Uitslagen Dag 2 Darts League

De tweede dag van de International Darts League was een goede dag voor de Nederlandse darters. Raymond van Barneveld, Roland Scholten en Michael van Gerwen boekten kapitale zeges.

Voor Van Barneveld was de opdracht simpel. De Hagenaar moest winnen van Mervyn King. Dat gebeurde dan ook met 6-3, voor King het einde van het toernooi. Naast Van Barneveld gaat ook Gary Robson in poule A naar de volgende ronde. In poule B was er de zure uitschakeling van Albertino Essers. Hij won twee van zijn drie duels, maar door zijn 1-6 nederlaag tegen Scholten kan hij alsnog inpakken. Met Scholten gaat Whitlock mee naar de tweede ronde.

Phil Taylor kwam zondag twee keer in actie. In zijn partij tegen de Schot Paul Hanvidge kwam The Power met 5-3 achter, maar Taylor wist drie legs op rij te winnen. In zijn avondpartij vernederde hij Co Stompé door hem met 6-0 te verslaan. Darryl Fitton gaat door zijn overwinning op Hanvidge mee naar de volgende poulefase. In poule D was er goed nieuws voor het talent Michael van Gerwen. Ondanks een nederlaag tegen Tony Eccles gaat hij door zijn overwinning op Colin Lloyd door. Ook Jaws wist zich te plaatsen.

In poule E was er de verrassende nederlaag van Ted Hankey tegen Niels de Ruiter. Hankey moet winnen van John Walton om nog aanspraak te kunnen maken op de volgende ronde. In poule H is de beslissing ook al gevallen. Door twee gewonnen wedstrijden van zowel Jelle Klaasen als Martin Adams zijn die twee zeker van plaatsing. Dit betekent de uitschakeling voor Andy Fordham en Dick van Dijk.

Uitslagen Dag 1:

Poule A:
King (Eng) – Van Barneveld (Ned)* 3-6
Robson (Eng)* - Van der Voort (Ned) 6-3

Poule B:
Whitlock* (Aus) – Nijs (Ned) 6-4
Essers (Ned) – Scholten* (Ned) 1-6

Poule C:
Hanvidge (Sch) – Taylor (Eng) 5-6
Stompé (Ned) – Fitton (Eng) 4-6
Hanvidge (Sch) – Fitton (Eng)* 2-6
Taylor (Eng)* – Stompé (Ned) 6-0

Poule D:
Eccles (Eng) – Van Gerwen (Ned) 6-3
Lloyd (Eng) – Atkins (Eng) 6-2
Eccles (Eng) – Atkins (Eng) 6-1
Van Gerwen (Ned)* – Lloyd (Eng)* 6-3

Poule E:
De Ruiter (Ned) – Hankey (Eng) 6-5
Walton (Eng) – Baxter (Eng) 5-6

Poule F:
Anderson (Sch) – Sörensen (Den) 6-3
Hogan (Eng) – Laursen (Den) 3-6

Poule G:
Martin (Eng) – Greatbatch (Eng) 6-1
O’Shea (Eng) – Michels (Ned) 6-3

Poule H:
Adams (Eng)* – Fordham (Eng) 6-3
Van Dijk (Ned) – Klaasen (Ned)* 3-6

* = naar tweede ronde