2006 FIFA World Cup

Leo (leejow)
Nog maar vier weken en Nederland staat weer op z\'n kop. Snelwegen zullen verlaten zijn en kroegen stromen vol om \'onze\' jongens te zien spelen en ze vervolgens zien falen met penalties. Met 2006 FIFA World Cup haal je het WK in huis, en kan je hem naar jouw hand zetten.



Dein Mannschaft
Waar er in FIFA 06: The Road To The World Cup nog vooruitgekeken werd naar het WK is de tijd nu echt aangebroken. Het eerste dat aan deze game dan ook opvalt is dat veel gameplay elementen ook overgenomen zijn uit FIFA 06. Zo waren er in vorige FIFA delen glitches die uitgebuit konden worden om sneller te scoren. Ik heb zelf tijdens het spelen geen glitch kunnen ontdekken, waardoor je eigenlijk gedwongen wordt om tactisch voetbal te spelen. Dit is net als bij FIFA 06 nogal wennen, maar na je eerste winst kan je het overspelen, voorzetten en scoren eenvoudig onder de knie krijgen. De besturing van de game is ook nog exact hetzelfde als uit FIFA 06. Hierdoor zullen bezitters van de vorige delen gelijk het spel onder de knie hebben, maar daardoor brengt de game absoluut geen vernieuwing met zich mee.

Iedereen aanwezig
Een groot voordeel is dat de game alle licenties heeft voor het gebruik van de namen van alle spelers uit alle landen. Naast de gekwalificeerde 32 landen is het ook mogelijk om met de 95 thuisblijvers te voetballen, en de kwalificaties over te doen. Met een beetje skills kan je in je eigen WK Trinidad naar de finale schoppen. De verdere controle en aanpassingen van de landenteams is erg uitgebreid. Je kan je eigen selectie maken en die af laten reizen naar Duitsland om te strijden. Helaas kan je geen politieke beslissingen maken en buitenlandse spelers uitwisselen. Leuke bijkomstigheid is dat het spel tijdens het laden een korte voorlichting geeft over één van de spelende teams. Verder wordt de informatie gesierd met een plaatje dat alle beroemde dingen van het land laat zien, bij ons dus klompen, tulpen en molens.


Uitdagen
Een leuke toevoeging is de challenge mode. Hierbij wordt je een bepaalde uitdaging gepresenteerd waar jij je als speler uit moet redden. Zo moet je bijvoorbeeld nog binnen een bepaalde tijd een achterstand wegwerken of er voor zorgen dat je wint met één man minder in het veld. Daarnaast valt er ook nog wat te unlocken om de uitdaging te vergroten. Zo kan je oudgedienden unlocken die je vervolgens kan selecteren voor hun land en ze met alle jonkies laten meespelen.

Graphics en geluid
De game ziet er net als zijn voorganger erg goed uit. Elke speler kan goed herkend worden in de game omdat alle uiterlijkheden zijn overgenomen. Verder zijn elementen zoals het publiek, advertenties en omgeving erg gedetailleerd uitgewerkt. Helaas is er weinig vooruitgang te zien in vergelijking met FIFA 06, waardoor het grafisch vrijwel een kopie lijkt. FIFA heeft zijn status hoog weten te houden en weer een goed commentaar bij de game gevoegd. De commentatoren hebben veel verschillende zinnen, en vallen pas in herhaling als je de game uren hebt gespeeld. Hiermee komt het authentieke wedstrijd gevoel goed uit de verf. Verder zit er toffe muziek in de game die je bezig kan houden tijdens het navigeren of het organiseren van je team.