Albers tevreden over Nürburgring

Midland-coureur Christijan Albers is gisteren dertiende geworden in de Grand Prix van Europa. In het eerste gedeelte van de race bleef de Nederlander even steken achter Takuma Sato, maar eenmaal Sato voorbij wist Albers het gat naar zijn teamgenoot snel te dichten.

In de slotfase van de wedstrijd was Albers in gevecht met teamgenoot Tiago Monteiro, maar moest de Portugees iets uit laten lopen na enige mysterieuze vibraties in zijn wagen. Albers kon op de Nürburgring profiteren van vele uitvallers en wist zo toch een goed resultaat te behalen.

Albers vertelde na afloop: "Mijn start was goed, dus daar ben ik erg blij mee. Dat was een punt waar we het de eerste vier races erg moeilijk mee hadden. Ik zag in de eerste bocht Coulthard en Liuzzi op elkaar botsen en ik verloor veel plaatsen toen ik moest remmen om hen te ontwijken. Ik kon Montagny vervolgens inhalen, waarna ik bleef steken achter Monteiro, die op zijn beurt vast zat achter Sato. Gelukkig maakte Sato een foutje, waardoor Tiago hem snel kon passeren. Sato maakte het mij echter een stuk lastiger. Ik kon hem na een paar ronden wel inhalen, maar Tiago was er toen al vandoor. De auto deed het daarna erg goed en ik kon weer bij hem komen. Tegen het einde van race kwam er mysterieuze vibratie in de achterkant van de auto. Dat moeten we nog even analyseren. Het was gewoon pech dat ik vandaag niet hoger heb kunnen eindigen."