Tom Hanks grapt over controverse Da Vinci Code

Icoon ShowbizzTom Hanks kan wel lachen om de hectiek die zich rond zijn nieuwste film The Da Vinci Code afspeelt. In zijn rol als gastheer van de Amerikaanse show Saturday Night Live liet hij acteurs verkleed als norse priesters, kardinalen, nonnen, de Paus en zelfs Jezus Christus, hem betuttelen over zijn deelname aan de controversiŽle film.

De Katholieke kerk is tegen het boek The Da Vinci Code en alle theorieŽn die daaruit ontsprongen zijn. Zelf is hoofdrolspeler Tom Hanks ervan overtuigd dat de beruchte theorie over Jezus niet alleen misŤre oplevert; volgens hem stimuleert het juist het aantal mensen dat de kerk bezoekt. De acteur weet het spelletje handig te spelen door in de comedyshow mensen verkleed als geestelijken aan hem vragen te laten stellen.

Iemand in de outfit van een kardinaal vroeg hem: "Ik vroeg me af of u, op het moment dat u de film maakte en de producers en scriptschrijvers en regisseurs ontmoette, zich ooit hebt afgevraagd hoe het zou voelen om voor altijd in de hel te branden?" Hanks veinsde een quasi-zorgelijk gezicht, en zei heel nadrukkelijk dat regisseur Ron Howard volledig verantwoordelijk voor de film en haar boodschap is.

Het hoogtepunt was echter een man verkleed als de miskende profeet Jezus Christus. Hij balkte: "Mr. Hanks, ik heb zojuist uw film gezien en ik wil even zeggen dat ik het je vergeef." Doch, toen Hanks doorvroeg of Jezus The Da Vinci Code wel helemaal had gezien, grapte de messias: "DŪť film heb ik niet gezien. Ik vergaf het u dat u The Terminal hebt gemaakt... Ik heb dat gedrocht in een vliegtuig gekeken en nog steeds liepen mensen de deur uit!"


filmeditie The Da Vinci Code