Belgische skinheads vast na brute aftuiging

MisdaadBelgië is wederom in de greep van een - vermoedelijk racistische - misdaad. Dit keer betreft het een zwarte Parijzenaar en zijn Belgische vriend met rastakapsel uit Ichtegem, die door een aantal skinheads total loss werden gemept in Brugge. Dat gebeurde zaterdagnacht bij een beruchte kroeg die een verzamelplaats is van extreem-rechtse skinheads, café De Kastelein.

De man uit Parijs verkeerde na het gebeuren in levensgevaar en de Belg met het rastakapsel raakte zwaargewond. Beiden waren gisteren nog niet in staat een verklaring af te leggen. De Belgische teletekst meldt vanavond dat de Parijzenaar nog immer in coma ligt en de Vlaming aan geheugenverlies lijdt.

Direct na het incident arresteerde de politie vijf skinheads. Drie van hen, twintigers, zijn in voorlopige hechtenis genomen. Wat de reden is voor de brute mishandeling, is nog niet bekend. Mogelijk zouden de twee slachtoffers de skins hebben uitgemaakt voor 'kletskoppen' (Vlaams voor kaalkop), maar of dat ook echt zo was, moet nog blijken. De verklaringen van de daders komen in ieder geval niet overeen. Bij de mishandeling zouden geen wapens zijn gebruikt.