'Vinnie Jones gemeenste speler ooit'

Volgens de Fok!ers uit het voetbalforum is Vinnie Jones zonder twijfel de gemeenste speler ooit. Uit een lijst met 173 gemene spelers won Jones in de finale van Marco Materazzi.

In de eerste ronde ontmoette Jones twee spelers. Henk Fräser en Patrick Vieira, met respectievelijk vier en geen stemmen, moesten het keihard ontgelden tegen de Brit. Materazzi schakelde Ruud Heus en Ivan Desloover uit. In de tweede ronde versloeg Jones Iván Cordoba met 35-6. Cordoba's clubgenoot Materazzi was met 40-1 veel te sterk voor Berry van Aerle.

In ronde drie gingen de beide gemenerikken gewoon door met domineren. Jones versloeg Eric Cantona met maar liefst 34 tegen 2. De verdediger van Inter won ook weer gemakkelijk, 26 stemmen tegenover 6 voor Robbie Savage. Ook in de achste finales was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de beide kemphanen. Jones-Wise werd 26-1 en Esnaider-Materazzi werd 3-24.

Bij de laatste acht schakelde Materazzi Fernando Couto uit met 24 stemmen tegenover 9 voor Couto. Jones ontmoette het scheermes, Antonio Camacho. Met 27-5 was het echter een koud kunstje om ook hem te vloeren. Ook in de halve finales gingen de twee favorieten door met winnen. Jones versloeg de Duitser Norbert Siegmann met 24 stemmen tegen 6. IJzeren Rinus, ofwel Rinus Israël kwam slechts tot een derde van de stemmen tegen Marco Materazzi (10-20).

In een zinderende finale, waarin het lange tijd gelijk opging, trok de Britse acteur uiteindelijk toch aan het langste eind. Na een sprint van tien stemmen op rij was hij niet meer in te halen, en won de ex-Welsh international de finale met 29 - 16.

De gemeenste Nederlander was dus Rinus Israël, die strandde in de halve finales tegen Materazzi. De gemeenste Nederlanders die nog actief zijn (of afgelopen seizoen actief waren), zijn Anthony Lurling, Patrick Zwaanswijk, Barry van Galen en Rachid Bouaouzan. Zij strandden alleen al in ronde twee, dus het is maar de vraag of er nog echt hele gemene Nederlanders zijn.

Opmerkelijk is dat Norbert Siegmann, vrij onbekend, toch de halve finales haalde. De Duitse oud-speler van Werder Bremen werd berucht vanwege zijn tackle op Ewald Lienen, die Lienen een vleeswond van dertig centimeter opleverde. Volgens Lienen moest Siegmann dit doen van diens toenmalige coach, Otto Rehhagel.


Vinnie Jones bij zijn beroemde actie, waarbij hij Paul Gascoigne in zijn testikels grijpt om hem af te leiden
Submitter:  Bron: FOK! VBL