Nederlanders doen het rustig aan

Icoon OpmerkelijkNederlandse mannen nemen ten opzichte van andere mannen ruim de tijd voor een vrijpartij. Gemiddeld heeft een Nederlander er, gerekend vanaf het begin van het voorspel, 22,42 minuten voor nodig om tot een hoogtepunt te komen. Alleen de Mexicanen doen nog langer over het liefdesspel: 23,17 minuten. Dat blijkt uit een onderzoek van het magazine Men's Health.

Het blad publiceerde in haar 35 internationale edities een vragenlijst over het seksleven welke in totaal door zo'n 40.000 lezers werd ingevuld, waaronder 1.500 uit Nederland. Behalve de Mexicanen en Nederlanders doen ook Spanjaarden, Fransen en Brazilianen het lekker rustig aan tijdens de daad.

Seksuologe Achsa Visser denkt dat Nederlandse mannen bij een vrijpartij minder geremd zijn dan hun seksegenoten elders."Nederlanders kennen geen seksuele belemmeringen", aldus Visser. "Jonge mensen kunnen in alle vrijheid experimenteren en hoeven niet, zoals in veel andere landen, stiekem te vrijen met hun vriendinnetje omdat ze bang zijn te worden betrapt door haar ouders."
Met dank aan Bob-B voor de submit.