Helaas bleek deze voorsprong niets waard te zijn. Wide receiver Kendrick Starling van Rhein Fire scoorde een touchdown en bracht hiermee zijn ploeg aan de leiding met een verschil van één punt. In de tweede helft kwam Frankfurt terug met een touchdown die werd gepareerd door Rhein Fire met ook een touchdown. De wedstrijd leek al gespeeld te zijn toen het einde van de wedstrijd naderde. Rhein Fire had nog steeds een voorsprong van één punt toen in de laatste vijf seconden van de wedstrijd de ploeg uit Frankfurt nog een scoringskans kreeg. Kicker David Kimball wist deze kans te benutten en haalde hiermee de overwinning voor Frankfurt Galaxy binnen met nog twee seconden op de klok. De eindstand in Frankfurt werd uiteindelijk 14 tegen 16 voor Frankfurt dat nipt wist te winnen.

In het Olympia Stadion te Berlijn kreeg de thuisploeg, Berlin Thunder, de Hamburg Sea Devils op bezoek. De nummer laatst in het klassement had al zes nederlagen te verduren, maar gelukkig werd gisteren het tij gekeerd. Het was Hamburg die de score opende met een touchdown, Berlijn kwam goed terug met een wederzijdse touchdown. Daarna ging Hamburg los, in de eerste helft scoorde de Hamburgse ploeg nog tweemaal een touchdown zonder enige weerstand van de Duitse hoofdstedelingen. Het feest was nog niet over in de tweede helft, aan het begin van deze helft wist Hamburg haar voorsprong te vergroten naar zeventien punten door een field goal over 37 yards die goed benut werd. In de laatste vijftien minuten werd de voorsprong nog groter door wederom twee touchdowns van Hamburg. Toen de Sea Devils klaar waren met scoren kwam Berlijn terug met een enkele touchdown die de achterstand lichtelijk liet krimpen. Uiteindelijk ging Hamburg met haar eerste overwinning naar huis in een wedstrijd die overduidelijk gewonnen was door de Sea Devils. De eindstand in Berlijn werd uiteindelijk 38 tegen 14 voor Hamburg.

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Cologne Centurions13 - 20
Frankfurt Galaxy - Rhein Fire16 - 14
Berlin Thunder - Hamburg Sea Devils14 - 38


Stand na acht speelrondes

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Amsterdam Admirals8620
Frankfurt Galaxy8620
Rhein Fire8530
Cologne Centurions8350
Berlin Thunder8251
Hamburg Sea Devils8161