Guitar Hero

Guitar Hero is een muziekgame zoals we wel vaker gezien hebben (Donkey Konga, Dance Dance Revolution) maar nu is de speciale controller een gitaar. Op deze gitaar (een Gibson replica) zitten vijf gekleurde knoppen, een strum bar en een whammy bar. Het is nu de bedoeling om tijdens de tracks op de maat van de muziek mee te spelen. Op het scherm komen van boven naar beneden gekleurde ‘noten’ die corresponderen met de gekleurde knoppen. Als ze onderaan het scherm zijn moet je de bijbehorende knop indrukken en tegelijkertijd de strum bar strijken.

De whammy bar op de gitaar zit er om een extra effect mee te geven tijdens het spelen. Bij de lange noten (waarbij je knoppen en strum bar ingedrukt moet houden) kun je met de whammy bar de betreffende toon lager maken of laten zingen. Hierdoor creëer je jouw eigen sound een beetje en als je het goed doet kun je er nog eens een flink aantal extra punten mee verdienen.

Als je lange combinaties maakt van goed geraakte noten krijg je elke tiende goede noot een bonus in de vorm van een puntenverdubbelaar. De eerste tien noten zijn 50 punten waard, de tweede tien 100 en zo voorts tot je een keer vier multiplier hebt. Mis je nu een noot begin je weer bij enkelvoudige scores.

Naast punten voor noten en combinaties kun je ook nog een puntenfestijn starten met je opgebouwde Star Power. Deze speciale kracht bouw je op door de stervormige noten te raken. Eenmaal genoeg Star Power opgebouwd kun je deze gebruiken door middel van de select-knop of door je gitaar verticaal te houden; het scherm krijgt nu een blauwe gloed en de punten stromen binnen en the crowd goes wild! Star Power is maar tijdelijk en het is dus het slimst om deze in te zetten als je puntenverdubbelaar al de x4 status heeft bereikt.