Huntelaar is trots en blij

Olga (Nuongirl)
Met twee doelpunten in de bekerfinale gaf spits Klaas-Jan Huntelaar zijn toch al mooie seizoen zondagavond nog wat meer glans. In blessuretijd scoorde de spits de beslissende 2-1 tegen PSV en bezorgde Ajax daarmee de Gatorade Cup.

"Dit is mijn eerste prijs. Ik ben trots en blij en we gaan het nu lekker vieren met zijn allen." Het deed Huntelaar weinig dat hij de treffers tegen uitgerekend PSV maakte, de club waar hij zijn opleiding kreeg. "Natuurlijk is het mooi om tegen PSV te spelen, Het is altijd leuk om tegen oude clubs te voetballen. Ik ken er veel mensen. Maar echt speciaal is het niet. Ik wil altijd goed spelen en scoren."

Komende week krijgt de topscorer van de Eredivisie de kans ook bondscoach Marco van Basten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Deze week staat bij Oranje een trainingskamp op het programma en daar is Huntelaar ook voor uitgenodigd.

"Dat is leuk. Ik zie wel hoe het gaat. Ik wil nu eerst deze prijs vieren en daarna kijk ik wel weer verder. Het klopt dat ik me nu bij Nederland moet melden, maar ik raak daar niet van in paniek. Ik leef van dag tot dag en kijk wel wat er gaat gebeuren."