Ferguson vindt Van Nistelrooy een stoorzender

De dagen van Ruud van Nistelrooij bij Manchester United lijken geteld. De Nederlandse spits vertrok zondag drie uur voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen Charlton Athletic met ferme stappen uit het stadion van zijn club.

"Het was een belangrijke dag voor de club. Ik vond dat ik Ruud niet moest opstellen," aldus Ferguson.

Na afloop van de wedstrijd, waarin Manchester zich wist te plaatsen voor de Champions League, zei Ferguson in bedekte termen dat zijn ooit zo voorbeeldige spits tot stoorzender is verworden. "Er zijn deze weken enkele dingen voorgevallen. Ik begon me druk te maken over de teamgeest. Ik ga maandag en dinsdag met de clubleiding hierover praten. Dat zullen we uitgebreid doen. Meer wil ik er niet over kwijt", sloot de Schotse trainer van United af.

Sinds de finale om de League Cup, toen Ferguson hem passeerde ten faveure van Louis Saha, is VanTheMan zijn plek niet meer zeker.

De spits zou komende week nog meespelen in de 'testimonial' voor Keane tegen Celtic. Hij zal zich echter dinsdag als achttiende speler melden bij de extra trainingsstage van het Nederlands elftal.