E3 pre-special

Maarten (kepler)
In mei leggen alle vogels een ei en is ook de maand van de grootste game-beurs ter wereld. Aankomende week vindt de E3-beurs plaats in de stad der Engelen; Los Angeles. Dit jaar is voor FOK!games extra bijzonder omdat we ook fysiek aanwezig zijn en op dit moment zijn er aantal crew-leden nog aan het bijkomen van de jet-lag na de lange vlucht naar LA.



De ingang van vorig jaar

De E3 staat voor Electronic Entertainment Expo en is alleen toegankelijk voor professionals uit de gamesindustrie en de pers. De beurs is qua aantallen niet veel groter dan vorig jaar, maar qua verwachtingen steekt deze beurs wel boven de vorige uit. Sony en Nintendo zullen hun next-gen consoles eindelijk uitgebreid tonen aan het publiek en Microsoft komt met de tweede generatie Xbox 360-games. Maar die drie giganten in de games-industrie zijn natuurlijk niet de enigen die aanwezig zijn: dit jaar zijn er meer dan 4000 bedrijven uit 90 verschillende landen op de beursvloer te vinden. Deze beursvloer is trouwens iets groter dan 50.000 vierkante meter (ongeveer tien voetbalvelden) en op deze vloer zijn bijna 6.000 flatscreens en TV’s te vinden waar de nieuwste games op gespeeld kunnen worden.

De vloer indeling

Net als vorig jaar zullen er ongeveer 1.000 nieuwe producten en games getoond worden aan het publiek. Dit gebeurt op de beursvloer zelf, maar ook tijdens speciale conferenties die al twee dagen voor de E3 zullen beginnen. Sony zal op maandag aftrappen om 16:00 lokale tijd (dinsdag om 01:00 uur Nederlandse tijd). Op dinsdag zijn Microsoft en Nintendo aan de beurt, waarbij Nintendo in de ochtend aan de beurt is en Microsoft twee uurtjes later. Nintendo begint om 09:30 lokale tijd (18:30 Nederlandse tijd) en Microsoft begint om 11:30 lokale tijd (20:30 Nederlandse tijd).

De beurs zelf begint op woensdag om half tien ’s ochtends (18:30 Nederlandse tijd) en vanaf dan zal het nieuws echt in grote aantallen te vinden zijn op FOK!games. Wij zullen onze uiterste best doen om jullie van zoveel mogelijk nieuws te voorzien. Houd FOK!games dus goed in de gaten de komende week om op de hoogte te blijven van het laatste game-nieuws!